- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Átnéztem valamennyire a fórumot,de választ nem találtam a kérdésemre.
2.2.2 gyári Froyoval rendelkező Defy-m van, már lassan 1 éve.
Még az elsők között frissítettem 2.1-ről amint lehetőség volt rá.
Jelenlegi rendszer verzió: 34.164.3.MB525.Retail.en.FRTeljesen meg voltam vele elégedve, aztán természetesen jött a mikrofonos típushiba június környékén (szerencsésnek mondhattam magam, mert fél évig nem volt vele gond).
Elvittem szervizbe, megjavították, rendben volt minden.
Természetesen lefrissítették az op rendszert a készüléken (csak tudnám, hogy minek), ugyanolyan verzióra,mint ami rajta volt. Persze előtte az adataimról készítettem biztonsági mentést.A probléma a következő, azóta mióta visszakaptam a készüléket és kezdtem belakni, rapszodikus alkalmanként előfordult, hogy a hívót, nem tudtam felvenni, nem reagált semmire sem a képernyő. Csak csörgött és nem reagált, persze miután lerakta a hívó azután ugyanúgy lehetett bármit csinálnom, érzékelte a ténykedésemet a telefon.
Valamint egy másik probléma, ez tényleg csak 2x-3x fordult elő június óta, hogy használat után (telefonálás, böngészés, appok bizergálása..stb.) telefon letesz, képernyő energiatakarékosba vágja magát, aztán pár másodperc múlva villan a készülék képernyője és látom újraindul. Belépés, azután minden rendben megy tovább.
Ezt a javítás előtt egyszer sem csinálta, azóta mint említettem csak 2x-3x.Lehet ez szoftveres hiba, probléma?
Azon gondolkodtam, mivel a gyári motoblurös okossággal egyre jobban tele van a hócipőm (belassulások, memóriazabálás), hogy lecserélném valami használhatóbbra.
Mit tudtok javasolni, ami fixen, stabilan működik és használható?!
Nem vagyok egy naponta a telefonját rootolgató és oprendszert cserélgető típus, szóval stabil, fixen működő megoldás érdekelne.Segítségeteket előre is köszönöm!
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
törölt tag
válasz albinolynx #36400 üzenetére
Ha még tölt, akkor várd ki a végét, az utolsó 10 százalékot lassabban tölti rá, mert olyankor már csak kisebb töltőáramot enged rá. Vagy legalább félórán keresztül változatlan? Mert akkor tényleg lehet zavar, de esetleg csak elfelejti kijelezni, hogy feltöltötte.
Nem kell akkukalibráció, de javíthat a dolgon, mert az akkutöltési statisztikai adatbázisát érdemes időközönként frissíteni, különben csökkenhet a töltés maximuma idővel. -
FearTomi
őstag
válasz albinolynx #36405 üzenetére
Nos, szerintem ezzel leszel előrébb, de azért egy próbát megér. Valamelyik nap töltöttem a telefonomat, 1,5 óra elteltével megnéztem, a telefon azt írta ki charged, feloldottam a kijelző zárat, majd láttam, hogy csak 92%. Rajtahagytam még egy fél órát, de akkor sem mozdult el 92%-ról. Fogtam, lemerítettem teljesen, bedugtam egy másik konnektorba a töltőt és onnan töltöttem fel. Láss csodát feltöltődött 100%-ra.
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
Verhóó
tag
2.ra indul újra a telóm.Most én vagyok balszerencsés, vagy ezek a szoftok ennyire megbízhatóak?
-
Lacopapi
addikt
válasz Tanisz #36402 üzenetére
Véleményem szerint,mivel eddig stock romot használtál (miért franciát?),minden nagyobb hozzákészülés nélkül tegyél fel egy blur-mentes 2.2.2-t .Ennek menete részletesen le van írva az első hozzászólásban a mélyvíz topikban,azt ajánlom elolvasásra,ha még nem tetted meg.
A romot INNEN le tudod tölteni,2.2.2 -k közül a central europe -t ajánlom,ez esetlegesen későbbi változtatáshoz is jó alap. Vigyázz,a 2.3-as sorozatot még véletlenül se rakd fel,mert onnan nagyon nehéz visszatérni és nem megbízható romok.
Aztán majd olvasgass,mert most éppen két tábor van CM7 és MIUI,ráadásul mindkettő jó a maga nemében,szóval választási lehetőség van bőven.MÉLYVÍZ....hogy ne kelljen keresgélni...
[ Szerkesztve ]
-
Gábris27.
csendes tag
Sziasztok!
Minap frissített a defym valamit és visszaállt alap beállításra. Ez alatt azt értem, hogy a proci gyári 800-on megy és a SetVsel-el nem is tudom állítani mert eltűnt a felső rész ahova beírtam régen az értékeket.
Viszont már elfelejtettem, hogy mit is kell csinálnom, másik Rom-ot kell feltennem utánna rootolni? Vagy a gyárit rootolom,de azt próbáltam és nem ment!?
Melyik Romot kell most használni,és hogy is teszem fel?:-)[ Szerkesztve ]
-
Verhóó
tag
én semmilyen francia cuccot nem használok!Elvből nem Jó lenne nekem a CM7, csak a wifim 2 nap után nem talál semmit
-
Verhóó
tag
Jó bocs látom hogy nem nekem szólt!
Ez van fent: WajkIUI_multilang_1.7.8.2 -
Gábris27.
csendes tag
Boot menübe úgy lépek be, hogy a bekapcsológomb és a hang le gomb nyomvatart?!
felkiáltójel és android ikon van fent,én csinálom rosszul? -
rum-cajsz
őstag
válasz Tanisz #36402 üzenetére
Ha jól értelmezem a jelenségeket, akkor sajnos elért téged is az SD kártya hiba. Erre nehéz tanácsot adni, az a tuti, ha visszateszed a gyári kártyát. Ha az van benne, akkor szerintem fordulj a szervizhez, vagy használj CM7-es romot, mert abban javítottak ezzel kapcsolatosan elég sok dolgot.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Mazsika
őstag
lehet hogy szervízbe megy a telóm, az adatkábel miatt... most miui romot használok, tegyek vissza gyárit vajon? vagy leadhatom így is? bár akkor már lehet hogy megnézetem a hangszórómat is, mert néha nekem is recseg!
Dáccsika
-
rum-cajsz
őstag
válasz Mazsika #36429 üzenetére
Igen, visszamegy, ha miui van most rajta. Mert a miui és a cm7 nem cseréli le a bootloadert, ez csak a hivatalos motorola romok szokása.
Szóval ha 2.2-es motorola romra tetted fel a miuit, akkor bátran visszateheted a 2.2-t.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Verhóó
tag
CM7-re akkor nincs működő wifi módszer, ami 2 nap után is működik?
-
poller
tag
Sziasztok!
Egy két hülye kérdés következik (FIGYELEM! Türelmetlenebbek ugorjanak):
- CM7 stable verziót úgy kell felrakni, mint az RC-ket? (csak mert hülyeséget nem akarok csinálni)
- Ha a Titanium Backup-al csináltam mentést a progikról, akkor azt egy külön fájlba menti? vagy ha a "szűz" rendszerre visszateszem a Titanimot, akkor tudom visszatenni?Köszi a válaszokat
byebye droid! Hello winphone! (Nokia Lumia 625)
-
vbandit
tag
Valaki tudna segíteni, rádugom a gépre a defy-t usb kébellel kiválasztom az usb mass storage-ot és a gép nem ismeri fel, nem tudok rá másolni, csak annyit ír ki,hogy new MTP device.Próbáltam a motorola gyári driver csomagját telepíteni, de akkor sem ismerte fel
Ha motorola sync-et választom akkor látom az smseket contactokat, beállításokat, de másolni nem tudok a mem kártyára
Mit telepítsek?Flickr - http://www.flickr.com/photos/38236970@N03/
-
chab7
addikt
válasz poller #36440 üzenetére
Ugyanúgy fel tudod tenni a stable-t is mint az rc-t.
recovery - wipe cache - wipe dalvik - install zip - reboot - (majd újra recovery - wipe cahce - wipe dalvik - reboot) - és használ, örül
Titanium a kártyára ment, miután a friss rendszeren felrakod akkor ugyanúgy mutatni fogja a program mnetéseket és vagy egyesével vagy kötegelve visszalállíthatóak.
De ez csak akkor kellene ha wipe datát is csinálsz, de az frissítéskor nem kell, csak ha másik romról jössz, vagy esetleg 2.2-t alapot teszel fel és úgy indulsz neki. Ilyenkor ugye újra root és 2ndinit telepítés szükséges.Kiegészítő irodalom: szabof1 írásai
(#36441) vbandit: A telefonon ha az értesítő sávot legötgeted akkor kell legyen egy usb connection sor. Arra ráböksz és lehet választani hogy moto portal, only chagre, vagy usb storage. Ezt az utóbbit válaszd és úgy lesz elérhető a kártya a gépről
De idővel úgyis felteszel majd egy fájlkezelőt (pl es file explorer) és abban be lehet állítani hogy wifin is legyen kapcsolat és akkor közvetlen a telóról vezérelve tudsz fel-le másolni.További jó barátkozást a Defy+ -al
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Dino69
aktív tag
Egyébként meg elfelejtettem megköszönni azt az áldozatos munkát, amit itt találtam.
Pont ma 2 hetes a Defy-m, mielőtt megjött volna, én már elkezdtem olvasgatni a fórumot, videókat nézni, és teszteket olvasni.
Nagyon megtetszett a CM7. Épp aktuális volt a 1.5 Rc verzió.
Fogtam magam, leszedtem az összes kelléket amit belinkeltetek, elolvastam minimum 10x hogyan kell romot cserélni. Miután magamba szívtam a tudást, nekiálltam, és elsőre gond nélkül feltelepítettem a romot.
Aztán nem hagyott nyugodni hogy 3/4 nap alatt oda az akksi, ezért utána jártam a Nightly felrakási módjának, és bepróbáltam a 26 verzsönt.Így ma még nem dugdostam töltőre, viszont volt benne minden amire a telefon képes
Köszönöm még1szer a könnyen és érthetően megfogalmazott leírásokat.
-
Verhóó
tag
chab7, és ez ideiglenes megoldás, vagy amíg nem jön a 20 tonnás busz addig működni fog? Mert akkor holnap nekiállok
-
Verhóó
tag
elnéztem Szóval van ötleted miért nem jó 1-2 nap után CM7-en a wifi?Nem lát egy hotspotot sem
-
chab7
addikt
válasz Verhóó #36449 üzenetére
Van ötletem rá. Ez gyakran, azaz sokaknál előforduló probléma. Már én is nem egyszer írtam róla, kicsit vissza kell olvasni vagy keresni a fórumon.
wpa_supplicant fájlt kell törölni aztán kézzel újra felvenni a wifi pontokat.
Nekem mikor egyszer előfordult ez a hiba akkor titanium backupból visszaállítottam a wifi pontok mentését és megjavult.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest