- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orb1337
tag
válasz Intruder2k5 #8550 üzenetére
No a szitu a következő.
Elvittem be a céghez, ott egy D-link Adsl2-es modem van, szintén T-s kapcsolattal, rádugtam működött (kicsit bizar, de az otthoni user/jelszóval is kapcsolódott).
Hazahoztam a D-link modemet, lecseréltem a régi Hauwei-es rettenet, és lám minden megy.
Szerintetek ilyenkor a T gond nélkül cserélni fogja?
-
MODERÁTOR
válasz Orb1337 #8551 üzenetére
Nem tudom, a T-vel nincs tapasztalatom, hogy mennyire könnyedén dobálják a modemeket. Az biztos, hogy Invitel-nek nem kellett könyörögni ilyen ügyben, ha bejelentetted, hogy gond van vele, 1-2 napon belül hozták a másikat szó nélkül. Viszont ha olyan ügyintézőt / szerelőt fogsz ki, akinek nem volt jó karácsonya, a fentebb írt okok miatt - mégpedig, hogy PC-vel közvetlenül működik - nem biztos, hogy kicserélik. Minden esetre jelentsd be, hátha kicserélik, ha meg nem, akkor vegyél egy modemet... A hardverapro-n, már 1-2 ezer HUF-tól kezdődően kapsz ilyet!
-
Arachnotron0
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kellene egy Linksys WRT160L típusú routerrel kapcsolatban.
Kb. 2 hónapja van meg, és eddig semmi gondom nem volt vele, de az utóbbi 1-2 hétbe egyre furcsábban kezdett viselkedni:- Állandóan szétszakadt a kapcsolat
- Napról napra kisebb lett az internet sebessége (mértem mindig sebesség tesztelőkkel, és a végén már 1/10-re esett a sebesség!)
- A pingek is az egekbe szöktek bármely oldalt is teszteltem
- Minden hozzá kapcsolódó készülékemmel ugyan ezen hibákat produkálta (függetlenül attól, hogy wirelessen, vagy vezetéken keresztül csatlakoztam a routerhez).
- Ha közvetlenül kapcsolódtam a nethez a gépemmel a router nélkül, akkor minden tökéletes volt, tehát nem az internet szolgáltatómmal van a gondErre kikapcsoltam a routert egy kis időre, és visszakapcsolván minden megjavult varázslatos módon , de sajnos ma megint elkezdte a lassulást a router, és csak az ismételt ki/be kapcsolás után lett megint normális.
Szóval mi lehet a gond? (nem hiszem, hogy normális egy routernél, hogy naponta ki/be kell kapcsolgatni, hogy normálisan üzemeljen).
-
eglerandrew
csendes tag
Sziasztok!
Prog.hu-n is feltettem a kérdést, de minél több helyen igyekszem a kérdésemre választ, megoldást találni, ezért kérlek ötleteljetek!"Az elmúlt napokban vettem egy NETGEAR WPN824v2 típusú WiFi-s routert. Azonban az nem egészen úgy működik, ahogyan én azt szeretném...
Ahogyan azt kell, szépen bekötöttem a hálózatba. ADSL internet van a lakásban, tehát az ADSL modemhez hozzákötöttem szépen a routert, majd beállítottam szépen az ADSL felhasználónevet és jelszót a router beállításaiban, valamint az automatikus bejelentkezést is. Beállítottam a WiFi-t, ami nagyjából működik.De itt jön a bökkenő: kb. naponta két alkalommal a router úgy gondolja, hogy az "internet" nevezetű ledet elkezdi zöld helyett narancssárgával villogtatni. Ekkor elszáll a net, a hálózat szépen megmarad és nem jön semmiféle üzenet, hogy korlátozott kapcsolat vagy ilyesmi. Egyszerűen csak elszáll az internet. A narancssárga jelzés ha nem tévedek és a router doksijában is jól szerepel azt jelenti, hogy 10MBpS-os kapcsolat van, míg a zöld 100-ast jelent. Nem értem, hogy mitől áll vissza ez... Majd mikor visszaállt és a net elszállt, imádkozok neki fél órát, dugogatom jobbra-balra, áramtalanítom, majd egyszer csak ismét visszajön.
A nagy költői kérdés: MIÉRT CSINÁLJA EZT? Nekem nincs szükségem és időm sem arra, hogy imádkozzak neki napi egy órát...
Kipróbáltam, hogy amikor elszáll a net, akkor esetleg az ADSL modemmel van-e a baj. Hát nem, mert ha kiveszem a router-t a körből akkor a modemen keresztül simán bejelentkezek és netezek. Amikor narancsra vált a szín és elszáll minden, akkor a beállítás varázslóban az újrakonfiguráláskor a router úgy látja, hogy "Static IP" internet kapcsolat észlelhető, holott előtte már beállítottam a PPPoE kapcsolatot és az ahhoz tartozó adatokat is. Egyszerűen nincs ötletem...
Ja és egy megoldási lehetőség már eszembe jutott: frissítettem a firmwire-t, de ez sem oldotta meg a problémát!" -
MODERÁTOR
válasz eglerandrew #8554 üzenetére
Szia!
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy egy routerhez sincs szükség semmilyen beállítás varázslóra, mert az mind csak parasztvakítás, routert konfigurálni böngészőben kell, általában a http://192.168.1.1 vagy http://192.168.0.1 címek valamelyikén. Belépés általában alapértelmezetten admin / admin adatokkal történik, és itt a Basic Settings menüben állítsd be az ADSL kapcsolatot, illetve javaslom, hogy adj meg külön DNS szervereket is (alul látható a két IP cím). Ezeket mentsd el lent az APPLY gombbal, és majd meglátjuk, hogy mi lesz...?!
-
f_sanyee
senior tag
válasz eglerandrew #8554 üzenetére
Ha az Internet led villog narancssargan, az nem azt jelenti hogy 10mbps a kapcsolat (az csak a switch portokra vonatkozik), hanem hogy probal csatlakozni az internet szolgaltatohoz. Esetleg meg tudod nezni hogy a router logjaban mi szerepel?
[ Szerkesztve ]
-
eglerandrew
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8555 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólásodat! A beállítás varázslót hagytam is a f.ba miután folyamatosan hülyeségeket dobott ki nekem, ezért valóban a 192.168.1.1 alatt elérhető kezelőben állítottam be a dolgokat.
A kérdésem mielőtt beállítom a 8.8.8.8 és a 8.8.4.4 DNS-eket, ezek mire jók és miért pont ezeket kell beírni?
Köszi előre is! (egyébként nálam az Idle Timeout-hoz nem enged 0-t írni) -
eglerandrew
csendes tag
válasz f_sanyee #8556 üzenetére
Sajnos nem derült ki a logból semmi érdekfeszítő, csak hogy milyen címeket engedett át. Igazad van, félre olvastam, valóban a narancs jelzés azt jelenti hogy próbál csatlakozni és ha zöld akkor sikeresen csatlakozott. No de mi okozza, hogy naponta kétszer fél órát könyörögni kell neki a csatlakozásért? Pedig mikor narancs, akkor szimplán az ADSL modemen keresztül a gépem tud kapcsolódni a szolgáltatóhoz, akkor a router miért nem?
-
f_sanyee
senior tag
válasz eglerandrew #8557 üzenetére
Ezek arra jok hogy megkeresik az internetes nevekhez az ip-ket. Legjobb ha a szolgaltatod DNS cimeit hasznalod, persze ha valami normalis, ahhoz pedig nem kell beallitani semmit. Ha megszakad a kapcsolat annak nem sok koze van ehhez.
Akkor nezd majd a logot ha ujra megszakad a net es masold majd ide.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz eglerandrew #8557 üzenetére
Az említett két DNS szerver, a Google üzemeltetésében álló, bárki által szabadon használható DNS szerver, amik tapasztalataim alapján stabilabbak, és megbízhatóbbak mint egyes ISP-k saját szerverei. Bár az is igaz, hogy DNS hiba miatt valószínűleg még nem "sárgul be" a LED, de ezzel biztosan nem ártasz a dolognak. Amúgy nem kötelező, ha nem szimpi akkor ne állítsd be.
A 0 Idle Time leginkább az állandó kapcsolatot szokta jelenteni, de ha Neked ezt nem engedi, akkor próbálj meg beírni valami kellően nagy értéket, mondjuk legyen 1440, ami pontosan 24 óra. Ennyi idő elteltével az ADSL amúgy is elbont automatikusan.
-
eglerandrew
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8560 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Beállítottam az Idle-nek egy nagy értéket, valamint beállítottam a két DNS-t. Nem azért kérdeztem hogy miért jó mert nem szimpi, csak szerettem volna tudni! Hálás vagyok hogy próbáltok segíteni. Ha ismét megszakadok, jelentkezem a logolt adatokkal!
-
Bubba84
csendes tag
Sziasztok,
a segítségetekre van szukségem. Remélelem jó helyre írok, a problémám nem egyszeru.
Kulfoldon dolgozom es kb 20 ember lakik egy nagy hazban, ahhol wifin keresztul van nete mindenkinek. A fo net egy reszet kapjuk mi, a mi netunk sebessege nagyjabol 5-6 mb. Az a gond hogy van egy par ember akik valoszinuleg letoltenek es figyelmen kivul hagyjak a tobbieket.
Ezzel kapcsolatban lenne szuksgem valami progira mar ha lehetseges egyaltalan hisz en is csak egy szimpla felhasznalo vagyok. A progi ahhoz kellen, hogy utana tudjak jarni ki az aki letolt.
Illetve szinten nem tudom, hogy ez lehetseges-e, de van a win7ben olyan lehetoseg, ahhol megtudom nezni hogy en mennyit toltottem le? Van ilyen szamlalo alapbol? Itt persze havi szinten ertem a letoltest.
Tudom egyszerre kicsit sok, de meg van kerdesem, mit bir el egyaltalan egy 5-6mb-os net?Tehat lehetseges az hogy csak egyszeruen tul sokan probaljuk hasznalni egyszerre? Vagy router gond? Sajnos itt nincs mas kikapcsolodasi lehetoseg ill. a net altal tudjuk tartani a kapcsolatot a kulvilaggal ami olcsobb mint haza felefonalgatni mindig.
Elore is koszonom a segitsegeteket, remelem mindent leirtam ami ahhoz kell, hogy tiszta kepet kapjatok a valasz adashoz.
Udv: Bubba84 -
eglerandrew
csendes tag
válasz Bubba84 #8562 üzenetére
Szia!
Nem tudok szerintem minden kérdésedre válaszolni, de a tapasztalataimat leírhatom!
Jómagam egy koliban élek, ahol szintén több ember használja a megosztott netet... Véleményem szerint sajnos semmilyen lehetőség nincs arra, hogy valakinek megszabd: mire használhatja a netet. Valaki letölt, valaki videókat néz online, valaki pedig csak híreket olvas, de valaki játszik. Mindenkinek más... És szerintem egy egységes házirend felállításával lehet maximum jogszerűen korlátozni ezt a dolgot.A kérdésedre, hogy 5-6 Mb net mire jó. Szerintem alkalmas letöltésre és általános dolgokra, nekem itthon ilyen van, egy routerrel osztjuk meg, 4-en használjuk (2 WiFi és 2 kábel) és nagyobb gond nincs vele. Nem "hiperszuper", de netezésre és szerintem 1-2 sorozat stream nézésére, esetleg letöltésére nem olyan rossz.
Adatforgalmat többféle módszerrel is lehet nézni, ha google-ben rákeresel, akkor sokat kidob, valamelyik időzíthető hogy mettől meddig mérjen stb...
És végül: azt, hogy kapcsolódott éppen a hálozathoz és ki mire használja, leginkább a szerveren figyelhető, de én ezt csak így józan paraszti ésszel gondolom!
-
MODERÁTOR
válasz Bubba84 #8562 üzenetére
Szia!
Az biztos, hogy ha nincs hozzáférésed a routerhez, akkor "egyszerű felhasználóként" azt nem fogod látni, hogy ki, és mennyit tölt le... Ezt maximum a routerben láthatnád, de ott is csak akkor, ha a szoftvere ezt monitorozza, illetve korlátozást beállítani is csak ott tudnál, a gépen maximum a saját sávszélességedet tudod limitálni, de másét nem!
Szerintem fordulj a hálózat üzemeltetőjéhez, ha van rá módod, és javasold egy olyan router beszerzését, ami gépenként ossza el a sávszélességet, valamint beállítható rajta több dolog is, amivel esetleg egy-egy ember elnyomja a többit, és lehetetlenné teszi a normális nethasználatot. Ilyenek például a maximális kapcsolatszám, p2p korlátozása, tiltása, stb... Ilyen eszközt már akár 10-20 ezer Ft-ért is lehet venni, de persze az erősebb vasak inkább a 30-40 ezer HUF kategóriába esnek. (persze még mindig soho eszközökről beszélek)
5-6Mbps nem egy csillagászati sebesség, de azért ha mondjuk a 20 emberből 10 használja egy időben a netet, akkor még 500k körüli kvóta jutna egy gépre (igazságos elosztás mellett), ami böngészésre elég. Nem sok ugyan, de elég!
Win7-et nem használok, így nem tudom, hogy mit mér és mit nem... A kapcsolat felépülésétől számított forgalmat meg tudod nézni a tálcán a hálózati kapcsolat ikonján, de havi mennyiséget szerintem csak külső szoftverrel lehet mérni.
[ Szerkesztve ]
-
Bubba84
csendes tag
Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket Eglerandrew es Intruder2k5,
az az otlet nagyon tetszik, hogy gepenkent osztja szet a savszelesseget. Lehetseges olyan beallitas, hogy automatikusan valtogatja a savszelesseget a kapcsolodasok alapjan? Itt arra gondolok, hogy ha 5-en vagyunk fent a neten akkor 5 fele osztja szet ha 10-en akkor 10 fele es igy tovabb. Illetve milyen routert ajanlanal nev szerint, ami erre a legalkamasabb lenne.
-
Bndesz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom.
A következő a történet: Van egy TP-Link TL-R860-as routerem. December 23-án a Szerveresek csináltak egy jelszó és egy MSQL jelszó cserét,ezen a szerveren fut egy weboldal amit nem érek el csak ritkán. December 24-25-én egyálltalán nem értem el tegnap egész nap elértem, ma meg megint nem érem el. Szerintetek a routerrel van gond vagy a Szerver szolgáltatásnál? Minden más weboldal működik rendessen.Köszi
Bndesz -
MODERÁTOR
válasz Bubba84 #8566 üzenetére
Szia!
Ilyen, vagy legalábbis hasonló korlátozás sok routerben van, gyárilag akár a TP-LINK, akár a CISCO, Linksys routerek többsége is tudja.
Azonban ha profibb megoldást akartok, ami több féle szempontból konfigurálható, akkor javasolt olyan típus használata, ami képes valamilyen módosított firmware-t futtatni, mert ezekben sokkal részletesebben lehet az ilyen dolgokat beállítani. Csak példának mutatom az általam használt Tomato Firmware-t, ami egy ASUS RT-N16 routeren fut, és szintén van benne ilyen lehetőség.
A fenntartott sebesség minden körülmények közt biztosítva van az adott gépnek, a maximális pedig akkor lép érvénybe, ha a fenntartott sebességen felül van még rendelkezésre álló szabad kapacitás, tehát például nem használja mindenki a netet! Ezen felül még QoS is található benne, ahol kismillió feltétel szerint lehet a forgalmat priorizálni... Forrás vagy cél IP vagy MAC cím, átvitt adat mennyisége, de akár Layer7 protokoll által a használt alkalmazás szerint is... Mondjuk már a fentebbi képen látható BW Limit beállításával elérhető a kívánt hatás! Ez a firmware amúgy sok router típuson futtatható, amik közt van ASUS, Linksys, Netgear, és egyebek is.
Ez utóbbi megoldáshoz persze hajlandóság kell a gyári firmware cseréjére, ami nem minden esetben van meg! Ilyenkor marad a gyári, ami még mindig sokkal jobb, mint a jelenlegi helyzeted!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zozzoo
csendes tag
Sziasztok
Van egy TP-LINK TL-WR841N tipusú routerem, ami egy gépnek kábelen másik kettönek és egy telefonnak pedig wi-fin ad netet.
Ellenben, ha a 'vezetékes' gép be van kapcsolva, akkor sehol máshol nincs net. Illetve van, hogy a windows szerint van internetelérés, de még a routerbe se tudok belépni. Most pl. egy laptop és telefonon normálisan megy a wi-fi, de ha a harmadik géppel rá akarok csatlakozni, akkor minden elveszti a jelet. Ez a harmadik egyébként egy tplink tl-wn851n kártyával csatlakozik, ami hacsatlakozik, akkor a nettel nincs semmi probléma.
Állítottam már vissza gyári beállításokra, probáltam jelszó nélkül, de akkor is csak csatlakozik, de nincs internetelérése. -
MODERÁTOR
-
zozzoo
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8571 üzenetére
A routert sem lehet elérni.
szerk: most viszont a telefonon ugye van net, de a routert nem lehet elérni(bár ez lehet, hogy azért van, mert telefonról próbálom)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
zozzoo
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8576 üzenetére
Nem betárcsázós, kábelen jön együtt a tv-vel.
-
MODERÁTOR
Ha kábelen jön a TV-vel, akkor az elvileg sima DHCP-s net ugyebár... Na most amikor reset-eled a routert, akkor alapból DHCP-re áll be a WAN kapcsolat típusa, tehát minden hozzányúlás nélkül mennie kellene neki. Így próbáltad, és így sem jó? Egyelőre próba erejéig a WiFI is maradhat szabadon, tehát semmit nem állítasz...
-
noblem1983
senior tag
Routerrel elég gyakran hirtelen belassult a net ezért kipróbáltam anélkül. Most csak modem megy és a net nem kapcsol szét már egy jó ideje.Előtte routerrel keresztül voltam felcsatlakozva akkor voltak pillanatnyi sebességeséseim.A router teljesen új, TP-Link TL-WR741ND típus szóval vagy rosszul állítottam be valamit vagy nem szeretik egymást a D-Link DSL 360R típusú modemmel.Firmware frissítés segítene?
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
zozzoo
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8578 üzenetére
Rá tudnak csatlakozni, és azt ìrja, higy van internet, de hihetetlen lassú és van amikor egy idö után abbahagyja az oldal töltését.
szerk: kikapcsoltam a vezetékes gépet és most mindenhol gyors a net, de ha visszakapcsolom a gépet, akkor mindenhol máshol lelassul, vagy nem tud kapcsolódni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zozzoo
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8581 üzenetére
A legfrisebb firmware van rajta, moddoltat meg (egyenlőre) nem szeretnék, mert lehet, hogy csak többet árt, meg a garancia is elvész.
Majd holnap írok egyet a hivatalos supportnak hátha tudnak valami értelmeset mondani a dologra.
Köszönöm a segítségeteket. -
MODERÁTOR
OK, természetesen ahogy gondolod! Csak érdekességképpen említem meg, hogy a 1043-as topikból a srácok "tömegesen" hordják vissza garanciába az OpenWrt-vel tönkretett routereket, de eddig még senkibe sem kötöttek bele emiatt, szó nélkül cserélik azokat, szóval a TP-LINK nem veszi ezt túl szigorúan!
De persze ez tényleg nem rábeszélés akart lenni!
[ Szerkesztve ]
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok.
TP-Link router wifi részénél ezek a beállítások mit befolyásolnak? Volna valaki olyan kedves, hogy leírná melyik pont mit jelent, illetve elég a default beállítás, vagy van amit érdemes átírni.?Wireless Settings
Channel:
Mode:
Channel Width:
Max Tx Rate:
Wireless AdvancedTransmit Power:
Beacon Interval : (40-1000)
RTS Threshold: (1-2346)
Fragmentation Threshold: (256-2346)
DTIM Interval: (1-255)
Enable WMM
Enable Short GI
Enable AP Isolation -
krealon
veterán
válasz noblem1983 #8579 üzenetére
Routerrel elég gyakran hirtelen belassult a net ezért kipróbáltam anélkül. Most csak modem megy és a net nem kapcsol szét már egy jó ideje.Előtte routerrel keresztül voltam felcsatlakozva akkor voltak pillanatnyi sebességeséseim.A router teljesen új, TP-Link TL-WR741ND típus szóval vagy rosszul állítottam be valamit vagy nem szeretik egymást a D-Link DSL 360R típusú modemmel.Firmware frissítés segítene?
Merd le egy sebessegmeros oldalon (router nelkul) az internetkapcsolatod savszelesseget (pl http://www.speedmeter.hu/ vagy http://www.yourspeedtest.net/) es a kapott ertekekeket ird be a routered Bandwidth Control menujeben kbps (kilobit per secundum) alakban.
Egres <- feltoltes
Ingres <- letoltes
Valamint tegyel pipat az Enabled ele, majd [Save]Az eredmenyekrol legyszives szamolj be itt!
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
A következő a problémáim akadnak a már pár éve meglévő Linksys WRT54GL routeremmel:
Bizonyos időközönként (talán egy nap kétszer is) egyszerűen elmegy a net. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a windoznál, a tálcán, a kis ikonnál ott van a felkiállító jel, ergó nincs net (2 PC-nél is) viszont a routernél ég a kis led, hogy van internet. Ilyenkor nyomok neki egy resetet és megjavul minden, száguld a rendszer.
Ezenkívül elég gyengén látja a jelet az összes készülék a házban. Ez gondolom független az előzőktől. Ideiglenesen volt egy másik újabb router kölcsönbe, azzal szinte mindent maxon látta a jelet, ezért gondolom, hogy a jelenlegivel lehet baj.
Valakinek nincs véletlenül valami ötlete, hogy mi lehet a megoldás a fenti problémákra? Egy jó ideje szenvedek velük, de nem tudom mi lehet a gáz.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
noblem1983
senior tag
válasz krealon #8585 üzenetére
Megcsináltam amit mondtál majd késő délután kipróbálom.A letöltés értéke 2000 körül volt a kb 5000 helyett lehet ez okozott egyfajta szűk keresztmetszetet és emiatt voltak azok a pillanatnyi sebesség eséseim ami bontotta az online gaminget,böngészést,skypot.... Köszönöm a válaszod.
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
Bubba84
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8568 üzenetére
Nagon szepen koszonom a segitsegedet, mar csak a kivitelezes van hatra
-
veterán
Sziasztok!
Van egy Netgear WPN824v2 routerem, ami mostanában rosszalkodni kezdett.
A probléma:
Kábelen csatlakozok rá egy PC-vel és wifin egy notebookkal. Eddig egész jól meg tudtak egyezni, de most azt csinálja, hogy hol az egyiken, hol a másikon időnként elmegy a net. szó szerint (A kapcsolat alaphelyzetbe állt, játék kidob a szerverről). Nem fedeztem fel rendszert benne, hogy mikor csinálja.Router alapbeállításokon megy, logban nincs semmi nyoma, csak a sok "ALLOW:" van.
Nem olvastam még vissza, de ismert ez a probléma? Nagyon idegesítő.
látom, LED-es gond már volt itt feljebb. Nálam minden LED mindig ugyanúgy villog-világít.
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Kérlek segítsetek.
Adott egy TP-Link WR 941ND router.
Feltettek a házra 4 kamerát, padláson rögzitőmeg a fejegység. Abba bele a 4 kamera. Onnan a routerbe a kábel.
Program a gépemen. Minden ok.
Én barom vmilyen idióta oknál fogva frissítettem a firmwire-t a Tp link oldaláról + win7 reinstall
Azóta gondok vannak.
Ha elindítom a gépen lévő programot - Megnyitási hiba - Időtúllépés felirattal nem történik semmi
HA újraindítom a padláson lévő rögzitőt/routert/gépet, bejön a kamerakép. Viszont egy idő után megint eltünik és jön a időtűllépés.
A kamerás szakember szerint, a router firmwire vmi gebaszt okozott a "router puffermemóriájában" vagy miben. Nem emlékszem pontosan, hogy mit mondott.A kérdésem, hogy ez létezik? Mit tudok csinálni? Visszafele fel tudok tenni régebbi firmwire-t?
Vagy mit csináljak?Légyszi segítsetek
UI:
Firmware Version:3.12.5 Build 100929 Rel.57776n
Hardware Version: WR941N v2 /v3 00000000[ Szerkesztve ]
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
MODERÁTOR
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
A segítségetekre lenne szükségem, mert az 1 hete vásárolt routerem(Netgear Wndr3700v2) teljesen kiakaszt. A probléma amit tapasztalok, az a magas ping, napi szinten többször is előjön rövidebb hosszabb időre is egyaránt. A hiba a legtöbb esetben akkor jelentkezik, mikor a vezetéken lógó gép alvó állapotból vissza kapcsol(1 gép vezetéken kapcsolódik, 5 vezeték nélkül). A modem jó(Arris TM722), kábelek jók.
Router nélkül:
Ping test at : 2011/12/28 17:05:15 - 2011/12/28 17:05:41Reault:
Sent: 40
Received: 40
Lost: 0
Loss Rate: 0,00 %
Min Time: 47 ms
Max Time: 59 ms
Avg Time: 49 ms
Avg TTL: 54Ping www.google.com / 74.125.115.104:
1. 12/28 17:05:15 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=49ms TTL=54 ok
2. 12/28 17:05:16 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=48ms TTL=54 ok
3. 12/28 17:05:17 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=48ms TTL=54 ok
4. 12/28 17:05:17 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=48ms TTL=54 ok
5. 12/28 17:05:18 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=48ms TTL=54 ok
6. 12/28 17:05:19 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=54ms TTL=54 ok
7. 12/28 17:05:19 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=49ms TTL=54 ok
8. 12/28 17:05:20 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=54ms TTL=54 ok
9. 12/28 17:05:21 Reply from 74.125.115.104 bytes=32 time=49ms TTL=54 okRouterrel:
Ping test at : 2011/12/28 17:07:11 - 2011/12/28 17:07:27
Reault:
Sent: 23
Received: 23
Lost: 0
Loss Rate: 0,00 %
Min Time: 55 ms
Max Time: 248 ms
Avg Time: 147 ms
Avg TTL: 53Ping www.google.com / 74.125.115.103:
1. 12/28 17:07:11 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=149ms TTL=53 ok
2. 12/28 17:07:11 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=186ms TTL=53 ok
3. 12/28 17:07:12 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=144ms TTL=53 ok
4. 12/28 17:07:13 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=95ms TTL=53 ok
5. 12/28 17:07:14 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=55ms TTL=53 ok
6. 12/28 17:07:14 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=175ms TTL=53 ok
7. 12/28 17:07:15 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=171ms TTL=53 ok
8. 12/28 17:07:16 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=72ms TTL=53 ok
9. 12/28 17:07:17 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=136ms TTL=53 ok
10. 12/28 17:07:17 Reply from 74.125.115.103 bytes=32 time=248ms TTL=53 okA hálózaton lévő gépek közül csak is egyet(telefon) tudok pingelni, annál is óriási(500-1500ms) válaszidő lép fel.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Elar
senior tag
válasz Intruder2k5 #8594 üzenetére
Valszeg rosszul emlékszem arra amit mondott....
A memória szó mondjuk biztos szerepelt benne
A lényeg hogy eldobja valamiért a kapcsolatot[ Szerkesztve ]
-
anonimus25
tag
sziasztok.a minap kaptam egy pirelli drg a225g tipusu routert és az istenért sem tudom megcsinálni rajt hogy menjen a net.megkaptam ajándékba,mert ugye nekem csak egy dugaszos a cucc és gondoltam ez jobb és praktikusabb lesz.de rádugom a netkábelt annyit ir ki csatlakoztatva és utána kidobja krolátozott.és a legnagyobb gond hogy nem tudok belépni a routerbe nem enged sajnos.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
krealon
veterán
En inkabb arra tippelnek, hogy nagyobb receive es send buffer-ekkel dolgozik az uj firmware.
Ez akkor elonyos, ha nagyobb sebessegu a halozatunk mint korabban.Viszont, ha ugyanaz a sebesseg, akkor az ACK csomagoknak hosszabb sort kell kivarni, igy csokken a TCP kapcsolatok atviteli sebessege es az ICMP (ping) csomagok is kesleltetest szenvednek.
Ebbol a felismeresbol el meg a CfosSpeed szoftver gyartoja.
-
Elar
senior tag
válasz krealon #8598 üzenetére
Vagyis akkor mit kell tennem?
Az már egyértelmű, hogy akkor láthatóak a kamera által adott képek, ha a rögzitős fejegységet indítom újra. Ha a routert akkor marad az Időtúllépéses baromság
Láthatóak egy ideig és utána megint jön a hiba
-
zozzoo
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8583 üzenetére
Az, hogy ilyen könnyen tönkre lehet tenni vele a routert, engem éppen hogy nem vesz rá. (meg a linux is elég távol álltőlem)
Írtam a supportnak, ezt válaszolták:
"As to your wireless problem:
Firstly, you can have a try to change the wireless channel to 1, or 6, or 11 to avoid the channel conflict.
Secondly, you can have a try to change the wireless mode to 11bg mixed."
Átállítottam 6-os csatornára és (egyelőre) minden jó. De hogy ez mégis hogyan, vagy mitől..
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest