Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sajnálatos tény, hogy már az 5 coll is kezd kikopni. A (szerintem is rossz ár/érték arányú, és a kontinentális Európában hivatalosan 1 országban kapható) Pixel az egyetlen ahol kb ugyan azt a hardvert teszik bele az 5 collosba mint a nagyobba
Ha 5 coll alatt akar valaki droidot, akkor van ez meg a Sony Xperia X Compact. Aztán olyan a hardveres tudása, amilyen, olyan az ár/érték aránya amilyen.
Szolgáltatós konstrukcióban fog amúgy is fogyni, vagy flottafonként (nem a legolcsójánosabb cégeknél értelemszerűen vagy az államnál - egy régi barátom a legutóbbi időkig főosztályvezető-helyettes volt egy minisztériumban, mielőtt elment szülésire. a hivatali telefonja egy ősrégi, 512 MB ramos androidos samsung volt, ami időnként híváskor is lefagyott mert megtelt a memória. no comment)
Vki említette h így a magyar áfa meg úgy a magyar adó. Na mármost ennek a telefonnak a hivatalos EU kezdőára 329 euró, adóval együtt. A tegnap érvényes MNB középárfolyamon 100 e Ft az 325 euró, egy mai, valutaváltós eladási árfolyamon kb 324 euró. Tehát itt ugyan annyi a magyar és az eurós ár, az előbbi kicsivel alacsonyabb is. Lehet azt mondani h a Samsung kezdőára magas, de itt konkrétan nem a magyar áfa és egyéb adóterhek tehetnek erről.
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem nagyon jó telefon lett. A 100 a kezdőára ami annyit jelent Samunál hogy 2- 4 hónap múlva 80 lesz, annyiért szerintem nagyon jó vétel.
Ami nekem plusz:
+ amoled kijelző,
+ energiatakarékos proci miatt 5-6 óra kijelzőidő,
+ nagyon jó a kamera szerintem,
+ nekem tetszik a fomraterv, műanyag így kevésbé csúszik és nem hal be 0 fok alatt mint az Iphonok többsége, bár lehet nincs köze a fémhez.
+ normális vízállóság nem csak látszat, és egy lamosástól behal a taptic engine és nem javítják gariban mint az Iphonnál a 7-est.Szerintem nagyon jó telefon a 4,7 colos kategóriában is, és minden szempontból jól használható telefon Lehetne 3 GB ram, de a célközönségnek hardverileg bőven elég, nekik ismert név, megbízható szervizháttér, 2 év garancia, szép kijelző, pár 10 ezer Ft pluszt simán fizetnek ezért mondjuk egy Xiaomihoz képest amit mondjuk egy MM-nen nem, vagy szolgáltatónál nem tudnak megtapogatni ezért képbe sem jön.
Szerintem ezért bukik eladásokban a Xiaomi, és arat a Huawei/Honor mert a legtöbb ember meg akarja tapogatni, nézni a telefont és sokan szolgáltatónál veszik a telefont. -
batai15
félisten
sajnos az 5 coll is kezd kikopni, lassan tényleg az lesz hogy csak a szifon marad értelmes hardverrel rendes méretbe.
-
Balazs_
senior tag
Valaki segítsen már rájönni arra, hogy miért nem képesek a 100eFt körüli telefonokba már 1080p@60 és 720p@120-240 videófelvételt rakni?
Viszont a mérete tetszetős.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Foglalt név #122 üzenetére
Most ez 66 mm, nem 62 mm, de pl. az Iphone SE-nél 40%-kal nagyobb a kijelző felülete, plusz amoled. A trükk a nagyobb telefonnál az hogy jó minőségű átlátszó szilikon tokba rakod és akkor sokkal stabilabb a fogás, sokkal könnyebb kezelni egy kézzel. Egyébként meg a külső méret egy dolog, a kialakítás pl. a lekerekítés szokszor fontosabb mint a külső méret, ezért kell kipróbálni személyesen a telefont. Szerintem már az A3 2016 is nagyon jó és szép telefon lett csak kár az 1,5 GB ramért, még most is jó vétel 70 rugóért és még lejjebb mehet az ára..
Szerk: mondjuk az üveg hátlapért kár, szép, de sérülékeny nagyon, de elég kicsi ez a telefon hogy így is stabil legyen.
[ Szerkesztve ]
-
bloomberg
tag
Nem vagyok nagy Samsung fan, de ez tetszik, még az ára ellenére is.
Nem fogok rohanni érte a boltba, de látótérben hagyom.... -
szemy94
senior tag
70000-res GSM ár hol van?
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
Because
őstag
az még a 2016-os modellé szerintem
Duliee: a cikkben vagyon egy utalás: "Pedig sok olvasónk várja epekedve a Galaxy Alpha igazi folytatását, és kártyafüggetlenül, 100 ezer forintért az A3 (2017) nem az 13 megapixeles kamerájával, középkategóriás teljesítményével és szűkös tárhelyével, bár 70 ezer forintért is látjuk GSM boltban, ami sokkal barátibb."
[ Szerkesztve ]
-
Petya014
csendes tag
Kezdőárnak nem olyan vészes az a 100 ezer, pár hónap és szépen lejjebb kúszik.
Amúgy tényleg nincs nagyon konkurenciája, nem specifikációk terén, hanem inkább méret terén.
Én a 2016-os A3-at használom, az 5 hüvelyk nekem már sok, és én is a fentebb sorolt alternatívák közt gondolkodtam.
A Z5 Compact már nem egy mai darab, és az ára még így is több mint a 2017-es A3 kezdőára, a 2016-os felébe kerül kb. Az X Compact-nak pedig nekem személy szerint a formatervével volt a legnagyobb bajom.
Aztán még az Xperia XA is szóba jött, de az akkumulátora pocsék így ezt is sztornóztam. Az iPhone SE-vel is szemeztem egy pillanatot, de én személy szerint android párti vagyok.Szerintem frankó kis telefon lett az idei A3-om, annak a plusz fél gb ram-nak a 2016-osba is szoríthattak volna helyet Viszont kár a fém keret és a szögletesebb dizájn elhagyásáért
-
batai15
félisten
jó volna nekem is ez a z5c ,de 2gb rammal igen felejtős.
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
A neves gyártók kb. ugyanazt a tudást adják 50e-l drágábban, ebben a kategóriában, mint a Vernee Thor. Én a Thor mellett voksolnék. 100 e ft a legalsó A3-ért nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Kroni1
veterán
válasz ddaydome #167 üzenetére
Tesómnak Thor van, ami egy jó ár/érték arányú telefon. De ez kicsit olyan, mintha egy Dacia-t hasonlítanál egy minimum Audihoz vagy BMW-hez. Tők más kategória a kettő, mind tudásban (pl. piacvezető AMOLED kijelző, IP68, kamera, minőségi ház, stb.) mind pedig szervíz és szoftveres támogatásban. A Samsung sokkal közelebb áll az apple féle használd és működik elvhez. Ezeket kell megfizetni.
-
ddaydome
senior tag
Hello!
Hardveres tudásban közel azonos. Titánium ház van, de IP68 nincsen, meg Amoled sincs. Direkt edigitalas árat néztem, szóval ott a szerviz is ok. Amúgy meg 6-s Androiddal van mindkettő. Nem ér 50e Ft-al többet. Ráadásul amelyik ismerősömnek Samsungja van, az mind törött kijelzős kb....
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
törölt tag
Konkrétan egy Dacia SUVot egy más márkájú de ugyanannyiba v többe kerülő városi kisautóhoz.
A termékkategória is eltér, ha vki kis telefont akar akkor kevés választása van.
Mondom ezt úgy h nem rajongok kifejezetten a Samsung termékekért.
Amúgy én xiaomi fajokra számítottam ebben a topicban, már nem az a király? -
-
BatchMan
senior tag
válasz Foglalt név #49 üzenetére
Kellene egy "A1" teló. Kisebb, könyebb, nem baj, ha kicsit vastagabb.
-
Fred23
nagyúr
Nekem is ez a bajom, Xperia M5 65-70-ért már tudja.
Aki videózásra (is) venné a telót, annak emiatt bukta van.
-
cinemazealot
addikt
válasz BatchMan #174 üzenetére
Ugyan nem Samsung, de van ilyesmi, csak kár, hogy noname, 2 magos és 512 MB RAM-os.
-
fattyu
veterán
válasz cinemazealot #176 üzenetére
posh ... piece of shit?
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dilikutya
félisten
válasz #02683648 #151 üzenetére
Semmi szüksége egy akármilyen hivatal-, főosztály-, tökömtudjavezetőnek drága telefonra a pénzemből. Telefonálni, SMS-t küldeni, emailt olvasni bármelyik jó. Még az 512 Mb memóriás is. Ha csicsás telefont akar, vegyen a fizetéséből. Sőt, ezeket egy 20 ezres nyomógombos is tudja. Teljesen indokolatlan pl. iPhone-t venni a parasztnak. Ahogyan laptopot is csak annak adnék, aki tényleg használja, nem szükséges, hogy a kölyke játszós gépe legyen, meg azt hordja főiskolára.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
no more
veterán
válasz balint82 #138 üzenetére
Az XA élőben gusztustalanul nyúlánk hosszúkás telefon, tejfölösdoboz műanyag anyaghasználattal. Rendesen rossz hozzáérni. És, hát... a kijelzője sem a legjobb, sőt, felettébb csúnya színei vannak (a sötétszürke fehér elég gáz).
Ez viszont egy full üveg-fém telefon, gyönyörű design-nal, ujjlenyomat-olvasóval, durvább hardverrel, szebb kijelzővel, jobb kamerával, etc.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ->Raizen<- #168 üzenetére
Te minden topicban lesarozod a kínai telefonokat?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
ToniSoprano
addikt
válasz ddaydome #171 üzenetére
Meg használhatatlan a kamerája össze vissza fókuszál, láttam Thor képeket nem egy szint. Meg ha A Samsungnál is az 1 év garanciás árat nézed ami 71 ezer Ft, szerintem tökre megéri a 20 ezer Ft-os felárat.
Nyilván ez is nyitóár, hamar be fog esni 80 körülire a 2 év garis ár. Szerintem most ez tudásban elég jó teló lett, mindenben elég jó szintet hoz. Szerintem jól is néz ki. -
Graphics
Jómunkásember
-
batai15
félisten
válasz Graphics #185 üzenetére
annyit is ér már ne haragudj... még ha egy xiaomival veti össze az ember, aminek van szupportja, össze van rakva ,nen hemzseg hibáktol sem, valamit a rendszer se egy tákolt akkor azt mondom xiaomit,de veerne? még tokot se kapni rá AliExpressről ami azért megint egy két dolgot elárul .
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dilikutya #187 üzenetére
Eustock, 39 ezer, még mindig.
@batai15: Én nem igazán firtattam, hogy mi mennyit ér. Más miatt írtam az árát.
Meg nem én írtam, mint alternatíva, hanem fentebb más, én azért se írom, mert pár mm miatt már nem számít vetélytársnak semmi, a többség szerint
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Tomtailor85
senior tag
Elég sok telefonom volt már. Szinte az összes márkából nem egy nem kettő teló megjárta már nálam. Hozzáteszem nem mindig a legolcsóbb. Egy ideje csak "kínai" telefonokat használok főleg Xiaomi abból is a felsőkategóriát. Ha hiszitek, ha nem eddig gyakorlatilag nem volt gond ezekkel a telefonokkal ellentétben a nagy Samu A3 amit a feleségemnek vettem a 2016-os modellt 4 hónap alatt tönkrement! :S 80ezer volt újonnan. Samsung A3 ára 100ezer abból 40ezer a Samsung márkajezés.... A minőség... Bőven hagy kívánnivalót maga után!
-
mateus
senior tag
válasz Tomtailor85 #190 üzenetére
Én lassan 1 éve használom teljes megelégedéssel az A3 2016-ot, pedig én aztán allergiás vagyok a mindennapi használatot befolyásoló hibákra.
Baromi jó üzemidő, pörgős rendszer, prémium anyaghasználat stb., az eddigi legstabilabb telóm, pedig nem keveset kipróbáltam már. Persze akinek játékra kell, meg antutu-val bohóckodni, annak kevés lesz a teló, ez tény.
Amilyen áron meg manapság árulják a gsm-ek, röhögve megéri a 2016-os.Aki nem türelmetlen, az pár hónapon belül 70e körül megkapja az új modellt is, annyiért nekem simán megérné.
[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
Magától, "csak úgy" nem megy tönkre egy telefon. Olyan nem létezik.
-
no more
veterán
válasz Tomtailor85 #193 üzenetére
Magyarul folyamatosan cleanert futtatott rajta, task killert, meg vírusirtózott. Persze, hogy hibákat produkál a telefon. Az Intelligens Kezelőt is tilos használni, mivel ugyanezt csinálja, csak egyszerre. Na, most már mindjárt jobb lesz az a telefon!
-
RaveForce
veterán
Komolyan 2017ben meg mindig nincsenek tisztaban az emberek egy szakmai forumon azzal hogy egy samsungot nem hasonlitunk egy xiaomihoz arban... a kedves xiaomid lof*szt nem keres a telefonokon, egy nagy nulla a kuatatas-fejlesztesuk a samsunghoz kepest, es egy rakas olyan dologra nem is kolt amire a nagy markak igen... de ezeket miert nem lehet felfogni jozan parasztival...
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
fattyu
veterán
pörgős rendszer?
céges teló. semmi nincs rajta csak amobil pimhez szükséges biztonsági szoft. airwatch.
hat karakteres pin kell a feloldáshoz. nem vagyok sehol egy mai 14 éves lány gépelési sebességétől kijelzőn de a harmadik karakternél elakad és nem veszi a negyedikket vagy kihagy egyet mert nem tudja lekövetni. ez egy a3 16. fizikai méreteit szeretem. nekem is ez lenne az ideális méretű telefon. de bazzeg hogy a pin kód begépelést nem követi le... hagyjuk
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest