Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz zozuka #32554 üzenetére

    Te kell tudjad hogy mit szeretnél a leírtak tudatában :) A kötet kialakítása az csak azt fogja megmondani, hogy mekkora tárhelyed lesz és milyen esetleges "biztonsággal" rendelkezik majd.

    Otthoni felhasználásra talán a legjobb megoldás ha mindegyik lemez külön kötetként fut, így nem buksz tárhelyet már induláskor, cserébe pl egy hyper backup a fontos mappákat időszakosan tudja menteni más kötetre is, ha kiesne egy lemez legyen meg másikon is. Pl kötet 1-en van privát képek, pótolhatatlan doksik és egy csomó film. Beállítod hogy local copy készüljön a hyperrel, a képeket naponta egyszer szinkronizálja kötet 3/képekbackup és a doksikat a kötet2/doksik backup mappáival. Vagy akármelyikkel. Így ha vinyó kiesik legalább egy másik mappában minden ott lesz.

    A dsm felírja magát eleve minden kötet elejére, ezzel a megoldással viszont az lehet a baj, hogy ha a kötet 1 pl az első lemez, erre telepíted az alkalmazásokat, akkor ha az kiesik, az összes telepített programod és azok beállítása is megy. Egy párat tud a dsm is menteni, de nem mindet. Ha ezt el akarod kerülni, akkor két lemez raid 1 pl, azon futhat minden ami kell aplikáció szinten és a fontos dolgokkal rajta, a maradék két vinyót meg külön kötetként a pótolható adatoknak. Így viszont buksz élből 3 tb-t.

    Húzhatod a 4 lemezt raid 5-be is -shr neked már nincs alapból- csak utána azt bővíteni úgy fogod tudni, ha egyenként kiveszed a régieket, és azonos, nagyobb kapacitásúra cseréled, felépíted a tömböt. Ha a 4. lemezt is kicserélted és felépült minden, akkor kaphatsz nagyobb területet, és itt is elbuksz 3tb-t, cserébe egy "lemeznek" kötetnek igazából fogod látni a 4 vinyót, egy hdd halált adatvesztés nélkül bír jobb esetben.

    Innentől te tudod hogy mi az elvárás, mi lenne neked a jó. De mentésed ezen kívül is legyen ha pótolhatatlan adatod van :D

Új hozzászólás Aktív témák