- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
válasz shinmegaten #11800 üzenetére
Amire ő gondolt, az szerintem az, hogy manapság a szellemi munka sokkal jövedelmezőbb, illetve sokkal elismertebb, mint a fizikai munka.
Ez van, ilyen világot élünk.(Az ok egyébként abban keresendő, hogy a fizikai munka sokkal könnyebben helyettesíthető.)
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Rezuhu
aktív tag
válasz shinmegaten #11800 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy aki huzamosabb ideig gyárban stb dolgozik, és hosszabb idő után sem tud váltani valami normálisabb munkahelyre, ott végzettségbeli, és hozzáállási probléma van.
Az érettségim és szakmáim ellenére én is dolgoztam rakodó munkásként (kamionokat rakodtam ki) egy ideig, de állandóan kerestem mellette egy új, jobb állást.
Szóval, aki gyárban, vagy egyéb rossz körülmények között dolgozik, annak többnyire nincsen egy normális szakmája (ezt ugye nem kell megmagyarázzam, hogy miért is van... ;D ), vagy szimplán lusta utánajárni egy jobb állásnak, még ha egyből nem is sokkal jobb helyzetbe kerül, vagy azért dolgozik gyárban, mert a korábbi jobb munkahelyén nem becsülte meg magát és dolgozott keményen, tisztességesen, esetleg a száját jártatta feleslegesen és kirakták onnan (ilyeneket ismerek párat).
Természetesen vannak kivételek, de aki feladja a váltás lehetőségét és nem próbálkozik, az magára vessen.[ Szerkesztve ]
-
LordVenom
tag
Mai bolha vadászat. Sajna tok nélkül, és apró hajszálkarcokkal, de működőképesen.
-
energy4ever
addikt
válasz Rezuhu #11803 üzenetére
Hat en gyartosoron dolgozok, normalis iskolai vegzetsegeim vannak, es nem akarok annan elmenni. Szerintem jo minden ott, nincsenek rossz korulmenyek, es kicsit tobbet is keresek mint a minimalber duplaja.
AndrewBR: Na mit sikerult venni tegnap?
Igy, hogy nyitasra megyek, elarulom, hogy egy Dreamcast keyboard-ot szeretnek Quake III jatekkal. Meg talan elviszem a Mega CD-t is. Mar ha hagytal valamit ezekbol.
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz LordVenom #11804 üzenetére
Zombie Revenge egy nagyon jól sikerült arcade játék. Vadászok rá én is.
Code Veronica szépséghibája, hogy csak az első lemezt szerezted meg. Egyébként a leghosszabb RE játék.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Rezuhu
aktív tag
válasz energy4ever #11805 üzenetére
-
LordVenom
tag
Fenébe, tudtam, hogy lesz valami buktató, túl szép volt, hogy igaz legyen. Nem ismertem ezt a RE játékot, nem tudtam, hogy több lemezes. Mindegy, 200ft/db áron vettem őket, belefért.
Volt még pár db játék, megérnek ennyit tok nélkül? (csak mert nekem ezek életem első saját vásárlású Dreamcast játékai, ami eddig volt, azt a géphez kaptam, és mind másolt) -
Aramir
őstag
válasz LordVenom #11809 üzenetére
Rá van írva, hogy disk 1 200-at szerintem megér amúgy, ha azt nézed, hogy egy üres cd kb. 100 Ft, és arra legtöbbször nem fér rá a teljes játék (a gyári lemez 1 GB-os), kiszoktak vágni videókat, zenét jobban betömörítik, esetleg átrakják monóba, stb.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
AndrewBR
senior tag
Vagyok!
adalbert1 (#11763)
Aham, Ez a három gép fóliával körbetekerve van a polcon.
Igazából porvédő szerepet tölt be.LordVenom (#11766)
De! Az... sorry, nem tudtam hogy szemeztél vele... vicc kategória árban volt,
én ilyenkor nem kérdezgetek!
Viszont körültekintő vagyok én is.... egy telefonhívással sok minden leszűrhető.
Ajándékba kapta anno, nem használta, évek óta porosodott....aya (#11782)
Van hely a szobámban bőven ilyen lomoknak...energy4ever (#11805)
Mindjárt megmutatom!Rezuhu (#11808)
Láttalak!A.
-
adalbert1
veterán
válasz Rezuhu #11803 üzenetére
Ez most itt egy kicsit off, de annyit tennék hozzá, hogy sosincs késő tanulni, és a jelenlegi korban már nem csak a hagyományos oktatási modellben lehet tudást magára szedni az embernek, ott van pl. a Coursera (és hasonló MOOC oldalak), letölthető könyvek, fórumok, stb.. Entry level IT állásokra se csak diplomás embereket vesznek fel, sok helyen még képzik is az embereket. Ha meg olyan térségben lakik az ember, ahol semmi munka sincs, akkor el kell költözni.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
De gondolom azért van piros meg fehér dugó is, mert szar lenne, hogyha a sztereó TV-nek csak az egyik fele szólna.
Attól, hogy a konzol nem ad sztereó jelet, attól még lehet mindkét csatornára ugyanazt irányítani.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
AndrewBR
senior tag
válasz energy4ever #11805 üzenetére
Kérdésedre válaszolva őket hoztam haza a Playből...
Sonic 3d
(már csak egy compilation hiányzik... )Road Rash 3
(így már teljes )továbbá:
Alex Kidd és MIG, konkrétan mert vad újak,
TaleSpin-t anno véletlenül eladtam ( ),
genesis nálam nem pálya, de ezt kivételesen nem hagytam ott:
másik polcon bukkantam rá.A.
-
adalbert1
veterán
válasz AndrewBR #11827 üzenetére
Jól néz ki a Sonic gyűjtemény.
Itthon láttatok az elmúlt időszakban eladó Sonic 3-at és Sonic & Knuckles-t?
Illetve az Alex Kidd-et szerintem egyszer én is beszerzem, a Talespin névről nem volt ismerős, de ha tudtam volna, hogy a volt Walt Disney mese, akkor már megvettem volna (anno ez volt talán a Duck Tales után a kedvencem ).
Én most nagyjából összeszedtem már a kínálatukból, ami jelenleg érdekelt, igaz egy dobozos Dreamcast-re még fáj majd a fogam, de egyelőre a jelenleg birtokomban lévő gépeket szeretném kiélvezni. -
Aramir
őstag
válasz AndrewBR #11826 üzenetére
Akkor nem Segához való, szerintem más is használt ilyen csatlakozót, nem csak a Sega, pl a Commodore 64-é is ilyen, csak más lábkiosztással ([link]). Szedd le a dugó burkolatát (benyomod a műanyag burkolaton lévő lukon a fémfület, és hátha tudod húzni a műanyagot), és nézd meg, hogy mi hová van bekötve, ha nem passzol, akkor át kell forrasztani, aztán jó lesz.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
AndrewBR
senior tag
válasz Armitage #11836 üzenetére
Pont tapiztam. 10 pénz lett volna.
Beteges? Ki beszél...t256 (#11835)
Igen, az: Nem voltak bent!
Múlt nyáron volt egy patika Turbo Outrun... el is vittem.Aramir (#11834)
Megnézem! De akkor most mi a manó ez a kábel?adalbert1 (#11833)
Nekem volt mind a kettő eladós, igaz, el is vitték azonnal...
Egy idősek lehetünk akkor ha gyerekkori meghatározó élmény a
Disney délután... [link]A.
-
shinmegaten
aktív tag
válasz adalbert1 #11820 üzenetére
"Ha meg olyan térségben lakik az ember, ahol semmi munka sincs, akkor el kell költözni."
Ez ilyen egyszerűen működik? Ki gondolta volna.Egyébként a jelenség, amikor az ember kapaszkodik mindenbe, amibe csak tud és gürizik egy célt lebegtetve a szeme előtt, csak azért, hogy arctalan, gyáva és irigy emberek rendre-sorra elgáncsolják, létezik. Talán szerencse kérdése, talán lakhelyé, hogy ki mennyire képes újból és újból talpra állni. A tapasztalat nem saját. Látom, hogy édesanyám miként próbál boldogulni az életben és ő meglehetősen talpraesett hozzám képest. A munkahelyi korrupciókat, protekcionizmust, sógor-koma-jóbarát helyzeteket nem lehet holmi tanulással és költözködéssel kiváltani.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz AndrewBR #11837 üzenetére
Igen, ez alapján akkor nagyjából hasonló korúak lehetünk. Állandó vasárnapi program volt, akkoriban azért jóval korlátoltabb lehetőségek voltak a szórakozásra. Antall József halála a műsor megszakítása miatt égett bele örökre az agyamba. Nem is emlékeztem, hogy a bemondó nőnek ennyire unott hangja volt.
shinmegaten: ezek a negatív dolgok Magyarországon sok munkahelyen meglesznek, csak az nem mindegy, hogy mennyi pénzért és milyen környezetben kell ezt elviselni, és hogy milyen az ember hozzáállása a dolgokhoz (ha akarod, akkor az élet minden területén tudsz olyat találni, amin felhúzod magad). Tudom, hogy ez nem annyira egyszerű dolog, mint azt leírtam, de sok ember ki tudott törni a rossz körülmények közül / máshova költözni, én is ismerek többet is.
-
LordVenom
tag
válasz adalbert1 #11840 üzenetére
Igen, erre én is emlékszem. A Walt Disney bemutatja hatalmas csúcspont volt egy gyerek életében a sok lengyel és cseh mese után. (pedig azok sem rosszak)
Még ma is kívülről fújom a Duck Tales, Csipet csapat főcímdalát. Sőt, még a közben leadott reklám zenékre is emlékszek, a transformers, és a Cindy baba dalszövegeire.
Az első film meg a két mese közt az Ausztrál Expressz volt. Nagy volt az is. -
szarvasbogár
aktív tag
Kívánok Kellemes húsvétot jó locsolkodást és hatalmas kajálásokat
[ Szerkesztve ]
-
Rezuhu
aktív tag
válasz szarvasbogár #11842 üzenetére
*Böff!
A sonkán már túl vagyok!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek! -
sz.balazs.95
veterán
-
AndrewBR
senior tag
Mindenkinek...
A.
-
LordVenom
tag
Basszus...ki vitte el? Itt sikerült valakinek megszerezni? Két órája kelt el, annyival maradtam le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite (64 gb)+ Essentials Kit + 2 játék
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PS1 játékok eladóak,csere,beszámítás van
- Nintendo Switch OLED + 128 GB SDcard + Zelda TotK kontroller és tok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest