Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    Amúgy megnéztem a Twisted Metal sorozatott is.

    Bár sose játszottam a játékokkal, azért minimálisan ismerem a szériát. Nos ez első évadban kb. csak a fegyveres járművek való közlekedés, és néha harc és pár jópár szereplő (John Doe, Sweet Tooth, Stu/Mike és egy pár percre Calypso is feltűnik benne) az ami a játékra való közvetlen utalás. De ugye itt semmi arénaharc nincs. Kivéve az évadzáróban belengetett dologról, hogy igazából majd most fogják elindítani az kieséses arénaharcot.

    A történet itt annyi, hogy 2002!-ben a világ összes informatikai berendezése beadja az unalmast (vírus, bug), és emiatt szinte pillanatok alatt omlik össze a civilizáció. Mi évtizedekkel később csatlakozunk be a történetbe, az akkor már a világ - bár erős túlzással de - mondhatni stabilizálódott. Pontosabban a fallal körülvett nagyvársokban, az élet mondhatni olyan mint az apokalipszis elött. Igaz, a bekerülés szinte lehetetlen, és azért ezeket a városokat, kolóniák elég durva diktatúrák is tudnak lenni. A kinti világ viszont a senki földje, ahol a törvényeket a bandák alakítják... vagy az önjelölt igazságosztók. Van itt mindenfajta apokaliptikus jellem, a kanibáloktól kezdve, a vallásosnak mondott elmebetegeken át a már említett rendfenntartókig.

    Főhősünk az Anthony Mackie által alakított John Doe (akit okkal hívnak így, hiszen nem ismeri sem a múltját, sem azt, hogy ki volt ő a világégés elött), egy milkman, akinek azzal telnek a mindennapjai, hogy a különböző várások és kolóniák közötti futárkádig, az Evelyn névre hallgató, 2002-es Subaru WRX-ével. A történet ott kezdődik, hogy John kap egy visszautasítatlan ajánlatott Raven-től, New San Francisco vezetőjétől. Egy nagyon fontos csomagot sürgősen kell elhoznia New Chicago-ból. Ha a megadott időn belül ezt teljesíti, akkor letelepedhet New San Francisco falain belül! Természetesen elválalja ezt a soha nem visszatérő ajánlatott, és elindul egy olyan útra amire még előtte, nem igazán vállalkozott senki.

    Vagyis a sorozat egy apokaliptikus roadmovieseries. Útközben csatlakozik hozzá útitársnak Quiet (Stephanie Beatriz), aki elég sok megpróbáltatáson van már túl, és nem igazán az a személy aki megbízna bárkiben is.

    A sorozat maga amúgy, - ahogy már írtam - egy apokaliptikus akciókomédia. De abból az a jó SyFy-os minőségű fun, de ennél nem igazán többet adó B kategóriás mű. Nem rossz, el lehet vele lenni (azok akik ismerik a játékok azok jobban), de igazából ez mehetett volna a SyFy csatornára is. Viszont ami nagyon zavaró volt nekem az a CGI, mert az valami förtelem (még SyFy mércével is). Szerintem még egy PS3-as konzollal is jobb effekteket lehetett volna létrehozni. És itt nem csak a járműves részek esetében lóg ki nagyon a rossz CGI, de olyan jelentek esetén is, ahol pl. tűzharc van és lelőnek valakit. Nos, ez a véreffect még egy PS3-as akciójátékban is gagyi lett volna!

    De ettől függedtelenül mint írtam, érdemes megnézni, mert azért tud sorakoztató lenni (meg véres, és durva).

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák