Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ysthvaan

    csendes tag

    Marczi80: A fölkeményedő fékre annyit írnék, hogy én is szívtam vele. Az a szövetszigetelésű gumicső (vákuumcső) a szövet alatt simán szétmállik. És viszi az alapjáratot is, ahogy gázt adsz elmozdul egy picit a motor, megjelenik egy kis repedés. Amíg a cső morzsalék rajta van (ránézésre tök ép lehet), nem adott hangot. Érdemes cserélni, de én nem utángyártottra, hanem gumi vákuumcsőre, és egy egyenirányító szelepre cseréltem, a szelep lényege (benne van gyárilag is), hogy ha lefulladsz sem megy el a rásegítés, csak a sokadik nyomkodásra és viszonylag puha marad a pedál. Pár ezer forint de megéri kicserélni. 60 cm cső (azt hiszem 10-es), és a szelep külön.

    Boken: A kontakt spré előtt nem árt egyesével minden foglalat belsejét átmozgatni, nekem el volt törve 1-2 láb, ill. elengedte a forrasztás.

    A mostanra tervezett lánccsere egy picit tolódik ugyanis eltört az első kerékcsapágyam, (legalábbis ez a tipp). Minden ismerősöm azt mondta, hogy ez az a hiba, amit ne akarjak házilag megoldani, ezt csináltatni kell. A jelenség az volt, hogy kényelmes 100-as tempónál elkezdett vmi. csikorogni ütemesen (fél percenként) jobb elölről, gázadásra intenzívebbé vált. Gurulni jól gurul, fék jó, nem húz félre, kanyarba nem kattog, nem ad hangot. kb. 1 km-t mentem amire le tudtam jönni az elkerülő útról. addigra fölmelegedett, kerék le, féknek nincs szaga (első tipp ez volt), rugók a helyükön, zsír nem égett meg. Megrángattam, a csapágy lóg egy picit, más nincs leszakadva. Körbeforgatva két helyen kattan de csak picit. Lett volna még 100 km-e, de nem vállaltam, inkább jöjjön haza lábon (lassan), mint álljon be valahol 4 emberrel. Hazaúton az első 15 km-t melegedés nélkül tette meg, majd a második 15 alatt melegedett föl ismét meg is jött a hangja, de most csak kanyarba nyikorgott (lassú kanyarba).

    A gáz az, hogy hétvégén összesen kb. 350 km volt rászervezve és beletankolva, így a javítási költség is benne hintázik benzin formájában :D ezért picit csúszik minden szerelés :)

    Ötleteket várok, hátha más a hiba, ill. tényleg ne is álljak neki, vagy ne túrjak szerszámot hozzá vhol a neten? Szívesen elbíbelődnék ezzel is itthon. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák