- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Sony Xperia XA összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabi78
senior tag
Még mindig tesztelgetem a kamerát és nem vagyok teljesen elégedett, sőt...
Most úgy csinálom, hogy kitámasztom, masszívan fogom a telefont, elindítom a kamerát, majd kattintok. Közben figyelem a témát, ha kész a kép akkor az ujjammal megnyomom a képet, hogy megnyíljon nagyban, de közben ügyelek, hogy a telefon ne mozduljon meg. Így egyből látom, hogy a készített kép nem éles a kamerán keresztül látott élő képhez képest. Ez normális dolog? Kipróbálná valaki?Tiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
válasz balazssoma92 #1152 üzenetére
én itt a ph-n vettem 5s-t 38k-ért, de van akinek kicsi...
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Unying
tag
Vettem egy ilyen telefont, bánatomra. Két és fél hónap után egyszercsak random videónézés közben becsíkozódott a képernyő, majd villogni kezdett. Sem factory reset, sem más nem segített, irány a szervíz. Ahol megkaptam, hogy ismeretlen eredetű mechanikai behatás miatt meghajlott a telefon. Na ez nem igaz, még zsebben sem volt soha a készülék! Elképzelhető, hogy a melegedés miatt meghajlott volna a készülék, járt már így valaki?
Samsung Galaxy s8 plus
-
scabi78
senior tag
-
lm83
őstag
Hát én is csak kikapcsolást látom az xperia home-ban...
Úgy tudom ez nincs nálunk, vagy csak a 7-es rendszerben már? -
lm83
őstag
válasz Steve198310 #1159 üzenetére
Lehet amúgy mintha ez csak csúcs modellben lenne. Valami rémlik róla...
-
-
scabi78
senior tag
Telefonálás közben a kijelző kikapcsol és csak akkor jon vissza a kép ha vége a beszélgetésnek. Ez beállítás kérdése vagy hardver probléma? Azóta ilyen kb. Amióta új fólia bá rajta. Nem tudom a fólia nevet de olyan ahol a felső és alsó kavan színes fólia van.
-
Tybee21
senior tag
-
scabi78
senior tag
Ti milyen képernyővédő vagy üvegfóliát használtok?
Most egy ilyet szedtem le, mert eltakarta a szenzort és hívásnál sötét volt a kijelző. Korábban egy üvegfóliát raktam rá, de az meg azért nem volt jó, mert szélességében nem ért a telefon végéig. Mind a két oldalt volt 3-4 mm rés és a vastag üvegfólia baromi hülyén nézett ki rajta. Telefonboltban azt mondták, hogy a lekerekített dizájn miatt csak ez a két fólia létezik...
-
scabi78
senior tag
válasz Steve198310 #1169 üzenetére
És nem zavarja a szenzort? A szenzor helyén nincs a kávát eltakaró szín, de teszteltem az átlátszó részt is és az is blokkolja a képernyőt.
-
Tybee21
senior tag
Legutoljára most én is csak egy sima fólát rakattam a telóra. Felesleges az üveg, a korábbi készülékem betonra esett arccal az alap fólia is sokat védett, ha komoly az ütés úgysem ér túl sokat az üvegfólia sem sztem.
A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
lm83
őstag
Én még mindig nem találtam itthon olyat ami görbe lenne és fel is raknák rá...
Sztem már 2 hónapja is megvan a telefon, de azóta csak itthon áll a dobozban, így nem merem hordani, nehogy leejtem aztán vége is a kijelzőnek... -
kidd25
tag
válasz Tybee21 #1171 üzenetére
Elég csak a mm 1 töredékének belelógni a szenzorba, és már azt érzékeli, hogy takarva van. Meg kellet volna próbálni fólia előtt, ha akkor is produkálta a hibát, akkor irány a szerviz. Ha nem, akkor mehet rá a fólia. Viszont ha utána jött elő, akkor feltehetően a fólia miatt van. Ezt csak akkor tudod meg, ha leveszed a fóliát.
Nekem mentette már meg xprot. a telefonom kijelzőjét, amelyiken meg még nem volt, az meg pont leesett a tértemről a villanyos padlójára és berepedt Azóta notóriusan üvegfólia hívő vagyok. A legutóbbi telefonom(xperia z5) még ki sem vettem a dobozából, már meg volt a fólia, meg a tok. Szerintem egy 50k+ pénzbe kerülő telefonnál alap szerintem. Az alatta árkategóriások, meg olyanok, hogy ha összetörik, akkor kuka, és veszel 1 másikat.
-
balazssoma92
csendes újonc
A telómat holnap viszi el a futár szakszervizbe nekem azt mondták, hogy ha nincs törés rajta vagy ilyenek garanciálisan megcsinálják (a webshop ahonnan vettem). Na most persze azt nem mondtam hogy beázásról van szó, csak azt hogy csíkozódik a képernyő, meg pixeles, meg nem reagál mindenhol rendesen. Az a kérdésem hogy a szakszerviz ki fog baszni velem és kiszámlázzák a javítást vagy megúszom garanciában?
-
kidd25
tag
válasz balazssoma92 #1177 üzenetére
csak akkor számláznak, ha beleegyezel abba az árajánlatba, amit a javításra felkínálnak, persze ha garin kívül javítják. ez lehet lapcsere(nem éri meg) vagy akár milyen más alkatrész csere(szintén nem nagyon éri meg). Jobban jársz, ha ajánlatot küldenek, akkor nem fogadod el, kb 6ezret buksz, és elviszed gsm-be kipucoltatni, ha azzal javítani lehet. Ha nem, akkor olcsóbban kijössz, ha sufniba csináltatod :/
-
balazssoma92
csendes újonc
1 hónapos a telefon. Még van garancia rajta. Azért kérdeztem hogy hátha mákom lesz és megcsinálják garanciában a beázást. Mert amúgy tiszta röhej csak a kezemben fogtam ami izzadt volt, nem ejtettem vízbe. Azt nem mondtam nekik hogy beázott, szóval reménykedek hogy megcsinálják garanciában ezt a kijelzőt.
-
Lasy
veterán
válasz balazssoma92 #1179 üzenetére
Csak egy izzadt kéztől nem ázik be. én vizes kézzel is használtam, és esőben is telefonáltam. tehát ahhoz hogy beázzon több kell neki.
+36702778032
-
Lasy
veterán
válasz balazssoma92 #1181 üzenetére
Ez nem beázás. ott más lesz. Szerintem meg fogják csinálni.
+36702778032
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok!
Anomália van!
Barátnőmnek ilyen sony-ja van. Van kb 5 kép az albumában, de hetente újraindítja a telefonját, mert ugye nem árt, főleg ha kezd lassulni. Ilyenkor visszajön az előzőleg törölt összes kép. kb most visszajött 60 kép.
Ezt mi okozhatja? Járt már így közületek valaki?
thx.Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
scabi78
senior tag
-
kidd25
tag
válasz SüdiLaller #1183 üzenetére
Hali. Gondolom nincs rootolva. Ha igen, az gázos. Hasonló volt velm régebben egy xperia go típusú készülékkel. Root miatt átvette egy program a telefon irányítását, és szinte használhatatlan lett. Nem tudtam letörölni semmit, nem ment 1ik adatkapcsolat sem. Ha ezek nálad nem állnak fent, érdemes megnézni google photos, flickr, és picasa progikat. De a legjobb, csinálsz rajta egy gyári visszát. Azután tuti nem jönnek vissza a kidobott képek.
-
senior tag
Nekünk memóriakártya gond miatt volt ilyen probléma.
-
Lasy
veterán
Az SD-n van a temp mappa azokból olvassa vissza a kicsi képet mindig. vagy törlöd a mappát, vagy teszel bele egy .nomedia fájlt.
+36702778032
-
SüdiLaller
aktív tag
Lasy: nem kicsi képek jönnek vissza, hanem visszajönnek a képek. A miniatűrök nem 3,7 MB méretűek.
Mindenesetre köszönöm a választ.HummeRC: érdekes, kipróbálunk egy másik memória kártyát.
kidd25: elfelejtettem írni: nem, nem b@sztunk ki magunkkal. Nincs root-olva.
Köszönöm a válaszokat, egy másik memóriakártyával megpróbáljuk, és írok mi lett, mert ilyet még nem láttam.
Resetelni nem akarjuk a telefont, mert ezen kívül semmi baja. Semmilyen retkes alkalmazás nem kapott engedélyt kutakodni a képek közt, így nem lehetnek online másolatok sem.Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
kidd25
tag
válasz SüdiLaller #1189 üzenetére
Én sem azért rootolom meg a készülékeimet, hogy kibässzak magammal, hanem azért, mert van 1 tucat felesleges app a telefonba, amit nem is használok, és letiltani sem lehet. XA-ba ott van a gyári billentyűzet, ami nagyon gusztustalan, helyette Gboard, Spotify(helyette van saját apk-m) google music(nem használom) meg még pár számomra haszontalan app. Korábban elkövettem azt a hibát, hogy nem pakoltam fel recovery-t. Az megmenthette volna a telefont.
Memória kártyával akkor fordulhat elő ilyen hiba, ha kínai noname kártyát használsz. Abban az esetben is inkább az a legtöbbet tapasztalt hiba, hogy nem hogy visszajönnek a törölt dolgok, hanem random tűnnek el. -
Attila x8
csendes tag
Hello!
Normalis, hogy a16gb tarhelybol, masfel honap utan alig tobb mint 1gb maradt?
Par megszokott appot toltottem le, illetve foto/videobol is nagyon finoman tarolok a telefonon.
A tarolohely használat szerint kozel 6gb a rendszer, kozel 4gb-ot az alkalmazasok(ami szerintem irrealosan soknak tunik! 500mb a fotos album, 600mb gyorsítótar, meg van kozel 1gb egyeb. Kb ennyi, hol a tobbi??? 😐 -
amoledus
aktív tag
válasz Attila x8 #1191 üzenetére
Valamelyik alkalmazas teleszemetelheti gyorsitotarat erdemes torolni
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
Joezyka
senior tag
sziasztok!
Feleségemnek van ilyen telefonja, eddig különösebb probléma nem volt vele.
Az utóbbi pár napban, kb pár óra alatt lemerül neki a telefon. Eddig kibírta az egész napot, éjszaka mindig töltőn volt, minden nap, de most már nincs dél se mire lemerül.Nagyon sokat használja, mert a munkája miatt, messengeren beszélnek meg rengeted dolgot így folyamat aktív a telefon és mobilneten is fent van.
Valami ötlet, hogy mitől lehet ez a drasztikus üzemidő csökkenés?
Előre is köszi a segítséget.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
senior tag
válasz Joezyka #1193 üzenetére
Nekem is folyamatosan 4G neten és/vagy wifin van. Ha munka miatt egyfolytában nyomkodom, én is képes vagyok kb 4 óra alatt teljesen lemeríteni. Bár mióta kijött az Android 7 frissítés, szerintem kevesebbet fogyaszt és gyorsabb is lett a telefon reakciója, mivel érzésre tovább bírja és gyorsabban "ugrik" ha nyomok valamit.
Ha hirtelen változott meg a merülési szokás a telefonján, akkor érdemes megnézni, hogy nincs-e valami új kéretlen program, ami folyamatosan pörgeti a telefonját.
-
Joezyka
senior tag
válasz HummeRC #1194 üzenetére
én is kéretlen programra gondoltam elsőre.
hétvégén majd otthon lesz többet, akkor átnézem a telefonját.
Ha jól vettem ki a szavaidból akkor 7.0-át már megkapta ez a telefon is.
Ez gyárilag független, lehet droid frissítéssel kezdem akkor, ha elérhető központilag a telefonon.amúgy hirtelen változott meg az üzemidő a telefonon. Mint írtam eddig egy napot kibírt azért, de most úgy 3-4 óra latt totál 0-ra merül.
köszönöm az ötleteket, kipróbálok mindent amit tudok
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
senior tag
válasz Joezyka #1195 üzenetére
Igen, kijött már az Android 7 frissítés. Enyém Telenor (Pannon) függő, ez kapta meg utoljára a frissítést néhány hete. Ahogy a többiek szavaiból kivettem nekik hetekkel hamarabb megjött (függetlenek és T-mobile-osok).
Frissítést kérheted kézzel a "beállítások-a telefonról-szoftverfrissítés" menüpontban. Legyen legalább 1GB üres helyed hozzá a belső tárhelyen, attól függetlenül, hogy használsz memóriakártyát, vagy sem. Adataid megmaradnak, nem töröl semmit a frissítés. -
isti215
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy tudom -e valahogy érvényesíteni a garit jótállási jegy, illetve számla nélkül?A telefon támogatási menüpontjában oda van írva hogy 2019-ig van gari.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Asztalos István Telefon számom:06301743895
-
-
balazssoma92
csendes újonc
sziasztok rég írtam
visszaküldtem a gsmvonalnak a telót és szakszervizben garisan megcsinálták ingyér futár vitte futár hozta
a beázásomat ezek szerint megúsztam
mondjuk nem tudom mennyire számít beázásnak ha futás közben izzadt kézzel fogom -
senior tag
válasz balazssoma92 #1199 üzenetére
Grat. Mázli!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest