Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    Doctor Who 6. évad (+ 2011 Christmas Special + Pond Life)

    Nem lassítottam a darával, mert a TARDIS elszabadult :D

    Frankó volt ez az évad. Egy kicsit azért hiányoznak az epikusabb ("galaktikus") epizódok, még ha Russel T Davies sokszor túlzásba is esett anno, már az 5. évad is, de a hatodik talán még jobban elment egy kicsit ebbe a Supnat/Horror/Fantasy keverék irányba (még ha Sci-fivel kevert is), és nincs is vele gond, csak ezeknek más hangulata van.

    Viszont. Amit kapunk, az baromi jó. :K Kreatív történetek, amik még ha nem is annyira "epikusak", nagyon hangulatosak, mondanivalóval rendelkeznek, jól kezelik a karaktereket, jók a visszautalások, a sztorikkal nem nagyon lőnek túl a célon (bár néha azért megesik). Ennek az évadnak a főszála valami zseniálisan jó volt, ahogy az egész évadban felépítették és "keretes szerkezetbe" foglalták, a legvége pedig annak ellenére, hogy kitalálható volt, nagyon király lett. Főleg ezzel az "hümmögős" zenével, ami mostanában az epizódok vége fele illetve az izgalmasabb részeknél szokott jönni (még nem kerestem ki, mi a pontos címe). :C

    River története érdekes és csavaros volt, csak lestem, hogy na bazzeg :D A Silentek odavágnak, Amy Pondot pedig elvenném feleségül, annyira édes. :))

    Az évad epizódja nálam a 6x10 ("The Girl Who Waited") (úgy látszik a 10-es részek tetszenek mindig a legjobban). De a 7-es ("A Good Man Goes to War"), a 11-es (Egy kicsit Kubrick/The Shining beütésű epizód) és nyilván az évadzáró (13-as) is nagyon jó volt.

    A Christmas special epizódja ennek is aranyos történet volt, a végén pedig... szép pillanat volt ott az ajtónál :)

    Jöhet a 7. évad, mert "Bow ties are cool"

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák