- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
- Google Maps pontatlan az elején amíg nem talál műholdat, mert cellainformációk és mobilnet segítségével először egy körülbeli helyzetet saccol be, ami nem pontos
- Motonav nem mérvadó, hiszen nem is mehetne legálisan a Defyn. Helyette Marketről letölthető a Sygic Aura ingyenes próbaverziója.
- Navigator nem fog működni, az a Google navigáció nálunk ugyanis nem működik licenszelési okok miatt.
- A telefon Settings/Location & Security menüjében alapból nincsen engedélyezve a GPS használata, ha jól emlékszem. Az nálad be van jelölve? (Use GPS satellites, illetve netes segítséghez a Use wireless networks)
- Ha nincs mobilneted, akkor csak nyílt terepen fog jelet venni, ez akár percek kérdése is lehet.[ Szerkesztve ]
-
gpek
tag
Szia, előre is köszi a helpet.
GPS be van bökve természetesen.
A Motonav menet a 2.1-en tökéletesen.
Van mobilnet,
Megnézem a Sygic Aura-t...
Emlékeim szerint megy a navigator is 2.1 alatt, csak nem jeleníti meg az útvonalat menet közben, de működött kiírja hogy hogyan jutsz el A-B be, még meg is mutatja csak nem követi útközben, v. valami ilyesmi...Gpek
-
ABE
őstag
A Navigator a Google Maps-en alapul, a lényege, hogy a hangos aktív navigáció nem működik. Tehát előre megtervezi az útvonalat, de nem teljesértékű navigáció. Motonavot szándékosan írtam, hogy nem legális a Defyn, ezért itt harapnak, és ne legyen belőle az, hogy jönnek a kérdések, hogy honnan lehet letölteni, miért nem megy, stb. Ha van mobilnet, akkor a GPS mellett az is legyen bepipálva ott a settingsben, akkor fog működni. Így elvileg már fedett helyen is kell találnia egy nagyjából helyet.
-
rum-cajsz
őstag
válasz szmedica028 #7854 üzenetére
Van olyan Androidos készülék, ahol magyar nyelv érkezett a 2.2-es Android verzióval, de a Defyre egyelőre nincs hivatalos 2.2 hazánkban (egész pontosan csak Kínában van hivatalos, végleges 2.2), ezért a magyar nyelvet sem tudjuk biztosra, mert ez a Motorolán múlik majd.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
phernadi
csendes tag
A not call log alkalmazással azt tudtam elérni, hogy főnézetre vált hívás után, de a hívásidőtartam kijelzését nem tudtam megszüntetni
Össze-vissza taknyolták Motoroláék az Androidot.
Kedves fórumtársak!
Valami egyéb megoldás a hívás utáni tehetetlenségre? -
kano
nagyúr
Nem. Ha bemész a kék ikonos Contacts-ban és ott a "Display group"-ban van egy Motorola Phonebook. Na ezt szeretném, hogy ne használja. Mert, ha most felviszel egy contactot akkor 2 helyre teszi automatikusan be: a Google Phonebookba és a Moto PB-ba. Ezt elviekben ki lehetne kapcsolni a Contact/Settings-ben, de nekem szürke az egész Moto address book sor (de közben be van kapcsolva).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ABE
őstag
A Contactsban vannak ilyen beállítási lehetőségek, hogy mely csoportokat rejtse el, nálam csak a Google kontaktokat jeleníti meg. Amúgy sajnos felviszi duplán.
Bár UK 2.2 alatt a Titaniumban látható egy ilyen komponens, hogy My Phonebook, talán ez lehet az, itt kinyírható.
[ Szerkesztve ]
-
szmedica028
csendes tag
-
haliimre
csendes tag
Tisztelt ABE!
Fel tudnád tenni valahova a "nandroid backup " fájlt ,mert a kínai oldalról lehetetlen letölteni.
Köszönöm előre is!
-
Halo
senior tag
válasz szmedica028 #7860 üzenetére
Attól függ, milyen messze laksz a legközelebbi segítő szándékú fórumtárstól :-) viccet félre, ha picit érdekel a dolog, nem lesz nehéz. Ha meg elolvasod az első hozzászólást, könnyebb dolgod lesz, ha pedig használod a keresőt itt a férumon belül, még könnyebb dolgod lesz:-)
második negyedévben érkezik elvileg olyan 2.2 amiben lesz magyar nyelv.Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
kano
nagyúr
Köszi! Látom, hogy el lehet rejteni, de én fel sem akarom vinni a Moto PB-ba. Akkor ezek szerint ezt nem lehet kikapcsolni. Ez mekkora hülyeség: kitalálunk egy külön phonebookot, amibe még1x felviszi a contactokat az alapon kívül. Gratulálok a h*lye Motorolának. Nem tudom, hogy ez honnan juthatott eszükbe.
Na ilyen hülyeségek csökkentik jelentősen a komfort érzetemet a Defy-vel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ABE
őstag
Wipe data és cache a gyári recoveryben, ezzel lenullázod az aktuális ROM-ot, utána fel lehet rakni újból a ROM-ot RSD-vel, majd ismét wipe data és cache, tehát ezután biztos friss lesz a ROM. De olyan nincs, hogy kinullázol mindent, épp ezért írták, hogy nem lehet visszalépni róla. Az aktuális US vagy UK verziót tudod újrarakni.
[ Szerkesztve ]
-
szmedica028
csendes tag
tudod olyan vagyok hogy mindent jól átgondolok.. két hónapja tervezem a telefon vásárlást és ötezer fórumot olvastam el meg tesztet és még sorolhatnámde akkor ezek szerint ha megveszem.. akkor fordulhatok hozzád/hozzátok segítségért ha netán elakadnék?
ui:nagyon pozitív ez a fórum. örülök h ide irtam bevan néhány ahol konkrétan kiröhögtek és elküldtek:S
-
ABE
őstag
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Szeretnék egy ilet, tetszik, aprókba egy van eladó, az is 80K-ért. Függetlenül. Vodafonnál tényleg "függetlenek" a kártyásak meg előfizusak is?
═════════════════════════════════════════
-
ABE
őstag
Szóval még egyszer, UK nandroid link (akinek a korábbiak nem működnének):
- UK Froyo nandroid felrakási módja (az eredeti linkek jelezve, tessék regisztrálni XDA-n, és köszönetet mondani a készítőknek): [link]
- a módszer eredeti XDA-s topicja: [link]
- kínai ROM letöltési helye: [link]
- nandroid, superoneclick, meg egyéb szükséges cuccok (x86/x64 driver, RSD Lite, Clockwork recovery) egy helyre csomagolva: [link]FAQ: igen, zsíroskenyér, minden működik rajta, vannak kibajavítások, bluros, nem szolgáltatói ROM, vissza lehet róla lépni, nem végleges verzió, nincs magyar nyelv, estébé, bővebb infóért kereső.
Csak haladóknak! Akinek nem tiszta a dolog a leírások alapján, ne álljon neki.
[ Szerkesztve ]
-
majkel
tag
Ezt mérte már amúgy valaki, hogy nagyjából mekkora adatforgalommal jár, hogy a mobilnet rásegítsen a GPS-nek? Mert azért egy 100MB-os havi keret mellett kell némi takarékoskodás.
Mondjuk most váltok 100MB-ról 500MB-ra, de jelenleg még érdekelne! Nem mintha sűrűn használnám a GPS-t, maximum a gyalogos túra navit, mikor a természetben fotózok.
-
ABE
őstag
Pár kbyte csak a rásegítés, ha nem kell térképet letölteni. De elmondom, hogy ha pl. Google Mapson az aktuális pozíciódat akarod megtudni, akkor a térképletöltés és a helymeghatározás is csak olyan 100kbyte körül van. 100 megás csomagom van, hát nem ez viszi el, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
Nekem az az észrevételem, hogy jelentéktelen az adatforgalom navigáció közben, kB-okban mérhető (amennyiben lehet hinni a Defy beépített számlálójának). Viszont így nagyon gyorsan megtalálja a műholdakat (mondjuk kikapcsolt adatforgalom mellett sem vészesen hosszú ez az idő). Félórás navigáció után megnéztem, alíg számlált valamit. A múltkor jól jött ez a gyors pozicionálás, mivel Bp-en a PNA-m nem akart jelet találni a szűk utcákban, ekkor segített a Defy. Mire kiértem az M3-ra, már a PNA is működött...
A múltkor megkértek, hogy üzemeljek be egy navi programot Galaxy 3-on. A program működött is, de mikor már 10 perce vártam kint a hidegben, hogy jelet találjon (nem volt rajta mobilnet), akkor meguntam az egészet... Azt nem tudom, hogy ezért minek GPS vevőt rakni egy készülékbe, ha nem működik normálisan... -
kelly416
veterán
Sziasztok!
Egy csomó képet megnéztem, meg tényleg sokat olvastam utána, de még mindig nem vagyok biztos benne, hogy:
a fekete Defy-nek tényleg minden esetben csillogós-e a kerete és csak a "fehér" full gumi/műanyag-e
merthogy annyira nem tetszik a fehér, de a lakkozott felületet semmiképpen sem szeretném. Ha jól emlékszem, pont itt írta valaki, hogy lepattant a lakk egy kis részről, ráadásul indokolatlanul. Akkor inkább mégis marad a fehér, ha minden fekete lakkos. -
ABE
őstag
Jo hir azoknak, akik eddig a SetVsel hianya miatt nem akartak Froyot: immar az is mukodik (muuukoggy).
-
Tomi_Sci
őstag
-
Edge
veterán
Weather & toggle widgets, fizetős:
Az óra az a beautiful widgetsel van de tud a toggle is olyat csak annak az órája sztem nem vmi szép ill nem találtam olyat ami tetszik bár marketen van egy tonna skin.
Lényeg: a kis időjárás widgeteket csináltam a Weather & toggle widgets-el, láthatod tudja az ékezetet is és egyszerre többféle helységet is.[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
tzl
senior tag
válasz Tomi_Sci #7835 üzenetére
aldiko ebook reader.
retinakiégetés ellen két funkciója is van
Egyrészt van benne éjszakai mód, amikor fekete alapon fehér betűkkel jeleníti meg a tartalmat, másrészt olvasás közben állítható a fényerő, csak annyi a teendő, hogy a képernyő baloldalán végigcsúsztatod az ujjad, értelemszerűen lefelé húzva csökken a fényerő, felfelé tolva növekszik. -
vétó
aktív tag
én az FBReadert használom, ezek a fícsörök ott is megvannak. Viszont érdekes, hogy három .prc állományból egyet képes rendesen megnyitni, a másik kettőt meg nem. Fasseérti. Aldiko hogy boldogul ezekkel? Amiket használok: .prc, .pdb, .mobi
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
tzl
senior tag
fogalmam sincs, nincs ilyen formátumú könyvem.
pdf-et próbáltam, de igazából a mek tartalmát fogyasztom egyelőre, pdf-ben letöltöm a számítógépre, ott minden ebook a calibre nevű programban gyűlik, arról meg automatikusan epub-ba konvertálva tolom a telóra. Ha visszakapom majd a szervizből a telót, kipróbálom, ha gondolod, bár szerintem gyorsabb, ha lerántod marketről és kipróbálod magad -
kano
nagyúr
válasz RootRulez #7873 üzenetére
Igen. Bővebben: Igen, de nem lehet kapni.
-
sheep
addikt
mostanában csinál egy furcsaságot a telefon: ha bejövő hívás van, akkor ha felveszem a telefont kb 2 mp múlva szétkapcsol
az utóbbi napokban az összes felvett hívást eldobta
amikor visszahívom semmi gond nincs, csak a bejövő hívásoknál
volt már vkinek hasonló problémája?9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
kano
nagyúr
Ezek az ikonjaid honnan vannak? (főleg a legalsó sor androidos ikonja)
-
schmo07
tag
Most dobták be a Media Markt prospektusát.
Megérkezett hozzájuk is a Defy (120e) és van autós dokkoló is (13e). -
Tomi_Sci
őstag
Aki 2.2 UK Nandroidot használ : nektek működik a manuális szolgáltató választás? Nekem Unavailable.
schmo07 : Ejnye de olcsón adják
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
ABE
őstag
válasz Tomi_Sci #7893 üzenetére
Igen, nálam működik. Kiveszem a pipát az automatikus választásról, és utána elkezdi keresni a szolgáltatókat, lehet választani.
TPG
Jaaa, aszittem az állókép felbontásra gondoltál. Amúgy milyen kivágásra gondolsz, melyik zip-ből? Én speciel most csak a videó felbontást növelő patchet használom (ja, és el ne felejtsem említeni: egy új Galleryt is installál egyúttal, sokkal jobb), Marketes cucc nincs fent, haptickal sem szenvedtem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez nem az a kamera hack, hanem a másik, ami a videó felbontását pöccinti feljebb. A market hack meg gőzöm nincs mire jó, mert változást nem vettem észre miután felraktam. Ha ezeket ki tudod vágni abból a zip-ből amit mondtam, hogy az egész működjön, az is jó, én spec nem vállalkoztam rá, hátha téglázok még egyet.
Szerk:
Erről a zipről van szó. A haptic a lényeg benne, meg hogy recovery-ből telepíthető ez a verzió, és meg odex ROM-on is. Megnéztem a cucc szerkezetét, elvileg nem nagy meló megcsinálni hogy csak a haptic maradjon benne, de mivel még sose csináltam ilyet, inkább hagytam, egy téglázás elég volt tegnapra.[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Ez érdekes. Nekem amikor bekapcsolom kiirja hogy csak vészhívás. Ilyenkor nem tudok hívni. Aztán lock -> lockscreenen kiírja hogy Vodafone HU. Ezután már tudok hívni, de manuálisan nem tudok szolgáltatót választani. A mobilnet végig működik.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
sheep
addikt
válasz schmo07 #7892 üzenetére
autós dokkolót az ebay-ről vettem 3e ft-ért
[autós tartó]
13-at sztem nem ér egy darab műanyag, esetleg ha vacsorát is főz9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lexus, Toyota topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest