Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NoLF

    addikt

    válasz NoLF #3717 üzenetére

    Elmentünk a Szent Arnold napja alkalmából megtartott "sörfesztiválra" a várba tegnap este, miután megérkeztünk Veszprémből. Barátnőm + Rez_Grof és launcser fórumtársak, így 4esben elvánszorogtunk, felmásztunk, beléptünk 2ezerért és nekiláttunk. Nem tudom hogy volt-e már ilyen vagy ez volt az első, mindenesetre furának tartottam hogy a 14-24ig tartó rendezvényen én ittam meg az utolsó barna Kelt típusú finomságot 21:30kor. Másrészről rendben volt a dolog, egészen addig a pillanatig amíg el nem jött a távozás ideje. Nem sokkal előtte vettük észre az egyik standnál (Dreher, Arany Ászok, Kőbányai, HB, Edelweiss, Peroni) hogy sörkorcsolyaként, vagy csak úgy kóstolóba, kis tálkákba kihelyeztek malátát, kóstolja a nép. Volt pilzeni maláta, meg festőmaláta (pörkölt). Rávetődtünk, bejött, úgyhogy mentünk volna egy második marékért, 23:44kor. 23:40kor hoztuk el az első kört, már akkor láttam hogy készülődés van. Tehát mennénk vissza a második adagért, ám már messziről látom hogy nincs kint a két tálka. Odaérünk, 4 csípőre tett kezű, kedvesen mosolygó lány (értsd: ábrázatán a bazzeg vasárnap éjfél van, takarodjatok már el innen) áll a pultban. Kérdem az egyiket:
    - Bocsi, nincs már malátátok? Nagyon finom volt.
    - Nincs, elpakoltunk mert zárunk.
    - De még nincs éjfél, és éjfélig tart a rendezvény!
    - De mindjárt éjfél van.
    - De MÉG nincs éjfél.
    - Nem baj, mi már elpakoltunk mert mennénk haza.
    - Köszönjük szépen, sziasztok. (Ezt már elfordulva, elfelé jövet mondtam a levegőbe, remélem érezte hogy mennyire szeretem)
    Mindeközben a másik három csak helyeselt, bólogatott, de meg nem mozdultak volna, pedig láttam hogy mögöttük van a polcon, kis műanyag zsákban a cucc, mert láttam mikor kitették a tálkákat, hogy abból jött.

    Na most.
    Ha én bevállalok egy melót, legyen az vasárnap, tartson az éjfélig, akkor kvázi vállalom, hogy dolgozok. Ők nem azt tették.
    Ha már bevállalok egy VENDÉGLÁTÓS melót, akkor az a minimum, hogy legalább megpróbáljak úgy tenni, mintha a vendég maximális megelégedése lenne a célom minden egyes mozdulattal, szóval, cselekedettel. (Ez lehet hogy csak az én hülye vendéglátós véleményem, dolgoztam már itt-ott, ilyen-olyan helyen, s bár végzettségem szerint közöm nincs az egészhez, mégis úgy érzem értek hozzá vmilyen szinten).
    Ha már kedvesen, értelmesen és normálisan szegeznek hozzám egy kérdést, hogy jövök ahhoz hogy csípőre tett kézzel, flegmán meghazudtolom önmagam és azt állítom hogy amit tőlem kérnek az lehetetlen, miközben karnyújtásnyira van a megoldás, centiket kellene csak mozognom, és a szócsatát is elkerülhetném, mi több, egy igazán jóképű, helyes, intelligens sráctól a kedves szóért, a mozdulatért, a semmiért kapnék egy szép mosolyt egy hangsúlyos köszönömmel kísérve. Ehelyett nyíltan érzem a levegő vibrálását, a feszültséget és az agresszíót, indulatot, utálatot.
    Nem értem hogy ez hogyan lehetséges. Annyira fáradt voltam (nem összetévesztendő a részegséggel, ugyanis nem voltam részeg, még spicces sem) hogy nem foglalkoztam vele tovább, pedig ha olyan hangulatomban talál úgy kiosztom szerencsétlent hogy még a kedves kolleginái is kiesnek bugyijukból, nemhogy ő. 20 körül lehetett egyébként mindegyik.

    Tehát: m-i-é-r-t kell ilyen arrogánsnak, lustának, bunkónak, nemtörődömnek lenni, amikor azt én semmivel nem érdelemtem ki, valamint az egész hercehurcát sokkal rövidebbre lehetett volna vágni, pont ellentétes végeredménnyel?

    Mod: amúgy a rendezvény frankó volt, színvonalas, hangulatos jazz zenével, idilli várhangulattal, kedves pultosokkal (term. a többi bódében, nem a fentebb leírtnál) elfogadható kaja-árakkal, wc-ügyileg jól megszervezett szeparált résszel. Kicsit keveselltem az előre beharangozott sörkülönlegességeket (kvázi kettőt találtam bár lehet hogy túl tapasztalt vagyok). 2ezer forintért kaptál 4 fekete kupont, ez 4 sörre volt elegendő, drágábból pohár jött ki, olcsóbból korsó. Én bnőm jegyeit is megkaptam, így a lista ami a gyomromon át került a budapesti csatornarendszerbe: 1 pohár csapolt Hoegaarden, egy korsó barna Kelt, egy pohár Newcastle brown ale (The one and only), egy pohár csapolt Dreher Bak, egy kisüveges Peroni Nastro Azzurro, egy korsó csapolt Soproni Fekete Démon. Bnőm egy pohár Hoegaarden és egy pohár Newcastle mellett tette le a voksát, így jött ki a 8 kupon.

    The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

Új hozzászólás Aktív témák