Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shinmegaten

    aktív tag

    válasz Aramir #10787 üzenetére

    Épp ezekben a pillanatokban nyitottam fel. Laikus vagyok, sose csináltam ilyet, nézd el ha butaságot beszélek. Szóval...
    Nálam 3db capacitor (bocs, magyarul nem tudom, mi a neve) csatlakozik a 7-es, 11-es és 15-ös tűkbe, amik az RGB-t jelentik. mmmonkey-n látni egy NYÁK-ot (PCB, kinek hogy), de az enyémen nem látok ilyet. Ez esetleg fejjel lefelé lenne?

    A 75 ohmos resistort gondolom akkor közbe kell iktatni, úgy ahogy a capacitorok voltak, de annál mindegy, hogy melyik felét? A capacitornál a plusszos lába "lóg" a konzol felé, de resistornál mindegy, hogyan teszed?

    Amúgy az enyém ilyen belülről:


    A diagrammokon az látszik, hogy a 75-ös resistorok rá vannak kötve a 21-es tűre, ami a földelés, viszont mmmonkey-n erről nem ír semmit.

    Egyáltalán hol kell keressek ilyenféle termékeket, mint resistor. Villamossági üzletekben? Ha azt mondom, adjanak egy 75 ohm-os ellenállót, vagy biztosítékot vagy mi a neve magyarul, akkor nem kérdezik meg, hogy azon belül milyet? Amilyen szerencsés vagyok, 1000%, hogy van valami háttéradat, amire szükség volna :F

    Én úgy tudom, hogy az RGB konkrétan PC monitorokra lett feltalálva így más módon működik, mint a kompozit. Sőt, a mai VGA csatink a monitorainkban is voltaképp az RGB technológiát használják megjelenítésre. SŐT! Vannak külön olyan monitorok, amiken kompozit ÉS VGA csati is van, innen gondolom egészen biztosra, hogy a kettő nem ugyanaz. A kompozit szerintem inkább egy TV-re kitalált "szabvány".

Új hozzászólás Aktív témák