- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Sztyepadzso #4727 üzenetére
Egy teljes adattörléssel, újra telepítéssel én még megpróbálkoznék, de lehet, hogy tényleg csak egy frissítés fog segíteni.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Sztyepadzso #4741 üzenetére
Szívesen, kár, hogy nem tudtam megoldani.
-
nagyúr
Észre, és sajnos fólia nélkül is gyakran csinálja. Bekapcsoltam az érintésérzékenységet a kijelző menüben, és nem szűnt meg a dolog, tehát biztosan nem a fólia okozza, de még valószínűleg nem is fizikai oka lehet, hanem ahogy írod, vmi szoftveres. Most, hogy ezt írom, eszembe jutott, hogy vajon mi történik, ha kikapcsolom a gboard akkumulátor optimalizációját? Meg is tettem, később megírom, hogy segített-e.
-
nagyúr
válasz Sztyepadzso #4792 üzenetére
Igen
-
nagyúr
válasz lypen99 #4837 üzenetére
nem maradt meg a beállítás.
Nézd meg az elkészült kép exif adatait
Élénknél, nem akarta beadni Pro módba.
Milyen "élénk", hol van ilyen?
Egyébként: "Fotózásnál, ki milyen beállítást használ Pro módba?" -> ez kb olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy "kanyarodáskor mennyire szoktátok elfordítani a kormányt?"
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #4848 üzenetére
Az előző 3-4 telefonomnál én is megtettem, ennél csak azért nem, mert impulzusvásárlás volt, előbb cselekedtem, csak aztán gondolkodtam, ami rám nagyon nem jellemző De jól sült el.
Azért ha az egész topikot nem is, de minden létező tesztet elolvastam róla, meg az utolsó jónéhány oldalt a topikból.
-
nagyúr
Nekem az A41 csinálta ezt, de abban kimondottan sz*r volt a szenzor.
Vizsgáld meg az ujjad, és/vagy a kijelzőt, por vagy nedvesség ne legyen egyiken se, illetve ha nagyon száraz az ujjadon a bőr, akkor se fogja olvasni. Mostanában pár hete szobát festek itthon, sokszor porosan, festékesen is felismeri az ujjam, de a sok kézmosástól nagyon száraz a bőröm, ilyenkor ha nem ismer fel, végighúzom az ujjamat a homlokomon, az mindig segít.
A mintavételt hűvös, száraz levegőjű szobában próbáld (könnyű ezt mondani hőségriadó idején ), lehetőleg ne napsütésnél, és ne közvetlenül kézmosás után, mert a kiázott bőrön máshová esnek a barázdák.
-
nagyúr
válasz thespilertm #4877 üzenetére
Igen, sajnos rendszeresen előfordul. Nem tudom az okát, szerintem szoftveres lehet...
-
nagyúr
Két okból sem látom értelmét. Egyrészt mert az a töltőfej nem fogja bírni a túlterhelést, mert a telefon szerintem megpróbál 2A-t kiszedni belőle, de ezt majd ha lesz időm, műszerrel kimérem.
Másrészt többször leírtam, hogy a li-ion akkumulátoroknak a kémiai szerkezetük által jól meghatározott töltési görbéje van, ezt a gyártáskor/tervezéskor határozzák meg és a töltő teljesítményét ehhez a görbéhez igazítják. Ettől se felfelé, se lefelé nem érdemes túlzottan eltérni, mert károsodáshoz, illetve teljesítménycsökkenéshez vezet. -
nagyúr
válasz N€T0X|N #4881 üzenetére
Én minden telefonomat évek óta 90%-ban normál PC-s USB portról töltöm (az még 7.7W se)
Igen, az kb. 2,5W
Ilyen nincs. Annyival fog tölteni, amit az a töltő tud, de egyiknek sem lesz tőle semmi baja
Ahogy te tévedsz.
A telefon belső töltő elektronikája patikamérlegen szabályozza a felvett áramot, ezért tudod például PC-ről tölteni a telefonod, mert ha annyi áramot venne fel az usb-ről, amennyit csak tud, túlterhelné a portot és cserélhetnél alaplapot/biztosítékot.
Az említett A3(7) például bármilyen töltőre dugva 1,55A-t vett fel (műszerrel mértem). A dugasztápot nem lehet a névleges teljesítménye fölött terhelni, mert megsül. -
nagyúr
válasz gerolka #4886 üzenetére
Nem beszélnek közös nyelvet, ezért csak a fent említett 2,5W-ot vette fel róla a telefon, ami alig volt elég a készenléti fogyasztás fedezésére. Bár szerintem az A52s elég sok protokollt ismer, ahogy a múltkor utána olvastam, szóval inkább egy rossz kábel lehet az oka. Úgy vettem észre, kábel terén elég válogatós ez a telefon. 🤔
-
nagyúr
válasz N€T0X|N #4896 üzenetére
A két cucc által közösen támogatott max. lesz a töltés, amit mindkettő elbír
Ha a táp szabályozza a "közösen támogatott" teljesítményt, úgy, hogy a határon üzemel, annak általában pukkanás a vége. Nem véletlenül szokták a tápot mindig túlméretezni.
A te esetedben a telefon korlátozza a felvett áramot, mivel tudja, hogy PC-re van kötve. Az 1,55A-es töltőfejnél nincs ilyen korlátozás, ezért azt túl lehet terhelni olyan telefonnal, ami 2A-t is fel tud venni. Hogy ez nem történik meg, vagy nem azonnal, arról a felhasznált minőségi alkatrészek tehetnek. Talán sosem fog pukkanni, de én azért nem kockáztatnék...
-
nagyúr
válasz N€T0X|N #4908 üzenetére
Évekig teszteltem egy korábbi telefonom (az említett A3) töltését usb töltésmérő műszerrel (később látható lesz fotón). Gyengébb/elhasznált usb kábellel, amin kevesebb áram ment át, lassabban töltött fel a telefon, és utána 10-20%-kal gyengébb üzemidőt tudott, ez a tapasztalatom. Az okát sajnos nem tudom.
állítólag a lassú töltés bármilyen káros hatással lenne az akksira
A Li-ion töltési ciklusa két részből áll, egy CC és egy CV fázisból. A töltésfigyelő elektronika a töltőáram visszaesését figyeli, és akkor áll le a töltés, amikor a töltőáram a CV fázisban a kezdeti 1/10-ére esik. Mondjuk 2A kezdeti töltőáramnál 200mA-nél áll le. Amennyiben 500mA a töltőáram, 50mA a határérték. Egy idősebb, elhasználtabb Li akksinál előfordulhat, hogy a kelleténél nagyobb az önkisülése. Nem sok, de ahhoz pont elég, hogy sose érje el miatta az alsó határértéket, emiatt nem áll le a töltés, az akksi folyamatosan kapja az áramot.
Ennél jobban nem tudom neked elmagyarázni. -
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Szerintem egy "icipicit" már túltárgyalt dolog ez az ujjlenyomatolvasó téma a fórumon...
-
nagyúr
Nekem az a gyanúm, hogy a Samsung többféle gyártó többféle szenzorát építi bele a készülékekbe. Ugye még a felső kategóriában is csinál olyan csúfságot, hogy egyazon típust két különböző SoC-al szállít (Snapdragon vs. Exynos), de kamerában is emlékszem olyan típusra, amiben véletlenszerűen Samsung vagy Sony szenzor volt. Mi van, ha emögött is valami ilyesmi áll? Nekem az előző A41 volt ilyen, ahogy írjátok, néha megmakacsolta magát és csak kóddal lehetett felnyitni. 🤔
Kéne csinálni egy felmérést/táblázatot, amibe mindenki beírná a telefon gyártási dátumát, és hogy jól működik-e az ujjlenyomatolvasó![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest