- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KenGuruL
csendes tag
Sziasztok,
akartam venni egy ilyen telefont. De tényleg elszállt ennyire az ára? Vodafonenál 255.990,- vagy 21x12.190,- Ft lett. -
MODERÁTOR
-
KenGuruL
csendes tag
Webshopon néztem. Viszont a Note10 Pro meg 108.990,-. .
-
z123456z
őstag
SIM kártyák, katt a kívánt kártyára, ha több van, és ott lesznek a kapcsolók. Ha nincs kapcsoló, akkor: https://logout.hu/tema/redmi_note_8t_topikosszefoglalo/hsz_7-7.html
-
mjay
csendes tag
Szia!
Nekem (is) voltak az AOD értesítés problémáim.
Lecseréltem a globalt eu romra és meg is oldódott minden. Így már nem kell a Notifybuddy sem. Megjelennek az ikonok,viber is. És lehet ütemezni az AOD-t.
Egy dolog lett rosszabb, pedig formatot is csináltam.
A MIUI tárcsázó nem mutatja a nem fogadott hivásokat, sem az ikonján, sem az AOD-n. Megtaláltam valahol ugyan azt a verziójú apk-t de nem engedi telepíteni mert rendszeralkalmazás, hiába engedem a telepítést ismeretlen forrásból.
Lecseréltem Google dialer alkalmazásra, az működik rendesen ahogy kell.Köszi a segítséget mindenkinek.
ui.: mint korábban írtam anno a MI8 telefonomnál is voltak értesítés problémák az AOD-n, akkor is az eu rom oldott meg mindent -
z123456z
őstag
Azt nem tudod esetleg, hogy eu rom is szarakodik a Bluetooth kodekekkel, vagy megy minden kodek rendesen? Tehát a füles tudna mondjuk Aac-t vagy aptx-et, de miui nem engedi, mert van valami whitelist ( ami mondjuk a legújabb romon már nincs is állítólag ). Remélem érthetően fogalmaztam. Köszi.
-
z123456z
őstag
Nagyon válogatós. Sokat lehet találni a neten, hogy hiába tudja a füles valamelyik jobb kodeket, miui csak sbc-t adja neki. De talán a neves gyártók termékeit engedi. Sennheiserem megkapja az aptx-et, Haylou még Aac-t sem. Szerintem Xiaomi annyira kapzsi lett, hogy a reklámok után ebből is pénzt csinál.
[ Szerkesztve ]
-
scream24
senior tag
válasz z123456z #2767 üzenetére
Érdekes elgondolás. Egy nagy cég fizet a Xiaominak, a cég saját berkein belül meg korlátozva lenne. 🤔 Tronsmart van otthon, nem egy micsoda csoda, de nincs probléma, nem hiszem, hogy fizetne bárkinek is.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
z123456z
őstag
válasz scream24 #2768 üzenetére
Akkor SZERINTEM nem létezne whitelist/blacklist sem. Gondom nekem sincs vele, mert szól, csak míg a régi telefonjaimra ( Xiaomi S2 majd RN8T ) gond nélkül csatlakozott aac-vel, erre már csak sbc ( de RN8T is nemrég próbálgattam, és már csak sbc, valószínűleg a frissítések hozzák az új listát ). Az, hogy jelenleg Tronsmart csatlakozik neked a legjobbal, nem jelenti azt, hogy a következő frissítéssel is így marad. Vagy fizet liszensz díjat. Honnan tudhatnánk, 100% üzleti titok. Egyébként is csak egy feltevés.
LG tévé is csak LG tone képes fülest enged csatlakozni, hamisított aliexpresszes lg-k és saját termékek.
[ Szerkesztve ]
-
scream24
senior tag
válasz z123456z #2769 üzenetére
Meglehet. De , ha kijön a xiaomi.eu rom,(miui 13) akkor feldobom, nem bánom, hogy csak fastboot van , egyenlőre. Így a global rom nyügjeitől nagyrészt megszabadulok. 😁 Többször olvastam hasonlót LG tvékkel kapcsolatban. A 3. van már otthon, de eddig még nem találtam olyat, hogy ne csatlakozott volna. Pedig volt pár márka. Természetesen nem bánom, sőt. 🙂
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
bombibmw
veterán
válasz z123456z #2769 üzenetére
Gondolod, hogy már nem derült volna rég ki, ha így lenne?
A reklámok egy kicsit más tészta.
Tiszta sor, hogy a cégek fizetnek azért, hogy reklámozzák őket, főleg egy sok-sok millió telefont eladó cégnél, de még így is tilthatóak.
Azért a reklámozás és a lefizetés között van némi különbség.
Nekem az összes fülesem ment azzal a kodekkel, amit tud.
LDAC-ot még nem próbáltam, de a többivel nem volt semmi gond. -
atosan
veterán
Újabb nem talált funkció.
Alkalmazás listát használok ezért nem szeretném, hogy az új alakalmazásokat képernyőre kirakja. Merre van ennek a kiiktatása? Poco X3 pron gyorsan meg lett, itt valamiért nem találom.Maine coon
-
z123456z
őstag
válasz bombibmw #2771 üzenetére
lefizetés ≠ megfizetés
Amúgy csak találgatok, valami magyarázatnak kell lennie. Attól, hogy nem találkoztál vele, még sok felhasználót érintő létező jelenség, keresgélj redditen, Xiaomi fórumokon, xda-n, ha van kedved. Ha van képük reklámokkal bombázni egy kifizetett készüléken, gondolod, hogy ehhez nem lenne? Motorolajoknál sem kerülhet fel minden minősítés ha nem fizet liszensz díjat az olaj gyártója. A GM "dexos2"-t konkrétan tudom. Ezért ha egyébként megfelel, inkább fizetnek, nehogy elvesszen az a szelet a tortából. A Xiaomi pedig már elég nagy cég, hogy hasonló módon pénzt keressen. De ismétlem, csak feltevés. Még az is simán lehet, hogy nem szednek lóvét, de akkor miért van whitelist?
scream24
Nekem egy régi, LB szériás darab van, utána még évekig ragaszkodtak ehhez, de az utóbbi időben állítólag leszoktak erről, elengedték.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz zala005 #2775 üzenetére
Nekem legfrissebb global stabil. Lehet ettől, lehet a másfajta fülestől. Nekem Haylou GT1 csak sbc, annak ellenére, hogy első alkalommal fiam Mi9 lite-ján aptx volt, amit elvileg hivatalosan nem is tud. Aztán egyszer újra kellett párosítani, onnantól AAC volt. Xiaomi S2-n és RN8T-n is végig AAC, de amióta megvettem 11lite-ot csak SBC. Visszapárosítva RN8T-re is már csak SBC. Sennheiser fejhalgatóm mindig és mindegyiken Apt-X, azzal nincs gond. Még az is lehet, hogy noname gyártóknak lejár a kodek licence, és a telefon frissítésekkel tiltására kerülnek. Így nem is a Xiaomi nyerészkedése. Rejtély.
Mindenesetre pénteken vettem egy Haylou Gt3-at, az mindegyik telón SBC, és azt is írják róla.
Szóval Global stabil rom válogatós. -
atosan
veterán
Sziasztok,
Párosítottam a telefont a Mi buds basic 2 fülesemmel. A képen nyíllal jelölt ikon mit jelent? Poco telón nem volt ilyen, annyi a külömbség, hogy most a fejlesztői beállításokban Ldac-ra állítottam a bt hangot.Maine coon
-
Kiss4ever
csendes tag
11 Lite 5G másnál is van hasonló probléma? Waze hangnavigációnál a szavak végét leharapja, tehát pl: ötszá..méter múl.. ford.. bal.., így navigál végig, nagyon idegesítő. Gondolom a csodás xiaomi hang drivere egy kalap kaka, tud erre valaki megoldást?
(amúgy a hang elég hektikus, mert pl youtube videó alatt is csúszik, valamint a hangereje kénye kedvére változik olykor, plusz sokkal halkabb mint mondjuk egy samsung)
-
scream24
senior tag
válasz Kiss4ever #2785 üzenetére
Wazze-t nem használok, de google mapsnál semmi ilyet nem tapasztaltam. Hivatalos youtube appot nem használtam, de most elindítottam egy próbára, nem tapasztaltam anomáliát. Külső hangszóró szerintem bőven elég hangos, fülesen sem szoktam maximumon hallgatni. De régió váltással a hangerő limit kiküszöbölhető, ha halk lenne.
-
pitiless
senior tag
Waze-t használok, de nem tapasztaltam ilyet (Lotti a hang, ha számít), de csak és kizárólag Android Autoval használom. Ott viszont van egy olyan idegesítő dolog, hogy ha volt egy hívás, utána a Waze elnémul és a YT Music is (tehát ami bluetoothon megy hang). De ahogy olvastam, más xiaomi esetében is fennáll a probléma.
-
z123456z
őstag
Nekem Dóri csinálta, Lotti hibátlan. Nem hinném, hogy köze van a telefonhoz.
scream24
Van olyan, hogy hangerő limit, és régió függő? Bt fülesnél első alkalommal valóban megáll és figyelmeztet egy bizonyos szintnél, de aztán engedi tovább, és nem jön elő többet. Vagy te másra gondolsz?
-
supershape
csendes tag
Szerintem is a Lite 5G a bűnös. Android Autoval használom és ugyanezek a problémák (utasítások végének elhagyása, telefonálás után hangutasítás megszűnik) jelentkeztek. Először az AA-ra gyanakodtam, de másik autóban ugyanezt produkálta, míg másik telefon az enyémben is hibátlan. Írtam erről az AA fórumban is.
[ Szerkesztve ]
-
balu1977
senior tag
válasz supershape #2789 üzenetére
Beírod googleba hogy a waze leharapja a szavak végét és lesz találat más telefonokra is.
-
scream24
senior tag
válasz z123456z #2788 üzenetére
Az csak arra figyelmeztet, hogy a hangos zene halláskárosodást okozhat, vagy ilyesmi. Az EU-ban hoztak valami jogszabályt pár éve, így az itt értékesített készülékek alapból nem szólhatnak hangosabban egy bizonyos szintnél. Ezen segíthet egy xiaomi.eu rom, vagy régió átállítása nem eu országra.
-
Skynet258
veterán
válasz z123456z #2788 üzenetére
Még egy kevés hangerőt ki lehet sajtolni a BT fülesekből (lehet a vezetékesre is igaz de évek óta nem használtam így passz) ha átállítod a régiót San Marino-ra. Tedd maxra a hangerőt zene közben és válts régiót, egyből hallani fogod a különbséget. Ha visszateszed Magyarországra akkor ismét visszavesz a hangerőből.
-
fa4hu
őstag
Most lakom be az újonnan vásárolt Mi 11 Lite 5G NE-t, de sehogy sem tudom beállítani, hogy az értesítés kapcsolja be a képernyőt, és a bekapcsoláskor a képernyőzár jelenjen meg az értesítés feladójával, szövegének elejével. A többi Xiaomi alapból tudta ezt. Az Always-on display bekapcsolásával csak a egy ikont tesz ki a képernyőre, és csak külön tappintással jutok a zárképernyőre. Nincs valakinek erre ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest