Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    Döntenem kell, hogy Nokia Lumia 520-at, vagy Huawei Y300-at használjak-e a jövőben (várhatóan éveken keresztül). Eddig csak butatelefonom volt. A segítségeteket kérem abban, hogy választani tudjak a két telefon közül.

    Szeretem testre szabni a készülékeket. Ezt megcsinálom az első pár napban, utána viszont évekig csak használom, de semmit sem módosítok rajtuk. Szeretem, ha gyorsan működik minden, és nem kell várnom a készülékre, nincsen időpocsékolás, maximális a funkcionalitás. (Példa erre a mostani Symbian-os telefonom, amiben utálom, hogy SMS törlésnél miután rákérdezett, hogy biztos törölni akarom-e az SMS-t, és rányomtam, hogy igen, kijelzi 1-2 másodpercen keresztül, hogy Üzenet törölve, és ezt ki kell várni, addig semmit sem lehet csinálni a készülékkel.) Az Android ezerszer testreszabhatóbbnak tűnik a WP8-nál. Ez jó, mert szeretem ha olyan a telefon, amilyennek akarom, ugyanakkor amikor ma megnyomkodtam a két kszüléket egy boltban, rosszul voltam attól a kismillió ikontól, amikkel tele volt a Huawei képernyője, és amiknek a többségére szerintem semmi szükségem nem lesz soha! Sokkal közelebb áll hozzám a minimalista stílus, a letisztultság. Ebben jobb a Nokia. Tartok azonban attól, hogy hiába letisztultabb a WP8, ha a sok korlátozás miatt nem olyan használható. Amúgy működésre mindkét telefonnál tapasztaltam várakozásokat, de összességében a Nokia a folyamatosabb, kevésbé akadozó működésű.

    Tehát a szívem a Nokia felé húz, de vannak félelmeim. Mit tudtok mondani az alábbiakra, van, amelyiket rosszul tudom?

    1. Nem lehet eltérő hangjelzést beállítani hozzájuk: SMS, MMS, Email, Notifications, stb., sem pedig kontaktfüggő hangjelzéseket.
    2. Egységes hangerőállítás van mindenre: csengőhang, értesítések, média, ébresztő, beszélgetési hangerő. Azaz ha pl. lehalkítod a videó hangerőt, halk lesz az ébresztő és a csengőhang is...
    3. Nincs File Manager: pl. nem lehet a telefonon lévő fájlt csatolni e-mailhez (kivéve képek), vagy lementeni pl. egy e-mailben jött Word doksit.
    4. Memóriakártyára nem lehet menteni appokat, sem e-mail csatolt fájlokat, vagy böngésző által letöltötteket. Lehet egyáltalán böngészővel fájlokat letölteni?
    5. Nem minden Bing feature elérhető el Magyarországról. Van, ami nagyon hiányzik
    6. Csak IE van, más böngésző nincs.
    7. IE10: nincs Előre gomb, jelszavakat nem ment, text reflow nincs, szövegkeresés az oldalon nincs, direkt fájlfeltöltés weboldalra nincs, könyvjelző-szinkronizáció asztali géppel nincs.
    8. Nincs feketelista a bejövő üzenetek/hívások szűrésére.
    9. Nincs Google Talk/Hangouts támogatás (külső IM alkalmazáson keresztül alapszintű támogatás van, ugye?).
    10. Értesítések (pl. e-mail, Facebook, stb.) késnek.
    11. Google Maps és Google+ elérhetőek rendesen?

    A Nokia 520 előnyei számomra: kisebb, letisztultabb, kevésbé akadozik, ritkább (ez nálam előny), az első benyomás neki kedvezett.

    A Huawei Y300 előnyei: jobb fogás (gumis hátlap és hogy van rendesen oldala is, ellentétben a Nokiával), sokkal testreszabhatóbb, sokkal több app érhető el (tuti mindenre találok alkalmazást, amire csak szeretnék, ráadásul pont olyat, amilyet szeretnék, nem csak hasonlót), Google integráció valószínűleg magasabb fokú.

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák