Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gs20

    tag

    válasz Retro DJ #6891 üzenetére

    Ezzel részben egyet tudok érteni.
    A családban van 1 Favorit 1991 óta, és az enyém 2009 óta. Tehát van hosszú távú tapasztalat a géppel.
    Emellett volt 1 Kispolski, egy Suzuki Stift (1996os), és egy Wagonr+. Közben használtunk még egy ideig egy céges Ford Fiesta-t is.
    Ezek közül durván a Favorit volt összességében a legkiegyensúlyozottabb autó: normális kasztni (a felsoroltak közül a a legjobb), rossz utakon is jó, bár nem sportos futómű (a felsoroltak közül ennek a legjobb), könnyű szerelhetőség, olcsó alkatrészek. Egyedül a motor gyengesége róható fel neki, de ellenben hiába az erősebb motor, simán otthagyom vele a WagonR-t, mert a Favi ül az úton, a Wagonban meg már bírkózni kell, mert leugrik az útról.
    A szervó, és a klíma hiányát aláírom. Mondjuk a szervót csak utánfutós tolatáskor hiányolom, klímának nem vagyok nagy híve. (ellenben vannak letekerhető ablakok :) ) Egyébként sem nagy ügy egy riasztót, központizárat, villanyablakot berakni.
    A formájával vitatkoznék, nekem tetszik, jobban mint egy feliciáé (pláne a II-es gnóm audiorros felicia ronda). Bertone-ék szerintem jó munkát végeztek. Kényelemben kategóriájában nem sok jobb van szerintem, praktikum pedig... pár felicia alkatrészzel sokat lehet dobni (osztott üléssor, középkonzol, stb). Biztosnág szempontjából a maga korában nem volt rossz.

    Nekem eszembe nem jutna váltani, a motoromban van most 80000km, a váltómban 140000, ezek a világból kimennek (évente kb 8000km-t megyek), a kasztnim nem rohad vészesen, egyedül a hátsó ívek betegek, de jövő héten lesz kasztnizva, onnantól kezdve bírni fogja amíg egyáltalán lesz még (megfizethető) benzin. (8-10 év)

    Összehasinlításul: 2 hete lett leállítva a család régi favoritja, 380000km volt benne. Gyakorlatilag nulla karbantartás mellett munkásautóként szolgált 10 éve, a kasztni már nagyon rohadt, a motor az elmúlt 2000km-ben egyszer megszorult kenés hiányában, csapágyas lett, meg 2x befolyt a hűtővíz az olajba.

    MÁS: nem tudja valaki, honnan lehetne Favihoz fényszóróállítót venni?

    E=MZ²

Új hozzászólás Aktív témák