- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sogesz
csendes tag
Nálam ez az app viszi a prímet AMC Security- Antivirus, Clean
Tökéletesen teszi a dolgát, akárcsak a nagytestvére a gépemen! -
Edi77
őstag
Nekem az a véleményem, hogy felesleges a vírusírtó, mert a Playről nem jön le egy sem, és a Play megbízható forrás. Egy vírusírtó szerintem csak "elnehezíti" a telefont az állandó háttérben futásával. Ezzel együtt persze semmi gond, ha az ember elővigyázatos és megelőzi a bajt
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
sogesz
csendes tag
Én inkább a cleaner része miatt mertem ajánlani. A vírusirtókat én sem favorizálom Androidon a ram étvágya miatt. Amúgy az app készítői gondoltak a magunk fajtákra, így teljesen ki lehet kapcsolni ezt a részét.
De mondom inkább a tisztító, folyamat kilövő és az appkezelő részét helyezném előtérbe. Nagyon jól testre szabható és kiválóan végzi a dolgát. Ezen kivül van benne pár hasznos funkció még! És kevés rammal is beéri. Merem ajánlani mindenkinek. Egy próbát megér. -
Edi77
őstag
Kipróbáltam, este még feltettem gyorsan. Hatékony, meg szép, de úgy veszem észre, hogy azért sokkal rendesebben beleharap a memóriába, mint ahogy én azt egy hasonló apptól elvárnám.
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
Sfi
tag
Sziasztok!
Egy hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen készüléknek, mindenben jobb, mint amit ennyi pénzért vár az ember.
Viszont van egy apró problémám: Egy Nokia BH-110 bluetooth-os fülit használok a telóhoz, működik is, kivéve egy dolgot. Az előző készülékemmel(LG L7, brrr....) a füli gombjának két gyors megnyomásával a teló hívta az utoljára hívott számot. Az ismerősöm Xperia Z-jén szintén működik ugyanez, viszont az M2 nem hajlandó hívni. Illetve ami még cifrább, harminc próbálkozásból egyszer hívja, huszonkilencszer nem! Nem tudjátok, mi lehet ennek az oka? -
bubus66
nagyúr
Valaki írta, itt, hogy Win8.1 64bit alatt nem indult el a FlashTool. A következő a megoldás SUS-t kell telepíteni, nem baj ha a SUS a végén hibát jelez a drivert feltette azt ami nekünk kell.
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
kkroland81
csendes tag
egy jó könyv olvasó appot ajánlotok pdf file stb tudja kezelni?
köszi -
törölt tag
válasz kkroland81 #3060 üzenetére
Moon+Reader
-
Edi77
őstag
válasz kkroland81 #3060 üzenetére
Mantano Ebook Reader
-
törölt tag
Van egy eladó fekete szilikon hátlapom olcsón, ha érdekel valakit. Kb. 1 napot volt benne a telefonom, aztán fiókba került. Jobban bízok a bőrtokokban.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Lehetséges, hogy a a 4.3 jobban meríti a telefont, mint a 4.4?A Flashtol-val való felrakás után nyomni kell egy HR-et?
Köszönöm.
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Piros szolgáltatónál vagyok,most láttam van egy 26magás frissités. Tud erről valaki valamit? -
Mr.C
őstag
üdvözlet! segítségeteket kérném. android világában jártas vagyok tehát szakszavak nyugodtan jöhetnek
Párom telefonjával történt az eset, miszerint sikeresen ivott vizet. sajnos nem aqua, így igen sértődött állapotába esett a készülék. hogy pontosan mennyi vizet kapott azt nem tudom megmondani, az egész úgy történt, hogy ismerőse ivott a vízből, majd a rosszul visszazárt palackot berakta párom táskájába (kB másfél - 2 dl volt benne), ami sikeresen kifolyt. Nem csak a készülék kapott hanem a mellette lévő pénztárca, ruhák és egyebek. első dolgom az volt, hogy a hangerő fel + bekapcs bill.kombóval levalasztottam az akksit, és elkezdtem szárazra törölni, majd mikor hazaértünk jött a hajszárító és a pohár rizs (alig találtam akkora poharat amibe belefért ). természetesen végig ki volt kapcsolva.
jelenségek amik eddig történtek :
amíg nem kapcsoltam ki addig folyamatos enyhe rezgést adott ki a telefon (gondolom aviz eljuthatott a rezgő motorig) . kikapcs után 1x 2x ismét elkezdett rezegni, de újra levalasztottam az akkut. nem sokáig csinálta ezt. ma reggelig nem nyultunk hozzá, viszont reggel megpróbáltam bekapcsolni. nehezen ment. először nem adott ki életjelet, rádugtam töltőre, ott sem volt semmi jelzés. egy idő után sikerült bekapcsolni, de újraindulgat, gondolom a víz rövidre zár egy áramkört (van hogy csak a Sony logóig jut el, de már sikerült teljesen bebootolnia) . ez eddig jó jel, ugyanis a kijelzőnek semmi baja, a készülékben pedig ugyebár elég kis áramok folynak, így reménykedem, hogy túléli a drága. kérdésem az lenne, kinek van ez ügyben tapasztalata, és milyen jó tanácsokat tudnátok ajánlani még? nem tudom otthon meg tudom-e bontani a házat (tudom gariveszted lesz, de a beázástól is) , illetve érdemes-e még a rizzsel foglalkozni,ugyanis elég zárt a burkolat és nem tudom mennyit vizet tudna még kivonni?
oh még egy dolog, hosszan nyomja tartottam még a kis off-gombot, ami a készülék jobb oldalán lévő kis ajtócska alatt található. pontosan annak mi lenne a funkciója? mert lehet attól kapcsolt be nehezensudo rm -rf /*
-
Edi77
őstag
Hajaj, lehet, hogy nem tett jót a hajszárító, ezt nem szbad alkalmazni soha, meg radiátorra sem szabad tenni szárítani, csaj egy tál rizsbe 1-2 napig, aztán törölgeéssel szárítgatni még, amit lehet, de ugye, itt nem cserélhető az akksi, ez sem könnyíti meg a dolgot. Szerintem vidd szervizbe, ott jobban rálátnak.
A kis ajtócskánál levő gomb az ún reset gomb, pl hirtelen full lemerülésnél is azzal lehet életet lehelni a telóba."Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
Edi77
őstag
-
Mr.C
őstag
fejlemény : többszörös újraindulások után bebootol, kép van, hang van, rezeg, hálózatot felismeri, voltaképp mindent csinál, csak az érintéseket nem érzékeli. és persze újraindul... sokszor... nem jó jelek.
cordon természetesen nem veszi fel a telefont, e mail re se válaszol... jelentkezzen aki ezen meglepődöttsudo rm -rf /*
-
oliwire
őstag
Az a gond, hogy ilyen hamar töltőre raktad, meg most is nyomkodod, próbálod életre kelteni. Napokig hozzá sem szabadna ilyenkor nyúlni, az még tovább fokozta a szerencsétlenséget, hogy az akku nem kiszedhető házilag könnyedén. Ha még víz van benne, és áram alatt van az áramkör, akkor megy tönkre a készülék. Ha sikerült volna kikapcsolva tartanod, és rizsben szépen kiszárítod, akkor lehet megmenthető. De így csak reménykedhetsz, hogy nem sütöd tovább és csinálsz további rövidzárlatokat a telefonban. És azt is tudnod kell, hogy ez már fizetős javítás lesz, valószínűleg alaplapcsere, ami kb megegyezik a telefon árával.
-
Mr.C
őstag
válasz oliwire #3074 üzenetére
azt tudom hogy így is úgy is garivesztés, csak a szervizet nem tudom elérni, azt meg hogy hogyan lehetne szetszedni nem találok róla sehol egy howto-t vagy akármi más anyagot... fokozza a szerencsétlenséget az is, hogy nem az én nevemen van, ergo a papírok nincsenek nálam, az idő meg ellenem dolgozik. nem azért de én inkább a korrodálódástól tartok inkább... bár javíts ki ha tévedek de manapság a telefonokban igen kicsi áram folyik. ezek szvsz nem annyira ártalmas a belső alkatrészekre. persze ha töltöm van az már valószínűleg nem egészséges, de én is csak 2-5 mp-re dugtam rá, h tudjam egyáltalán él -e (tudom ennyi idő is bőven elég kisütni valamit)
sudo rm -rf /*
-
oliwire
őstag
A korrodálás hatása később jelentkezne, fél év, 1 év is akár. Szétszedési videó: [link] És az a kis áram pont elég, hogy bajt okozzon, mivel ez viszonylag elég kis keresztmetszetű "vezetékeken" folyik. (integrált áramkör). Akkor derül ki, hogy tényleg megmenthető-e, ha hagyod teljesen kiszáradni, és utána nézed meg, mi működik. Esetleg még valami gyógyászati alkohollal is majd át lehetne óvatosan törölni, és akkor a víz maradványai is eltüntethetőek. De ezt is már akksi nélkül érdemes.
Szerk.: Most látom, hogy dual készülékről linkeltem, lényeg ugyanaz, de a a kulcsszavak: Xperia M2 disassembly
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz oliwire #3076 üzenetére
Köszönöm! Papírok hiányában nem tudok mást tenni, csak hagyom száradni, még a szervizet se lehet elérni... már vagy 10x hvtam őket és 5 perc után bontotta a hívást.... e-mail se nyert...
bizakodok....
csak nem ivott olyan sok vizet, hisz tokban is volt, mellesleg nem is direktbe kapta de ezek már csak ilyen reménykeltő írásoksudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
Bocsánat még 1 kérdés... Látom a videóban, hogy lehet a hátlapot leszedni de.... az nincs hozzáragsztva? Azért kérdezem, mert ha én most otthon leszedem:
1.) vissza tudom-e úgy rakni mint ahogy volt? (vagy nem fogja már tartani)
2.) szerintetek mennyire lehet ezt látni (servizes szemmel), hogy már fel volt nyitva? Ugyanis ha jól tudom akkor egyből elküldenek, ha látják, egyszer már fel volt nyitva...(#3079) Edi77: úgy van.... alig mókoltam vele... csak 1x 2x lett kimozdítva onnan... Péntek estig biztos nem lesz babrálva de lehet inkább vasárnapig... Az mennyire baj, ha ráraktam a radiátorra? természetesen alig fűt, csak kézzel lehet érezni a melegét.
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Van valami nyűgje ennek a telónak? Az Ace4 és e között kell dönteni de ott zavar a Kitkat. Gondolom itt bármit lehet az SD-re pakolni.
-
janeszgol
félisten
Az lesz korrekt, ha az ismerős megtéríti a kárt. Anno én is jártam így (hál égnek olcsóbb telefonnal, LG Optimus One P500). Nővérem telefonját vágtam gallyra. Kifizettem. (Lehet meg lehetett volna menteni, de eladtam alkatrésznek.)
Ugyanis a barátnőd már most bukta a garit. Tehát elég szép anyagi vesztesége keletkezett. Gondolom előfizus, tehát venni sem vehet másikat még (mivel kb fél éves a teló, akkor másfél évig).
A gariveszteséggel meg teljesen ép telefonnál is képesek bepróbálkozni.
Én a nokia Care-ben csináltattam meg egy HTC-t. (MicroUSB csatlakozó csere. Én vittem mindent hozzá - teló, alkatrész -, és fizetnem kellett a szerelést. De korrekten megcsinálták.) Ott vizsgáltasd be.
-
Edi77
őstag
válasz d@minator #3081 üzenetére
Szia!
Ha olyat kapsz, amin 4.3 van, akkor nyugodtan vedd meg. Előfordulhat, hogy gyárilag már a KK van rajta, de ebben nem vagyok biztos. A kamera az achilles ina a telónak egyedül, de korrigálható kamera programokal. Egyébként tök stabil, lag és röccenésmentes, kijelzője jó és szép, természetes színekkel bír, betekintési szöge kiváló. Akksiban nagyon ott van a teló, tehát rosszul nem jársz vele.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz d@minator #3081 üzenetére
(#3081) d@minator
Gondolom itt bármit lehet az SD-re pakolni.
Persze, hogy lehet amíg az SD kártya memóriája engedi, viszont telepíteni nem lehet rá áthelyezni is ROOT nélkül csak a saját filékezelőjével lehet. Az ICS-től felfelé egyik sem tud telepíteni az SD ha meg áthelyezd nem biztos, hogy rendessen fog működni.
(#3087) Edi77
Az nem biztos, hogy 4.3 van rajta, mert voltam én már úgy, hogy a Telekomnál 2.3.4 írt mikor megjött e telefon akkor meg 4.0.4 volt rajta.
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
didros
senior tag
Sziasztok! Most lett nekem is ilyen telefonom. A 16GB-os SD kártya tartalmát először látta a készülék, de egy újraindítás után már nem látja, azt írja sérült a kártya... Mit lehet ilyenkor tenni?
-
d@minator
addikt
válasz Gyurvagyi #3091 üzenetére
Az amit bubus66 írt feljebb. Egy csomó játék lesz telepítve akinek kell az rootolni nem fog. Így a 8GB tárhelyre lehet csak pakolni amiből gondolom vagy 5GB szabad. Régen volt Androidom nem vagyok képben azt sem tudom mennyit foglal egy játék...bár most megnéztem az áruházat Fifa 1,2GB, GTA 2,4GB.
-
bubus66
nagyúr
(#3092) Edi77
Igen de ha webshopba veszed akkor nem biztos, hogy tudod ellenőrizni.(#3093) d@minator
Ja és az ki marad a 4.4 ZBL-es még nem ROOT-olható
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mikrotik routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs