Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joccmocc

    csendes tag

    válasz Monstersnake #13728 üzenetére

    Én pont a "walled garden" erejét találom nagyon eltúlzottnak. Közeli ismerőseim 90%-a iPhone t használ, kb a fele van teljesen benne az ököszisztémában, a másik fele max az iPhone / airbuds / óra kombóig jut el. Az iCloud vs google drive közül a google drive a favorált több iPhone felhasználó ismerősömnél. Kb senkit nem láttam még apple map-ot használni.

    Persze van elvakult közöttük, aki folyamatosan elmondja, hogy mennyire jó, hogy az airbuds-a "okosan" vált a macbook és az i13P között, amire nekem az szokott lenni a válaszom, hogy ezt az én Bose-m is ugyanolyan okosan megcsinálja már évek óta a Samsung telefonjaim és az épp aktuális laptopom (előbb egy pc azután macbook) között. Szerintem az apple ököszisztéma tényleg egyedülálló volt néhány éve, de mára utolérte őket a világ. Ma már inkább csak annyi maradt belőle, hogy az apple szándékosan blokkol alap funkciókat (fájlátvitel) apple és nem apple eszközök között, ami röhejes és gáz (és ebben egy kivétellel minden iPhone felhasználó ismerősöm egyet ért).

    A macbook-os tapasztalataim alapján tudom, hogy az apple fanboy-ok által sokat ismételgetett "it just works" szlogen csak egy szemellenzős buborékmantra, sokkal kevesebb tartalommal. Ennek ellenére (számomra) még mindig a macbook a jelenleg elérhető legjobb laptop/OS kombó, annak ellenére hogy sokszor tépem tőle a hajam. Az S23U-ban nekem nem kell semmi kompromisszumot kötni, az én felhasználásomnak tökéletes. Az, hogy a macbook nem hajlandó kommunikálni vele, sokféleképpen egyszerűen áthidalható.

    Tabletre nekem nincs szükségem, leginkább az S23U képességei miatt. Néhány dologra kényelmesebb lenne a nagyobb kijelzőn ceruzázni, de hülye lennék ezért annyi pénzt kiadni - ezért tablet fronton nem tudok nyilatkozni.

    Sok beszédnek sok az alja, de szerintem egy átlag felhasználó számára a walled garden igazából nem is annyira walled, hacsak nem valaki évek óta szemellenzősen csakis apple terméket vett és rá sem nézett más elektronikai gyártó cuccaira.

    Összességében, az elektronikai eszközök csupán eszközök, a mi feladatunk pedig az, hogy a számunkra legmegfelelőbb eszközt használjuk. Azt pedig nem tudom elhinni, hogy minden eszközből csakis egy gyártó (apple/samsung/akármi) gyártja a legjobbat. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák