- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz gacsoi #21250 üzenetére
jaja épp ezt írtam le
egyébként nem biztos, hogy csak a játék miatt tértem most vissza...most kicsit meguntam a CMX-et (még jó, hogy így válogathatunk, nem? )
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz bepken #21251 üzenetére
Aki CM7 alatt is CM10 kinézetre vágyik, annak ajánlom ezt a zippet:
+ a JB-s téma hozzá: LINK
Pár általam készített screenshot róla:
A tárcsázót is meglehetne csinálni JB-sre, de sajnos GB-s romok alatt nincsenek nagyfelbontású képek a névjegyzékben, így nagyon pixelesek lennének.
XDA-n egy srác csinálta, felvettem vele a kapcsolatot, és lefordítottam magyarra a beállítások menü feliratait, továbbá egybe raktam a három különböző zip-et. Ezen kívül minden az Ő munkája, a forrást ITT lehet elérni.
Ez a zip KIZÁRÓLAG maniac103 defy+ rom-ára készült, ha másik builden akarjátok használni, a forrás linken van a patcher, amivel legyárthatjátok magatoknak a cuccot. A romot először MINDENKÉPP bootoltassátok be, és csak ezután flasheljétek fel a zipet, máskülönben bootloop (fogalmam sincs, hogy miért).
"Sajnos" folyamatosan frissítve van az egész, ezért nem lehet véglegeset csinálni, egyelőre ez a legfrissebb verzió.
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz belavagyokbp #21252 üzenetére
szuper, köszi! számomra épp aktuális
visszatérve...a CMX teljesítménye 3D terén kielégítő teljesítményt nyújt! nekem több olyan játék is elindult, mely CM7 alatt szaggatott néha vagy épp el se indult/kilépkedett. a memória fogy el hamar, illetve valami van szerintem a "hanggal" úgy globálisan (lásd: csengőhang problémák) - de ez csak sötétben tapogatózás részemről, nem értek hozzá...
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
-
bepken
veterán
válasz pete_21 #21255 üzenetére
csak azok a dolgok, amikkel eddig is tisztában voltam/voltunk...az app-ok sokkal gyorsabban indulnak, viszont pl görgetési sebesség ugyanolyan. a CM7 is ugyanúgy akad, de nyilván kevesebbet gondolkozik. sokkal több a szabad RAM. ellenben egy kevésbé vonzó felületet kell (újra) elfogadnom, le kell mondjak a GoogleAsszisztensről, melyet nagyon megszerettem. nekem spec a 4.2 kamera nagyon bejött, az is hiányzik.
a fogyasztás is nyilván sokkal jobb lesz, most jól alul is feszeltem (JB-t ugye nem ajánlott...)
-
pete_21
addikt
válasz bepken #21256 üzenetére
Köszi!
Akkor azért a mostani CM7 alatt is vannak lagok, ugye?
Az elfogyó ram engem nem igazán érdekel JB alatt. Nem használok sok programot, ezeket meg a gyári feladatkezelőben (home gomb hosszan) szépen kihúzogatom, és így vissza is kapom a memóriámat.
CM7 alatt a programokat ki lehet így valahogy lőni, a kényszerített leállításon kívül?
Ez a JB-s megoldás sokkal barátibb, ez így még futtatja a háttérben a programot, csak éppen minimális memóriával. Nem tudom, ilyet lehet-e CM7 alatt.
Már egy pár hónapja nem használok CM7-et, így már nem is emlékszem rá, mennyire volt pörgős. De ha ott is vannak lagok, akkor nem sokat nyernék vele. Talán többet vesztenék, a JB funkciók hiányával...Egyébként a Google Asszisztenst mire lehet használni? Én még nem próbáltam, de izgatja a fantáziámat. Te mikre használod?
-
Bjørgersson
félisten
válasz mate0314 #21247 üzenetére
Kár, mondjuk gondolom úgyis találok majd magamnak megfelelő custom romot. Feltéve, hogy egyszer újra lesz ilyen telefonom.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
bepken
veterán
válasz pete_21 #21257 üzenetére
amire Te gondolsz, az egy egyszerű "előzmény lista". az alkalmazást nem tudod így leállítani, csupán egyikből a másikba tudsz lépkedni (természetesen ez a korábbi android verziókban, így a GB-ben is megtalálható) - annyi, mint például windows alatt az "Alt + TAB" vagy a "Windows + TAB"
azt a sokat emlegetett "tötymörgést" majdnem el is lehet felejteni CM7 alatt, ez a legerősebb érv mellette! ezért is szoktam mindig ezt ajánlani egy olyan felhasználónak, aki nem fog mókolgatni, romolgatni, molyolni vele, csupán egy erős, megbízható romot szeretne.
a két rendszert nem igazán lehet összehasonlítani, szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy az ő felhasználói szokásainak melyik felel meg. a JB tényleg egy gyönyörű, ésszerű, - és ami a lényeg - hasznos funkciókkal/szolgáltatásokkal teli rendszer! de sajnos ezt mos sosem fogjuk tudni maximálisan kiélvezni ezen a készüléken. szerintem a mindennapi használatra már régóta alkalmas a CMX is, bizonyos kompromisszumokkal persze, és úgy, hogy az ember tisztába van vele, mit várhat tőle.
a CM7 viszont nem igazán tud már csalódást okozni, majdhogynem teljesen kiforrott. természetesen a maga szintjén kell ezt is nézni! nyilván egy sokkal "butább" rendszerről van szó...na de lehetne ezt még sokáig ragozni...szerintem úgyse fogom sokáig bírni, úgyis visszateszek majd egy CMX-et.a Google Asszisztens egy nagyszerű dolog (szvsz), különböző kategóriákban dobálja az úgynevezett "kártyákat". én speciel a hibátlan időjárás előrejelzését szeretem, illetve a helyzetinformációkhoz kötött ilyen olyan felugró apró infókat. de ez folyamatosan bővül...nemrég óta van olyan is, hogy egy hónapra leszámolja, hány km-t mentél kocsival, gyalog, kerékpárral (gondolom sebességet is nézi) és ezt összehasonlítja a korábbi értékekkel. ezen kívül tud moziműsort, dobálja a filmelőzeteseket (részben keresési előzményekből tudja mindezt), elvileg menetrendet is tud(na), stb, stb...
és ami még érdekessé teszi, az a hangvezérlés - persze angolul kell neki dumálni, még azt se érti mindig 100%-ban, és nem is tud bármit megcsinálni....de na
érdekes dolgokat tud, persze ez egyenlőre nálunk tényleg csak érdekesség...viszont szerintem pár éven belül az ipar, a marketing is még inkább ebbe az irányba fog mozdulni itt nálunk is.╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
fil
őstag
válasz bepken #21256 üzenetére
"...alul is feszeltem (JB-t ugye nem ajánlott...)"
Ezt kifejtenéd, vagy hol lehet olvasni bővebben róla.
Én hónapok óta alulfeszelve, túlhúzva használtam és nem vettem észre semmi hibát. Milyen alkalmazásoknál jön elő a hátrány. Eddíg úgy tudtam, hogy a net a legkényesebb rá. Ha az stabil, akkor mással ritkán van gond. -
bepken
veterán
nem tudom neked kifejteni, egyszerűen azt vettem észre, mintha a JB rosszabbul tűrné az alacsony vsel értékeket. konkrétan olyankor nekem sokkal többször indult újra egy esetleges "fagyást" követően.
bár igazából XDA-n is írták még valamikor régen, hogy az "interactive" governor használata erősen ajánlott, illetve még a korai verziókban Quarx is mindig a default értékekre állította a CPU értékeit.╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
törölt tag
Létezik olyan app, ami alkalmazásonként figyeli, melyik, mennyire terheli a rendszert / mennyi energiát fogyaszt?
-
törölt tag
válasz belavagyokbp #21263 üzenetére
A "gyári" akkumulátor app nem részletezi, milyen app mennyit fogyasztott.
A nővérem telefonjára feltelepítettem 8-10 olyan alkalmazást, amikért nyávogott, aztán most már csak egy napot bírja a telefon [Defy+ gyári rommal). Ki kellene derítenem, melyik app a hunyó. -
belavagyokbp
aktív tag
válasz #57271552 #21264 üzenetére
Ja, azt nem mondtad hogy ilyeneket is kell tudjon . De hogy segítsek is: Battery Monitor Widget Pro sokáig használtam, nagyon hasznos tud lenni ilyen esetekben.
-
Meetal
csendes tag
Üdv!
105kacsa féle ICS-ről (gondolom nem ez a gond) visszatértem CM7-re előbb MSB1.2-re, aztán feltettem egy CM7 20121207 -et. A gondom az, hogy egyik romnál sincsenek meg az ékezet Ő és Ű karakterek. Sem a menükben, sem az SMS-ekben, sem a telefonkönyvben, sőt a böngészőben sem.
Találkozott valaki ilyennel?
Esetleg van ötlet mi lehet a probléma?Köszönöm.
-
bepken
veterán
-
pete_21
addikt
válasz bepken #21259 üzenetére
Ezt már hallottam, hogy ICS/JB alatt is csak az utoljára megnyitott alkalmazásokat listázza, és ha "félrehúzzuk", azzal semmi nem történik, csak a listát takarítjuk. De ez tapasztalatom szerint nem így van.
A gyári alkalmazásoknál, pl. beépített böngésző, beállítások ablak, stb, ott tényleg nem történik semmi, de én használom a Facebook klienst, és a Facebook Messengert. A Facebook kliens automatikusan indul a telefonnal, mindig fut egy háttérfolyamat, 20-30 Mb memóriát fogyasztva. Ahogy elindítom magát a klienst, megeszik kb. 60 Mb memóriát. Mivel a kliensen belül nincsen bezárás opció, csak a home vagy vissza gombbal lehet kijönni belőle (mint a legtöbb programból), viszont akkor még mindig fut a háttérben, és eszi a memóriát. Programváltóban ilyenkor "félrehúzom" a programot, és ha gyorsan belépek az alkalmazások kezelése/futó alkalmazásokba, akkor látom, hogy kiírja a FB kliensre, hogy: Újraindítás. Majd néhány másodperc múlva már újra 20-30 Mb-ot fog fogyasztani.
Ez igaz a Facebook Messengerre is. Megnyitva felmegy 40 Mb-ra, vagy fölé a memóriahasználat. Kilőve pedig visszaáll 20 Mb körülire (bár a Messenger néhány óra múlva bezáródik teljesen).
Szóval tapasztalatom szerint ez nem csak "előzmény lista", itt tényleg be lehet zárni az alkalmazásokat.
Ilyen ezek szerint tényleg nincs GB/CM7 alatt, ugye?A CM7-ben engem is az vonz, hogy nincs "tötymörgés", pörög rendesen a rendszer. És az, hogy nem kell 40 óránként újraindítani, mint a CMX-et a lassulás miatt. Na meg hogy kicsit tovább bírja az akksi.
De a CMX funkciói nagyon hiányoznának. Sokkal kényelmesebb a kezelése, és ez nagyon hiányozna, ha visszatérnék CM7-re. Nekem így a CMX teljesen alkalmas mindennapi használatra, csak ez a néhány hiba van, amihez már hozzászoktam. Valószínűleg a CM7-tel többet vesztenék, mint nyernék.Google Now: A Google Asszisztens lényegében a Google Now?
"a helyzetinformációkhoz kötött ilyen olyan felugró apró infókat"
Ez pontosan mit takar? Kíváncsi vagyok, miket tud.
Azt, hogy leszámolja, mennyit mentél, azt a GPS-segítségével nézi, ugye? Tehát akkor a GPS-nek is folyamatosan mennie kell? Nem eszi az nagyon az akksit?
A Google Now-t nem lehet külön feltenni, csak ezzel a nagy Gapps csomaggal? (mert most a minimal van fent nálam, és ez bőven elég, sőt, még ez is sok. ebben meg jóval több minden van)
Köszi az infokat! -
tibibi
őstag
Nos a legújabb quarx romnál is jelentkezik a csengési anomália nem értem ,miért nem tudja javítani kicsit felbakott,hogy buktam vagy 4 hívást miatta,pedig egész jól muzsikált idáig.
-
bepken
veterán
válasz pete_21 #21269 üzenetére
hidd el, nem vitatkozni akarok csak próbálj ki valamit kérlek:
1. nyiss meg egy akármilyen alkalmazást
2. feladatkezelőben állítsd le/győződj meg róla, hogy leállt
3. nyomj egy hosszú "házikót"
4. ott van még a listában? a Te verziód szerint nem szabadna ott lennie, hiszen nem futó alkalmazás. de én nem tudom biztosan, mert mindig a visszagombbal állítom le az alkalmazásokat (ez esetben viszont egészen biztos, hogy bent maradtnak a listában a már kilőtt alkalmazások is) - na szóval nem kötekedésképpen, hanem tényleg csak kíváncsi vagyokigen, a GoogleNow az ami igazából a google search része - működés közben: [link] - a 4.2 JB alatt azt hiszem, már pár hardver műveletet is tud csinálni
egyébként valahol láttam az XDA-n, hogy ez ellen e belassulás ellen a HWA lista kurtítását ajánlják...szerintem ez nem működik, de meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
BSOD
senior tag
válasz pete_21 #21273 üzenetére
Nem oldja meg. Minden full töltésnél újraindítok, ill 2 töltés közt is rendszeresen ilyen-olyan okokból kifolyólag. Ez napi szintű újraindítást jelent jellemzően. A hiba előjön így is.
Egyelőre azért maradok cmx-en mert itt a telefonálás közben nem fagy be, bár lehet, hogy az oldotta meg ezt a gondomat, hogy a legalacsonyabb verziójú baseband van beállítva...
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
miskin9
csendes tag
Szia,
Vezeték nélküli hálózaton, DLNA segítségével szeretnék fimet nézni Defy+ ról, LED tv-n. A tv látja a Defy-t, a Defy is látja a tv-t. Képet meg tudok jeleníteni ezzel a módszerrel a tv-n, de videó esetében "nincs megjeleníthető elem" szöveget ír ki. Neked is volt hasonló problémád. Sikerült megoldanod?
Esetleg van valaki, aki tud ebben segíteni?Köszönöm,
-
t.roby90
tag
Sziasztok,
Egy érdekes dolog vetődött fel bennem ma mikor zenét hallgattam kedvenc kis defymen Szal lehetséges h CM7-en jobb hangzást add, mint a CMX?
-
addikt
válasz miskin9 #21276 üzenetére
lehet, hogy a lejátszandó avi (csak példa) nem támogatott formátum?
a DLNA esetében a tv-nek tudnia kell azt a formátumot, amit "vesz" legalábbis nálam ez van.
vannak olyan avi fájlok, amit eszik a rendszer, meg olyanok is, amiket nem.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hj.jani95
aktív tag
Amúgy már senki nem foglalkozik ICS-el? Annyira jó(bb) lenne, minthogy a JB-vel "sz@rakodunk". (Nem fikázásból irtam, félreértés neessék)
[ Szerkesztve ]
Kis Pál vagyok, na hali!
-
fil
őstag
válasz Ákinard #21283 üzenetére
Legegyszerűbb, ha elindulsz Quarx changelog oldaláról. A tetején felsorol egy csomó mirror site-ot. lehet válogatni. Nem utolsó sorban pedig alul ott a change log.
-
snookie86
csendes tag
Sziasztok,
hogyan lehet aktiválni a call rec funkciót?
Köszi
-
addikt
válasz snookie86 #21288 üzenetére
Mindenek előtt rootolt telefon szükséges hozzá, én a gyári V2.3.6 rootolt verzióját használom. Erre fel kell telepíteni a 2ndInit-et, majd azzal telepíttetni EZT. Nekem gyönyörűen működik az ingyenes Call Recorder programmal.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
105kacsa
őstag
válasz hj.jani95 #21287 üzenetére
Filefeltolto linken az ingyenes letöltést válaszd és már megy is lefelé:http://filefeltolto.hu/letoltes/21a1efe4eb83b79b/markspeedboost-ics-20121205.zip(másol-beilleszt)
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
hj.jani95
aktív tag
válasz 105kacsa #21290 üzenetére
Rendben megpróbálom mégegyszer. És köszi.
Más: van új wiui:2.12.28! Vagy az csak nekem új?
v2.12.27/28 (released) - faster Aroma Installer - optimized install steps - optimized Camera settings - optimized scrolling engine - updated APN settings - updated GPS settings - updated proximity driver - added Miui Calendar - added CM7 Calendar - updated Google Play to 3.10.10[ Szerkesztve ]
Kis Pál vagyok, na hali!
-
rzoli
senior tag
válasz hj.jani95 #21282 üzenetére
De, Epsylon foglalkozik vele: [http://www.defy-cm.net/defy_plus-cm9-nightly/]
Pár napja tettem fel, eddig jól muzsikál.
Motorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
PHenis
senior tag
CMX alatti csengőhangprobléma a gyári csh-kal is előjön? Ha nem akkor érdemes lenne megpróbálni kimásolni egy gyárit, megvizsgálni a formátumát (kiterjesztés, kódolás, bitráta...) és legyártani egy ugyanolyat, majd bemásolni. Ha már próbáltátok, akkor nem szóltam...
Itt az [új Wiui] ugyebár?
Most 10.27-es van fent, van benne egy rendszer frissítés nevű alkalmazás. De azt mondja, "nem találhatók frissítések". Pedig ott a 12.27-es az oldalon. Vagy az XDA-s topikba hamarabb kikerül, mint ahol ez az alk. nézi? Kivárok, hogy szól-e magától, hogy van új rom verzió.[ Szerkesztve ]
-
maaniac
aktív tag
válasz tibibi #21298 üzenetére
nem jó helyen keresed ...pedig ott a helyes útvonal...ne a beállításokban keresd, hanem nyisd meg a telefon appot (tárcsázó)...ott nyomsz egy menü gombot majd beállítások
ezt az új wiui-t kipróbálom én is...kíváncsi vagyok meddig marad ...tegnap wr 2.1-et akartam kipróbálni, de még szerencse, hogy utánnaolvastam kicsit...xda-soknak nem bootol be...gondolom hamarosan javítják
-
pete_21
addikt
válasz bepken #21274 üzenetére
Igazad van, ezt elismerem. A bezárt alkalmazásokat is listázza, mert végülis tényleg egy előzmény-lista.
De az is biztos, hogy egyes, memóriafogyasztó alkalmazásokat, pl. Facebook kliens, FB Messenger, és talán 1-2 játék is, be lehet vele zárni.
Tehát mást is csinál, nem csak a listát üríti. Viszont, hogy pontosan mit csinál, azt nem tudom. A FB alkalmazások újraindulnak, minimális ram-fogyasztással. És nem pedig drasztikusan kilövi őket. Esetleg ennek utána lehet nézni valahol, hogy mit is csinál pontosan?
De ilyen tényleg nincs CM7 alatt, ugye?
Írtad, hogy a vissza gombbal állítod le az alkalmazást? Azzal a módszerrel, hogy hosszan nyomod a vissza gombot, és azzal állítod le? Ez alapból nincs engedve, ezt külön kell, ugye?
(Nálam ez nincs engedélyezve, így nekem folyamatosan futnak a programok, nem tudom bezárni őket. Ezért jó a "lista", mert úgy le tudom állítani a FB programokat, amik memóriát zabálnak.)
A Google Now mennyire erőforrás igényes? Az is nagyon eszi a memóriát?
Illetve azt fel lehet tenni külön, vagy csak azzal a nagy Gapps csomaggal, amit az előző hsz-ben írtam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest