Hirdetés
-
Megbírságolták a Razert a Zephyr maszkok miatt
ph A cég elég olcsón megússza az ügyfelei félrevezetését, de az üdvözlendő, hogy az Egyesült Államok hatóságai nem siklottak el az ügy felett.
-
iPaden is vége az App Store monopóliumának
ma Ősztől lehet alternatív alkalmazásboltból telepíteni az EU tagállamaiban.
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
addikt
soproni 1895, dreher classic, erdinger dunkel weiss, paulaner hefe weiss, edelweiss, leffe blonde: köszönöm nektek az elmúlt 4 nap ízorgiáját
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
padee
tag
Budweiser - soha többé mást.
-
F-ECT$
titán
Tegnap az egyik haverommal beugrottam egy picit beszélgetni a Zoo kávézóba. Nem indult jól a dolog, mert közölték, hogy a csapolt Staro elfogyott, és csapolt Stellát már nem is árulnak, hiába van rajta az itallapon. Így üveges sört kellett innom, és a Hoegraden-re (így kell írni?) esett a választás. Ez egy belga fehér sör, nekem nagyon ízlett, kellemes, könnyű, és még citromot sem facsartak bele, így végülis jó élményekkel távoztam a kezdeti döccenők után.
Dive ever, work never.
-
Blaise
veterán
Soproni 1895...nagyon bejövős cucc
-
ngabor2
nagyúr
a hoegaarden pedig citrommal és pár szem rizzsel az igazi. a citromot nem belefacsarni kell, csak egy citromkarikát kell beletenni. az keményíti a habját.
én a citromot meg is szoktam belőle enni. nem tudom, hogy bunkó szokás-e... de nekem egy ideje a búzasör íze össze van kötve a citrommal. ha itthon iszom, akkor a citrom héját is megeszem. úgy a legfinomabb. -
divot
veterán
Megint vettem az IKEA-ban Old Godl sört. 5%, isteni íz, már nagyon várom a nyarat, hogy hőségben is beboríthassak néhány üveggel.
-
ngabor2
nagyúr
üveges, vagy lapraszerelt?
mindenesetre én egyelőre (technikai okokból) maradok az Edelweissnél, esetleg Ilzernél, meg a Dreher Bak-nál.
és ismét egy hülye kérdés: a búzasört ugyebár citromkarikával (és rizzsel) szokták adni. a citromot utána ''meg szabad'' enni? én megszoktam, mert szeretem, de ha sörözőben bunkóságnak számít, akkor leszokok róla. -
ftc
nagyúr
Liter csapolt(aranyfácán) le a torkon zh után ...utánna vissza gyakorlatra.... az az igazi
-
divot
veterán
válasz ngabor2 #2320 üzenetére
Dehogy, viccből írtam. Szerintem nyugodtan edd meg a citromot, senkinek semmi köze hozzá.
Én a tányérre rakott zöldségdíszt szoktam megenni, és mindig azt hittem, hogy mekkora bunkó vagyok, aztán Floyd elmagyarázta egyik műsorában, hogy ami a tányérra kerül, az megehető, sőt, azért van ott, hogy megegyük. -
ngabor2
nagyúr
huh, megnyugodtam
ami a tányérra kerül, az megehető, sőt, azért van ott, hogy megegyük.
de ez a pohárban van mindegy, akkor továbbra is megkajolom, mert a sör után amúgy is jól esik.
érdekes... amúgy szeretem a borostyánt. de egy (citromos) Ilzer után valahogy nem esik jól. az íze ugyan az a Borostyán-íz, amennyire meg tudom ítélni, de valahogy a keserű íz kiütközik belőle. lehet, hogy a bak se ízlett volna? mindegy, legalább ezt is tudom: búzát az árpával nem jó keverni. -
divot
veterán
válasz ngabor2 #2325 üzenetére
Ha sokféle sört iszol egy este, érdemes betartani egyfajta sorrendet. Olyasmi ez, mint a borkóstolás rendje: ott sem a csúcsborral kezdesz, hiszen ha így tennél, minden következő szarabb lenne, annak meg mi értelme, ugyebár.
Szóval érdemesebb a világos, kevésbé markáns sörökkel kezdeni, aztán jöhetnek a pilsek, aztán a búzák, és a végén a barnák, vörösek, feketék, és ha még bírod, akkor a legvégén levezetőnek egy viszkis barna például, az írek kiválókat készítenek. -
F-ECT$
titán
válasz ngabor2 #2320 üzenetére
Most hétvégén sikerült csapolva is innni (Veszprém, Olíva étterem - 770 Ft/korsó). Mivel alapvetően boroztunk, ezért csak 1 korsóval ittam, és ahogy az üveges, úgy ez is elnyerte teszésemet (pedig volt benne citrom, amit gyorsan ki is vettem). Kicsit könnyed sörnek éreztem, de a pincér szerint ez kb 3 korsóig van így, utána fejbevág - szóval egyszer tervezek ebből a sörből egy nagyobb ivást is
Dive ever, work never.
-
Blaise
veterán
Most dobták be az új Interspar katalógust....lesz sörakció
Edelweiss, Leffe, Belle-Vue
Veltins V+ sört ivott már valaki ? -
Blaise
veterán
Mivan veletek ? Nem isztok sört ?
-
padee
tag
4 Edel betárazva, este elsütöm őket.
-
padee
tag
ahogy látom nem sokan isznak sört ezen az esős szombat estén
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz EQMontoya #2333 üzenetére
szigorúan egyessével iszom, mert érzem a hatását.
más: kaptam ajándékba egy üveg Kilkenny-t. a ''from Guinness'' miatt elég szkeptikusan álltam hozzá (azt nagyon nem szeretem), de kellemesen csalódtam. nem volt annyira bántóan keserű, igaz, nem is tudja a kedvenc búzasöreimet (meg a dreher bakot) letaszítani.
most amúg istenesen el vagyok látva sörből... szombaton ph-tali volt debrecenben, és kissé túl lett tervezve sörből is. egy bontatlan tálca kozel nálam landolt... névnapra szintén többektől sört kaptam... valahonnan tudták, hogy szeretem a jó söröket -
ftc
nagyúr
jo kérdés...legtöbször csapoltat iszom fent Pozsonbyan egyetem melletti kocsmában kb 10m-re van.... ott az 1L-s olyan 300FT-re jön ki....
hogy menyi fajta sör van(árakat nem tok nem veszek üvegesset..)
Heineken Slovakia:
Corgoň, Maurus, Stup.: 8%, 10%, 11%, 12%, 14%
10% Gemer Original, 11% Zuzana(barna), 11,5% Gemer Original , 12% Gemer Gold
Zlatý Bažant, Gambrinus, Kelt ,Zlatý Bažant 21% Millenium beer
Mások:
Horden 8%, 10%
Richtár a Vartáš (ezt nem ismerem)
2% Martiner , 8% Martinský zdroj
10% Steiger, 11% Steiger, 11% Steiger, 11,5% Steiger, 12% Steiger, 12% Sitňan,
12% Hell, 8% Kachelmann
Stein 10% , 12%, 11% , söröshordók: 10% , 11% , 11,5% , 14% ,citrom izesitéssel is 2,3%
Smädný Mních 12%, Smädný Mních 10%, Šariš 10%, Šariš 11% , Šariš 12% a Gold Fassl 12%, Gold Fassl
8% Samaritán (DIA), 10% Žochár, 10% , 11% Koruna, 11,5% , 12% , 12% Marína, Milénium 2000, Brigita
Urpin, Herkules, Ležiak 10%, 11%, 11,5%, 12%
10% Martiner, 11,5% Popper, 10% Popper, 12% Popper , 16% Palatín -
NoLF
addikt
még mielőtt megörülnél, elárulom hogy a 12% nem az alkoholtartalomra, hanem a cukor nélküli extrakt tartalomra vonatkozik, ettől kesernyésebb íze van a sörnek, nehezebb előállítani de finomabb is.
az átlag sörök 8 körül vannak, cseh és szlovák sörök esetében szokott ez az érték 8-10-12 körül változni.The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ANNO 1800
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest