- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Thunder
senior tag
Hali!
Egy kis segítség kellene tuning terén ezen még nagyon új vagyok. Van egy Asrock P67Pro 3 alapom, meg egy core i5 2500k-m, szeretném egy kicsit tuningolni mondjuk ha stabilan fut mondjuk úgy 4 ghz-en. Mit állítsak ha jól tudom a cpu Vcore-t rakjam fixbe 1,1V-re de hol állítsam be a 40-es szorzót? Mert idáig csak a turbo boost-ban állítottam 4.0-ra de ekkor csak 3600-on ment fixen (x36) legalább is az utilityben ezt mutatta
Választ előre is kösziTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
gézu
őstag
válasz Blue Thunder #9955 üzenetére
[link]
A turbo boost power limitet tedd 180-ra, a vcore-t offsetre tedd -0.050v-ra és kb.1.25v lesz load-ban 4ghz-en, idle-ban meg visszaveszi magát kb. 0.95v-ra.If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
-
gézu
őstag
válasz Blue Thunder #9957 üzenetére
Igen, jobb. Ha fixre teszed, akkor idle-ban is annyin fog menni, mint load-ban, persze ha érdekeltséged van valamelyik erőműben, akkor hagyhatod fixen.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
-
-
gézu
őstag
válasz Blue Thunder #9959 üzenetére
A 4.4-t is elviszi általában 1.25v-on, de 4ghz fölé már kell egy jó prochűtő is. A feszt egyébként úgy kell belőni az adott órajelhez, hogy auto-n megnézed mennyit ad a lap pl. 4.4-en a procinak és abból offsettel visszaveszel annyit, amennyin még stabil.
Pala Nálam 4ghz-en 1.33v-t ad a lap a procinak. Ha ofsettel - 0.16v-t beállítanék, akkor kb 1.17v lenne loadban, idle-ban meg 0.84v-t. A gond az idle-lal van, mert ilyen alacsony feszen nem biztos, hogy stabil lesz a rendszered. Én ezt úgy védtem ki, hogy a cpu feature-knél csak a C1E-t és a speedstep-et hagyom bekapcsolva, az összes többit kikapcsolom. Ez emel az idle-n kb 0.030v-t nálam.[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
szerintem én ahogy kivettem ezt ha 4 ghz-en akarod futtatni és fix vcore-al akkor csak fixed modban tudsz állandó feszt adni viszont akkor idleben se veszi majd vissza....legalább is szerintem
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
vagy is akkor az offset módban szintén -0.050-re kell belőni csak a power limitet növelni?
4.2-re van stabil beállításod?
Jahh és egy Cooler Master hyper TX2-es procihütőm vanTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
gézu
őstag
válasz Blue Thunder #9963 üzenetére
[link]
Ha load-ban tartja a 60 fokot, akkor elég a hűtő. De szerintem nem fogja, vagy csak max fordulaton. Az meg TX-nél szélvihar.If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Pala
veterán
Köszönöm a segítséget!
Még egy apróság közben eszembe jutott: van egy ilyen opció a feszültségek felett, hogy Power Saving, ez alapból disabled-re van állítva, mi történik, ha bekapcsolom!? Nekem mondjuk Extreme6 lapom van, de szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan a biosa, mint a Fatal1tynek (a hátteret leszámítva ).
-
gézu
őstag
Az offset a beállított-tól való eltérést jelent. A lapod auto-n minden órajelhez rendel egy adott fesz-t, ettől itt beállíthatsz eltérést. Neked kell kitapasztalnod, mennyit térhetsz el, ez procifüggő.
-
Pala
veterán
Igen, tudtam, hogy a szó mit jelent (angollal nincs bajom), csak mivel ezidáig nem értettem, hogy a gyakorlatban ez pontosan mit is művel, ezért nem mertem használni.
Most viszont kapásból belőttem 4GHz-re és -0.15V offsetre. Tudom azt írtad, hogy idle-ben gondok akadhatnak, mert most nekem is 0.84V körül van a fesz, de egyelőre stabilnak tűnik (egyébként a legkisebb terhelés hatására is emel kicsit a feszen), nomeg ugyebár így csak 1.6GHz-en üzemel, ami azért egy jóval alacsonyabb érték. Én elképzelhetőnek tartom, hogy ezen az órajelen a 0.84V elegendő lehet. Mindenesetre ki akarom tapasztalni. Ha bármi rendellenességet tapasztalok, akkor tovább kísérletezem.
-
dime27
őstag
Egy kis bench maradt még ma estére:
itt még nem stabilizáltam csak kivi voltam h a memok mit tudnak a max adható 1.65Val hát 1600mhzes létükre nem semmi
ahogy Over kollega is mondta bye-bye tri-channel
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
kurtz
aktív tag
napot
vki megtudná nekem mondani hogy 1 i5 2500k-t meddig lehet felhúzni úgy kb ?
[1enlőre 1 scythe ninja 3 lesz rajta ha össze gyűlik a pénz akkor vízhűtést kap az egész rendszer ]R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
dime27
őstag
válasz Overlocker #9976 üzenetére
Thx
bár most kisebb galibába ütköztem
42x104.8 on szeretném 24/7ben járattatni HT egyenlőre off
1600mhzes memoriával lefut a linx cl9ben 1.5Von a memok
mikor megemelném az EFIben a memoria szintjét 1866mhzre még cl9ben sem fut le a linx max két kört megy már emeltem mindent hozzá és ugyanaz lehet a bclk magas neki ezen a szorzón?Azért használom igy mert 44x100hoz joval nagyobb fesz kell vmiert és ott is fagyott a linx ill ha 4.5-4.6ghzen szeretném hajtani vmitől kifagy mit kéne emelnem hozzá lehet h vtt-t?
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
diegho
nagyúr
No emberek úgy tűnik lassan rászánom magam egy cserére, tuning nem fog érdekelni, egy E8500-at fog váltani ami 3600-on megy, azt még az alap órajeles 2300-as is agyon-vissza veri. Asrock H61M-s, i5-2400, 4gb ram hármas a kiszemelt. Fontos a 2x2gb memória, vagy jó egy sima 1333-as Kingmax 4gb-os is? (tudom, hogy valami mizéria van a memória feszültséggel, ezért nem tudom, hogy milyen modul az ami jó lesz)
-
diegho
nagyúr
Crucial már nem ehhez az olcsó konfighoz való, bár most is Mushkin-t használok (amit remélem jó áron el is tudok adni majd), a Kingston viszont jó áron van. A-data gondolom 1.65V-os, tehát az kiesik.
-
fagy53
nagyúr
Ez a tempó biztosan elég lesz!
-
sb
veterán
Találkozott vki olyannal, hogy a linx progi "belassul" 4-5 iteráció után?
2500K, Asorck P67 Pro3 lap, default bios beállításokkal is ezt csinálja.
2M rammal az első 4-5 iterációra X Gflops-ot ad, utána szépen visszaesik kb 15Gflops-sal a teljesítmény. Win friss, futó progi van pár, de taskmgr szerint semmi nem lassítja be. Cpu kihasználtság 100%-on végig.Thermal throttling és overt temp protect kikapcsolva is csinálja, de amúgy sem meleg. Így alapon 58-60 fok körül van a max maghőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
én azt hallottam h pl ram tuningnál bírja az 1.65öt is persze ettől függetlenül nem ajánlott ha tuning akkor mondjuk g.skill ECO serie 1.35v 1.6mhzen vagy van 1 sniper az 1.2v ot tud mind 2 bivaly tuning alap
vki megtudja mondani h mekkora tuningot visel el 1 i5 2500k?
+ én is gépösszerakás előtt állok
i5 2500k
msi z68a gd 80 /asrock z68 extreme 4[ esetleg 6 ha nincs rajta az a hűtő mint a p67 es kiadáson]
sapphire 6950 2gb rev 1 [bios tuningal] x2 [elsőnek 1 + új monitor később esetleg még 1 ha szükségeltetik]
8 gb ram [azt mondják az okosok h sandy nem sokat profitál a nagyobb órajelből ez mennyire igaz? mit ajánlanátok?]
táp fajtája még nem eldöntött de moduláris táp lesz ami elég akár 2 tuningolt 6950nek is [és lehetőleg esetlegesen a következő gépembe is szvsz olyan táp ami évek múlva is táp lesz] ha tudtok 1 jó választást haf 932 / cm 690II házikóhoz ne tartsátok magatokban
+ vmi jó kis vinyó [adnak a gépházakhoz 3.5 helyre keretet amivel 2.5-öst lehet belőle csinálni a 2.5 vinyók mivel jobbak? nem melegednek annyira v hasonló? (tudom azok eredetileg nem asztaliba lettek kitalálva azért 2.5esek csak ha már van rá lehetőség érdekelne van-e előnyük )
[tápos topicban már kérdeztem de másod vélemény sose árt][game videóvágás hd film nézés orrvérzésig ] (videó vágás csak néha ezért nem i7 2600k)
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
R̲e̲m̲
senior tag
nem sokat profitál?
nézd meg feljebb az enyémet. (5ghz, ht on) az is egy gagyi kis sandy, de rosszat nem mondhatok róla.
ja és ez persze levegővel, bár igaz, ütötte a 70fokof felülről...
a 2,5es vinyó meg kevesebbet eszik és általában lassabb meg halkabb
az ssd is 2,5es, de az megin más tészta...
ramot meg passzolom, én 1,7V-al is hajtottam egy teszt erejéig 2200@cl10-ben, ott is ment.
persze 24/7ben 1,5V@1866 cl9[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Hali! A turboo boost power limitet? (nem a Core Current Limtet?) mert az elsőnél nem tudok 100-nál nagyobb számot beírni!?
És van olyan is hogy CPU Ratio Settings...azon nem kell állítani semmit?Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
Hali! Tápban tudok ajánlani...Én a Corsair HX-es illetve AX-es sorozatát ajánlom amiben van nagy telkesítmény (mivel írtad hogy lehet lesz két VGA), moduláris és 7 év garit adnak rá egyszóval egy felső kategóriás táp!
http://www.corsair.com/power-supplies/modular-psus.html
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Qru
MODERÁTOR
Ez erősen proci és hűtés függő is, hogy mit fog bírni. De nagyságrendileg 4,5-5Ghz környéke.
Tényleg nem sokat profitál, max bench progikban. Eleve nagyon jó az SB-ek ramkezelése élből kellően gyors.
8GB felesleges lenne de ha lesz komolyabb meló akkor jöhet ennyi. Konkrétan milyet? Pénztárca függő is de egy 1600-as CL8-as kit is bőven elég. Lényeg, hogy 1,5V-os legyen. Pl Kingston Grey vagy ez most elég jó vétel szvsz (igaz ez 1,65V-os).Táp: ADATA Horus HM-550W vagy HM-650 esetleg Sapphire 625W (ez Enermax beles) ha találsz. Ezek jó áron vannak kellően erősek 12V-on is de összességében nem feleslegesen erősek.
2,5" hdd ha vmi rendes 7200-es akkor ok, a notis hdd-k gyakran csak 5400-esek azok nem túl acélos sebességel döngetnek. Előnyük, hogy vmivel kevesebbet esznek így a melegedésük is alacsonyabb de nem számottavően.
#nincsbennetarcsi
-
kurtz
aktív tag
lehet lesz 1 10k rpmes rendszernek, háttér tárnak 5.4-5.9k rpm elég, nem?
hx jól hangzik bár enermax belső talán minőségibb cucc rá keresek mind2re majd elválik [hxekkel már én is szemeztem ] vízhűtés mellé kerülnek majd be valszeg így fontos lenne a hang [mivel a vízhűtéses tápok már iszonyat drágák + én eddig 1el találkoztam] enermaxnak van 1 modu 82+ sorozata azok állítólag halkak [bár nem olcsó vétel az biztos] vélemény?
4 gb mem hmm nem tudom pl crysis 2 már 3 gigát zabál + a win7 és egyéb futó progik
vagy ez a ram követelmény h értendő ? Phenom II konfigommal 3.83 gb ot mértem crysis 2 alatt pontosabban uncsi mérte meg épp itt voltunk és tesztelgettünk 1 sort [ engem addig nem zargatnak a tesztek amíg nem érzem h vmi baj lenne a géppel ] mondjuk a phenomal volt név szerint: a ramom inkompatibilis voltde ha azt mondjátok elég a 4giga is ok am ramra 20-25k-t különítettem el [az se baj ha 4gb ra megy el ez az összeg ha cserébe jól fog szuperálni ]
[ Szerkesztve ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
Qru
MODERÁTOR
Raptor? Az jó gyors. Esetleg érdemes elgondolkodni egy ssd vételén és háttértárnak meg mehet egy sima 7200 rpm-es.
5400 elég lassú ma már 7200-esnél alább ne add. Nincs is nagy árkülönbség köztük. És nyugodtan maradhatsz 3,5"-on.Táp: Ha halk kell akkor Enermax vagy SeaSonic beleset vegyél. Azok drágák is persze de nem véletlenül. Esetleg a CM Silent sorozat, bár azokból nem mind olyan jó.
Játékoknak még egy darabig elég lesz 4GB, 3,83GB? Az pont jó mert akkor nem csücsül feleslegesen +4GB a gépben malmozva, pont kihasználod a 4GB-ot. Ha meg mégis kevésnek bizonyul a 4Gb (amin azért meglepődnék ha gémelésre kell) miből áll +4GB-ot bedobni a gépbe?
#nincsbennetarcsi
-
Blue Thunder
senior tag
A másikat annyira nem ismeremde a hx-ek illetve ax-ek jók....
Ram nekem 2x4Gb-os 1333Mhz-es kingmax van nem volt vele sose gondom meg annyiból jó hogy a kingmaxot szinte 99,9%-ban minden lap beveszi Árban pedig még maradna is lovéd belőle amit félretettél rá, mert mai árban kb. 9500 Ft a 4 gigás, de van 1600Mhz-esbe is ami szintén kb. 10.000Ft, ráadásul ez már hercules series)
AMD-ről én is azért váltottam mert kíváncsi voltam...de nem bántam meg hidd el jobb!!!Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz csimpok #9998 üzenetére
Hali!
Nekem is ezt ajánlották de a power limitnél nem tudok 100-nál nagyobb értéket beállítani csak kétszámjegyű értéket enged (nem lehetséges hogy a Core Current limitnél kell megadni az értéket? /180/ )[ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz Blue Thunder #9999 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest