Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Megindult az Android 15 a Sony Xperia 1 VI-ra is
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabof1
őstag
válasz killzone1987 #21651 üzenetére
Terminal emulátor programban (pl. Android Terminal Emulator) kiadod a mount parancsot és megnézed, hogy a /data és a /cache sorokban ext3 vagy ext4 van-e.
[ Szerkesztve ]
-
peter077
aktív tag
válasz killzone1987 #21651 üzenetére
Fentebb írták: terminal emulator mount paranccsal. Ill. a fogyasztásban meg fog látszódni.
Lassú voltam, megelőztek.[ Szerkesztve ]
Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
killzone1987
senior tag
válasz szabof1 #21652 üzenetére
Peter és Szabof!
Nagyon Köszönöm!
Már meg is csináltam,most mindent 0-ról kezd a teló.
Remélem jó lesz!
Még egyszer Köszönöm a segítségeteket,türelmeteket!
Majd megírom a tapasztalataimat.
Még egy utolsó kérdés,amikor Quarx kiad egy frissítést,és felfrissítek,akkor ismét megkell ezt csinálnom? -
pete_21
addikt
válasz trickymoon #21590 üzenetére
Köszönöm, megnézem!
(#21622) peter077: Ezt nem is tudtam... Köszi az infot!
(#21623) killzone1987: Értem. Ha volt már azzal tapasztalatod, ami még jó is volt, meg voltál vele elégedve, és most azt keresed, akkor nem szóltam.
Azt hittem, próba-cseresznye alapon ugrasz neki.
Sajnos ez a CMX is szívja az akksit rendesen. Annyira talán nem, mint ahogy Te írtad, de ha játszom is, és wifizek is vele, akkor naponta töltöm én is. Ritkább használattal 2-3 nap.
Nekem még a dec. 23-i rom van fent. Kb. 40 óra után kell neki egy restart, mert belassul. A dec. 30-i romban elvileg javítva lett a csengőhang probléma. Reméljük, hogy gyakorlatilag is.
Nekem sajnos már előfordult restart, bár remélem azóta az a hiba is javítva lett.[ Szerkesztve ]
-
peter077
aktív tag
válasz Tejes Pite #21654 üzenetére
Akik visszaformázták ext3-ra, azok sem viccből tették. Nem kötelező, de az akksi fogyasztásra kedvezően hat.
Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
pete_21
addikt
válasz szabof1 #21652 üzenetére
szabof1 és peter077: Megnéztem Terminalban, ezeket írja:
/dev/block/.../system ext3 ...
/dev/block/.../cache ext4 ...
/dev/block/.../data ext4 ...
/dev/block/.../pds ext3 ...Ezek szerint nekem ext4-en van? Jót nézek ugye?
Az az érdekes, hogy én elsőnek a 10.18-ast tettem fel, úgy emlékszem. Utána már data wipe nélkül frissítettem, és mindig csináltam rom telepítés előtt és után is cache és dalvik cache wipe-ot.
Hogy lehet, hogy mégis ext4-es lett a data és cache partícióm?
Köszi a választ!MOD: Viszont, amikor feltettem a 10.18-ast, akkor már volt hozzá ilyen kernel update: update_for_18.10_v4.zip , és ezt is egyből feltettem a rom után. Lehet, hogy ez rakta át ext4-be? És kezdetektől fogva ext4-em volt?
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz killzone1987 #21659 üzenetére
Igen, nálam is így írja.
Akkor lehet, hogy a data és a cache partíció mindenképp ext4 marad?
Lehet, hogy csak a system a mérvadó? (ami nálunk ext3)(#21634) t.roby90: Azt olvastam, hogy miután felteszed a romot, indítsd el a telefont. Utána restart, lépj be a recoverybe, és csak ezután tedd fel a customize pack-et. Így csináltad? Ha igen, akkor nem tudom, mi a baj.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz killzone1987 #21661 üzenetére
Elvileg de. De nekem kicsit gyanús, hogy a data és cache miért ext4-es...?
-
szabof1
őstag
válasz killzone1987 #21661 üzenetére
A rendszer (a system partíció) mindig is ext3 volt tudomásom szerint. Csak a data és a cache lett ext4 az új QCMX-ekben.
Ezek szerint nem sikerült a visszaállítás.
De a tutit nem én fogom megmondani, mert én csak 1x csináltam ilyet a leírásom miatt (LINK), az is már 1,5 hónapja volt. -
mazsi
senior tag
Tudja valaki, hogy ez melyik fejlesztő műve? cm7
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
fil
őstag
válasz killzone1987 #21645 üzenetére
"...Na de nekem nem ez a célom,hanem QCMX-et akarnék valahogyan EXT-3al használni,mert az akkut is kíméli,és smootabb,lagmentesebb,stabilabb lesz a rom!..."
Miért változna a fogyasztás a filerendszertől
"...Na de,nem tudom a pontos menetet,hogy hogyan kell csinálni,hogy rebootkor ne legyen megint EXT4,és aztán honnan fogom tudni,hogy sikerült?..."
Ha nem csinálsz wipe-ot, akkor nem fogja megváltoztatni. A wipe-ok leformázzák. A datánál ugye el lehet kerülni, de a cache az előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, ha romolgatsz.
-
mihione
őstag
Na egy kis felvilágosítás,quarx azért váltott ext4-re mert elvileg gyorsabb az írási-olvasási sebessége mint az ext3-nak,én gyakorlatban nem igazán vettem észre különbséget.Váltás ext4-ext3 közt a bootmenuben lehetséges úgy ahogy már azt már előttem is írták páran,de minden egyes wipe visszaformázza ext4-re az adott particiót (gondolom azért mert ez az alapértelmezett formátum),wipe után nincs más teendő csak újra visszaalakítani bootmenu-tools-ban ext3-ra.Elvileg amíg nem csinálsz újabb wipeot addig ext3 is marad.
Az akkueséses problémáról itt találtam egy bővebb összefoglalót,és lehetséges megoldást! [link]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
BSOD
senior tag
Most szaladt tele a f@szom a cm10 vonallal. Egy hete használom a 105kacsa félét. Most nincs térerőm egy napja, mellesleg ez is kezd betrottyolni...
Mi a legutóbbi "stabil" cm7. Fuzz féle bevált annó. A legfrissebbet használja valaki?
[ Szerkesztve ]
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
addikt
-
mihione
őstag
válasz Dark Archon #21671 üzenetére
Az lehetséges
-
105kacsa
őstag
I will be back.MSB JB 2 [link]
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
bepken
veterán
új Quax féle CMX
nehogy én is visszategyem! unalmas a GB-s élet... - csak végig kéne vinni pár játékot előtte
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
killzone1987
senior tag
Sziasztok!
Ez miért lehetett?
Leírom tömören,amennyire lehet,elősször olvassátok végig légyszi,hogy mire akarok kilyukadni.
Szóval...
Dec.31-i QCMX-et tegnap leformáztam EXT3-ra,az most lényegtelen,hogy sikerült vagy nem,a lényeg az,hogy újra bekellett laknom a romot. (Ez rendben is van)
Miután belaktam,az ébresztőórát beakartam állítani,és angolul kaptam a hibaüzit,hogy az óra alkalmazás leállt. (Ez eddig oké is,mert olvastam róla,hogy elvileg nem jó.)
Na de amikor ezt kiírta,fogta magát,és újraindult a teló.
HIBA: Mindig,miután a pinkódot beírtam 1-2 mp elteltével elkezdett bootolni.
Kivettem az akkut,hátha megoldja,beírtam a pint,és most tudtam használni a telót.
Aztán,lezártam a képernyőt,és megint ugyanez.
Factory reset,cachék,a romot újra fölraktam,nem állítottam el semmit,csak kapásból lezártam a képernyőt,megint nem volt jó.
Aztán tettem föl egy másik QCMX romot 2012.12.23-asat,amit ezelőtt használtam.
Ismét lezártam a képernyőt,ugyan az az ujraindulásos hiba.
Föltettem egy EXT3-as QCMX-et is,a 09.24-it csak próbaképpen,szintén ugyanez a jelenség.
Mostmár ott tartok,hogy visszahajintottam a WAJKIUI-t,mert nem tudom használni a telefont.
Ezzel a rommal minden oké.
U.I.:
Nem állítottam el a vsl értékeket sem, (mert ugyebár ez is jelenthetné azt,amikor beírom a pint,és mindig újra bootolgat,hogy nem megfelelően van beállítva valamelyik vsl érték,de minden alapon volt.)
Belakni a romot NEM mentésből,hanem kézzel,egyessével,a megszokott appokkal tettem,tehát ez is kizárva.
A memóriakártyát nem töröltem le,máskor sem szoktam,szerintem ez mostsem okozhatott gondot...
Remélem tudja valaki a megoldást,mert így nem tudok visszatérni QCMX-re.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz killzone1987 #21675 üzenetére
Ugyanazt a gappsot használtad mindnél?Nem lehet hogy az kavar be?Én még az ext3-ext4 formázgatásra tudok csak gondolni hogy az hülyítette be a rendszert.Szerintem próbáld meg egy tiszta telepítéssel az egészet újrarakni gyári romról és utána már csak jónak kell lennie...
-
killzone1987
senior tag
válasz mihione #21676 üzenetére
Köszi a válaszod!
igen,mindnél a minimal gapps-t használtam.
QUARX-ról átálltam Wajkra 2 napig,aztán föltettem a Dec 31-i QCMX-et,és mindaddig nem volt semmi baj a rommal,amíg rá nem nyomtam az EXT3-al.
Ezután hülyült be,és mostmár semelyik CMX nem megy,de érdekes módon Wajkiui,az most is jó,lehet azért mert GB...
Az is lehet,hogy ha most megint visszatenném így Wajk után a QCMX-et megint jó lenne...
Majd ezt azért kipróbálom.
Már csak holnap leszek! Jó éjt![ Szerkesztve ]
-
JohnJRambo
csendes tag
Sziasztok!
Már több mint egy éve használom defy+-omat, eddig nem nyúltam hozzá, de tegnap a kíváncsiságtól vezérelve felraktam a telóra a Quarx féle CM10-et. Már többet is próbáltam most épp a 12.31-es van fent. Felrakásnál minden simán ment, működik is minden, viszont valami mégse stimmel. A telefon vmiért úgy érzékeli, hogy teljesen fel van töltve, így hiába teszem töltőre, ha lehúzom azonnal kikapcsol. Telepítéskor teljesen fel volt töltve, de már a friss telepítés után is azt mutatta hogy 100% az akksi, így használtam egész nap amíg le nem merült és kikapcsolt. Azóta pedig csak töltőről tudom bekapcsolni is.
Ha kikapcsolt állapotba teszem töltőre akkor pedig egy kérdőjel van az akksi képén.
A telepítést szabof1 leírása alapján csináltam. Mi lehet a baj?
Már több rommal is próbáltam és wipe battery stat-ot is csináltam, de semmi..Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Akik bűnösek, szenvedjenek !"
-
mihione
őstag
válasz JohnJRambo #21679 üzenetére
USB debuggingnál (vagy ADB már nemtudom) szedd ki a pipát majd rakd be újra,nem mondom 100%-ra hogy megoldja a problémát de másnak is volt ez 100%-os akksis doldo gés náluk bevált
[ Szerkesztve ]
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz JohnJRambo #21679 üzenetére
Szerintem megérett egy akksi-csere. Ha van rá lehetőséged, próbáld ki egy másik defy+, vagy sima defy akksival, ha azokkal is ezt csinálja, akkor viszont szervíz...
Persze ezt csak Én mondom, én ezt csinálnám
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Eddig nem buheráltam a telefont, mert LED hibás, de amint visszajön a szervízből (holnap adom postára) Szeretnék új ROM-ot tenni rá.
A fórumban és a net egyéb bugyraiban is ellentmondásos infók keringenek arról, hogy mi a jó; CM10, CM7, MIUI, WIUI, stb. Gondolom, ez az eltérő felhasználásból és igényekből adódik.
Inkább leírom a ROM-mal kapcsolatos elvárásaimat, hátha ezek alapján egyértelmű lesz a választás.Fontossági sorrend:
1.) üzemidő
2.) stabilitás
3.) sebességEzekre fogom használni: webböngészést, kommunikáció (chat), kamera, telefon, sms.
Ezekre pedig egyáltalán nem: zenehallgatás, játék, filmnézésA játéksebesség és a tesztprogik pontszáma nem érdekel, inkább a programok (skype, galéria, opera, viber, kamera, whattsapp, stb.) közti váltás és a görgetés legyen minél gyorsabb.
Tetszik a MIUI is és a ICS / Jelly Bean kezelőfelülete is, de egyikhez sem ragaszkodom. Mondjuk a MIUI eléggé tetszik. És a proci alulfeszelése sem lenne rossz húzás...
Ez az elsődleges készülékem lesz, amin nem szeretnék sokat kísérletezni, fontos, hogy egy hosszú üzemidejű stabil és gyors ROM-ot tudjak rá tenni.
Ti mit ajánlotok a fenti felhasználásra?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mihione
őstag
Szerintem WIUI GB!
Nálam sokszor volt olyan JB alatt hogy nem csörgött rendesen a teló,csörgött de nem tudtam felvenni na meg 2 naponta kellett egy restart hogy magához térjen a rendszer szóval stabilitást tekintve szerintem nem az a rom amit felraksz és vígan használod mindig kell neki egy kis törődés a helyes működés érdekében...Most wiuit használok és az igaz hogy JB KÉSZENLÉTI módban kevesebbet evett de ha aktívan használod a telefont akkor a wiui sokkal kevesebbel is beéri.Nagyon stabil rom,nálam csak egy két játék közben volt hotboot (logo quiz,nemhiszem h a túlzott terhelés miatt :'D) de ezen kívül semmi gond vele,sebességre is jobb mint a JB nem kell annyit várni alkalmazások megnyitásánál,támogatja a flash-t amit a JB már nem (ez számodra lehet fontos),minden hívásomat gond nélkül tudtam fogadni,szerintem szép képeket csinál videófelvétel is hibátlan,a HD felvételt sztem ne erőltesd mert nem tudja a 30fps-es sebességet és így eléggé darabos (én a CM7 kamerát választottam aromában).Dizájnra szerintem az egyik legszebb rom,átlátható ésszerű menürendszerrel,csupán a gyári launcher nem tetszett de azt cseréltem is az új ADW-re így már tökéletes.Üzemidő talán megvan 2 nap mérsékelt használattal,de egy napot biztosan kibír még úgy is ha sokat játszol és egész nap megy a 2G mobilnet.
Szerk: Multitasking is gyorsabb mint JB-n.
[ Szerkesztve ]
-
maaniac
aktív tag
-
peter077
aktív tag
válasz bepken #21674 üzenetére
Még ne rakjátok fel az új QCMX-et, random boot bugos, valamiért deepsleepből éledve újraindulgat.
Azt hiszem 105kacsa állítása beigazolódni látszik, miszerint ha Quarx javít valamit a romon, előjön egy (vagy több) másik hiba.Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
konigjanos
senior tag
Na, ezt elfogadnám defy utódnak. http://hvg.hu/Tudomany/20130108_huawei_ascend_d2#rss
por és vízálló... -
addikt
válasz konigjanos #21687 üzenetére
Hjuavej... ingyen se kéne. ZTE-vel egyetemben.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
-
bepken
veterán
ha már kipróbálásról van szó...épp ezt tanácsolták ketten is, hogy próbálj ki pár romot!
szerintem senki se fogja 100%-ban garantálni Neked, hogy az ajánlott rom minden elvárásodnak meg fog felelni.
FuZZ_, maniac103, wiui, illetve a CM oldalán található nightly mind jól teljesít. üzemidő sok mindentől függ, de a CM maga eleve többet kér enni a gyárinál. (persze alul lehet feszelni) - illetve a stabilitással se lesznek gondok, bár egy-két fagyás előfordulhat (használattól/használt programoktól, beállításoktól, stb függően..)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
pete_21
addikt
Egyetértek mihione kollégával, a WIUI GB lesz a nyerő nálad.
Ha a sebesség és stabilitás fő szempontok között vannak, akkor a CM9, és CM10 nem igazán jön szóba. Marad a WIUI és CM7. Ha a MIUI felülete tetszik, akkor meg a WIUI a befutó.Ha kipróbálod a CM7-et is, akkor ott ezek lehetnek nyerők: Fuzz és Maniac romja. Maniac romja elég népszerű, keress vissza, találsz hozzá linket is.
Ezek tudtommal sallangmentesek, minden buhera nélküliek.
Tuningolt CM7 a Whiterabbit, ebbe mindenféle hasznos tuning/tweak bele van építve. De vigyázz, mert az új verzió nem mindenkinek indul el. Pl. (#21666) t.roby90-nek sem. A JBdesign volt a hibás, ezért nem indult.
De a Whiterabbit is jó választás lehet.
Próbáld ki, kísérletezz. Én a JB előtt WIUI-t használtam, én nagyon meg voltam vele elégedve, nekem nagyon bevált. Van egy olyan érzésem, hogy azzal Te is elégedett leszel.(#21666) t.roby90: Örülök, hogy jó lett. JBdesign-t fel tudtál tenni külön?
Majd írsz egy kis beszámolót az új Whiterabbitről? -
félisten
válasz mihione #21691 üzenetére
mihione, pete_21: Köszi ki fogom próbálni ezeket!
bepken: Igen, csak szűkíteni akartam a kipróbálandó ROM-okat, hogy fölöslegesen ne húzzam az időt olyanokkal, amik biztosan nem felelnek meg az igényeknek.
Azt írod, hogy a CM Rom-ok alapból többet esznek a gyárinál. Ez minek köszönhető? Van valami konkrét ismert oka, vagy "csak" általános tapasztalat?Kösz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
pete_21
addikt
A gyárinál rosszabb üzemidőt produkálnak a custom romok. A CM9/CM10 észrevehetően rosszabbat sajnos.
A CM7-nek még egész jó az üzemideje, de kicsit a gyári alatt van az is.(#21687) konigjanos: A telefon és a tudása tetszetős. Csak túl nagy a kijelző... Max 4"-os kellene, annál nagyobb már nem. Nem örülök, hogy mostanában már 4,3" feletti készülékek árasztják el a piacot... Alig találni jó ár/érték arányút, ami 3,7-4" közötti. Pedig nem vagyok egyedül, hogy ez a méret a megfelelő. De mégsem tolonganak a gyártók az ilyen telefonokkal.
(#21695) Bici: Általános tapasztalat. Már-már tény. Én azt mondanám, hogy szerintem azért van így, mert a gyárban jóval többet fordítottak az optimalizációra. De a CM7 nem fogyaszt lényegesen többet a gyárinál, szóval nem látványos a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Deeday
senior tag
válasz pete_21 #21696 üzenetére
Ezzel az első mondatoddal nem értek egyet teljesen ! Nekem a jelenlegi és az előző Wajkiui is a gyári üzemidőt felülmúlta szóval szerintem ezekkel a Quarx féle romokkal van itt csak mindig valami apró probléma meg a JB vel. Nekem ami most van teljesen tökéletes az Én általános használatom mellett 2 teljes napot elmegy a telefonom ezzel is meg a gyárival is.
LG G4
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz killzone1987 #21698 üzenetére
-
killzone1987
senior tag
válasz belavagyokbp #21699 üzenetére
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés