- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Ha már szíj...
2 és fél hete vagyok tulaja egy ilyen órának (titán színben), de a szíj szétcseszi a csuklómat. Tisztára kipirosodik a bőröm, és viszket. Nincs nagyon szorosra húzva, de ha még lazábbra veszem, akkor mozog a csuklómon.
Ti milyen szíjat használtok hozzá?Egyébként eddig meg vagyok elégedve vele, még az üzemideje is elfogadható.
Miért mindig én???
-
$atirka
senior tag
válasz AndrewBlase #4202 üzenetére
A gyári, a Te esetedben a világosszürke gyorscsatos szíjról beszélünk?
Újonnan vetted az órát?
Nekem azzal semmi bajom nem volt, bár túl sokat nem használtam, mert nem tetszett. Próbáltad más szíjjal?"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
erzol
őstag
Ilyen szíjjakat használok már egy éve. Nagyon kényelmes és strapabíró.
link -
Ernesst
aktív tag
-
AndrewBlase
senior tag
-
mgTerminator
veterán
Ha fém a szíjad akkor fém allergia, ha nem akkor kézmosásnál az óra és a szíj alá megy a szappan amit nem mosol ki alóla.
-
kisdobos0111
aktív tag
Itt sokat olvasom hogy a hardveraprón vásároltok órát, telefont. Hogy lehet az hogy sokkal olcsóbban lehet venni samsung garanciával , azt írja hogy nem szürkeimportos hanem hivatalos magyarországi, bontatlan készüléket? Mennyire megbízható ez a vásárlás? Köszönöm a segítséget!
PL ez: -
bcl
senior tag
válasz kisdobos0111 #4208 üzenetére
Valószínűleg lekuponozzák, partner/viszonteladói kedvezményt érvényesítenek.
Lehet, rokonság dolgozik Samsungnál, és úgy jut hozzá jobb áron.
De ezek csak tippek -
bcl
senior tag
válasz Rigormortiis #4210 üzenetére
(tudom )
-
kisdobos0111
aktív tag
Abban tudtok segíteni hogy a Vodafone-nál van multisim?
-
$atirka
senior tag
válasz kisdobos0111 #4212 üzenetére
Nincs, csak a Telekomnak.
Nekem volt korábban feltöltős Vodafone sim, csak az óra miatt vettem.
Azóta Telekom multi van."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
mgTerminator
veterán
válasz kisdobos0111 #4214 üzenetére
Amúgy is teljesen felesleges. A Sim bekapcsolása után használhatatlanul belassul az óra és pár óra alatt lemerül, semmi értelme.
-
Roxbury
őstag
válasz mgTerminator #4215 üzenetére
Mesélj még kérlek! 2 éve használom a Multisimet minden megmozduláson, esti beülésen a haverokkal, bulin, edzésen, ahova nem kell telefont vinnem. Mégsem produkálja ezeket a dolgokat, a Sim mentes állapothoz képest. Konkrétan egy egész estét kibír távol az otthonomtól/mobilomtól úgy, hogy még bőven marad benne nafta. Először teszteld kérlek az adott funkciót, után írj valós véleményt. A Watch5 PRO fórumában vagyunk még mindig. Az én 2 éves tesztem erre vonatkozik. A tiéd melyik modellre? Mert tudomásom szerint soha nem volt PRO-d...
-
bcl
senior tag
válasz Roxbury #4216 üzenetére
Hááát, kb 2 hét múlva lesz 2 éves az 5 Pro-m, és nekem sincsenek túl jó tapaszalataim a sim-only üzemmóddal. Órák alatt képes lemerülni.
Régen használtam (pont emiatt, de az élet is úgy hozta, hogy ritkábban van rá szükségem), és megvolt a 8-10% merülés per óra.
Ennek nem mond ellent az, hogy ha mondjuk 80%-kal elindulsz, és 4 óra múlva otthon vagy, akkor "még bőven marad nafta" , de hosszabb időre nem működik a dolog.
Amúgy kb jogos is: olyankor "rendes" mobiltelefonként működik. És ugyan kisebb, meg takarékosabb (hw, és sw oldalról is), min egy "rendes" mobiltelefon, de azért azok a 4-5000mAh-s aksikkal bírnak egy-másfél napot. Ebben meg kb nyolcadakkora akkumulátor van. -
ACE-
addikt
Hát a 8-10%/óra merülés az valós lehet, de az azt jelenti, hogy akár egy normál napot 10 órával simán kibír. Én egész napos strandolásra is vittem, és bár valóban erősen merült, de kibírta. Szóval a pár órás lemerülés max. akkor igaz, ha 25%-on veszti el a kapcsolatot a telefonnal... De mondjuk nem is épp erre találták ki. Mint mondtam pl. strandot simán kibírja, ha előtte fel van töltve. Normál használatban bluetooth megy csak, esetleg kis wifi, de igazából szerintem nagyrészt az sem megy.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Roxbury
őstag
Szia! Én a szombati bulikra általában úgy megyek, hogy a feltöltött 5 PRO-t felveszem olyan este 7 környékén, amikor találkozok a többiekkel és reggel 6 körül, amikor hazaérek, akkor még van benne nafta, nem kapcsol ki.. Így értettem az egész estét kibír-t. Konkrétan nálam 11-12 órát végigtol az óra úgy, hogy fent van a Telekom házózatán telefon nélkül, megy rajta a folyamatos pulzusmérés, stresszmérés, távoli kapcsolatban neten keresztül szinkronizál a telefonnal a felhőben. Én csak erről tudok beszámolni neked. Ez minden második, harmadik hétvégén így van. AOD off.
-
Roxbury
őstag
válasz Ateszpapa #4220 üzenetére
Szeptemberben, vagy Októberben volt 2 éves. Rendkívül sok ciklus nincs bent, mivel a fele időben az éjjeli szekrényen pihen. Télen meg kb. csak szombaton veszem fel, mindig ki van kapcsolva. De az első évben aktívan rajtam volt 0/24-ben alváskövetéssel. Ahol észrevettem üzemidő csökkenést és belassulást, az az új szoftverfőverziók megjelenése. De attól, hogy átkapcsolt E-SIM-re, nekem nem lett lassabb, mint BT-n.
Üzemidőben még mindig jó, de kb 1 éve elengedtem a napi használatot.Ettől függetlenül a szombat éjszakákat csont nélkül bírja a mai napig E-SIM-el. Le a kalappal.
A Galaxy Watch 1-esemmel feltöltve elmentem motorozni párszor E-SIM-el és olyan 3 órát bírt, utána gatya. Igaz ott rengeteg torony-átjelentkezés volt, meg rossz térerő. De akkor is ahhoz képest maratoni az 5 PRO üzemideje.
Ezek az én személyes tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Egyben válaszolok
Szóval ezek szerint a helyzet kb ugyanaz, csak másképp éljük meg
8-10% merülés óránként, kb 10-11 óra üzemidő.
Nyilván jobb térerő, kevesebb cellaváltás esetén lehet marginálisan jobb a helyzet, de a lentiek alapján nagyjából ugyanaz mindannyiunk tapasztalata.
Nekem 10-11 óra egy nap kevés (még a strand csak-csak).
Hogy lassú-e? Én úgy vettem észre, a váltás során, illetve után egy darabig igen, de akkor gyötrelmesen. Aztán rendbe jön.Ilyen szempontból a Watch 3 jobb volt, hamarabb is váltott LTE-re (ezt nem szeretem az 5 Pro-ban; hogy lassan veszi észre magát), illetve nem is akadozott olyankor. Igaz, az még eddig se bírta sim-only módban
-
kisdobos0111
aktív tag
Akkor én vodasként hogyan tudnám használni az órát lte hálózaton?
-
ACE-
addikt
válasz kisdobos0111 #4225 üzenetére
Úgy hogy veszel egy SIM-et, pl. ingyen egy TUTI100+ SIM-et, majd azt átváltod eSIM-re, és használod, az ingyenes havi 100MB nekem bőven elég. Ha néha akarsz róla telózni, akkor feltöltöd a kártyát, a telóról pedig átirányítod a hívásokat. Én így használom.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
pgonzy
tag
Sziasztok!
Valamit elállítottam, de nem találom hol lehetne visszacsinálni.
Be van állítva, hogy az óra figyelmeztessen 2 óránként víz fogyasztásra. Ez működött is, de aztán valamit kikapcsolhattam, mert egy ideje nem jön figyelmeztetés az órára, csak a telefonon jelzi, hogy igyak.
Samsung Healt értesítések be vannak kapcsolva az óra beállításaiban.
Samsung Healtban a tartozékoknál csatlakoztatva van az óra
A víznél a Cél beállításainal a Vízivás emlékeztető minden napra, 08-23 be van állítva, és 2 óránkénti emlékeztető kérve.
Valami olyan rémlik, hogy a Healt mindíg molesztált a célok elérésére, és én ott valamit tiltottam, de nem emlékszem mit, és mintha azóta nem emlékeztetne a vízre sem.Remélem tudtok segíteni, minden ötletet szívesen veszek!
Ui: Resetet, óra újra beállítását próbáltam, igaz nem új óraként, hanem mentésből állítottam vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
Van aki váltott W6classic 47mm-re?
Élőben még azt nem láttam, csak írták, hogy nagyobb és nehezebb is, mert ügye nem titán keretben van.
Viszont a lünetta miatt jobban tetszik. -
sfefe
addikt
.
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
$atirka
senior tag
válasz Ateszpapa #4228 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben a váltás, de....nem tudom, több problémám van az újakkal.
A w6c ezüst az borzalmas ócska hatású, nikkel ezüst, nem tetszik. Feketét nem szeretnék annak ellenére, hogy nagyon tetszik. Meg tetszik, hogy jó nagy a kijelzője. A lünetta nem hoz lázba, de biztos jó és hasznos. Nemrég beugrottam egy telekomba, pont egymás mellett volt a w6c 47 és egy w7 44(?). Hát nem is tudom. Ha a hetes is olyan nagy lenne, már váltottam volna. A hatos meg...kb ugyanaz a vas, csak húztak rajta pár Mhz-et (ha jól tudom).
Még gondolkodom és lehet megvárom a 8-ast, az 5pro-val most semmi bajom, egész jó erőre kapott, amióta nullára töröltem és backup nélkül belaktam."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Ateszpapa
addikt
válasz $atirka #4230 üzenetére
Ezek miatt gondolkodtam el én is, de aztán beláttam sok értelme nincsen a váltásnak, inkább csak az újabb típus miatt. De amiatt meg nem éri meg. 2GB RAM van már a hatosban, de a proci ugynaz, csak a hetesben váltottak.
A 7 PRO meg valami borzalom, hogy a kerek, de nem forgatható formát egy olyan izébe rakták, nem is tudom ki tervezte ezt, de szerintem valami borzalom lett.
Mégha forgatható lenne ott is a lünetta, ami nincsen, csak gagyi made in china dísz.
Temuról lehetne rendelni ezt a 7 PRO-t -
$atirka
senior tag
válasz Ateszpapa #4231 üzenetére
Azt sajnálom, hogy a 7u nem volt kirakva, megnéztem volna, így képek alapján nekem sem bejövős. Párszor előforduló elegáns viselethez egyáltalán nem tudnám elképzelni, amit szerintem az 5pro-val simán meg lehet ugrani, akár a gyári bőr szíjával, vagy akár egy barnával.
AZ 1,5 Gb RAM az ötösben a szűk keresztmetszet?"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
pgonzy
tag
válasz kisdobos0111 #4233 üzenetére
Szia! Csak annyi, hogy elméletileg online felületen is át lehet válrani eSIM-re, de nekem be kellett menni vodás üzletbe, csak úgy sikerült. Meg sokszor probléma, hogy nem aktiválják automatikusan a volte funkciót, remélem jól írtam, es akkor nem tudsz hívni, erre érdemes rákerdezni az eSIM-re alakításkor.
-
mgTerminator
veterán
-
bcl
senior tag
válasz mgTerminator #4237 üzenetére
🤦
😄
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- Apple iPhone 16 Pro Max, Uniq Fekte Bőr tok, Magsafe, bontatlan, új!
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
- Nokia, Sony Ericsson és Samsung telefonok szoftveres szervízelése
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest