Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SzikraHuszár

    csendes tag

    Google, ki keres, talán!
    Hogyan is szedjük szét? Így!
    [link]
    Egy kisebb laposfejű csavarhúzóval lehet ÓVATOSAN feszegetni a telefont (az ÖSSZES csavar eltávolítása után, 10 van), és látszik is, hogy hol (mindig marad egy kis hézag, de legalább ezt nem átlag magyar kőművesek készítették, szóval tényleg csak kicsi :) ).
    Ha nem esel neki, mint Fifi kutya a lábtörlőnek, nem okozhatsz ezzel maradandó károsodást, főleg, ha az akkut eltávolítod a művelet közben!


    A képen látszik, hol az antenna. Persze, ha leveszed a panelt, meg kell fordítanod, hogy lásd a csatlakozókat, na akkor azon jobb oldalt fent lesz az érintkező páros, ugye :D

    Na, de az alaplapon, ha eddig nem jöttünk rá, mi hol van, akkor most ki kell találnunk megint?

    Nem! :)

    Megcsinálod ezt:
    [link]
    De azért leírom magyarisul is:

    Szóval fogsz egy alufóliát, vágsz belőle egy 1cm*1.5cm nagyságú darabot (nem kell pontosan, csak az origami miatt ez lesz most ideális a csí áromoltatásához), majd:
    -hosszában
    -széltében
    -hosszában
    -hosszában
    félbehajtod.

    Az antenna mögött vannak az ahhoz tartozó csatlakozók (a pozícióját említettem), szép aranyszínű négyzetek. Na, oda megpróbálod illeszteni úgy, hogy ott maradjon. Lehet alkalmazni celluxot (bár lehet, hogy bonyolultabb, mint odaszorítani, de talpraesettség kérdése, viszont nagyobb fólia kell hozzá), csak ügyelj, hogy az alaplapon található érintkező ne azzal próbáljon meg összesimulni. Tudom, fontos dolog a védekezés, csak hát abból (ha hatásos) nem születik semmi, nekünk meg sok kicsi jel kell. Erre kell ügyelni. Fém-fém kapcsolatra, Visszapattintod ezt a panelt és ha van vétel, csavarozhatod is, majd végül a hátlap és öröm bódottá.

    Ha ez nem jött be, akkor szakadt az antenna, vagy az oda vezető úttal vannak bajok. Akkor jön az, hogy először az antennáról lekaparod a műanyag réteget (a képen jól látszik, hol megy a réz, na ha azt rendesen látod, kész).
    Finoman kell dolgozni, ne túl erősen nyomd rá, úgy kell, mint a kaparós sorsjegyet. Na, ezt vékonyan be kell futtatni ónnal.

    Ha ez sem jött be, akkor valamelyik csatlakozóval lesz gond. Ekkor jön a közvetlen forrasztásos módszer.
    Ekkor eltávolítjuk a kék vonallal jelzett csíktól jobbra eső részeket (szóval azt a szalagot, ami bemegy az alaplap felé, készítünk egy csinosabb likat (tetszés szerint gyér szőrzettel körülvehető) a helyére és MAJD beforrasztjuk a vezetéket a jelölt helyre. De csak majd! Mivel azt előbb az alaplapra kell (jelölt hely), át kell dugni a lyukon, visszapattintani a hátsó panelt ÉS AZTÁN forrasztható rá az antennára.

    Nem kell félni, kezd az alufóliással! Csak ne kezdjen el vándorútra az alaplapon, mert ha valamit rövidre zár... De elég, ha a pattintásig helyén marad, azt meg ha óvatosan, ügyelve végzed, végig is követheted. Ha a zárás pillanatában úgy látszott, a helyén van, akkor az nem mozdul már el.

    A másik megoldás egy megbízható ember keresése, aki ezt megcsinálja. Lehetőleg ne a szomszéd Pistike legyen.

    Ezt a kommentet vagy 3 kezdeményből vágtam össze, mert közben rákerestem a szétszedős videóra és onnan jó képeket tudtam felhasználni, szóval ha valami nem érthető, hát... akkor legalább tudom valamire fogni.
    Esetleg ha valaki lefordítaná, az XDA fórumon ezért az infóért 2 köbméter Szerbusz sört fizetnének :DD .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák