Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Sokszor kerül szóba manapság a márka-kompatibilitás kérdése, ezzel kapcsolatban osztanám meg a véleményem:

    Szerintem ma különösebb jelentősége nincs, hogy a TV és a soundbar azonos márkájú legyen. Bevallom, én is sokszor így vagyok mindennel, de ez a minden legyen egy márka még amolyan '70-es, '80-as évekbeli berögződés azt hiszem, amit még én is édesapámtól hozok.
    Mindig azt hangoztatta nagy hifirajongóként, hogy amit egy gyár csinál, az biztos, hogy mindenben be van mérve, össze van illesztve, egyik a másikkal jól kommunikál, összeillik.
    Na, most induljunk ki abból, hogy mekkora esély van arra, hogy ma két Samsung feliratos terméknek a néven kívül bármi közük legyen egymáshoz? Hogy egy Samsung hangfalat-soundbart-házimozit-BluRay-t, mobilt, tabletet bármilyen mód úgy tervezzenek, hogy egyik a másikkal bármiben is egy közös egészet alkosson? Ma, mikor évente egyszer modellcsere van mindenből ráadásul. Mikor a TV-ket Szlovákiában, vagy Magyarországon csinálják, a soundbar-t meg mondjuk kínában, vagy Törökörszágban...
    Ok, a tervezőasztalon persze mind egy helyen kell, hogy szülessenek, de akkor is.

    Szóval lássuk be, max. van egy közös szoftver, ami elvileg kizárja, hogy két termék összeakadjon, de minden más ilyen dolog kizárt.
    A '70-es években, mikor volt egy fajta Videoton erősítő és egy fajta Videoton hangfal és 5 évig ezek futottak, még elhiszem, hogy volt realitásalapja annak, hogy ők együtt jobban megjesznek, mintha egy Pio erősítő hajtaná a Videoton hangfalat, vagy fordítva. De ma?
    Kötve hiszem. Max. esztétikailag a Samsung hajlított TV alá jobban becsúszik a Samsung soundbar, de max. ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák