- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
válasz Gery15 #11748 üzenetére
Nem kell, de ajánlatos a cache-t és a dalvikot wipe-olni, sok kellemetlenségtől szabadulsz meg és az adataid is megmaradnak. Ezeket akkor is érdemes megcsinálni, ha időközben belassul a teló, vagy akadozni kezd.. kárt nem okoz, de sok esetben segít.
nggabi Jó tudni, hogy t-nél leadva elég a számla is.
Polemius Ezt nem kellett volna offba rakni, hasznos info
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
sziasztok! orosz jellyhez tudtok adni rootolt kernelt ?? mert sehol nem találok, az update from sd cardos megoldásra nincs lehetőség mert nincs plusz memóm
-
tomiii007
senior tag
thx
[ Szerkesztve ]
-
krisztian881
csendes tag
Lenne egy problémám ,hogy próbálkozom én mindennel de semmi haszna,lényegtelen dolog igaz de idegesít picit nem ezt várná az ember egy ilyen szintű készüléktől.
LQ4-es Jb van fent jelenleg cocore3.0.31-es kernel előtte Tz 4.1 volt, újraindítás után elsőre lassan hozza be a dolgokat ,mint pl tárcsázó,üzenetek ,névjegyek.
Valami ötlet ennek orvosolására? -
notmiami
tag
Miért ajánlja mindenki a CoCore 3.3.-as kernelt, már vannak attól újabbak, pl a 4.1-esnél jár, ezek még nem túl stabilak (beta, rc), és azért?
-
stifi82
aktív tag
Van 1 olyan gondom a teloval hogy gondol 1et bekapcsol kijelző kb 2 másodpercre után elalszik és ezt csinálja folyamatosan ujraíndítotam de nem múlt el mit tegyek?
-
notmiami
tag
-
Keeperv85
nagyúr
@vazzz:
Nem, mert én mondtam. A kernel csak a Dalvikba ír, de ezt írtam is, hogy arra esetleg szükség lehet, a cache-re a system ír, a kernel csak létrehozza.
Dehogy is. Két féle root jog van a droid világában. Van ugye un- (vagy in- mikor hogy) secured "kernel", ahol a biztonsági kapcsoló az initramfs-ben nullázva van. Ilyenkor a kernel felől az adb shell mindig root jogot kap kérés nélkül. Ezzel egy időben remount után írható a system. Ha a ramdisk tölt egy su binárist is, illetve valamelyik konzolt mellé (Super Su vagy Superuser), akkor a kernel minden indítás alatt rootolja a rendszert.
Nem szeretjük ezt a megoldást, mert: mindig visszarakja a korábbi verziót a binárisból és a konzolból is a kernel.
A "hagyományos" megoldás ezzel szemben a system felől telepíti fel a root csomagot, a kernelt békén hagyja.
Terminalba vagy terminal emualtorral könnyen látszik melyik van:
Belépve
$ << alap jogok, su parancsra átvált #-re. Ő a system felőli root. Ha nem vált át (perm. hiba), akkor nem rootolt.
# << unsecured kernel. Ettől még, ha nincs meg a su bináris és a konzolja, az appok elnyalhatnak, aminek root jog kell.
A su mostanában az xbin alá vágyakozik, de a sima bin alatt legalább symlink szokott lenni rá. -
Gery15
addikt
Tegnap kernelt cseréltem dalvik megvolt utána, wipe/factoryt elfelejtettem arra lettem figyelmes, hogy nem volt megszakítva az ébrenlét csak full kék volt ezután csináltam is egyet, felcuccoltam a telót megint. Ma reggel ránézek 6%-ot merült egy este alatt és megint full kék az egész csak egy kis megszakítás van az ébrenlétnél. Kérdésem ugyan az, mint eddig mi a tököm tartja ébren?
HyperX
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gery15 #11777 üzenetére
Root jog van? Tegyél fel egy Terminal Emulator-t, majd pötyögd be ezt:
cd /sdcard
su
dumpsys alarm > AlarmDump.logLépj ki, majd mutasd a fájl tartalmát! (Mezei szöveges fájl amúgy.)
szerk: Elvileg nem kell, de ez még korai lépés.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gery15 #11780 üzenetére
Ment is vissza a válasz. De hogy a többiek is okuljanak:
Alarm Stats:
com.google.android.gsf
4410ms running, 25 wakeups
19 alarms: flg=0x14
3 alarms: act=com.google.android.intent.action.GTALK_RECONNECT flg=0x14
3 alarms: act=com.google.android.intent.action.SEND_IDLE flg=0x1425-ször keltette fel a gtalk, alig 4mp alatt...
Miközben:
82397ms running, 20 wakeups
1 alarms: act=com.android.internal.policy.impl.PhoneWindowManager.DELAYED_KEYGUARD flg=0x14
104 alarms: act=android.intent.action.TIME_TICK flg=0x40000014
18 alarms: act=com.android.server.action.NETWORK_STATS_POLL flg=0x14
37 alarms: act=com.android.server.ThrottleManager.action.POLL flg=0x14
17 alarms: act=android.appwidget.action.APPWIDGET_UPDATE flg=0x14
2 alarms: act=android.content.syncmanager.SYNC_ALARM flg=0x14A syncmanager is nyeli a %-okat rendesen, a maga 20 ébredésével. Ehhez képest a Facebook már egész jó:
Ő csak 2mp alatt 3-szor kelti fel a telót...
com.facebook.katana
2469ms running, 3 wakeups -
Keeperv85
nagyúr
válasz donat_sz #11783 üzenetére
Semmit. Kidobod az ilyesmit a telóról. Itt akkor van nagyobb baj, ha mellé még a kernel is rossz és nem elég, hogy ennyiszer felkel a teló, de fel is rántja maxra a procit mellé. Az ilyen kernelek jó gyorsak (mindig pörgős), viszont merül tőlük a teló, mint a Titanic.
Nyilván lehet trükközni, hogy a governor beállításokkal miként bánnak. A SmartAss v2 driver elég jó kis cucc az ARM kódúton.
-
Notalab
tag
Sziasztok!
Olyat tudok egy nem rootolt GB-s telóval, hogy a letöltött appok/alkalmazások telepítő file-ját kimásolom, és egy másik telóra feltéve ott is telepítek. Ha egyáltalán így működik a letöltés-telepítés. Én laikusként, windows-os fejjel ezt gondolnám, lehet hogy rosszul.
A lényeg, hogy az ismerősnek kicsi a mobilnet forgalmi lehetősége, és gondoltam az általam már letöltött appokat/alkalmazásokat nála is tudnám hasznosítani.
Ha igen ehhez hol találom a telepítő file-okat? Gondolom inkább valahol a belső tárhelyen lesznek egy(?) mappában, és gondolom nem a már feltelepített alkalmazás könyvtárában. Valahová egy helyre jöhetnek ezek le, a letöltés során, nem?
A terv, hogy kimásolom pl egy laptopra, onnan be a másik telóra, és valahogy elíndítani a telepítést, de az még majd ki kell okumlálnom hogy csináljam....
-
stifi82
aktív tag
help pls
Van 1 olyan gondom a teloval hogy gondol 1et bekapcsol kijelző kb 2 másodpercre után elalszik és ezt csinálja folyamatosan ujraíndítotam de nem múlt el mit tegyek? -
Notalab
tag
válasz Keeperv85 #11790 üzenetére
Köszönöm Keeperv85!
Na akkor ezért (is) kell a root, a saját file kezelőjével nem is látok ilyen mappát, hogy data/app, csak olyat hogy andriod/data, de ott meg nincs app. Majd otthon asztali gépen is megnézem, hátha többet fogok látni (meg kényelmesebben), de nagy reményt nem fűzök hozzá. Mondjuk, annyira nem is fontos ez.
Ez a telefon (meg az android) egy csomó kihívás elé állít, és ennek igazából örülök....
-
Notalab
tag
válasz gusthy #11792 üzenetére
Gusthy! Az egészet csak azért gondoltam ki, mert van egy másik (hasonló) telefon egy kollégámnak aki, egy mezei user, ráadásul rettenetesen kicsi a mobilnet adatmennyisége, és még ezzel a pár Megabite-al sem akarnám terhelni (gyakorlatilag egy off-line telefon). És még WiFi lehetősége sincs.
A másik, hogy én alapvetően számítógépes fejjel -kezdő androidosként- gondoltam arra, hogy biztos van valahol egy download mappa, tele az én kis letöltésemmel, és onnan szépen kimásolva a "telepítő file"-okat (ha ezek annak minősülnek egyáltalán), máshol is felhasználhatom őket. De alapvetően nem annyira fontos az egész, csak megint tanulni akartam valamit....
-
Carline
őstag
válasz Notalab #11788 üzenetére
Van megoldás rá.
Telepíted ezt: [link]
A nálad már telepített alkalmazásokat tudod vele lementeni.
A mentést a külső sd-re teszi az App_Backup_Restore könyvtárba.
Átmásolod egy másik telóra a telepítfájlt és ott tudod is azt telepíteni. (Az ismeretlen forrásokat engedélyezni kell a beállításoknál)˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
-
stifi82
aktív tag
válasz Keeperv85 #11790 üzenetére
Beszéltem 1 spannal közbe és azt mondja hogy azért csinálja mert nincs hálózat és akkor villan fel most 1 órája már nyugiban van remélem ugy is marad, de töltötem le elég sok alkalmazást mozgó háterek stb azt gondoltam hogy esetleg az is csinálhatja. Ha gyári beállítások vissza állítására megyek akkor törli az alkalmazásokat is? Meg ha ugy van a 4es androidot is ha majd meg lesz vagy azokat nem érinti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest