Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Keraa #18729 üzenetére

    "Lehet ezt gyorsítani valahogy?"

    Az adat-atvitelt egy csovezetekkel lehet modellezni. Mindig a legszukebb keresztmetszet hatarozza meg a sebesseget.

    WiFi eseten a hatasos (effektiv) savszelesseg maximuma a kapcsolati sebesseg fele kozeleben szokott lenni.
    Pl 54Mbit/s (Mbps)kapcsolatnal 20-22 Mbit/s azaz 2 - 2.5 MByte/s (MB/s) az elerheto.

    Ha tobb eszkoz hasznal egy radiocsatornat, akkor a rendelkezesre allo savszelesseg megoszlik koztuk.

    A ket eszkoz kozotti Wifi kapcsolati sebesseget a gyengebb eszkoz tudasa hatarozza meg.
    Pl: Egy 300Mbit-es routerre (N szabvany) csatlakozo G szabvanyu (54Mbit) kliens kozott max 54Mbites kapcsolat johet letre.

    A 2.4 GHz-es savban levo Wifi csatornak (20MHz) atfedesben vannak, igy a kozeli csatornan uzemelo AccessPoint-ok (WiFi routerek) zavarhatjak egymast.

    A routerre kotott HDD vagy pendrive sebessege tipikusan messze elmarad a szamitogepre kotottektol, a joval alacsonyabb orajelu es halozati muveletekre optimalizalt processzor miatt (RISC kontra CISC).
    Ezen felul a pendrive-ok szekvencialis (sorban torteno) iras eseten tudjak hozni a specifikacioban hirdetett par MegaByte/s sebesseget, random iras eseten viszont (a (kisebb) logikaitol eltero, fizikai (nagyobb) blokkmeret miatt) ennek csak toredeket tudjak. Random irast pl a torrent tarhelykent torteno hasznalat okoz.

    Az UTP kabeles atvitelnel, a kabel minosege ronthatja a kapcsolatot, esertleg kontakthiba a csatlakozonal, de az is elofordul, hogy a nem megfelelo driver miatt csokken a kapcsolati sebesseg.
    Olyannal is tallakoztam, hogy a chipset (pl realtek 8111D) csak papiron tudja a gigabites atvitelt, a valosagban viszont szinte mindig csak 100Mbiten operal.

Új hozzászólás Aktív témák