Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Sinesol #11603 üzenetére

    Én sem vagyok fiatal - de még gyerek voltam akkoriban ;-) Mindenesetre úgy emlékszem, hogy kb. ugyanannak a gépnek volt csak hideg vizes, és hideg-meleg vizes változata! Szóval nem azért volt meleg víz csatlakozás, mert nem tudta felmelegíteni a vizet ;-)

    Az egyszerűsödés oka szerintem főleg a spórolás: a gyártók az olcsó, egyszerű, "eldobható" gépekre szoktatták rá a vevőket. Egyszerűen azért, mert két irány van valamilyen termék gyártásánál: vagy olcsó vackot kell gyártani a lehető leghitványabb anyagokból, és abból rengeteget eladni (és a vevőt az sem nagyon zavarja, ha néhány év csak egy készülék élettartama, hiszen olcsó, vesz egy újat, és kész) , vagy nem a mennyiségre, hanem a minőségre kell menni - és kb. olyan gépeket kell gyártani, amilyeneket régen gyártottak, 30-40 éve, és amik esetleg évtizedekig működnek.

    Nehéz eset, mert a drága gépet kevesebben veszik, és a vevő elvárásai is magasabbak egy 4-500.000 forintos, mint egy 100.000 forintossal pl. mosógéppel szemben...

    Ja, szerintem rögtön rendelkezésre álló meleg víz azért egy ideje a fürdőszobák nagy részében van egy ideje ;-) Úgyhogy ez sem indokolja a meleg víz csatlakozó lemaradását (amit amúgy nem is kötelező használni, az ilyen gépek működnek csak hideg vízre kötve is!)

    Szóval röviden: az egy vízcsatlakozó oka kb. csak a spórolás. Ha a gyártó tud 3 forintot spórolni egy sorozatgyártott terméken, akkor azt a 3 forintot meg is akarja spórolni!

    A készülék VALÓS tudása (nem olyanokra gondolok, mint pl. a tévéknél a 4k, 8k, egyszer az az újítás, hogy van 3D, aztán az, hogy nincs, egyszer az, hogy sík, aztán hogy homorú, aztán hogy újra sík, közben meg egyre butábbak és használhatatlanok ;-) már rég nem fontos, nem szempont, csak hülye lényegtelen paraméterekkel kell dobálózni, sajnos...

Új hozzászólás Aktív témák