- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Júniusban Magyarországra érkezik a Tecno, a fejlődő piacok egyik kedvenc márkája
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
DOOM: The Dark Ages címmel jön a sorozat új része?
gp Lehetséges, hogy a következő játék az eddigiektől drasztikusan különböző helyszíneken és időszakban játszódik.
-
Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
ph Az előzetes tesztek alapján korrektül teljesítő modellnek nem kenyere a cicoma, és akár titkos favorit is válhat belőle a kategóriájában.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Köszönöm, nem kérem.
"Ez a termék egyaránt ajánlott a sörimádóknak és a rumfogyasztóknak is.
"Kaland a Palackban" olvashatjuk a üvegen.
A Dreher sörgyár úgy gondolta hogy ezt a kellemes világossört megvadítja egy kis rummal és máris indulhat a kaland.
Lehet hogy ez a kaland csak annyi hogy együltő helyünkben behörpöljünk annyit amennyi jól esik és utánna megnézzük hogy kinek hogy megy a járás, mert ez a sör a maga 6%-os alkoholtartalmával erősebb az átlagosnál, és így mindenképpen érdemes videómódba tenni a telefont hogy megörökítsük az első talpra állási próbálokozásokat."
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
[CsuCsu]
őstag
Vannak jok, max nehezebben hozzaferhetoek. Peldaul itt van ez a gyombersor, ami UK-ban elerheto. Az alapja egy rendes hordoerlelt sour, ebbe megy bele a valodi gyomber. Nulla cukor. Van is ereje, ezek az uditojelleguek szerintem aromaval keszulnek.
Szerintem a fentebb emlitett gyombersorokkel az az alapveto problema, hogy nagyuzemi leolcsositott hulladekok. Lehet ezt rendesen is csinalni, csak az munkaigenyesebb es tobbe kerul (ez olyan £3).
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
Attol, hogy nem szeles korben elterjedt, meg mindenki szamara konnyen elerheto, ha valakinek kell. Magyarorszagon is biztosan vannak alternativak. Ez inkabb hozzaallas kerdese reszemrol. A nagyuzemi tomegtermekektol ritkan varhato barmi is egy bizonyos szint folott - igaz ez a legtobb etelre/italra. En peldaul alig vasarolok szupermarketben, jobb dolgok vasarolhatoak online es a kozeli fuggetlen uzeletekben.
Peldaul egy BYM sor (az artol eltektinve) ugyanannyira elerheto, mint egy Soproni. Par kattintas online.
-
[CsuCsu]
őstag
Azokat az ettermeket/barokat is ismerem, ahol jo dolgok kaphatoak, es nem a tomegtermeket adjak
Persze, amugy ertem amit mondasz. Csak mindig is furanak tartottam, hogy az atlagos elehetoseg mentseg a rossz minosegre sok embernel (nem rad celozva). Ha mindenki igy all hozza, soha nem lesz kenyszer a nagy gyartokon a minoseg javitasara.
-
Dilikutya
félisten
Összetevők: víz, árpamaláta, gyümölcscukor, narancslé sűrítményből (5%), gyömbér kivonat (0,3%), citromlé sűrítményből (1%), természetes aroma, komló, élesztő.
IBU 20
ALK 4% (V/V)
Egyéb adatok, kalória, szénhidrát nem szerepel.
Ilyen összetevőkkel van pofájuk ráírni hogy sörkülönlegesség.
Amúgy valóban nem bántóan édes. Viszont szerintem tipikus Borsodi, hiába nincs kukorica, az alapsör szar. Hoppy-nak, IPA-nak is ez a baja, a komló valamennyire elfedi, de nem teljesen. Akárhogy is nézzük, a Borsodinál nem tudnak sört főzni. Előbb pedig azt kéne megtanulni. A Dreher felvállalta, hogy megújul, jó is lett, a Soproninak ott az 1895, meg a Kinizsi (már ha lehet kapni, pedig az egy valóban jó sör), a Pécsi is egészen iható, de a Borsodi úgy szar ahogy van, akármit tesznek bele.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
looser
addikt
(#22927) andor80: ne haragudj öreg, de a "blogposztjaid" alapján hogy a viharba tudsz cinizmussal vádolni bárkit is? Valahol egyébként megértelek, a cseh lágerek nagy kedvenceim, mégsincs az a mélységük, mint egy remekül összekotyvasztott imperial stoutnak. Megvan a helye mindkettőnek, de egy tömeglágerről nyilván nem lehet annyit írni, mint egy ilyen szirupos szörnyetegről.
(#22931) NoLF: Newkie megy még? Ha jól emlékszem, az volt az egyik kedvenced :-)
#22932) koxx: "és a lélektani ár amit sörért kiadok". Az csak és kizárólag a büszkén és folyamatosan romló forintunk miatt lehet
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
FB Cseh sörök topicban is megragadták a lényeget
“Büszkék vagyunk arra, hogy bemutattuk az új kísérleti sorozatunk első sörét - Budweiser Budvar Maple Bacon Ice Cream Lager! 🍻 🍨 🍻 Ahol a hagyomány találkozik a kísérletezéssel.
A legfinomabb füstölt szalonnát és a helyben előállított tejfagylaltot használtuk ennek a 4 hónapos érlelésű korlátozott kiadású lager főzéséhez.
Most elérhető!”
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Jhonny06
veterán
A 40 fokban senki nem fog rendes sört inni, arra tökéletes pl. a Soproni/Borsodi grapefruitos, mert legalább nem leszel szomjas tőle, mint egy Cola-tól. Felesleges ezeket rendes sörös mércével mérni, mert ezek kvázi üdítők. Mindig mosolygok, amikor egy ilyen release-t valaki komolyan vesz és elkezd fröcsögni, hogy ez mennyire ihatatlan sör
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Persze, olcsóbb, csak akkor ne mondja rá senki hogy fröcsögés, ha ihatatlannak minősítem, mert tényleg ihatatlan. Nyilván 40 fokban nem a döglött hódos juharszirupos bourbon hordóban érlelt csokis kávés kókuszos tigrispöcsös barley wine-t kell literszámra vedelni, de ami szar, az szar, tökmindegy, milyen termékről van szó.
Nem ez az a termékkategória, ahol craftot vennék, hiába jönnek ki páran radlerekkel is, de nagyüzemileg is lehet ezt jól csinálni. Bár továbbra is csak a citromos Gössert tudnám kiemelni. A Dreher még csinálhat jókat, azokból nem is ittam szerintem. Mint ahogy craft lagert is elvétve veszek, inkább csak kóstolni, érdeklődés jelleggel, és nem jellemző, hogy újra vennék bármelyikből is, mert nem tud többet egy átlagos árú német vagy cseh lágernél. Kivétel a Lehmann Világos, meg armando Jozin Bazin-ja, de utóbbihoz csak egyszer volt szerencsém.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
[CsuCsu]
őstag
Nem az a baja, hogy gyumolcsos session sor, hanem hogy szimplan szar. Gyumolcsot kozelrol sem latott, meg sort sem nagyon.
A gyumolcs a savanyu soralaphoz megy. Peldaul nezd a lenti Vault City sort - 4.5%, rendes gyumolcsbol (van nekik ezer mas gyumolcsbol is, kiragadott pelda, illetve mas fozdek is csinalnak). Nagyon jo ivosorok - elerhetosegrol pedig annyit, hogy a brit Tesco most kezdi forgalmazni oket. De Magyarorszagon meg ott tartunk, hogy a gyumolcsos egy aromaval megspekelt mezei lagert takar. Ami persze hogy hulladek, nincs min csodalkozni.
https://untappd.com/b/vault-city-brewing-blood-orange-session-sour/4163083
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
Annak idején egyetemistaként kezdtem el sörözgetni, és volt egy átmeneti időszak, amikor kapható volt eredeti meg bőcsi barna Staro. A magyarnak világosabb volt a kupakja. Pár hónapig lehetett még találni csehet. Aztán maradt a licsencselt, érezhetően gyengébb formában.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
looser
addikt
De jó, hogy említed a Pécsit! Nekem nagyon bejöttek, a legjobb csehet közelítő lágerélmények a söreik. Tudom, hogy miattuk lett a mikrofőzde méret módosítva és van bennük állami pénz, épp ezért bojkottáltam egy darabig, de amikor megkóstoltam, leesett az állam; szerintem nagyon jók a söreik.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest