Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Morden24

    nagyúr

    válasz manchester85 #3335 üzenetére

    Próbálkozom. Egy nap használat után azért még nem kell ezt sem kőbe vésni, de talán valamennyire reprezentatív, de előre mondom, hogy a legnagyobb része szubjektív. Ja, és fontos továbbá, hogy nálam az i4 sem volt jailbreakelve, így a gyári állapotot tudom összehasonlítani. A WP7-em jelenleg RTM.

    Nekem a Metro UI összehasonlíthatatlanul szebb az iOS-nél, de ez abszolút kinek igen, kinek nem dolog. Szerintem szebb, érdekesebb.
    A kontaktok megjelenítése, kezelése, a különböző plusz adatok, történések és infók (Live, Facebook) megjelenítése zseniálisan van megoldva, látványos, de átlátható. A kontaktok merge-elése elsőosztályú szerintem. Szóval a pápölsz hub nagy pipa részemről.

    Texting. Sms-írásnál nagy boldogság, hogy a virtuál qwerty eltűnik a vissza gomb lenyomására. Szifonnál ki kellett lépni az adott conversationből és visszalépni, csak így tudtál teljes képernyőn navigálni, ha előtte írtál. A szövegen belüli navigáció szerintem sokkal jobb: az iPhone-on a nagyítós navigációval nekem nem egyszer adódott bajom, mert körülményes volt, túl nagy helyet foglalt... ehhez képest a kis vonal alakú kurzor megjelenése sokkal jobb, és valahogy jobban "tapad" a betűk között, nem ugrik olyan könnyen el, mint az iOS-en. Ez baromi nagy plusz, mert ez tényleg zavart szifonon.

    Böngészés, na igen. Szövegnél bőven látszik a iPhone 4 plusz felbontása, aki onnan vált, az valóban lefelé lép a retina displayhez képest. A böngésző nekem gyorsabbnak tűnik oldalak behozása esetén, de a navigáció nem annyira sima, mint a Safarinál. Cserébe a címsor lehívása nem okoz egyből egy oldal tetejére ugrást, így tudsz frissíteni egy lapot anélkül, hogy utána megint oda kelljen görgetned, ahol voltál. Ezutóbbi dolgot egyébként egyszerűen nem is értem a Safariban.

    Hotmail használóként szifonon a push-al voltak bajaim, valahogy néha nem akart instant módn megérkezni a küldemény. Ez most teljes mértékben megszűnt, végre minden jól működik.

    PC-szoftver oldalról végre megállt a hajhullásom. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyébként is Zune-t használtam zenélésre, de az minden szimpátiám ellenére is egyértelmű tény, hogy a Windows-os iTunes-hoz képest az MS megoldása egyszerűen gyorsabb - az Apple programnak hosszú másodpercek kellenek, hogy elinduljon (azt most hagyjuk, hogy nincsen benne real time folder sync, tehát ha iTunes működés közben hozzáadsz zenét egy folderhez, akkor nem egyből jelenik meg, hanem neked kell közreműködnöd a dologban, ami szerintem közröhej). Ja, és az iTunes egy egész tetves pakkot telepített Update-errel, QuickTime-al, Bonzsúrral meg egyéb szarokkal, számomra feleslegesen, mert egy darabot nem használtam belőle, csak a szifon sync miatt. Az ettől való megszabadulás számomra gyönyör.

    Van alapban Office csomag a gépen. Örömbódogság, mivel iPhone-on ehhez kellett egy DocsToGo. Ami pénzbe került. Nem sokba, de ez meg ingyér volt.

    MS-szolgáltatások hasznlójaként szerintem teljesen felesleges ecsetelnem, hogy a lehetőségeim tágabbak és jobbak, mint szifonon. A beállításokról nem is beszélve: a WP7-et jóval rövidebb idő alatt laktam be, mint az iPhone-t, pedig utóbbit használtam hónapokig, ezt meg tegnap hozta a futár :D

    Kontrák:

    Marketplace. A navigáció szerintem elég idegesítő, ráadásul néha egy-egy appból való visszalépés után elugrik. Keresésnél lehet, hogy hülye vagyok, de ahogy észrevettem, a teljes Marketplace-en próbál kutakodni, tehát kirak nekem teszem azt zenéket is. Hülyevagyvazze? Na és persze nincsen magyar support. Ez a legnagyobb mínuszjel.

    Frissítések kezelése. No komment. Érdeklődő enthusiast-ként persze szívesen bújom a híreket és a valós magyarázat érdekel, de felhasználóként teszek rá, hogy ki hibázik és miért. Tessék összefésülni a dolgokat.

    Marketplace-es appok silányabbak, szegényesebbek az App Store-os testvéreikhez képest. Pl. Facebook app akadozós és közel nem annyira innovatív és ergonomikus a kezelése, mint az iPhone-oson.

    A Zune médialejátszó nekem kicsit kaotikusnak tűnik, az iPhone iPad funkciója valahogy kézreállóbbnak hatott. Ez lehet, hogy megszokás meg felfedezgetés kérdése, de egyelőre nekem nem úgy tűnik.

    Nincs még Angry Birds. Kardinális hiba :D

    A sávosodás van, létezik, csak nem teljesen értem. Fotóknál, képeknél, háttérnél stb. semmi gond nincsen, legalábbis eddig nekem nem tűnt fel, viszont az IE-ben tényleg látható, teljesen egyértelműen. BÍzom benne, hogy valami rendermotor-szintű szoftveres hibáról van szó.

    Nem állítható csengőhang hiba. Nem mondom, hogy zavar, de tipikusan olyan korlátozás, amit nem tudok mire vélni

    Na, egyelőre kb. ennyit tudok összegondolkodni, ha tapasztalok valamit, vagy eszembe jut más, akkor majd szóvá teszem :)

    Sectumsempra - For Enemies

Új hozzászólás Aktív témák