- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Sony Xperia M4 Aqua
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikuland
tag
Az enyém most fizikális hibát produkál. Az sd takaró kimászik a helyéről!
Nem tudom máshogy leírni, benyomom a takaró fedlapot és nem sokkal utána kinyomódik a helyéről.
Azt hittem az sd nincs bent a helyén, kiszedtem, visszanyomtam, de most is csinálja!
Lehet kikéne pucolni a nyílást? Poros lett? Az utolsó melegvizes fürdő megártott neki?
Olyan mintha az sd nyomná kifelé, vagy a papírja felette...mike...ahogy azt az a bizonyos Winnetou nevű egzotikus kisebbségi regényhős mondaná: UFF! STAR N9000, MIZ Z2, H9503...Opel Zafira 1,6 x16xel 99'
-
aszti75
senior tag
Üdv!
Rég nem voltam erre.Mizújs MM terén?Kijön hamarosan?Én megszívtam a telefonnal.Megvettem kézalól,majd szépen rá 1 hónapra le is tiltották Azóta gyerek játszik rajta és wi-fin megy neki a net.Most Xperia E4 van,de ki tudja,hogy jön-e rá valami.KK-en azért már elég gáz. -
Samus
addikt
Tegnap leadtam javításra. Elmeséltem, hogy gond van, elővettem a telefont, erre az ügyintéző leányzó csak annyit mondott: "Jaj ne, már megint Sony." Illetve néztek akkor is, mikor közöltem velük, hogy ez már a második készülékem, mert az előző kamerája 10 napot bírt.
Volt ott egy vezető féleség is, amíg folyt a felvétel, addig beszélgettem vele kicsit. Megtudtam, hogy nem csak az M4 rossz, hanem az összes aktuális modellel problémák vannak, a legnagyobb gond pedig a gyártó hozzállása, mert van, hogy két hétig kell várni alkatrészre. A javítást végző céget sem dicsérte agyon.Mindenesetre korrekt jegyzőkönyv született, körbenézték ketten is a telefont, a papíron szerepel, hogy nem kapcsol be, és nagyon melegszik a hátlap (tudom...), illetve hogy a hiba a leadáskor is jelenetezett. Továbbá a készülék állapota is szerepel a munkafelvételi lapon (Fólia elől, hátul, káva rendben van), és a biztonság kedvéért lefénymásolva elküldte mellé a 10 nap utáni készülékcsere jegyzőkönyvét is, hátha.
A kapott Galaxy Core Plus pedig...nyugdíjas csiga (bár a kijelzője korrekt), és iszonyúan gyorsan merül, de legalább tudom használni. Sajnos számhordozással jöttem, az előző készülékeim magentásak.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
tomp
félisten
Sajnos a Sony teljesen más gyártást ad a szolgáltatóknak. Nem írom le a pontos okát mert már többször leírtam és nem hitte el 1-2ember de ez így van. Gyárban dolgozok. Építőipar, gépészet, egészségügy, sport, autóiparba gyártunk dolgokat. Nagyon jól tudom hogyan és miért megy ez így. Azóta máshogyan állok a dolgokhoz.
A javítást végző cégre a Cordon Electronics-re maga a Sony Mobile is anyázik mert a jogtalanul visszadobott javítás miatt sokan keresik meg a Sony-t és mindig nekik kell rászólniuk, hogy hékás javítsd meg!lsc
Azért is gyorsabb mert a független gyári rendszer más processzor ütemezőt használ. Amíg a szolgás rendszer terhelésnél később emeli fel az órajelet(és akkor sem nagyon) a gyári rendszer azonnal feltekeri sokszor maximálisra.Nagyon érdekelne vajon a szolgák állítják át az ütemezőt vagy a Sony? Ha a Sony akkor vajon miért? Van egy gyanúm...
-
oykawa
tag
Nálam már a szolgáltató mondta a harmadik javítás után, hogy negyedszerre nem is küldik el inkább cserélik, mert a Cordon a harmadik javítást már csak papíron végezte...
Kicserélt mindent, de azután sem lett jobb!
Az legújabb fw-el pedig a vadi új teló is ugyanazokat a GPS bugokat produkálja mint az előző!
Már várom a januárt, mert akkor jár le a hűségidőm, de nagyon kétséges, hogy így ebből újra Sony telefon lesz!
Nem kicsit visszasírom az M2-őt, azzal semmi ilyen problémám nem volt!
[ Szerkesztve ]
Ha síremléknél szebbre, tartósabbra vágysz: vers légy, ne költő.
-
Joacoking
tag
6-os Androidban is el lesz cseszve a prociütemező?
Honor Magic5 Pro 5G 512GB+12GB - Xiaomi Mi 9T Pro 64GB+6GB
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm M4 Aqua-t tervez venni. Vannak hibái a telefonnak? Szoftveres bug stb..? Azt tudom, hogy a 8Gb-ból elég kevés a felhasználható terület, de most visszaolvastam és független rommal elvileg 2,9Gb a felhasználható szabad tárhely? Android 6.0 jön azt tudom, de adoptable storage nem lesz ha jól tudom.
-
tomp
félisten
Szoftveres bugról én nem tudok. A legutóbbi frissítéssel a hibákat kijavították.
Független modellnél nem elméletileg van 2,9GB szabad hely hanem gyakorlatilag is.
Adoptációról én már olvastam mindenfélét. Állítólag lesz, de állítólag nem.
Majd kiderül. Az tuti ha nem lesz akkor jobb ha lekapcsolják a Care fórumot mert amit ott kapnának... -
oykawa
tag
Akkor már indulhat is trollkodni a nép!
Igen tudom trollkodni nem szabad, de így is jól elb...ták a dolgokat ezzel a kevés tárhellyel!
Mindenesetre remélem jobb lesz mint a Galaxy S Advance-nél a a 2.3.6-ról a 4.1-re váltás!Ha síremléknél szebbre, tartósabbra vágysz: vers légy, ne költő.
-
Joacoking
tag
Szóóóvaal.. A proci ütemező szolgás telefonoknál nem lesz javítva a 6.0-val, vagy erről még nincs infó?
Honor Magic5 Pro 5G 512GB+12GB - Xiaomi Mi 9T Pro 64GB+6GB
-
tomp
félisten
darvinya Hát elég durva mennyiségű komment adagot töröltek már így is a csúszó 6.0 miatt március elején...
Felbéreltek 1 sablon embert aki kb 2válasz verziót írogat állandóan...oykawa Azért szépen belátták, hogy elcseszték. Az egyik frissítéssel egy rakás gyári Google appot kivettek. Most a legutóbbinál pedig töltéskor magától átpakolja a dolgokat az SD-re.
lsc Nekem a rekord az pontosan 80fok. Első Apple Music app verzió... 8magból már csak 3mag ment...
Joacoking Azon nincs mit javítani. Az a szolgás rendszerek "fícsöre"
Xda M4 fórum:
In a couple of weeks. With external storage by default supported. Improved performance and battery.
...Android 6 update is expected in late-May. Sony Mobile confirmed that Xperia M4 will have adoptive storage feature using MicroSD card. Improved performance and battery is a feature of Android 6, and Stamina is expected to be completely optimized for Android 6 and Xperia M4.
Ha mégsem lesz adoptációs GUI akkor marad az ADB Shell megoldás. -
kuyarashi
őstag
A PC Companion-nal való frissítések előrébb járnak, mint a telefon menüjével elérhetőek?
Vannak ötleteim, de segítenétek ebben? Szóval ti mindig számítógépről frissítitek a telefont?
Még egy fontos kérdés. Mi a legutolsó verziószám?Bocsi a bagatel kérdésért, de én még ezután váltok "okostelefonra". Az M4 egy barátomé és nem jönnek ki jól, mert az külső SD-t nem tudja használni, ráadásul előtte Lumia-ja volt. Olykor manuálisan tud áthelyezni képeket, videókat, de ennyi. Alapvetően nem enged külsőre menteni.
Sajnos távol lakunk egymástól, de majd TeamViewer-el megoldom a frissítéseket, ha lesz rá ideje.Közben mutatom:
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz glacious #2422 üzenetére
Tippelj! Eredetileg az , hogy a 0 bájt belső tárhely nőjön, mert így eret vág az ember fél percenként.
Egyébként ez már nem cél, mert közben Companion-nal történő javítást követően megoldódott a probléma (fél év után), de most a névjegyek és az sms-ek eltűntek. A névjegyzék a Gmail címtárba került, tehát ezzel nincs gond, de az sms-ek egyelőre nincsenek meg.[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
glacious
addikt
válasz kuyarashi #2423 üzenetére
Az sms-ek nem is lesznek meg, ahhoz külön backup alkalmazás kell, vagy az xperia companion pc-n.
Az áthelyezést be tudod állítani, ahogy a kép is mutatja, de mindent nem tud áttenni, csak egy részét. A 6.0 se lesz igazi megváltás, ha az adott app nem támogatja majd az áthelyezést. -
-
glacious
addikt
válasz darvinya #2425 üzenetére
Én sgs-en próbáltam és hiába formázta meg belsőként, ugyanúgy bennhagyta az alkalmazás egy részét. Példának, 60 megás app, átmozgatás után sd-n 80-at foglalt és a belsőben 30-at. Remélhetőleg csak egyedi megoldás volt.
Mondjuk eladtam az M4-et, szóval ezt már nem tudom meg saját bőrön tapasztalva.
[ Szerkesztve ]
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok 6.x mikor várható a telefonra?
-
kisbago
aktív tag
Meg még annyit hogy a telefonhoz lehet e kapni okos órát?
-
tomp
félisten
Hmm!
Egyszerűbb root módszer! Nem kell semmilyen korábbi rom felrakás. Csak Flashtool(driver miatt), ADB Shell.
root
NEW METHOD (works on 26.1.A.3.111 and lower)
1. Install lastest Flashtool.
2. Install adb-setup-1.4.3.exe on your computer.
3. On your phone go to Settings>Developer options>USB debugging and enable this option.
4. Connect your phone.
5. Extract rootkitXperia_E23xx_26.1.X.3.xxx.zip and run install.bat
7. Wait for end (phone will reboot), sometimes failed, at that time try more time.
Csak E2303 azaz 1SIM-es modell! -
tomp
félisten
válasz darvinya #2434 üzenetére
A régi módszerre érted? Mert ott fel kell tenni először a 26.1.A.1.128-as romot. Azon kívül csak pre rootot látok.
Úgy tűnik az M4 az utolsó Qualcomm procis M modell. Megszűnt az M széria. Úgy látszik nem terveztek egy megfelelő utód modellt az M4, M5 után. Csak nem úgy gondolja a Sony, hogy az X sorozattal könnyebb lesz a support?
Habár az árakat elnézve nem lesz gond mert nem fognak tolongani értük... -
-
obros
tag
Köszi a választ srácok! Nagyon viszket az ujjam, hogy megkóstoljam a root-ot. Leszedtem a hozzávalókat. Elolvastam, bemagoltam mit hogyan kell. Lelkiekben felkészültem. USB a bal kezem mellett. A héten veszek egy nagy levegőt aztán betolom neki és megcsinálom a helyi érzéstelenítést.
-
tomp
félisten
darvinya, glacious
Jajj kicsit benéztem. Éreztem, hogy tegnap kicsit feszült voltam.
Anno először az SP-t is így rootoltam.obros
Ne félj, nem lesz baja a telefonnak.[ Szerkesztve ]
-
obros
tag
Tegnap akartam rootolni, de nem jutottam tovább. Mindent úgy csináltam ahogy a nagy könyvben meg volt írva, de mégse. A rootkit install ablaknál megáll az egész. Esetleg valami ötlet? (feltettem a drivereket is, usb debug mode on, stb...) Csatoltam az alábbi képet. Itt van megállva.
-
obros
tag
Mondjuk én 26.1.A.1.112 romot használok. Lehet ez is baj? Nekem ez a rom jó, mert így külső eszköz is látja a telót.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Tárhely gond megoldásához irány az Összefoglaló!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest