- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
eventus
veterán
válasz Urban Terror #137 üzenetére
Tablet is lesz valamikor Örülök, hogy segíthettem! Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan privátot
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz Cyberpunk #136 üzenetére
Nem az op. rendszernek lesz kevés a RAM, hanem az appoknak. Az Apple kényszerítheti saját dev-jét, hogy minél jobban optimalizálja a memória használatot, de az appok meg fogják enni az 1 GB-t és akkor jön a lagg meg az anyázás. Aztán előbb-utóbb eljön az is, hogy bizonyos ficsőrök vagy appok (mint pl. a WP-nél) csak plus-on fognak futni.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
Cyberpunk
félisten
válasz FіkuszKukіsz #152 üzenetére
Haha most is megeszik. Minden megy, még a játékok is, akkor meg miről beszélünk? A 6+ is 1 GB-öot kapott.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
=Mentor=
őstag
A RAM egy dolog, de a szintetikus teszteken mindössze 10%-al ért el többet az Iphone 6 az Iphone 5s-nél, ugyanez az összevetés az Iphone 5 vs Iphone 5s esetében 50%-volt... Na ez tényleg gáz.
-
kelzsoca
félisten
Teljesen felesleges összehasonlítani az iOS és az Android rendszereket, mert másképp működnek.
Amíg az iOS natívan fut az Apple gépein, addig az Android egy virtuális gép alól fut, az erőforrás kezelése is teljesen más a két rendszernek, iOS alatt az előtérben futó alkalmazás kapja meg az összes erőforrást, Android alatt pedig a rendszer egyenlő arányban osztja szét az összes futó folyamat között. -
vicze
félisten
válasz kelzsoca #159 üzenetére
"Android egy virtuális gép alól fut"
Tudod jól, hogy ez nem így van. Az ART-tal kb. azonos szintre kerül mind a 3 rendszer. Ugyan úgy AOT lesz mind a 3, ugyan úgy VM-ben futtatva." iOS alatt az előtérben futó alkalmazás kapja meg az összes erőforrást, Android alatt pedig a rendszer egyenlő arányban osztja szét az összes futó folyamat között."
Egyik sem igaz az első egy betippelt dolog még 3évvel korábbról, de nem kap meg minden erőforrást, ez sokkal jellemzőbb a WP-re mint az iOS-re.
Android alatt úgy oszlik el, ahogy beállítják, ha a gyártó akarj akkor betudják jól lőni a priókat. (pl. HTC tipikusan ezért gördülékenyebb. De csak saját alkalmazásaik vannak profilozva megfelelően.) -
utomi
senior tag
válasz =Mentor= #157 üzenetére
Na mert van bármi probléma a jelenlegi 5s-s procival is teljesítmény terén ugye? Ja bocs nem mert a 4/8 magos csodák (S801 vagy S805) még picit mindig le vannak maradva vagy legalábbis pont ugyanezt a szintet tudják. Nyugodtan észre lehet venni, hogy ahogy asztali CPU-knál sincs ma már csak 10-15%-os külömbség az egyes generációk között úgy mobil SOC-ban is ez a helyzet. Nincs már nagyon hova fejlődni , na meg minek? Van amire nem elég neked az A7 vagy az S800/801/805? Nézd már meg ezek között mekkora a differencia. De nyugodtan mondhatom a tavalyi S600 is bőven jő még mindenre.
/on
Amúgy meg hiába van 2/3GB a csoda Androidokban (One M8 tulaj is vagyok) a Chrome ugyanúgy újratölti az oldalakat ha sok tab van nyitva. Jó lett volna 2GB ezt elismerem de azért az 1GB is elmegy még.(#161) vicze1:
Mondjuk ART még egyenlőre csak a papíron szép meg jó, de L nélkül, na meg a megfelelő kompatibilis app-ok nélkül csak egy ígéret marad mint a Project Butter!
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Így van, iOS is appok VM felett futnak, nevezetesen LLVM.
Illetve iOS alatt is lehetőség van CPU intenzív feladatokat végezni háttérben, és nem hagyni, hogy az appod suspended állapotba kerüljön. Hogy az ilyen background taskokat pontosan hogy ütemezi az android és az iOS, azt nem tudom, de nem hiszem, hogy androidon ugyan akkora prioritást kapnának, mint az előtérben lévő activity, ilyenre épeszű ember nem tervezne egy mobil OS-t.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
KeFe
tag
Vagy rögtön a jegyzetbe kezded írni a hosszászólást, és ha kész akkor nyitod meg a böngészőben majd copypaste ahogy én is csinálom
De igaza van a sok Almafejűnek, hisz egy 200k feletti készülékben ez így teljesen rendjén van. Az Apple spórolt 2 USD-t a memórián, aki meg használni szeretné az meg csinálhatja az ilyen olyan trükköket.
De kérdezem én a sok okost aki szerint az újratöltés rendben van, hogy ha 10-15 perc várakozás után végre sorra kerülnek egy chatboxban, akkor bátran lépnek-e át valami infóért az email kliensbe vagy másik oldalra?
Vagy az igazi IOS használó ilyenkor megnézi a másik ieszközén?
Vicc... -
vicze
félisten
válasz Cyberpunk #160 üzenetére
Nem azért de minden egyes áldott évben ez van tavaly az volt, hogy minek NFC minek nagyobb kijelző, aztán megint más és más, így megy ez évről évre aztán minden újítás agyon van sztárolva, és a többiben persze "szar". Ahogy iPad-en előjött az 1GB RAM problémája ugyan úgy fog előjönni egy FHD-s telefonon, felesleges rajta vitázni.
-
gusthy
veterán
Jó, ezt értem. De a 64 bites CPU-k legfontosabb haszna, hogy >4-GB-ot is ki tudnak használni lapozás nélkül. Mert azért azt kevésbé látom egyelőre, hogy a számítási pontosság növekedése indokolná a dolgot. Egyebekben pedig egy 64 bites architektúra eleve több memóriát igényel, mint egy 32 bites.
AAmúgy feltehetően az átlagos konditermi felhasználónak teljesen mindegy. -
jozso1989
őstag
válasz Oppenheimer #127 üzenetére
Ha stock rendszered van, VAGY, ha Sense-et futtat a telefonod... Lassan fél éves az enyém, de még sosem láttam újratöltést. A múltkor viccből alkalmazásváltóból behoztam a böngészőt és még mindig benne csücsült 3 megnyitott oldal.
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
catroot
veterán
Amúgy ki, mire tippel? Holnap szerintem az a cikk jelenik meg, hogy elérhető lesz a swype is.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
vicze
félisten
válasz Oppenheimer #164 üzenetére
ART is LLVM amúgy és a WinRT is lényegében, ezért mondom, hogy onnantól nem lesz ebben különbség legalább. És egész Dalvik rákfenééről is meg szabadul végre a rendszer a odex-deodex processtől. Még a rohadt zygote-tól kéne megszabadulni már csak...
Androidon sokszor okoznak gondot rosszul megírt bugos appok, amik a háttérben túl sok erőforrást kötnek le és cseszik elengedni. Vagy alapból túl sok erőforrást használnak és ezért "erőszakosak", tipikusan a Facebook és a Chrome(minden Webkites lényegében). Lényegében ezeknél az van rosszul megírva, hogy minimalistán használja ki a rendszert és ne úgy mint egy elefánt a porcelánboltban. Illetve sokkal több háttér processzt enged a droid mint iOS vagy WP. Az UI tipikusan akkor laggol mikor valamire várni kell hogy betöltődjön, listák, webtartalom, priózhatod halálra az UI-t az csak pont, hogy jobban akasztani fogja az egészet. (Ezért kell szép hosszú animáció, hogy a töltődést szépen elkasírozzuk. Meg hát preload-preload-preload, Napóleon is megmondta. )
Na hagyom mert végtelen poszt lehetne.
-
Krugszvele
senior tag
Szerintem simán elfelejtették upgradelni a memóriát. Nem tűnt fel senkinek a mérnökök közül
-
kelzsoca
félisten
Jelenleg az Androidot futtató készülékek 99%-án a rendszer dalvik alól fut, talán a nexus 5-nél már normálisan használható az ART, ami valóban jó lépés az öreg dalvik nyugdíjazására, így a rendszerek futási sebessége valóban közelebb kerülhet egymáshoz.
Android alatt úgy oszlik el, ahogy beállítják
Van prioritáskezelés, de mint ahogy említed is, ez a 3rd appoknak semmit sem ér.
Ebben szerintem jobb az App Store, mert az oda feltöltött alkalmazások komoly ellenőrzéseken mennek keresztül, szemben a Google Play-el, ahol lényegében bárki-bármit felrakhat, sokszor még kártékony kóddal megtömve is. -
dozsabalint
senior tag
Egyébként Android is képes 1 GB-vel beérni. Legalábbis én még nem láttam 1 GB feletti ramhasználatot a Nexus 5-ömben, pedig rendelkezésre áll összesen 2 GB, és használom is rendesen telót.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Cyberpunk #170 üzenetére
Igen. 2GB RAM biztos, a 4magban bizonytalan vagyok, van érv ellene és mellette is.
4mag azért necces még mindig, mert nincs aSMP-je Applenek, így vagy 4-re mennek vagy kell valamilyen big.LTTLE koppintás. Különben még a 20nm-en is problémás lehet az energia gazdálkodás, de lehet bevállalják szimplán jó pár kiegészítő co-processzorral. Persze lehet csak az órajelet húzzák a fenébe 2.0GHz-re.
Idén inkább a nagyobb GPU-t rakták bele TSMC 20nm-be ez fért bele, Samsung 20nm-val belefér szerintem(tipp) a két extra mag is. Majd ezt meglátjuk a S810-nél és a Exynos 7420-nál. -
vicze
félisten
válasz kelzsoca #177 üzenetére
Igen de maga a rendszer épp olyan natív, ahogy sok app is az. Így az a kijelentés, hogy "Android egy virtuális gép alól fut" nem helytálló, ahogy te gondoltad. (A valóságban mondjuk mindegyik egy hypervisor-on fut, ezt inkább hagyjuk, max. érdekesség. )
A többivel egyetértek.
-
Janez0085
tag
Baromi egyszerűen le lehet tesztelni, hogy kevés a Ram. Töltsd le egy Apple készülékre a Cubasis-t (zenekészítő program) pakolgass össze pár hangot egy kicsi effekt és összeomlik. Leglább is iPad Mini -n konkrétán egy dob szóló és egy kicsit komolyabb instrument egy kis delay-el és vége a dalnak. Feltételezem az iPad Air is valamivel komolyabb terhelésnél nem viselkedik különben. De mondjuk ebbe már a processzor is beleszól ami szintén nem túl acélos ilyen műveletekhez. Jól hangzik, hogy X% -al erősebb mint a 3GS csak a valóságban azért ez kicsit másképp fest. Facebook-hoz meg Viber-hez meg játékhoz lehet elég az 1GB de egy professzionális programhoz ami ráadásba egyébként parádésan meg van csinálva iOS-re baromi élvezhető ( és drága is ) már édes kevés.
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
Izzé
őstag
Előre is bocsánat, nem olvastam végig a szájkaratét a két tábor között, amire reagálni szeretnék az a ram kérdés. Írtátok, hogy az iPhonra hellyel-közzel elég az 1 GB ram, míg az iPadre kevés. Arra nem gondoltatok hogy a nagyobb pixelszám (nem ppi) miatt kellene a több ram?
-
GSPLR
senior tag
válasz Oppenheimer #127 üzenetére
Negatív...nagyon negatív Biztos az én droidomat "elbatták" a kínaiak, mert nálam ilyen nincs. Most ideges is lettem, hogy egy smooth droiddal kell 2 évig élnem
Huawei
-
Roland93
aktív tag
Nektek is eltűnt (iOS 8) az a mappa amiben az összes fénykép van, és helyette egy olyan lett hogy a "Legutóbb hozzáadott"?
-
Kékes525
félisten
Egy rendszer teljesítményét mindig a leggyengébb láncszem határozza meg. Az 1 GB RAM kevés.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Destro748
csendes tag
Olvasom a hozzászólásokat, és egész egyszerűen elképesztő. Elképesztő, hogy az emberek ilyen mértékben, feltételek nélkül behódoljanak egy marketing gépezetnek.
Először is:
Egy korábbi hozzászólásban fogalmazta meg valaki rendkívül jól, hogy az apple lefektetett egy dogmát miszerint az aktuális termékük az éppen kapható non plus ultra, és ezt az emberek olyan mértékben benyalták, hogy kérdések nélkül mennek heteket sorban állni az új iphone-ért miközben még azt sem tudják hogy mit fognak megvenni(!)
És az is beigazolódni látszik, hogy akármilyen megkérdőjelezhető dolgot gyártanának is, akkor is tényleg több genrációnyi terméknek kellene kijönnie mire az emberek elkezdenék megkérdőjelezni ezt a bizonyos dogmát.
Másodszor:
Itt az apple mellett kardoskodók tényleg, úgyértem VALÓBAN azt gondolják hogy a szakmai alapokon folyó vitának (milyen SOC, milyen kamera, az oprendszer milyensége etc) van BÁRMI köze ahhoz, hogy milyen eladásokat produkál a termék?
Tegyétek a szívetekre a kezeteket és mondjátok azt, hogy az Iphone használók/vásárlók bázisának LEGALÁBB 80 százaléka nem műszakilag inkompetens, és ha megkérdeznétek, hogy miért szaladt megvenni a negyedmillós készüléket akkor azon kívül hogy "haver, há' mer' ez egy ájfon!" az ég világon semmi érvet nem tudna felhozni. (igen ez a jelenség talán más müszaki cikkek esetében is tettenérhető, de lássuk be
köszönhetően az apple által következetesen folytatott kapitalista agymosásnak, itt ér el beteges mértéket,
némely esetben már-már fanatizmust)
Harmadszor:
Őszintén nézzetek már magatokba, az hogy egy 250-300 ezer forintos kezdőárú készüléknél arról kell vitatkozni hogy a bele rakott memória elég lesz-e vagy sem, nem nonszensz eleve? Ha csak egy kis igazság lenne az apple által erőltetett marketing bullshitben, ez a vita meg sem születik mert nem spórolnak 5 dollárt minden eladott készüléken. Egy lumia 930 ellenne 1 Giga rammal? El bizony mert a WP gyönyörű szépen elszáguld azon is, de hogy ne kelljen semmilyen kompromisszumot megkötnie a vásárlónanak az alkalmazások futattásánál sem egy 150 ezer forintos készüléken, raktak bele 2-őt
Mert ennyi pénzért EZ JÁR.
Amúgy ne értsetek félre az IOS jó, az Iphone egy remek telefon, de az egész apple vallás nonszensz, a marketingjük pofátlan és arcpiritó (retina HD, most komolyan?) nem mellesleg teljesen hülyének nézi az embert, és olyan szolgáltatást/hardvert ad el, amit már rég beért (ha nem beelőzőtt) a konkurencia és mindezt HORRIBILIS áron.[ Szerkesztve ]
-
PhaetonV10
tag
válasz Destro748 #191 üzenetére
+1 Teljes mértékben ki merítetted a gondolataim. Aki mást mond/állít az vagy hazudik vagy hülye.
Annyival ki egészíteném még, hogy lehet jönni az anyag használattal, hogy így meg úgy prémium azért adnak érte ennyit amennyit. Hát kérem szépen más platformon is van üveg hátlap. Vagy ne adj isten alumínium, kevlár, isten tudja még milyen készülék ház. És mi előtt jön a kérdés igen volt almám több is, tetszett is nem is, de maradok a droidnál.
-
halkow
őstag
Gondolkodjatok már reálisan! ha nem lenne pont elég az a 1GB ram akkor nem azzal adták volna ki..
Alcatel onetouch idol2s the king
-
Ákkk
addikt
Majd a felhasználók kideritik,hogy elég e de úgy is elég mert iphone. Amùgy meg szerintem is kevés én osx en dolgozom ott még 16 al is megfekszik néha pedig nem 4k videót vágok igaz ennek semmi köze a telefonos csökkentett változathoz. Szerintem 2év és WP lenyomja az iphone-t főleg ha igy haladnak a fejlesztések az almás telefonok terén ;-)
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Kékes525
félisten
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
Végigolvastam az egészet és némelyik hsz. ledöbbentett. Az nem tiszta, hogy a felhasználók ilyen eccerűek, vagy az Apple tényleg nincs képben az aktuális évszámmal. Droidon is törli a vágólapra másolt szöveg az előzőt. Ez nagyon zavart, viszont pár perc volt találni egy vágólap kezelőt, ami ezt áthidalja (először Clip ninja, aztán váltottam Clipper+ -ra). Azóta ebbe jegyzetelek, sőt, a könyvjelzőimet is ebben tárolom. El sem hiszem, hogy ilyet ne lehetne Iphone -on. Meg ezt a Youtube dolgot sem értem. Hogyhogy nem tud böngészés közben a háttérben zenét nyomni. Ez komoly??? Ha ilyen alap dolgokat nem tud, akkor tényleg kár bele a 2GB ram, mert azzal is csak egy ugyanolyan minek lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest