- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz bark88 #10601 üzenetére
Ajjaj, akkor valamit félrenéztem. Úgy emlékeztem mindkettő tudja, de biztos igazad van, mert tényleg nem írja sehol, hogy tudná. És az S5 max? Azzal beállítható, amit írtam? Automatikusan leállítja a feltörlést szőnyegen vagy manuálisan kell megadni?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
bark88
csendes tag
válasz kmarci25 #10602 üzenetére
Szerintem az app-ban kell neked kijelolnod hol ne mosson fel es akkor nem megy oda, de majd megirja a tutit akinek ilyen gepe van
Mop pro-val is tudsz hasonlot csinalni csak akkor azon a teruleten porszivozni se fog.
Persze minden felmosas elott is be lehet szerkeszteni ezeket, de nem hiszem, hogy szeretned. -
félisten
válasz tomazin #10596 üzenetére
Kicsit olvasgattam a témában, és számomra az derült ki, hogy az ioncserélt víz az eredeti ismereteimnek magfelelőben valóban jó kell, hogy legyen a háztartási eszközökbe, így a feltörlős porszívóba is.
A lényeg az, hogy az alkalmazott fordított ozmózis során a pozitív kalcium- és magnéziumionok nem jutnak át a membránon, hanem nátrium- és káliumionok lépnek a helyükre. Így az ioncserélt víz tehát ugyan nem lesz desztillált, tehát oldottanyagmentes, de vízkőképző anyagok már nincsenek benne, lágy vízzé változik.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kmarci25
veterán
válasz bark88 #10603 üzenetére
Ja, hát ez az. Ha már robot, meg okos, akkor ne kelljen ezzel szórakozni minden indítás előtt. Akkor azért várom az S5 max-ot ismerők/tulajdonosok válaszát, hogy olyat be tudok-e hosszútávra állítani, hogy bizonyos területeket ne mosson fel, csak porszívózzon?
-
félisten
válasz MaCS_70 #10604 üzenetére
Egyébként tényleg baromi megtévesztő, hogy a desztillált és az ioncserélt vizet kvázi szinomimaként használják.
Az Árukeresőn desztillált vízre sorban ioncserélt vizes termékek jönnek ki, kb. 60 Ft/litertől.
Van persze valódi desztillált víz is, de jóval drágább. Vízdesztilláló készülék is létezik 50 Ft körüli ártól, de nem sok értelmét látom.
Tökéletesen megfelel nekünk az ioncserélt (=lágy) víz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Dr.NX
addikt
válasz MaCS_70 #10604 üzenetére
Majdnem jó, annyit pontosítanék, hogy az ioncserélés az, amikor a kalcium- és magnéziumionok helyett nátrium- és káliumionok lépnek a helyükre (vízlágyítás). A reverz ozmózis során azonban a nátrium- és káliumionok is eltávolítódnak a vízből.
Tehát pl. a MOL ioncserélt vize reverz ozmózissal is kombinálva készül, tehát abban majdnem kizárólag H2O van. (Az a maradék gyakorlati szempontból elhanyagolható.)
"MOL ioncserélt víz fordított ozmózissal kombinált ioncserélő eljárással gyártott ionmentes víz. Nem tartalmaz szilárd anyagot, ásványi sókat és más szennyezőket."Itt pl. leírják, hogy a RO membrán mennyit tart vissza az egyes elemekből:
https://www.espwaterproducts.com/understanding-ro/Elfogadom a sütiket.
-
-
senior tag
válasz Peetey91 #10597 üzenetére
A szoftver nem fog tudni a "hardveres" moddolásról, de egyébként egész jól működik, HA nincs sok akadály amit másznia kell a gépnek, mert egyébként idővel elhagyja a tartályt a gép aljáról. Ha valahogy rendesen lehetne a tartóját rögzíteni a gép aljához, akkor lenne igazán jó.
-
KraRe
aktív tag
válasz Peetey91 #10597 üzenetére
A felmosás része ugyanúgy működik, a hátránya, hogy a felmosóval nem tud felmenni a töltőre, de azt amúgy is le kell venni, mert a maradék víz továbbra is eresztene, ugyanúgy mint a gen2-nél. Ha teljesen önálló időzített feltörlést szeretnél, akkor az újabb, pumpás modellek között nézelődj.
-
kovi6327
csendes tag
válasz tomazin #10614 üzenetére
Innentől kicsit OFF:
Tud AC szabványt a router, azért volt ennyi.Semmi network service nem fut a LAN-on, még csak torrentet sem használok egy ideje. Alapvetően egyetértek, fusson a firewall is, bár nem látom hogy most miért baj ha nem. A kimenő csomagjaimba (és az arra adott válaszra) ne keverjen bele..
Nincs DDNS-em, ICMP-re nem válaszol a router, azt tuzfaltol fuggetlen tudom állítani, szóval tényleg nem értem miért baj ha ki van kapcsolva.Inkább vmi router bug vagy default asus szabályra gondolok, hogy nem szeretik a xiaomi szervereit.. .
Amugy nem tudod milyen portokon / protokollon beszélget a porszívó? Azzal még tudok játszani, rule-t adni hogy engedélyezzem. -
sharp4
őstag
S50hez honnan tudok virtuális falet beszerezni? Ha ruhaszárító lába alá húzok egy csíkot, akkor müködni fog?
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
hunluigi
senior tag
válasz kmarci25 #10600 üzenetére
Nem! Ha rajta a mop akkor a nomop zónába (pl szőnyeg ha arra állítottad) nem megy fel. Az s5max feláll a töltőre a mop-al is (pumpás, szóval nem pisil maga alá) A tartályt nem szoktam levenni, csak ha után kell tölteni.
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
hunluigi
senior tag
válasz kmarci25 #10619 üzenetére
Ja igen nem voltam egyértelmű... Az utolsó kérdésre ment a válasz. Annyi a lényeg, ha a mop tálcát felrakod, átvált mop módba (mondja is) és ilyenkor a no mop zónába nem megy be. Nálam is a mozdíthatatlan szőnyegekre van ez beállítva. Én is úgy csinálom, ahogy Te is tervezed, hogy a kis szőnyegeket felszedem feltörlés előtt.
Értem, hogy hova akarsz kilyukadni, de nincs tökéletes megoldás. Vagy kimaradnak a szőnyegek takarításnál (nomop), vagy ráküldöd mopal és össze vizezi, vagy úgy intézed a takarítást ahogy én. Ütemezetten megy helyiségenként a "karbantartó" porszívózás, és hetente egyszer-kétszer amikor van rá érkezésem, felszedem a kisszőnyegeket, kicsit elpakolok előle (kisszék, szobor stb. amit alap esetben kerülget), mop fel és akkor töröltetek is. A tartály maradhat fent, akár tele töltve is. Nem csöpög, mászó képességet nem befolyásol. A mop tálca a lényeg mert az váltja az üzemmódot.
Nincs összehasonlítási alapom, első robot, tesztek és videók alapján tájékozódtam. A meglévő ökoszisztéma miatt xiaomit akartam mindenkép. Tudásban ez volt a top (nyilván házon belül árban is). Én most is ezt venném.
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
kmarci25
veterán
válasz hunluigi #10620 üzenetére
Köszi még egyszer , így már világos. Akkor kb. ugyanaz a helyzet, mit a Mop-pro-nál. Lehet, hogy mégis inkább az elég nekem? A kisebb akku nem izgat, mert 70 nm-t a kisebbel is feltakarít, akár többször is. Nogo zónát, virtuális falat az is tud, egyedül ami hiányozhat az a szívóerő maximalizálása szőnyeg esetén, de talán 50 ezret az az egy fícsör nem ér meg. Hmmm... Nehéz ügy. Legjobb lenne mindkettő egy pár napos próbaidőszakra, aztán meglátnám.
Még egy kérdés jutott eszembe: mikor vetted? Volt már a Mop-pro? Szóval tudatosan választottad valami miatt azzal szemben?[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
válasz kmarci25 #10623 üzenetére
A szőnyegen való szívóerő emelés elég esetlegesen működik. Azt ne sajnáld. Felmegy a szőnyegre, kell egy fél méter amire rájön, hogy szőnyegen van. Megemeli a szívóerőt, de kb addigra le is jött róla. Ritkán de előfordul, hogy észre sem veszi, hogy szőnyegen van. A fekete, illetve mintás, csíkos szőnyeg, brutál napsütés viszont nálam még nem kavart be a leesés érzékelőnek. Pedig típustól függetlenül sokan panaszkodnak emiatt.
Nem volt még mop pro amikor vettük. A rövidebb üzemidő, a (ha jól látom) ni mop zone hiánya miatt leget most is az s5maxot venném, bár a frissebb fejlesztés időtállóbb.
Nem tudok okosat mondani.... Nálunk az ár harmadlagos volt. Házon belül ez volt a legfejlettebb, azért ez lett.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Tegnap megérkezett az 1S.
Kellett frissíteni telefon és porszi programját is, utána már gördülékenyen ment minden. Kínai szerveren van, mint a többi eszközöm.
Nappali szőnyeg nem volt gond, burkolatváltók szintúgy, de még a laposabb rongyszőnyegre is felment. A vastag hullámosat gyűrte, valamint felmászott az egyik papucsra.
Mindenhova még nem engedtem be, 67m2-t 66 perc alatt tolt végig, a töltöttsége 60% környékén volt, utána visszaparkolt a sarokba.
Angolul beszél, lehet zónákat szerkeszteni, lezárni, vagy csak valahova elküldeni takarítani.
Egyelőre tetszik.Külön öröm, hogy közben lett még 2 dafang kamerám, amelyből az egyik kínai zárolt volt.
Tegnap küldtem mailt, ma délelőtt már megy az is, így már 5 darab lesz használatban.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
veterán
válasz Real_Necro #10627 üzenetére
Grat hozzá!
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Agos
újonc
Sziasztok,
MOP-PRO STYJ02YM tulaj vagyok én is néhány napja. Egyelőre tökéletesen teszi a dolgát .
Lenne egy kérdésem. Sajnos olyan környezetben lakunk ahol előfordul hogy van(ak) pillanatnyi vagy 30-60 másodperces áram kimaradások/szünetek, így a Mobil internetünk ( mivel más nincs) Routere ilyenkor ki-be kapcsol. Ennek lehet e hatása robot tevékenységére ha éppen dolgozik?
Tudom hogy aksis, de a vezérlésre vagy egyéb vonatkozásban van e ennek hatása?A másik, hogy ki, hányszor használja a robotot egy héten? A párom a robot első használata előtt kisuvickolta a lakást tükörfényesre aztán a robot első teljes programja után megdöbbentünk mi mennyi kosz jött még össze. Azóta is megy minden nap a robot és most már egyre kevesebb a kosz is a szűrőbe. Ezért kérdezném, hogy ki hányszor használja egy héten?
Köszönöm a válaszokat.
-
Lasersailing
senior tag
-
kmarci25
veterán
válasz Lasersailing #10632 üzenetére
Ez is eszembe jutott, mármint a max szívóerőn való használat, bár nem tudom milyen hangos. Egyre inkább a mop-pro felé hajlok egyébként. Még azt nem tudom, hogy a riasztó mit fog szólni hozzá, bár az összefoglaló felbátorított, hogy talán nem lesz gond. Emiatt nem akarom kikapcsolni, távolról vezérelni nem tudom, zónázni meg nem lehet, nem olyan a lakás elrendezése.
-
kmarci25
veterán
válasz Lasersailing #10634 üzenetére
A riasztónkat a multialarm szerelte, és a távfelügyeletet is ők látják el. Beszéltem velük, ott azt mondták, hogy beriaszt rá, javasoltak olyan szenzort, ami kisállat (és így robotporszívó) barát, darabonként 25 ezerért cserélik, ami így nálunk olyan 150 lenne munkadíjjal. Ennyit meg nem szánok rá. Ha riaszt, akkor majd akkor takarít, ha otthon vagyunk. Persze a távlati cél az automatizálás lenne: amikor megy, akkor a riasztó kikapcsol, és mikor végez, akkor automatikusan vissza.
-
ACE-
addikt
válasz Lasersailing #10632 üzenetére
kemény padlónak tök fölösleges a full szívóerő, ezért jó ha ott nem megy fullon, ellenben a motort nyilván jobban erőlteti, hamarabb elhasználódik, és áramot is többet fogyaszt...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
tranceplanet
addikt
válasz kmarci25 #10635 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális, esetleg, ha nem olvastad van egy igen alapos leírás az új modellekről: [link] Nekem az S5 max már nagyon durva lett volna, fájdalomküszöb feletti, ezért vettem a Mop-Pro készüléket. Sajnos sem a sima mop és mop-pro készüléket nem a roborock gyártja, ezért kicsit parázok tőle, hogy hamarabb tönkremegy. Remélem azért bírni fogja a strapát, ha három évig kiszolgál, akkor már megérte a vételt. A no mop funkció elég jó, marad a max kiváltsága, több emelet térkép funkció is, a királyt is el kell adni valahogy!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
wierra
senior tag
válasz tranceplanet #10637 üzenetére
Felépítésben, design-ban Xiaomi (gen1) Robot Vacuum-alapú a Mop-Pro. Több, mint 2 éve megy nálunk a gen1 hiba nélkül. Az S50 pedig döglött LIDAR-ral érkezett.
Nincs miért aggódnod."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
tranceplanet
addikt
válasz wierra #10638 üzenetére
Rendben, viszont a Gen1 készüléket a Roborock gyártotta, ellenben a Mop-Pro készüléket már a Viomi gyártja, csak emiatt van bennem egy kis félsz. Cserébe ehhez jár a hivatalos szerviz és terméktámogatás Magyarországon. Az a baj - ez igaz minden termék gyártással kapcsolatban - elvesztem már a fonalat, hogy ki kinek gyárt és ki kinek a beszállítója...
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
kmarci25
veterán
válasz tranceplanet #10637 üzenetére
Köszi a linket, végigolvasom. Van itthon egy Viomi termoszom . Oké, nem egy kategória, de az jó cucc.
-
wierra
senior tag
válasz Pozsi85 #10641 üzenetére
Mármint melyik robotra gondolsz?
Mondjuk igen ritkán szoktam zónatakarítást indítani, eddig nem tűnt fel egyiknél sem a bénázás."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
KorLaci
tag
Üdv !
Feltettem a global verziós S50-re a legfrissebb firmwaret.(3.5.7_002008)
A FloleVac volt ebben a segítségemre. Az a gondom, hogy a FloleVac nem jeleníti meg a térképet. A nagy semmi közepén van egy zöld pötty, és kész. Már végig ment egy teljes porszívózás, de így sincs térkép. Mi lehet ez? A Mi Homeban van térkép, színes is, de az angol.
Hogy lehet több térképet menteni ? Hogy lehet a szobákat átnevezni ?
A MiHome háttere fehér, alig találtam meg, hogy hol lehet állítani a porszívózás erőségét, mert fehér a gomb is.
Köszi -
kóóó
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.Bo 2 eve vettem xiaomi 1st gen-t. A mai napig hibatlanul mukodott, de ma egyszer csak nem akart elindulni. Olyan volt mintha le lenne merulve appbol nem elerheto, hozzatolva a dokkolohoz azt mondja toltes es elerheto az appbol es 100%-ot mutat az akksira.
Viszont 2 x mondja kb fel percen belul, hogy toltes es leloki magat a dokkolorol es semmi eletjel mintha le lenne merulve.Probaltam eroszakkal ratolva tarrani a dokkolojan es gyorsan appbol inditani, felporog a porazivo mondja is, hogy a takaritas elindul es abba a pillanatba le is allt, mintha elfogyott volna az akksi kb.
Visszarakom toltore es kezdodik elorol a procedura mondja, hogy toltes de par masodperc es leloki magat.
Mi baja lehet ugyan?
Gari mar lejart, szal azt buktam.
Akksija lehet meghalva vagy alaplap mit gondoltok?
Volt mar valakinek ilyen vagy hasonlo problemaja?Elore is koszi mindenkinek!
Üdv.: kóóó!
-
wierra
senior tag
-
Dr.NX
addikt
A Xiaomi 1C GearBest appból csak 209 USD + shipping, ha valaki épp ilyet venne. Ennél olcsóbban nem láttam még.
~67 ez Ft
Itthon 90 felett lesz a nyitóára.Elfogadom a sütiket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest