Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #45302528

    törölt tag

    Sziasztok!

    Végre sikerült megnéznem a Sumo mellett az SBDC051-et és az SBDC061-et is.

    A szíj és a csat a két újabb modell esetében határozottan szebb kidolgozottságú, minőségibb érzést ad, mint a Sumonál. Pl. a csat közepe már nem lemezből hajtogatott. Azt nem tudom, bekapcsolásnál mennyire illeszkedik a csat, a Sumonál sajnos eláll, nem "simul be".

    A tok kidolgozottságára egyik új modell esetében sem lehet panasz, ugye mindegyik más-más stílusú, viszont fájó pont, hogy ebbe az árba már nem fért bele a korona gravírozása. Nem hiszem, hogy megdobta volna költségeket. Viszont DiaShield bevonatot kapott mindkét újabb modell.

    A lünetta fényes, de nem kerámia, nekem tetszik, hogy keskeny és kisebbek a számok, mint a Sumonál. Alap lett a zafír és ez tükröződésmentes. Nálam egy enyhén domború DAGAZ-féle zafír van, és egymás mellé téve a három órát, a 3 közül ez tükröződött a leginkább.

    A számlapnál és az indexeknél semmi extra, a mutatók viszont nem tűntek élőben annyira bénának, mint a képeken. Ha jól sejtem, a Tunákon van/volt ilyen "nyilas" mutató.

    Méret: 19,5-es a csuklóm, de elég lapos és sokszor érzem úgy, hogy nagy a Sumo. Az 51-es és a 61- és is kisebb nála, felvéve mindkettő kényelmesnek tűnt. Érdekes, hogy papíron az 51-es kisebb, mint a 61-es, de egymás mellett mégis ez utóbb tűnt kisebbnek, talán az 51-es nagyobb átmérőjű számlapja miatt.

    Nekem a 61-es kicsit olyan volt, mint ami nem tudja eldönteni, hogy Sumo is legyen, meg MM300 is. Nyilván az 51-es nem éri el az SLA017 szintjét, inkább annak "jóárasított" változata, amely elérhető a szélesebb néprétegek számára is, de ettől függetlenül mindkettő korrekt kis óra maga nemében. Azt majd eldönti az idő, hogy lesz-e olyan népszerű valamelyik, mint a Sumo, az tény, hogy annak ár/érték arányával nehéz versenyezni.

    Bocs a mobilos képminőségért.

Új hozzászólás Aktív témák