Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fredy02

    tag

    Sziasztok!
    Rendelni szeretnék egy ilyen telefont, csupán az ár, áfa, vám, dolgok nem nagyon segítenek. Tudom EU-ból meg lehet rendelni és egy 16GB verzió 85 ezernél meg is áll a xiaomishop.com -on (EU warehouse) esetén. Viszont az ibuygou-ról ~72 600ft (DHL) ez viszont áfa, vám nélkül és jó eséllyel ki szedik a vámon úgy meg + 27% és így 90 felett lennék. Sokat olvastam ebben a témában de több kérdésem is van ezekkel kapcsolatban:

    1) Van európai webshop ahol olcsóbban meglehet szerezni a készüléket mint 85 000?

    2) Magyarországon ugye 27% a általános forgalmi adó, na de más országban? (Svájcban van ismerős németeknél is) Ez esetben ha náluk kevesebb az adó akkor nekik nem kellene annyit fizetni ha jól gondolom? Onnan meg csak postáznák vagy elhoznák nekem.

    3) Erre az úgyis át megy a vámon dologra nem érdemes építeni? Sok helyen azt olvasom hogy: " hú én 7x rendeltem mind át ment, máshol meg marha nagy mákról írnak ha véletlen át csusszan.

    Gondolom többek már unják ezt a témát, de én akkor is rablásnak tartom az itteni árakat. Így próbálom a pénztárca barátabb megoldást választani -tudom már meg kaptam ezt is: "ha nincs rá pénzed ne akarj ilyet venni" van rá na de mégsem mindegy mennyi. Válaszokat köszönöm!

    Üdv, Fredy

    S23U

Új hozzászólás Aktív témák