Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

Megjött a Steam Controller. Felfrissítettem kábellel a BLE firmware-re, így már standard Bluetooth kontroller-ként is látszik.
    Párosítani a Mi Box 3-mal egy kisebb szenvedés volt. Sosem akart a csatlakozási fázison tovább lépni. Neten keresgélve nem egyedi eset. Érdekes módon a 1+6T-mmel azonnal elsőre összejött. De az nem kicsit fura, hogy minden bekapcsoláskor más Bluetooth címet kap a kütyü. Ez lehet a béta Bluetooth firmware hozománya.

Mindenesetre egy itteni komment alapján sideload-olni kellett a Bluetooth Pair nevű programot és ezzel már tudtam párosítani.
    Ez után már működött, habár néha még így is hajlamos kikapcsolás után elveszteni a társítást, és akkor megint csak az app-al kell összebarátkoztatni őket. Jó kérdés, hogy ez a Mi Box hibája, vagy csak szimplán a Steam Link bűvészkedik a Bluetooth protokollal.

Játék közben mindenesetre stabil a dolog, és teljesen reszponzív. A kontroller összes képességét átviszi, beleértve a kapacitív felületeket, ravaszt, d-pad-et, giroszkópot, rezgő motort. Sajna a Steam Link video/audio stream-jéről már annyira nem vagyok pozitív véleménnyel. Van egyfajta hang/kép szaggatás ami folyamatosan jelen van. Játszható, mert amúgy a késleltetés teljesen rendben van, lényegében nem lehet észrevenni, hogy nem a gép előtt ülök de egy ponton idegesítő. Főleg a hangban. Pedig nem a legújabb játékokkal teszteltem, és a gépem nevetve bírja azokat (adatlapon látható). Carmageddon: Reincarnation-t és ToyBox Turbos-t próbáltam.

Próbálgattam minőséget mindenfelé állítani, H.264/H.265 stream-elés között váltogatni, PC-n vsync-et ki/bekapcsolni, még az 59.94Hz-re limitálást is megnéztem, de egyelőre sajnos nem jobb. Kipróbáltam LAN kábellel is, de nem hozott érdemi javulást az 5GHz-es Wifi-hez képest. Szóval játékra inkább csak kevésbé fast paced dolgokhoz tudom javasolni.

Hétvégén ha lesz időm a Samsung TV-hez elérhető Tizen Steam Link app-al is megnézem majd kíváncsiságból (feltéve hogy a kontroller-t hozzá lehet kötni valahogyan).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák