Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ráadásul az égvilágon semmi értelme se lenne, mert a 40 nagylátónak éppen nagylátó, a szótári definíció szerint, de azért nagylátónak használni elég korlátozottan lehetne. Ha legalább 28-ról indulna, akkor azt mondanám, hogy elméletileg lehetne értelme, a gyakorlatban akkor sem, mert a targonca kitakarna a képből sok mindent, amivel szállítani kell
Aki él és nem boldog, az téved!
-
.mf
veterán
Először csak gyorsan átsuhantam a szövegen, s gondoltam: "80-400? Mi ebben a nagy hír, rég van ilyen", aztán nézem csak jobban, nem 80-400, hanem 40-800 méghozzá a végén f5.6
Ezeknek elmentek otthonról, és őszintén nem is igazán értem, hogy egy-két szituációt kivéve ez az átfogás miért lenne jó; de még azokban a helyzetekben is könnyen (s jobb minőséggel, de talán még olcsóbban is) ki lehetne váltani egyik vázon 150-600, másikon 70-200 vagy ha még szélesebb kell, 24-105 obikkal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Az ára sem lesz piskóta (mint írtam, szerintem az árából egy második váz plusz rájuk egy-egy obi is kijön), de a mérete, na az lesz csak igazán abszurd...
40-800 f4.5-5.6, és kisfilmes képkockát kirajzolja? 800 és f5.6-ból adódik, hogy a frontlencse legalább 143 mm átmérőjű. Hány kiló lehet vajon ez a monstrum?...
Ezt max. sportközvetítéshez fix állványon használt kamerán (nem fényképezőgépen) tudom elképzelni, ahol még egy kevés értelme van.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ROBOTER
addikt
A Sigmának tizenix éve van 300-800/5.6 obija (sigmonster), szóval a 800mm zoom nem egyedi.
A teleobjektív hossza és súlya azért sokat változhat az évek alatt, lásd 500 L II és 600 L II verzió és a DO objektívek.
-
-
.mf
veterán
A Roboter által említett 300-800 f5.6 Sigma kis híján 6 kg, és fél méternél is hosszabb.
20x átfogás, 40-800... repülő sem mozog olyan gyorsan, hogy az egész tartomány alatt csak 3-5 képet tudj vele lőni Ellenben egy sportközvetítésen kamerán már sokkal inkább el tudom képzelni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Eke
csendes tag
Azért illúzióink ne legyenek a 800mm-nél, már eléggé, "híg" lesz a képe.... Szuper tervezés ide vagy oda az optika törvényeit nem lehet áthágni. Azt meg nem hinném, hogy CaF lencsékkel tömik ki...
-
ROBOTER
addikt
válasz DrojDtroll #12 üzenetére
800mm / 5,6 = 143mm
Ez a belépőpupilla átmérője (ez egy optikai fogalom), a pozíciója a teleobjektíveknél az objektív elé esik a térben (ezért rövidebb az objektív a saját gyújtótávolságánál).
A frontlencse ettől kisebb nem lehet, de az ilyen típusú objektíveknél közel van hozzá. A 600/4-es objektíveknél 150mm körül van a frontlencse, pár mm-rel lehet nagyobb max.
Egy retrofókuszos nagylátószögű (fix, vagy nagylátóról induló zoom) objektívnél a pupilla teljesen más pozícióban van, ott a pupilla átmérőjének többszöröse lehet az első lencse átmérője.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest