- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz DrKapocs #6170 üzenetére
Az utolsó 3 Samsung telefonom gyári kábele kivétel nélkül fél éven belül tönkrement, pedig nagyon vigyáztam rá. Gyanítom ugyanígy jártál.
A telefonba menő csatlakozót nyomd picit össze körömmel, hogy jobb legyen a kontakt, de fontos, hogy előtte húzd ki a kábelt a töltőfejből, különben szikrázhat.
Ha ez nem segít, akkor új kábel kell. -
nagyúr
válasz Mizol29 #6228 üzenetére
Én se szoktam ennyire lemeríteni, de éreztem, hogy rekord közeli eredmény fog születni és kíváncsi voltam mennyi lesz a vége.
Sajnálom a 120Hz-et, mert engem is az fogott meg elsőre a telefonban mikor a boltban láttam, de sajnos SOT fetisiszta vagyok, és ezért szinte bármit hajlandó vagyok beáldozni.
A vicces egyébként az, hogy ezen kívül szinte semmi áldozatot nem kíván a dolog. Van 5 fiók a telefonon, 4 Google és egy Outlook, egy csomó üzenetküldő alkalmazás, ennyi minden sosem volt egyik telefonomon se. Jó ez a SoC, ami a készülékben van, és kivételesen sikerült elég jól optimalizálni a rendszert is.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz DrKapocs #6241 üzenetére
Ez azért elég beteg az én olvasatomban
Nyilván pontosan tudod, hogy én hogyan és mire használom a telefont.
Szemben mondjuk egy CPU/GPU benchmark értékkel, a SOT nem csak egy szám, hanem azt jelenti, hogy
- nekem kétszer ritkábban kell töltenem az akksit, vagyis az enyém kétszer annyi idő múlva fog tönkremenni, ahogy a kábel és/vagy az USB csatlakozó aljzat is
- kétszer annyi ideig tudok távol maradni a töltőtől, ami azt jelenti, hogy amikor 8-10 órát utazom busszal a munkám miatt, nem kell powerbankot cipelni magammal, nem vagyok kiszolgáltatva egy konnektornak
- ha mondjuk elfelejtettem töltőre tenni este a telefonom, és reggel 40%-kal indulok el itthonról, nagyon nem mindegy, hogy délben merül le a telefon vagy kibírja estig
- ha olyan helyzetbe kerülök, nem mindegy, hogy mondjuk 10% töltöttséggel 1 óráig tudok még GPS-el navigálni, vagy 20 percig.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DrKapocs #6246 üzenetére
Te barátom, nagyon fordítva ülsz a lovon.
Én - ésszerű keretek között - úgy vagyok vele, hogy a telefon egy használati cikk, ami értem van, az én kényelmemért, az én jólétemért, szórakozásomért. Nem én vagyok a telefonért.
Nagyon jól írod, ha a telefon 6 óra használattól lemerül, és nekem kell konnektor meg powerbank után szaladgálnom, azzal én szolgálom a telefont, nem az engem. Ha a telefon a beletolt energiát hővé alakítja és elfűti, azzal szintén nem engem szolgál.
Párom vett egy kb. 2000 mAh-os powerbankot, kicsi, könnyű. Sokkal jobb, mint a 10000-20000 mAh-os powerbank. Egy powerbanknak nem az a lényege, hogy csutkára töltsd a telefont, hanem kisegítsen szükség esetén. Nincs értelme 20000 mAh-os akkukat cipelni.
2000mAh arra elég, hogy a 4500mAh akkumulátort kb 30%-ig töltse. Nekem is van a táskámban egy, arra elég, hogy amikor 5%-on van a telefon, rádugjam, hogy haza tudjak telefonálni.Tegyük fel, egy 8 órás buszúton végig videót szeretnék nézni, meg internetezni. Ha a telefon 6 órát bír, a 2000mAh powerbankkal ezt ki tudom tolni mondjuk 1,5 órával. Mondhatod, hogy igazad lett, mert kibírta. Majdnem.
Persze, az út végén ott állok 0%-ra merült telefonnal, ha bajba kerülök, segítséget kell hívnom, vagy eltévedek és szükségem van navigációra, hogy fog szolgálni a telefon? Arról nem is beszélve, hogy 2 órán keresztül vezetéken lógott a készülék.
Mindig röhögök az iPhone-os kollégáimon, amikor megérkezés után egymást taposva keresik a konnektort a töltőjüknek.Na mindegy, télre lehet visszakapcsolom a kedvedért a 120Hz-et, jól fog jönni a melegedés a hideg szélben
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem eddig csak egykezes telefonjaim voltak, ez az első, ami akkora, hogy nehéz egy kézzel kezelni, de megoldom, kicsit kell vele egyensúlyozni meg zsonglőrködni
Amúgy meg be kell állítani a hívásfogadást a hangerő fel gombra és nem kell többet szerencsétlenkedni a kijelzővel.
-
nagyúr
Ami nekem bejött:
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_scan3d.apk
Innen töltöttem le. Ez egy viszonylag régi verzió, biztos nem tud mindent, amit az újabbak, de hibátlanul működik.
Cserébe nem nagyon veszek észre semmilyen minőségi különbséget, nem is nagyon használom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #6353 üzenetére
A HDR+ enhanced az nem azt csinálja?
Más: fél éve fent van ez a 8.1, az elején próbálgattam, de egy ideje nem használtam. Most megnyitottam, és azt vettem észre, hogy működik benne a vízszintjelző vonal, ami eddig nem működött. Valamelyik frissítés óta gondolom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Floyd80 #6380 üzenetére
De, a fő kamerát használja (ezt egyszerűen lehet ellenőrizni amúgy, ujjal el kell takarni a középső kamerát, ha sikerült sötétet csinálni, akkor azt használja). Gondolom technológiai oka van, hogy nem zoomol, ilyenkor csak a szenzor egy részét (1280*720) használja, a sebesség miatt nincs idő az egészet kiolvasni. Utólag videószerkesztővel (pl videopad) ki tudod vágni a neked kellő részt a videóból (zoom), a felbontás ugyanolyan vacak lesz, mintha a telefon zoomolt volna.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz davidovi #6391 üzenetére
Nem Messenger, nem Viber
Akkor Google Meet!
Viccen kívül, épp nemrég figyeltem fel rá én is, hogy eltűnt a videóhívás opció a tárcsázóból, helyette a Google Meet ikonja látszik. Nem tudom mi lett vele, de 20 év alatt egyetlen egyszer sem használtam, szóval
A Google Meet-et viszont használom, sőt, a technikai analfabéta anyám is megtanulta, így meg, hogy beépült a tárcsázóba, főleg. Még a hívásfogadás/megszakítás is ugyanúgy működik a hangerő és power gombbal, mint a sima hívásnál. Adj neki egy esélyt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz JoHn123 #6455 üzenetére
Milyen fényviszonyok között vetted fel az arcodat? Legjobb a szórt fény, ne legyen direkt lámpa vagy direkt napfény. Akkor én kísérleteztem vele, akkor volt legjobb a minta, amikor kültéren, felhős időben vettem fel, felhők hiányában egy épület mögé elbújva az árnyékba. A szemüveg nem volt neki probléma, csak ne csillogjon be.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó ötlet, de én nem használom az arcfelismerést. Amikor kipróbáltam, kiderült, hogy 4 óra tétlenség után már kódot kér, én meg majdnem falhoz csaptam a telefont, amikor az éjszaka közepén fel akartam oldani, és se arccal, se ujjlenyomattal nem engedte, a kódot meg nem bírtam beírni, mert nem bírtam kinyitni a szemem rendesen. Ki volt, aki ezt így kitalálta...? Azzal se vagyok kibékülve, hogy az ujjlenyomatolvasó 72 óránként kódot kér, de az még kibírható.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz thefreeman #6483 üzenetére
Hát ha a céges VPN-en keresztül használod magán célra is, akkor van rá lehetősége, igen.
-
nagyúr
Már évek óta minden androidos telefon pár naponta kér kódot
Előzőleg A3(7)-et használtam 3 évig, 7-es androidon még nem volt ilyen megkötés, amíg nem indítottam újra a telefont, nem kért kódot. És fura módon sosem volt ebből semmilyen biztonsági problémám. Nem értem mire jó, de 3 naponta egyszer ki lehet bírni.
De amúgy sokkal egyszerűbb feloldó mintát használni, és azt szinte csukott szemmel is be tudod írni.
Persze, meg az is, aki 5 méteres körben tartózkodik a hátam mögött.
-
nagyúr
válasz Zoli bácsi #6491 üzenetére
Szerintetek mit láthatnak még a ki-bemenő hívásokon kívül..?
Azokat se látják, csak ha kimondottan részletezőt kérnek a hívásokról, de szerintem a lőtéri kutya nem foglalkozik vele, hogy kivel telefonálsz
De még az is lehet, hogy adatvédelmi okokból még ha kérik se kapják meg. -
nagyúr
válasz Zoli bácsi #6494 üzenetére
-
nagyúr
válasz Gyuri1988 #6514 üzenetére
Konkrétan S10-ről nem esett szó, de csak én magam linkeltem vagy 4-5 screenshot-ot arról, hogy milyen jó a telefon üzemideje, meg több S szériás telefonnal is felmerült az összehasonlítás.
Teljesítményben nyilván nem lesz olyan, de nagyon élhető és jól használható készülék, kiváló kamerával (persze az se lesz olyan jó ), hosszú várható életciklussal.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz DrKapocs #6583 üzenetére
Eszembe jutott, hogy korábban akartam valami rutint csinálni wifi hálózat aktiválással, és nem nagyon működött, úgy, mint neked. Nem volt fontos, úgyhogy elfelejtkeztem róla. Úgy tűnik maga a wifi aktiválás nem megbízható. Esetleg mellé kellene tenni feltételnek a wifi térerőt, vagy időzítést, hogy ne azonnal aktiválódjon, hanem mondjuk 5mp múlva, hátha a kapcsolódás körül történik valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest