Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    Még a végére megosztok egy kis infót, amit mostanában összeszedtem.
    Telefon töltése:
    3 lehetőség:
    1. Eredeti, vagy direkt töltésre dedikált USB csatlakozó: Ennek jelentősége abban van, hogy a két data láb rövidre van kötve a töltőben, ebből érzékeli a telefon, hogy ne is próbáljon meg kommunikálni, ellenben a szabvány szerint akár 1.8A-t is felvehet a töltőből. (Egyébként 500mA az USB terhelhetősége szabvány szerint.) A telefon így tölt természetesen a leggyorsabban.
    Bekapcsolt számítógép USB portja: Ebben az esetben max 500mA vesz fel a telefon, és ezen felül próbál kapcsolatot is létrehozni a számítógéppel.
    Abban az esetben, ha kikapcsolt számítógép USB portjára kötjük (vannak olyan típusok, amik ilyenkor is adják az 5V-ot), akkor szintén csak 500mA áramot vesz fel a telefon, azonban közben egyfolytában próbálja létrehozni a kapcsolatot a számítógéppel (mivel nincsen rövidre zárve a két data vezeték), ami miatt nagyon melegszik és igazából a folyamatos aktivitás miatt nem is igazán tudja tölteni az akkumulátort.
    Nekem volt egy olyan notebook tápom, amin volt USB kimenet, de valszeg nem használta ezt a dedikált töltő jelzést (vagyis nem volt benne összekötve a D+ és D-) ezért alig töltötte a telefon, miközben a telefon majdnem használhatatlanságig forrósodott.
    Ezekre a dolgokra érdemes odafigyelni. (A MoDaCo-n is volt erről egy bejegyzés, de ott is rácsodálkozott az illető, hogy az eredeti töltőben össze vannak kötve a data vezetékek, én most már tudom, hogy ez teljesen szabványos, nincs benne semmi "hack".)

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Új hozzászólás Aktív témák