Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • doooo

  veterán

  válasz Essentials #1 üzenetére

  Semekkora vásárlói hajlandóság nincs ezekre, Kínán kívül senki nem vesz Huaweit. Kínában is rohamosan fogy a vásárlóik száma. Persze ha nem hisszük el, hogy a Honor teljesen független cég (mert miért is hinnénk el), akkor azért látható, hogy miért adnak még ki mobilokat ezen márkanév alatt, és az is, hogy még jó ideig folytatni fogják ezt. Akkor is, ha máshonnan kell átcsatornázni a pénzt a fenntartásához (államkassza, Honor, egyéb, még működő és nyereséges részlegek, stb).

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Essentials #4 üzenetére

  Ja nem, a notchról külön nem beszéltem... az már csak másodlagos (hülyeség), pont, mint a "naptejérzékelő" kameraszenzor az újabb mobiljaikon. Az is jó nagy hülyeség.

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #3 üzenetére

  Hát nem tudom... nem volt kiemelkedő (értsd: osztozott a csúcson többedmagával; rossznak nyilván semmiképp nem lehetne nevezni, de abszolút legjobbnak se) a maga idejében sem, azóta pláne nem. [link]
  A színek terén mondjuk határozottan problémás volt. Nem kevésbé szaturált vagy ilyesmi, hanem szimplán "színtévesztő" sok esetben (valószínűleg az RYYB szenzor rákfenéje, amit a szoftver furcsán kezel; nem ez volt az egyetlen ilyen Huawei).

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #7 üzenetére

  Ahogy a Mate40 utódai sem jobbak nála, úgy az S22U sem csinál feltétlenül jobb képet jó fényben (persze az általad linkelt képeken a fényképezett épületektől/autóktól való távolsággal is nagy baj van), mint mondjuk az S21U vagy akár a Note20U (este meg gyenge fényben viszont határozottan jobb). Jó fényeben az i12/13 is sokszor rosszabb részletességben, mint az i11, de rossz fényben mindkettő jobb. Nem mondom, hogy ez így rendben van, de ez van. Sok oka lehet az ilyen -még mindig relatíve kicsi- különbségeknek.

  Ott az általam linkelt teszt. Nem jobb a Mate, akárhogy is nézem, és ott Note20U van ellene (konkrétan ebben a parkolós képben is, ami a tesztben igazságosan, egyazon időben, pontosan egyazon helyről lett készítve, ugyanolyan jó mindkettő).

  Egyébként úgy látom sikeresen megtévesztett a Mate40 "odaképzelt" textúrája, amit a fűtől/bokroktól ([link]) az aszfaltig (lásd általad linkelt kép) mindenre ráapplikál, ha túl neccesnek véli, nagyíts csak bele nyugodtan mindkettőbe (idézem a tesztből is: "The Mate's grass is hit or miss - if the sensor is badly out resolved, textures get an artificial look"). Ez nem valódi textúra, nem lesz több valódi részlet a képen emiatt.

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #9 üzenetére

  Mivel lenne hitelesebb a tiéd, mint a GSMArena tesztje? Semmivel nyilván, és pontosan ugyanazt mutatja a tiéd is, ami amott is nyilvánvaló.
  Minden másra terelsz, de felesleges, ott van "feketén-fehéren". Nem én látok bele dolgokat, hanem mindenki ugyanazt látja.
  Azt is látom, hogy -no offense, de- fogalmad sincs arról, hogy miféle lencsékkel, miféle szenzorokkal operálnak ezek a mobilok, hogy a Note20 képein miért szűkebb a fókusztartomány (az a rész, ami éles a képeken), miért mossa jobban az olyasmit, ami már nincs fókuszban, stb, stb.
  Az Exynos-Snapdragon vitába meg ne menjünk bele, lehet, hogy a Note20-nál sajnálatos módon megfordult a dolog abban az évben (ami csak a szoftverkészítők hibája), de, hogy az S20U esetén még messze jobb volt ugyanaz az E990 (ami, mint jól tudjuk, minden másban a legproblémásabb Exynos ezidáig) és ugyanaz a kamera, az tuti. Erre is van bizonyíték, számos (méghozzá olyan helyről, amit mindig szentírásnak titulálnak az Exynos-Snapdragon vita hívei): [link] Arról is olvashatsz a cikkben (a linkelt oldal alján), amit fentebb írtam a fókusztartományokról. Hogy miért képzeled jobbnak a Huaweit olyankor, amikor a dolgoknak semmi közük a képfeldolgozáshoz, csak a fizikához (a képeid központjában levő fa (annak is a közelebbi részei), meg a játékautó ugyanolyan szép éles a Note-on is, még akkor is, ha a körülöttük levő dolgok már nem azok; kicsit sem gyanús, ugye? Pedig annak kellene lennie).
  Ismétlem, lehet preferálni egyiket/másikat, de az a minőségbeli különbség, amiről beszélsz, szimplán nem létezik.

  Ú, most látom, a linkelt tesztben van Mate30 is... na megnézve a képeit, az szerintem több dologban is jobb a Mate40-nél, nem sokkal, de akkor is. Textúrák megjelenítésében mindenképp (pedig nála is felfedezhetők ugyanazok a folyamatok, mint a 40-nél, csak nem olyan erőltetettek, messze nem; aszfaltot, leveleket, füvet nézd).

  Amúgy azt is megkockáztatom, visszatérve a Note-ra, hogy novemberre, a GSMArena teszt idejére alaposan javítottak az exynosos verzió kameraszoftverén, mert az ott látottak mindenek, csak nem rosszak.

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #13 üzenetére

  Nem teszek kárt magamban, mert nem kapott ki:
  Még egy teszt, amiben van Note20 is, meg Mate40 is: [link]
  Ismét nem az látszik, amit mondasz (akárki, aki erre téved, megnézheti őket).
  Amúgy, ha már "nyilvánvaló", áruld el, így szépen offban, hogy a játékautós képen mégis mi a nyilvánvaló, ami egyértelműen a Mate-nek kedvez. Tényleg, erre az egyre még nagyon kíváncsi vagyok. Erre az egyre.

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  veterán

  válasz Elit3Zotya #13 üzenetére

  Okés. Tehát nincs ilyen. Én is így gondoltam. Örülök, hogy a végére mégiscsak egyetértünk.

Új hozzászólás Aktív témák