Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz #46372352 #36773 üzenetére

    Amitől egy Audi, vagy Mercedes kicsit jobb, mint pl. egy Fiat vagy Suzuki.

    A márka mögé felépített imidzs miatt, aminek az alapja az említett márkák múltja és technikai fölénye. Az Omegához, és az IWC-hez számtalan olyan műszaki fejlesztés kapcsolódik, amit ma már lehetetlen lenne egyedül kivezetni a piacra.

    Mondok egy példát.
    Máig az egyetlen típushiba nélküli autómata szerkezet az IWC 85X sorozatszámú autómata werkje, ami (megfelelő karbantartás, gondoskodás mellett) a mai napig hiba nélkül teszi a dolgát, beleértve hogy az aktuális szervíz végre lett rajta hajtva. A világ legjobban húzó automatája az övék, talán csak két márka, a Rolex és a Seiko tud hasonló fejlesztést felmutatni, de mindkettőnek vannak gyenge pontjai. pl. a Rolex súlyos rotorja hajlamos csapágy/tengelytörész szenvedni leeséskor.
    Ez a technikai fölény ma már elképzelhetetlen. A legtöbb márka típusszerkezeteket tokoz, amiket a legutóbbi időkig az ETA cég gyártott, de néhány más (Sellita, Soprod) szerkezetgyártó is kiszolgálja őket.

    Mára már persze megkopott ez a fölény. Az IWC néhány gyalázatosan sötét évtized múltán azonban ma is prémium kategóriás órákat gyárt, és az Omegát is próbálják a Rolex közelébe pozícionálni.

    A többi (régen futottak még kategória: Doxa, Marvin, Roamer stb.) max. egy saját szerkezetet fejlesztett a múltban, és pl. a Doxa a mai napig abból él, hogy egy közepesen fejlett közép-kelet európai ország vasutas tender nyertese volt a II. Világháború előtt..

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák