Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabulaxi

    senior tag

    válasz Dzsana #32150 üzenetére

    becsüllek, hogy hobbiként kitanultál egy szakmát, főleg az órást és értékelem a munkádat is.
    Gondolom azért ez nem járható út minden óraszerető számára, pláne, hogy nem tőlük veszed a felújítandó órákat. Szerintem Te sem örülnél, ha akárcsak a fórum olvasói egyöntetűen ellepnék a hétvégi bolhapiacokat és aukciós oldalakat.
    A régi omega 60-as években is 1/3 autó ára volt és az új most is annyi. Autó kategóriába sorolva merci, bmw, audi. Egy ilyen autó újonnan 10 milla és ha nem vitrinbe veszik hanem használni és mikor több a szerviz mint az értéke kerül másodkézbe és innen kezd pusztulni. Mikor 1-2 milla az értéke akkorra már csak roncs, de egy kellően fanatikus még csinálhat belőle használható jó kocsit, de sosem lesz egyenértékű egy új gyárival. Így volt a 90-es évek végéig a modern elektronikák elterjedéséig, most van jó pár ép állapotú kocsi betojt motor- váltó-elektronikával és esélye sincs autóként élni tovább csak bontóba kerülni és fillérekért elkelni a bőrkárpitnak. Ebből jobb helyzetbe vagy mert te nem foglalkozol elektronikus dolgokkal, csak több évtizedes mechanikus, de a nagyjavítás előtt álló órákkal. A 6-800 ezres mostani új árú omegák tehát több évtizedesen 60-80 ezret érnek, tizedét mint a kocsiknál, ott se itt se vállalja be mindenki a nagyjavításokat. Szerintem nagy a hasonlóság, de én csak a sajátomhoz kötődöm. Mivel nem vagyok olyan helyzetben el sem tudom képzelni azt a helyzetet, hogy lenne egy 30 éves rolex subom ami egy lakás ára volt anno és már 4 vagy 5 alkalommal megfizettem a 100 ezres szervizt rá és most is kéne annyit ráköltenem, hogy mennyit is érjen? 500ezret? :DDD

    Neked jó gyűjtögetést kívánok és sokáig élvezd a hobbidat!

    Amúgy bennem is van bőven hajlam a gyűjtögetésre, ne tudd mennyibe van az Asterix gyűjteményem. :B
    Ja és romantikából a 20 éve eladott akkor 30 éves VW T2-es buszt szeretném megszerezni és pikk-pakk állapotba. :K

    "A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."

Új hozzászólás Aktív témák