- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Sony Xperia XA összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz theballa32 #252 üzenetére
Cimbora is M2-t használt tegnapig, elégedett volt vele.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Trailblazer
veterán
És megjött. Nanosimet kell gyártani, aztán mehet a móka. Már elsőre is más kávéház...
-
petymeg
addikt
válasz Trailblazer #248 üzenetére
Hogy ne csak rossz példa legyen: eddigi Sony telefonjaim S, M dual, Z1c, most Z2. Az első hármat megejelenéskor azonnal megvettem, egyedül az S volt hibás (sárguló kijelző) egy hét alatt cserélték. Szóval nekem jók a tapasztalataim a Sony-val meg a Cordonnal is.
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #256 üzenetére
A hatos Androiddal még bírkózok, mert nem minden változott előnyére. (4.4.4-ről jövök.) Pl. ez az extsdcard kezelés botrányos! Miért nem férhetek hozzá kívülről pl. egy ftpszerveres filemásolással? Az egyetlen megoldás a kártyaolvasó?
[ Szerkesztve ]
-
mackoman
tag
válasz Trailblazer #248 üzenetére
Gondolod javítottak ?...Sony csak a marketingből akar megélni.Amióta ezt tudom,csalódtam Sonyban.Jobban teszed ha messze elkerülöd a Sony mobilokat,jobban jársz.Kevesebb stressz.Tény hogy gyönyörűek.Amúgy szerintem senkit nem érdekelne,ha meghibásodna a mobiljuk,ha normálisan állnak hozzá a szervizben és megjavitanák rendesen.Sonyt amúgy sufni GSM-ben is vásárolhatsz.Olcsobb is ,mint ha márkaboltban vásárolnád,mert amit ott kapsz 2éves garancia néven ki törölheted vele a sejhajod.Sufni GSM-ben meg pláne.
-
consono
nagyúr
válasz mackoman #259 üzenetére
Mondj olyan telót, aminek normális a szervize! A Telemaxal ugyan így baj van, szóval mi marad az Apple-t leszámítva? Komolyan kérdeztem, jó lenne pozitív tapasztalatokat is hallani...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
sunone
aktív tag
...az miért van, hogy a sony mobilos topikok tele vannak szervizes hozzászólásokkal?
-
consono
nagyúr
válasz janeszgol #266 üzenetére
Most Nokia van, szerencsére gond még nem volt veled, de LG-vel pár éve még nagyot szívtam (akkor még a budaörsi Telemax vagy ki szervizelte, vagyis pont nem szervizelte...), azóta lehet, hogy jobb a helyzet.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
törölt tag
Huzamosabb használat után azt kell mondjam a telefonról, hogy jó. Nagyon jó, mint felső középkategóriás készülék. Általános mindennapi használatra teljesen megfelelő. Viszont, amiért anno a Z3C-t vettem, a hosszú üzemidő, az sajnos hiányzik. És nehéz megszokni, hogy a nap végén kéri az energiát. Ez nem volt jellemző a Z szériára. Tehát a telefon marad a családban, és bármilyen furcsa, de én viszont visszatértem ideiglenesen a Z3C-hez. Szerintem a Sony compact szériája túl jól sikerült, kár volt elmeszelniük.
Sajnos a trendnek megfelelően eltűnnek a kézreálló kompakt készülékek, amik pedig maradnak, azok sajnos nem fogják tovább vinni a kicsi, de mégis csúcskészülék vonalat. Erős kompromisszumokkal lehet már csak új modellt találni a 4.5" környékén. Úgyhogy megyek, és veszek egy Z5C-tA szervizelésekre is reagálva: Nekem eddig egyszer sem volt problémám a szervizzel. A Z1C-t és a Z3C-t is egyszer-egyszer kellett küldeni szervizbe, viszonylag gyorsan meg is jöttek. Ráadásul szolgáltatón keresztül. Nem problémáztak semmin, leadtam, kb. 1 hét és jött az SMS, hogy kész, vihetem, és a garancia is él tovább.
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Samsung
A Telemax végzi a javítást, de nem kell tőlük félni, a Samsungosokkal nem nagyon mernek szívózni, elvégre prémium garanciaként van meghirdetve a szolgáltatás. Nekem volt náluk egy kijelzőcserém a múlt hónapban, jött a futár, egy hét múlva visszahozta hibátlan állapotban, tehát rossz szavam nem lehet rájuk.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
Lasy
veterán
Nem meglepő módon megoszlanak a vélemények. Ez teljesen természetes, így ahogy olvasom. Nagyon nagyon régóta SONY fan vagyok, de sok készüléket ki tudtam próbálni. Persze közel egy éve a z5 compactot használom, z3c-ről váltottam arra, amit szerintem nem érte nem, nem sokkal tudott többet, és most nem nagyon. Persze az XA-ból számomra hiányzik az IP védettség, ezen az áron simán maradhatott volna benne. Nézem a képeket, de nem vagyon hanyatt vágva tőlük. Igen tudom nagyon sok más telefonban is a SONY kameramodul található, mégis "szebb" képet tudnak csinálni vele. Ezt soha nem fogom megérteni. Van egy jó kamera modul, de mégsem csinálunk vele jó képet? Ez kinek is jó és miért?
Igen akciós áron jutnék hozzá ehhez a készülékhez, de akkor meg kell szabadulnom a kicsike z5 compact készüléktől. nagyon meg vagyok vele elégedve, de mivel az XA készüléket neten rendelem meg, így lesz lehetőségem visszaküldeni, ha mégsem tetszene. A dizájn nagyon érdekes számomra, de még nem is fogtam a kezembe. Lehet be kellene menni egy boltba mielőtt megjön azért tudjam mire számíthatok. No ez szerintem el fog maradni. A Z5 compact hátoldalán egy hajszálkarcom sincsen, pedig igencsak építőiparban dolgozom, és nem mondhatom, hogy kíméletes lennék vele. Persze vettem egy jó drága tokot, de azt csak melóban használom. pl kiránduláskor soha nem. Az első minden egyes telefonomra veszek egy üvegfóliát, mert az mindig jól jön. Ezt most is tudom tanúsítani, ugyanis van már rajta sérülés, de ez csak egy fólia. Nagy kíváncsisággal várom a kicsikét. Remélem azért fogja bírni, legalább annyit mint a z5compact. De ki tudja ha nem fog tetszeni, akkor simán megy vissza a feladónak.+36702778032
-
Trailblazer
veterán
Nekem bejött a kicsike, igaz az elvárások nem voltak nagyok, S3 LTE-t váltott. Egyelőre úgy érzem, hogy belenyúltam vele a tutiba, mindennel elégedett vagyok. (Leszámítva a hackelési lehetőségeket, kezdve a rootolással - remélhetőleg előbb-utóbb lesz megoldás.)
-
Lasy
veterán
válasz Trailblazer #271 üzenetére
Persze, hogy lesz, csak nem olyan egyszerű.
A z5compactra is olyan egy órás művelet.+36702778032
-
Lasy
veterán
válasz Trailblazer #273 üzenetére
A fórumában le van írva, de én nem csináltam meg. Nem volt rá szükségem.
Meglepő módon közel két éve nem rootoltam a telefont.+36702778032
-
-
Lasy
veterán
Tegyél fel olyan CE romot amiben nincsen.
És akkor nem fog zavarni.+36702778032
-
bajzal
őstag
válasz Trailblazer #277 üzenetére
Flashtool-al kell.
-
bajzal
őstag
válasz Trailblazer #279 üzenetére
Így, de ha valami nem világos akkor nézhetsz youtube videót vagy megkérdezheted részletesebben bármelyik sony topicban, mert ugyan úgy kell minden sony telefomra, csak értelemszerűen a romot kell kicserélni a megfelelőre.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Oké, közben már nyomon vagyok, de azért kösz. Remélem, nem szabok el valamit... Ezt a mellékelt cikket is láttam, ami enyhén már elavult, mert Sony Update Service helyett mintha immár Xperia Companionnak hívnák a cég saját bloatware-jét.
[ Szerkesztve ]
-
bajzal
őstag
válasz Trailblazer #281 üzenetére
Nem lehet téglázni a telefont, ne aggódj
-
bajzal
őstag
válasz Trailblazer #283 üzenetére
Hát nem tudom a rootlolást, még nem hallottam róla, hogy valaki flashtool-al rootolta volna. Szerintem nem lehet.
Bl-t lehet nyitni vele, de ne nyiss, mert az garanciavesztés. -
Trailblazer
veterán
De ha nem nyitok, hogy lesz ebből root? Itt van egy guide, de még nem mentem bele részleteiben.
-
bajzal
őstag
válasz Trailblazer #285 üzenetére
Hát ez az amit nem tudok, vagy van root zárt bootloader-re, vagy nincs. De én nem nyitnék emiatt.
-
Lasy
veterán
Nos a kezemben a "kicsike", ami nem is olyan kicsi. már megszoktam a z5 compact méretét, de ez egy csöppet nagyobb. de vékonyabb.
Egy kicsit érzékenynek veszem a kijelzőt, ha az értesítési sávot szeretném lehúzni. Nektek nem?A bootloader nyitás csak akkor fog menni, ha gyári független, és a service menüben ez engedélyezve van.
az enyém az, de még nem csinálom meg. igaz a z5 compactnál is közel fél év volt mire megjött a zárt bootloaderes root megoldás. zártra még nincsengyárilag ugye a 16GB-ből olyan 10 ami szabadon használható.
ebből 4.7GB valami már el is foglalt, és még nem is töltöttem le annyi dolgot. főleg, hogy a navi még nincs a telefonon.
Lehet el fog jönni a root ideje ezen a készüléken, de még várok vele türelmesen.[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
Trailblazer
veterán
Én meg faszán elejtettem az enyémet ma kb. 30 centiről, sajnos betonra esett. A sarkokon jó mélyen lejött a glazúr. Ezt elkerülendő a jövőben szerintetek hol lehet tokot lőni hozzá? Relatíve új a cucc, ezért kérdőjeles. A Sony oldalán láttam valamit, de az nem mérvadó.
-
Lasy
veterán
válasz Trailblazer #288 üzenetére
Mindig az az első nekem. Plusz az idén fólia.
GSM boltokat szoktam nézni.+36702778032
-
Joezyka
senior tag
válasz Trailblazer #291 üzenetére
én ilyen "tokot" vettem a Z1C-mre is, és erre is ilyet fogok venni + fólia természetesen.
Ebayen is kb ennyiért lehet rendelni, és onnan gyorsabban meg is jön.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
senior tag
válasz Trailblazer #291 üzenetére
Telenor Astoriánál most vettem kimondottan XA-ra való szilikontokot 2490Ft-ért. Szerintem simám megérte. Volt fekete, meg átlátszó.
[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
Én is jártam ,csak még a az xperia p-vel Bementem nézegetni ,hogy melyiket vegyem meg,és a boltos előtt elejtettem a P-t.Érdekes arcot vágott,én meg megvettem
-
petymeg
addikt
Vékony szilikon tok (pl. ebayról)+üveglap előre, talán ez csúfítja el legkevésbé. Nekem ez már számtalanszor megmentette a telefonjaimat. Sajnos én is csak azotán kezdtem el a szilikon tokot alkalmazni, miután betonra ejtettem a Z1c-met és a fémkeret sérült.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Trailblazer
veterán
No kihajthatós tokot sikerült vásárolni a kínai ipar nagyszerű termékei közül, ám a célnak megfelel.
-
Lasy
veterán
válasz Trailblazer #296 üzenetére
Z5compacton is olyan volt, csak ne lefelé legyen nyitható.
+36702778032
-
Lasy
veterán
válasz Trailblazer #298 üzenetére
Az jó. Most egy sima szilikont rendeltem üvegfóliával.
+36702778032
-
blagolf
senior tag
Sírtok itt az ár miatt. Szánalmas. A Samsung A5(2016) ugyan ez a kategória, már fél évvel ez előtt kijött, és még mindig 10ezerrel drágább. Megsúgom, sz@rabb is.
Üdv, Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest