Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brabbitz

    csendes tag

    válasz vezeralmos2 #38843 üzenetére

    Irasi sebessegben gyorsabb.
    ez teny.
    “Az AMD lement 7, 6 nanométerre, és emiatt nagyon kicsit lett a lapka. Viszont feszültség és hőmérséklet határon megy, gyakorlatilag gyárilag koppig van tuningolva, ez a PBO már gyakorlatilag egy vicc, OC-t azt felejtsd el.”

    Zen4 tokeletesen OCzhato, boven van benne ero, csak hutesed legyen hozza. Intellel ugyanez. Fogyasztas szempontjabok se ertem pont mire gondolsz, szoszerint kevesebbet eszik mint a Raptor Lake ;] AMD-nek Idle-be kell javitani, Intelnek max loadon. Ennyire egyszeru.

    Single Coreban valoban jobb a Raptor, ez mar beszeltuk, ekkor is mondtam, mondjuk tobb magban is csak max 5% -al jobb az AMD majdnem tobb mint felevvel idosebb csucsprocijatol, de legyen, megadjuk neki ezt is. Mostmar csak tudd mivel huteni, es gondolj a villanyszamladra is ;]

    Szamomra a 3D V-cache meg felolem lehet ilyen-olyan osszebaszarintott technologia az AMD architekturajaban, ha szamomra jobb eredmenyeket hoz kevesebb penzert, es sokaig tarto Sockettel.
    AMD-re kizarolag azert haragszok mert kisebb, -ltaluk ajanlott sebessegel rendelkezo ramokkal (5200) gyatrabban teljesit mint pl a 6000Mhzesekkel, amikkel szerintuk nem lesz nagyobb fps szamjaid, cserebe instabil is lesz (kesobb ki is derult hogy nem csak kostabil de jobb eredmenyeket is hozott, szoval hirtelen AMD EXPO certified lett a 6Ghz is :C, gratulalok )

    ma mar en annyit latok, hogy melyik szoftver melyik processzorra van jol optimalizalva. Lenyegeben ez ket gyarto CPUjai annyi kozel vannak egymashoz, valamelyik igy, valamelyik ugy, hogy ilyen vegbemeno vitazasokon mar felesleges docogni, a vegen ugyis az fog donteni melyiken van jol optimalizalva egy adott program. En igy latom. 12700K van otthon, Zen4-em mar nincs, de tervezek valtani AM5-re, megvarom ezt az evet hogy mit hoz.

Új hozzászólás Aktív témák