- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz Viktor77 #18600 üzenetére
Pedig az nekem is csak ennyi volt.
Más:
Egy érdekes dolgot véltem felfedezni. Azt tudtam, hogy a CPU a tuning miatt egy idő után degradálódni fog na de, hogy ez fél hónap alatt ez azért vicces...
Megvétel után 1.36V-al 4.8Ghz-en lazán konvertáltam a dolgokat fagyás mentesen.
Aztán kék halál rá pár napra.
Most 4.7Ghz-en szintén 1.36V-on vígan konvertáltam a videókat a mai napig mert ma megint kék halál azzal a 0X0101 add more vcore-os baromsággal.
Most 4.6Ghz-en tartok 1.36V-al de ha most is kék halált dob akkor kiveszem a CPU-t aztán ráb...ok egyet kalapáccsal... Ja és mindezt úgy hogy HT off.Most vagy kifogtam megint az antituning CPU-t vagy már fogalmam sincsen...
Max hő nem éri el LinX alatt a 70 fokot sem.Ja és a poén, hogy 1 óra Linx teszt alatt nem fagyott ki még full memóriával sem 4.7Ghz-en HT off 1.36V-on...
Nem értem, hogy a fenébe megy valakinek a 2600K-ja 4.5Ghz-en alapfeszen vagy még többet... Ekkora különbségek vannak a CPU-k között?
Mi lenne ha a HT-t is benyomnám? Már a win megdöglene...Amúgy ez az LLC profil izé mire jó mert van 80 Level de egyikhez sem ír semmit. Honnan tudjam hogy melyik micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
Az normális ha iGPU feszt le tudtam venni 0.995V-ról 0.370V-ra és jobban melegszik így a proci?
Idle-be is durván 1-2 fokkal melegebbet mutat az AIDA. -
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pietrosz #18594 üzenetére
A Ninja is backplatees, mégis felpakoltam simán..csak a furattáv volt a gond.
Egyébként nem csak ez a szívás sajnos, néha a proci körüli kondik is útban vannak, ha az elforgatott 775 hűtő rögzítője alacsonyra sikeredett..
Z600hoz viszont biztosan van 1155/56 backplate. -
MontyCrew
senior tag
válasz Tirexi #18605 üzenetére
a tdp keret kitolása megtörtént, de mondjuk vantage-ban 33000pontot kapott így a processzor, szval elvileg, az ereje megvan nem? gondolom a lynxel lesz akkor valami, CPU Queen is 56000pontnak látja, esetleg egy cinebench megmondaná, hogy minden okés-e?
Ez a feszültség érték, 1.4@4700 milyennek mondható? HT on -
Viktor77
titán
válasz MontyCrew #18607 üzenetére
A felsorolt programok nem használják az AVX-et, így normális eredményeket kapsz velük.
A Cinebench sem.Abban igaza van Tirexinek, hogy felesleges erre izgulni, jelenleg talán ha 3-4 program van ami kihasználja az AVX-et (mondjuk a PS2 emulátor pont igen, így ennek örülök).
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Tirexi
addikt
válasz MontyCrew #18607 üzenetére
Azt mondják ne igen menjünk 1.36V fölé 24/7-ben. Pedig én sajna kénytelen leszek mert ez nagyon gyengus.
Igaz hogy játékokban nem látod meg a különbséget 4.8 és 4.6Ghz között de konvertálásban vagy egyéb CPU igényes cuccokban nagyon is.
A teszt programokat meg le kell xarni.
Látod ott volt a példa a Linx ment 1 óráig is a konvertálás meg 5 perc után kék halált dobott.Amúgy miért ragaszkodsz a HT-hez?
Bizonyított tény, hogy mikrolag-ot okoz és van olyan game ami kevesebb FPS-t produkál ha be van kapcsolva.
Én sem tudtam róla míg utána nem néztem. -
Crossfit007
senior tag
válasz HoReSz1975 #18611 üzenetére
Nálam feszt levéve 0.995V-ról 0.370V-ra képi hibázik játékokban, pedig fullra letiltottam UEFI-be iGPU-t...
Kilépek játék menüjébe sárgán villog a kép. Ez meg mi a fene?
Elvileg fullra le van tiltva iGPU, akkor miért szól bele játékban a megjelenítésbe? -
törölt tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy adott egy alaplap giga P67 ds3,valamint egy proci i5 2300 2,8ghz,azt szeretném kérdezni,hogy van-e értelme vennem 1600 as ramokat vagy maradjak az 1333-as nál,csak azért kérdezem mert nincs nagy árkülönbség a két ram között,ebben a lap valamint a proci ki tudná használni az 1600mhz-s ramokat?Köszi előre is.
-
szacsee
nagyúr
Urak kellene pár tanács, ezzel kapcsolatban (34602-től).
Iponos fórumtag jól megaszonta... vegyek más lapot...
A tippeket, ötleteket előre is nagyon köszönöm!
Még annyit, hogy a ram garos hibaleírásán a visszajelzésen annyi volt, hogy Sandy Bridge rendszernél nem mindig hibázik... WTF? Végül is mindegy, mert cserélve lett, csak nem értem a miértjét. -
HoReSz1975
őstag
Létezik az, hogy hiába tesztelem a procit, nem megy fel a beállítot értékre, ami 4,6GHz lenne, hanem a CPU-Z 3,8 - 4,00 GHz körül ugrál Hiába terhelem 100% -on
-
Landon
őstag
válasz Tirexi #18601 üzenetére
Hoho egy sorstars! Nyugi nalam uez van... Eloszor ment 1.340V-on 4.5-ot majd ez szepen egyre rosszabbodott, most biosba 1.345v-ot kap llc3-al ami annyit tesz h 1.332/344V-ot kap terheles alatt. Idle 1.36kb.
Ja es nem linx stabil... Hol birja egy oraig hol nem. Viszont soha semmi mas alatt nem dobott keket meg csak linx. Meg prime alatt sem.
De pmbe dobsz vmi pontos opciot mivelm mit konvertalsz akkor majd megnezem ott mit muvel.
HT-t tenyleg erdemes kikapcsolni? Tudom h szintetikus test program de nalam aida es 3dmark is jelentosen tobb pontot ad ha be van kapcsolva. :S
Tirexi neked meg konvertalashoz pont jol jonne, nem?
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Tirexi
addikt
válasz Landon #18617 üzenetére
Igen a H264 videó konvertálásnál elég erősen meglátszik a HT. Na nem felezi meg az időt de azért rádob valamennyit. (mind a 8 szál megy 90% körül)
Viszont játékokban meg csak hátráltat a tesztek szerint.Szal inkább 5 perccel tovább tart a konvertálás mint, hogy ki be kapcsolgassam ezt az opciót.
Aida is meg 3DMark is csak egy teszt program de ha nem hiszed el, hogy semmit nem ér akkor nézd meg játékok alatt.
Ments el egy jól leterhelt fizikával teli helyszínt mondjuk a GTA-ban vagy valamelyik új játékban és nézz FPS értéket HT on és off-al.
Semmi különbség nem lesz én már néztem.
Átlag FPS-be szól csak bele de ott sincsen eget rengető különbség (2-3FPS max). Angol fórumok szerint meg ráadásul mikrolag-ot is okoz a HT.
BF3-ba is. -
Dot
őstag
Hátha valaki tud erre valami.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Landon
őstag
válasz Tirexi #18618 üzenetére
Igen a BF3-rol tudok. De majd nezek tesztet mert most mar kivancsi lettem. De szerintem akkor ki is kapcsolom majd mert Ht on ugye tobb fesz kell... Viszont ha jol emlekszem akkor HT OFF jobban melegszik a cpu de ebben erositsen vagy cafoljon meg valaki mert mar nem emlekszem pontosan. Lehet csak LinX alatt, valamiert ez ugrik be most.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
vendingo
veterán
2500K-nak elegendő a szorzóját 40-42-re feltenni, vagy kell még egyéb dolgokat is állítani, hogy 4-4200Mhz-en fusson stabilan?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
-
-
Landon
őstag
válasz vendingo #18629 üzenetére
Ertem. Ennek a topicnak az elso hsz-ba sok hasznos link van tutorialokkal amik eleg beszedesek. Szerintem kezd azokkal.
Mas: Kozbe utana neztem ennek a HT dolognak es en azt talaltam, hogy azok a programok amik nem tamogatjak ott okozhat lassulast viszont ahol tamogatva van ott nagy javulast hozhat.
Itt kerdeznem meg hogy az hogy egy jatek multi-core tamogatott tehat pl 4 magot ki tud hasznalni ugye nem egyenerteku azzal h multi-thread tamogatott? Ie. az hogy egy jatok multicore tamogatott az nem jelenti hogy a HT-t is tamogatja? Sot tovabb megyek, ahhoz hogy a HT elonyt hozzon ahhoz az adott jateknak kifejezetten tamogatnia kell kulon az intel HT "szabvanyat"?[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz HoReSz1975 #18616 üzenetére
Létezik, amennyiben a TDP limitet nem emeled megfelelő mértékben.
-
Erdei88
veterán
válasz HoReSz1975 #18632 üzenetére
Core Current Limit lesz, az mehet 250ig.
-
XaraX
addikt
válasz HoReSz1975 #18632 üzenetére
[link]
Így csináld, 250 elég lesz mindenhez. -
szacsee
nagyúr
válasz Erdei88 #18619 üzenetére
LinX-ből kibírt egy 20 körös all memory-s tesztet.
Ma jön vissza, azon agyalok erősen, mivel teszt is idő és ezt nem fizeti ki nekem senki (havertól csak nem kérek pénzt), hogy veszek egy 4Gb-os modult és berakom a "B" csatorna foglalatába, ott nem hibázik. Ünnepek alatt kihúzza, addig a 2x2Gb nálam lesz, utána meg eldönti, hogy nekifut-e a garanciáztatásnak, vagy sem.
Az lenne a jó, ha lenne itthon egy felesleges H61-es félkonfig, de per pill nincs.
VGA később lesz terhelve, de úgy is meglesem. Havernak most nincs pénze rá, de mindenképp ki kellene próbálni.
Van egy másodlagos HDD-m azt rákötöm a tápommal és azokat kizárhatom megint. -
ÁdiBá
veterán
-
Denniss
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek Core i7 2600K-hoz milyen alaplapot / hűtőt érdemes ajánlanom?
Nem vagyok túlzottan otthon a témában de ha már vesznek ilyet tőlem akkor valami jó konfigurációban szeretném ajánlani.
Köszönöm előre is!Ha azt hallod hogy a GPS vétel megszűnt, az nem azt jelenti hogy már nem árulják a boltokban... "Ajánlom hogy nagyon csöndbe maradj, mert rossz lóra tettél szert!" by MrSutyerák
-
vendingo
veterán
válasz Denniss #18644 üzenetére
Alaplapból több változat is szóba jöhet.
Nekem asrock Z68 extreme3 gen3 alaplapom van, teljesen megvagyok elégedve vele, és jó az ár/érték aránya is. Elég népszerű lap (tuningra is).Hűtőből: Alpenföhn Brocken, ennek nagyon jó az ár/érték aránya, hozza a drágább hűtők szintjét.
Amivel pedig tutira nem lehet melléfogni: Thermalright Silver Arrow, Noctua D14, Alpenföhn K2. Ezek igazi tuning hűtők abszolút a felső kategóriából, csak férjen be a házba[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Denniss
aktív tag
válasz vendingo #18645 üzenetére
Köszönöm!
Ezeket a hűtőket megnézem. Arctic-okhoz képest is ennyire jók?És a chipset-ek. Miért Z68, mivel tud többet mint a többi P68, etc?
Bocs a sok kérdésért, de mint eladónak, muszáj lesz tudnom
Ha azt hallod hogy a GPS vétel megszűnt, az nem azt jelenti hogy már nem árulják a boltokban... "Ajánlom hogy nagyon csöndbe maradj, mert rossz lóra tettél szert!" by MrSutyerák
-
HoReSz1975
őstag
4.6GHz@1.32V, megprobálom még lejjebb vinni a feszt, jó lenne, ha 1.3V, vagy az alatt is tudná
-
toyone
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest