- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
droidforever
tag
Szevasztok,akinek megvan a real racing 3 legyen szíves megnézni mennyi helyet foglal a készüléken!A válaszokat előre is köszönöm!
-
bubus66
nagyúr
válasz kecsawi #5052 üzenetére
(#5052) kecsawi
Ez hogyan történt. Miért vágtad földhöz? Lehet cserélni komplett kijelzőt. Jó pénzért megcsinálják.
(#5053) droidforever
Ha értelmeset nem tudsz mondani, akkor inkább maradj csendben.
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
kecsawi
senior tag
válasz droidforever #5053 üzenetére
Amint látod, néha elkap a hév, kérlek ilyenkor ne kerülj a kezem közé
-
bubus66
nagyúr
-
prannk
őstag
Ha csak az üveg sérült akkor itt tuti olcsóbb!
-
bubus66
nagyúr
-
seawolf570
aktív tag
válasz bubus66 #5061 üzenetére
bubus66-nak igaza van, nem érdemes vele szórakozni, be kell vinni egy szervizbe ott megcsinálják és marad a garancia. Egyébként a képen nagyon jól látszik, hogy nem csak az üveg sérült, hanem alatta a kijelző is (ez a felső részen lévő elszíneződésből jól látszik). A legnagyobb probléma a telefon vékonysága, nagy az esély rá, hogy a nyáklap is sérült a kijelzővel együtt.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
karoly70
csendes tag
Én az alcatel 990-est vágtam földhöz mérgembe,enyhén ittas álapotban.
Ezután vettem az L-9 est,na erre megprobálok jobban vigyázni mivel nemis
egy árkategoria.A régit meg eltetem a szekrénybe,annak is a kijelzöje repedt ösze
különben üzemképes. -
droidforever
tag
válasz bubus66 #5054 üzenetére
Szerintem meg azt írok amit akarok,szabad országban élünk és szerintem nem ittuk meg a pertut,hogy megmond mit tegyek!Nem sértő szándekkal írtam azt hogy "nézegesd"Sajnalom hogy így járt a készülékével,de sztem mindenki tudja mi ilyenkor a teendő!!!Szervízbe kell vinni!
-
karoly70
csendes tag
válasz seawolf570 #5062 üzenetére
Akkor már szerintem ujjat érdemes venni,vagy jo álapotu használtat.
-
bubus66
nagyúr
válasz droidforever #5064 üzenetére
Azt nem mondta senki sem, hogy nem szabad országban élünk a pertu ivást meg 99%-hogy én kérhetném ki, mivel itt tegeződés van ezért elkapott a röhögés az ilyen kikéréstől. Akkor miért nem azt írtad oda, hogy "vidd Szervizbe" vagy nehéz lett volna a szabad országban ezt leírni.
(#5062) seawolf570
Az enyémnek a nyáklapja sem sérül mikor landolt a 3. emeletről.
(#5065) karoly70
Van bent igazad hogy újat érdemes venni ha valóban csak a üveg meg a kijelző panel sérült akkor meg kell csináltatni a szervizzel, (amiért ilyen esetben fizetni kell) és akkor a garancia is meg marad.
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz karoly70 #5067 üzenetére
Lehet választani megrendelni az e-bayról, és megcsinálni, akkor többet nincs garancia. Nem lehet olcsó mulatság a szervizben az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz DiamondBack #5049 üzenetére
Tegnap este tesztelgettem, ha nem teljesen száraz a kezem (nedves, izzadt, hasonló) akkor beragad, ha száraz akkor általában nem. Mivel itt a nyár és a jóidő, ez elég sűrűn előjönne, tutira visszaviszem ma.
-
seawolf570
aktív tag
Bocsi nem neked szántam a választ.
Na akkor leírom, miért jó a szerviz (nem vagyok szervizes és nem is reklámozok szervizt, csak a tapasztalatokat írom le).
Kb. 3 éve húgomnak volt egy E51-es Nokiája ami kb. 1-1,5 éves volt. A munkahelyén kicsit idegileg kikészítették és már alapból ideg volt, amikor próbált engem felhívni egy sürgős ügyben, de én nem vettem fel a telefont, mert a kabátomban hagytam és így nem halottam. A huszadik próbálkozás után annyira felspannolta magát, hogy amikor beszállt az autójába, az ülésre dobta a telefont, ami onnan elpattant és kijelzővel valami kemény műanyagnak vagy fémnek ütődött. A kijelző kb. olyan lett mint a kollégáé fentebb. A készülék működött, csak látni nem lehetett semmit a kijelzőn. Amikor találkoztunk megmutatta és megkérdezte mit csináljon vele, vegyen újat, vigye be a szervizbe, vagy majd én megcsinálom. Természetesen műszerész létemre én azt mondtam, jobban jár ha én rendelek hozzá egy kijelzőt, és majd kicserélem. Meg is néztem a neten, olyan 7-12 k környékén voltak az új kijelzők, de ugye akkor a gari ugrik. Gondoltam egyet és bementem a pécsi Nokia boltba, ami szerviz is, egy próbát megért. Megnézték a telót, csóválták a fejüket (vajon mi történhetett vele, mondtam leesett), majd azt mondák másnapra megjavítják ha jól emlékszem 10-12 k-ért. Mindjárt ott is hagytam, gondoltam ennyiért nem érdemes vele vacakolni, a netről kétes dolgokat rendelni stb. Természetesen azt mondták gari így marad, ha ők csinálják, csak ki kell fizetni az árát. Annyira jó fejek voltak, hogy először gondolkodtak azon is, hogy lehetne gariban megcsinálni, de hát a törést nehéz így benyeletni a gyártóval, ha lett volna rossz kijelzőjük, akkor megcsinálták volna.
A lényeg most következik. Másnap kész lett a telefon, el is hoztam, nagyon jól működött első ránézésre. Pár héttel később húgom el kezdett panaszkodni, hogy vacakol a telefon, megszakadnak a hívások, nem mindig jó a mikrofon, eldobálja a térerőt stb. Visszavittem a Nokia szervizbe, ahol azt mondták, több mint valószínű a nyáklap is megsérülhetett az ütéstől, ezért vacakol. Szívesen kicserélték volna gariba, de azt mondta a srác, vigyük vissza T-be, ott valószínűleg kicserélik egy másik telóra, mert akkor már nem lehetett kapni az E 51-et (így jobban járunk). Meg is történt, vissza lett víve a T-be, ahol kicserélték egy vadi új E 52-re újabb két év garival. Természetesen a Nokia szervizben a gari papírra nem írták rá a törött kijelzőt, csak sima javítást, ezért nem is firtatták a cserét. Látták már javítva volt egyszer, gondolták akkor ők már nem szórakoznak ezzel, persze azt nem tudták, hogy a kijelzője lett eltörve és ezért sz@r az egész telefon.
Ezek után el lehet dönteni, mi az olcsóbb, elvinni Józsihoz a telefonnepperhez, akinek az eredeti szakmája szakács, vagy cukrász, esetleg ács vagy kőműves, vagy okosan megbeszélve egy szakszervizzel kicseréltetjük velük nem sokkal több pénzért De meg lehet rendelni kétes helyről is a kijelzőt és minden szakképzettség, tudás és szerszám nélkül nekiugrani, hiszen egy szabad országban élünk. Persze ha balul sül ki a dolog, a tükör elé lehet állni és arcképen köpni saját magunkat, hogy mekkora pancserok voltunk.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
bubus66
nagyúr
válasz seawolf570 #5070 üzenetére
Igen ez így van ahogy leírtad köszönjük, nagyon tanulságos volt az egész
-
sarkanyolo2
őstag
-
Gzolo
senior tag
válasz seawolf570 #5070 üzenetére
Tanulságos sztori, szerencséd volt egy korrekt szervizzel, sajnos Homáron olvasni sok sztorit, hogy néha rosszabb állapotban kapják vissza az emberek a telót mint előtte. Volt ismerősöm, szintén Nokiával, neki 5x volt szervizbe küldve, x hét után mindig újra előjött ugyanaz a hiba, mígnem utoljára már ráborították a T-re az asztalt. A sztori végül happy end lett, Lumia 800-at hoztak el a teló eredeti árán úgy, hogy még tokot is vehettek hozzá, mert olcsóbb volt mint a régi teló.
Mindenesetre visszavittem, csávó is látta, hogy gond van a bekapcsológombbal. A biztonság kedvéért ráírattam a papírra, hogy mély karc nincs a kijelzőn, milyen állapotban adtam le. 1-2 hét lesz.
Cserébe egy Xperia Ray-t kaptam 2.3.4-gyel, 4,7" után 3,2" nagyon kicsi, és hiányzok a sok-sok kényelmi dolog a szoftverből, ami az Lg-ben megvan
-
seawolf570
aktív tag
Örülj neki, hogy egyáltalán "okostelefont" kaptál, én pár éve egy 5800-as Nokiát vittem be javításra, amit kiküldtek Hollandiába és egy 20 Ft-os telefont akartak cserébe adni, ami úgy nézet ki, mintha a pöcegödörből vették volna ki. Illedelmesen csak annyit mondtam, hogy köszi van tartalék telefonom, majd küldjétek az SMS-t ha kész az enyém. Ennyit a pécsi T-ről, meg egyébként is ilyenek szinte mindenhol. Igen náluk néha rájuk kell borítani az asztalt, ha máshogy nem megy.
Egyébként véleményem szerint érdemes inkább a márkaszervizekbe vinni ha van mint pl. a Nokiánál, ha meg csere a telefon, akkor ők úgy is kiállítanak egy papírt róla, amivel be lehet menni pl. a T-be, ott pedig nyalhatnak sót. Sajnos ha szolgáltatónál veszi az ember a telefont, akkor csak a szolgáltató jogosult a cserére, a függőség miatt, az más kérdés, hogy néha ők is csak függetlenre tudják cserélni. De az igazolást minden esetben ki tudja állítani a márkaszerviz a cseréről és ez ellen a szolgáltató nem tud semmit tenni, köteles elfogadni, mivel a márkaszerviz a gyártó "keze". Természetesen ilyenkor a szolgáltató pampog, hogy miért nem hozzá vitted ők is megvizsgálták volna (az én esetemben is ez volt), a válasz ilyenkor egy mosoly és "azért mert ehhez volt kedvem" (belül meg "egyébként bek@phatjátok"). És ami érdekes még, a márkaszervizben elém raktak kb. tíz telefont, mert olyan pont nem volt és megkérdezték, hogy arra az egy napra melyiket szeretném elvinni (volt olyan ami sokkal jobb volt).
Na de nem akarom szét OFF-olni a topikot, a lényeg, hogy érdemes körülnézni a lehetőségek között, mert minden vert helyzetből ki lehet jönni jól és nagyon rosszul is.
Az L9-et illetően pedig nagyon meg vagyok elégedve, még így fél év után is, nem bántam meg, hogy ezt választottam. Jobb, nagyobb tudású,minőségibb telefonok vannak ennél, de nem ezen az áron. Ár/érték/tudás/minőség arányban, szerintem még mindig ez az egyik legjobb a kategóriájában. Ha most kellene választanom, megint ezt választanám, pedig az életben nem volt LG telefonom előtte, sőt ettől a márkától mindig is elhatárolódtam, ha telefonról volt szó.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz seawolf570 #5074 üzenetére
Természetesen tökjó arra a Ray amire kitaláltak, kicsi, gyors, mutatós okosteló, épp csak most döbbenek rá, mennyire kényelmes rendszert hozott össze az Lg és mennyire jó a nagy kijelző.
Én is abszolút meg vagyok elégedve vele ha az itt említett problémáktól eltekintek, nagyon jó teló és tuti megéri az 1 évet, amit jópár éve egy teló sem ütött meg.
-
mihione
őstag
válasz seawolf570 #5074 üzenetére
Atrix 2 veri hidd el és újonnan 57 ezer ft az ára szerintem a legjobb ár/érték arányú teló ebben a kategóriában.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
karoly70
csendes tag
Nemtudom hogy az optimus 4x hd menjivel volna jobb mint az L9 de szerbiában olcsob a 4x hd mint az L9, lehet hogy érdemes let volna várni 2honapot a 4x-re.
-
darthdenes
tag
válasz karoly70 #5077 üzenetére
Tegra=szaxi. Nyers számításokban biztos sokkal erősebb. Tehát ha játszol akkor jó választás, és itt érkezünk el a szaxihoz, mert a játékgyártók nem igen gondolnak tegrára így kevés a jól megírt játék rá. Energia igényes stb. Egyedül a jobb kamerát meg a szebb kijelzőt irígylem, mást biztos nem. Nem véletlen esik annak a telónak az ára. Jó az L9 2x után biztos
-
Deathdox
csendes tag
Elég rég nem írtam ide és azóta sok mindent történt. Az L9-emet gond nélkül lefrissítettem a gyári frissítővel v20c-re majd gondoltam, mivel a barátnőm nyaggat, hogy csak is az én ,,kicsi kis" L9-em érdekli, így lepasszoltam neki. A barátnőm most happy, mert van egy hibátlan külsejű, hibátlanul működő L9-e. Én meg családban maradtam és vettem magamnak 90k-ért egy független LG Optimus 4X HD-t. Azt hiszem nem bántam meg. Nagyon jó az L9-is, de SAJÁT véleményem szerint valamivel jobb a 4X annak ellenére, hogy sokan nem ezen a véleményen vannak valamiért. Az tény hogy jobban melegszik a 4X és a fényereje is kicsit nagyobb, de viszont erősebb hardver mellett is bírja addig aksilag, mint az L9. Mind2őn JB futkos és tényleg nem tudok semmi rosszat mondani egyik telefonról sem. Mind2ő megéri az árát. Mindegyik telefont csak ajánlani tudom.
LG Optimus L9 --->[LG Optimus 4X HD] 4.1.2 v20a, a póker Royal Flush-e. :)
-
Milestone2
nagyúr
válasz Gerzson6875 #4773 üzenetére
Felraktam.
Nem az.Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Gerzson6875
tag
válasz Milestone2 #5081 üzenetére
legalább kiderült
-
Milestone2
nagyúr
válasz Gerzson6875 #5082 üzenetére
Te azt írtad, az, bubus66 megmondta, hogy nem az, de legalább most már kipróbáltam...
Felraktam v20c-t, majd v20b-t, de ahogy a mester mondta, csak a neve open.
Egyébkén az a gyanúm, hogy az EUO, meg a HUNGARY tök ugyanaz, még a mérete is egyezik...
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Milestone2
nagyúr
És a mester -t, most jó értelemben írtam, mielőtt bárki mást gondolna.
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Milestone2
nagyúr
Felraktam a v20d Baltics-ot.
Mert az előzőekből gondoltam, hogy ez az v20c EUO baltik nyelvekkel kiegészített változata lesz.
Simán megy magyarul is ebből következőleg és értelemszerűen locked,
persze nem is gondoltam másképp...[ Szerkesztve ]
-
akcsy
tag
válasz mihione #5076 üzenetére
Köszönjük EMESE! Ennek a hozzászólásodnak aztán igen sok értelme volt, akkor szerintem át is térhetsz egy Atrix 2-es fórumba, és ott dícsérd... Ha azt írta meg van elégedve, akkor kész... Ne akard rábeszélni kisebb-vaskosabb telóra... Most ebből ne indíts vitát, hogy de mégis így úgy, UGYANAKKOR már nem tudom itt olvasni, hogy JAJJ AZ ATRIX 2-őm mennyivel jobb mint ez a szar... Inkább vágd földhöz ezt a telót, vagy vannak oldalak ahol el tudod adni... Itt tőled még semmi értelmes hozzászólást nem láttam
-
mihione
őstag
Jól kivagy ember...én csak leírtam a véleményem h ennyi pénzért jobbat is lehet kapni,de kinek mi a fontos a 4,7 vagy elég a 4,3 col,recsegő ropogó,nyikorgó vékony vagy vaskos de normálisan összerakott készülék.Nyugodj meg már vissza lett cserélve,amúgy se húztam magam rajta mivel nem volt veszteni valóm csak furcsálltam hogy ennyire szarul bírja az akksi.
1 óra 14 perc kijelzővel végig wifi ami szerintetek a legnagyobb fogyasztó...1700 Mha...Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
akcsy
tag
válasz jooker82 #5087 üzenetére
Jogos kérdés
mihione
Persze, az ilyen értelmes hozzászólásaidtól kész vagyok, de mondom, ott a stabil készüléked, lehet átmenni a másik fórumba...
Nekem ez is nagyon stabil... Most már nem tudom megmutatni, mert most töltöttem, de 21 órás készenlétben volt a telóm, amiből 19 órán át volt Wifi kapcsolva ezen belül olyan 16 órát használtam aktívan, és még volt egy órás játék, ami nem szókereső féle akksikímélő játék volt...
De mindenkinek meg van a saját véleménye... Többen szeretjük, és ez a fórum egyébként sem azért jött létre, hogy a te telefonod reklámozd... Arra ott van a fórumod, meg a melyik telefont vegyem című téma... Köszi -
akcsy
tag
válasz droidforever #5051 üzenetére
1,6Gb-al nyugodtan számolhatsz, elvileg kevesebbnek írja, de többet fogyaszt, ezt nem nagyon vágom... A JB-re semmiképp se próbálkozz, mert nem képesek rá fixálni, ha ICS-d van akkor mehet
-
bubus66
nagyúr
válasz Milestone2 #5085 üzenetére
(#5085) Milestone2
Akkor a balticsba van magyar nyelv? Mert az L7-be írták, hogy feltették és megcsinálták a factory resetet és eltűnt belőle a magyar nyelv.
Valami leírást előlegbe tudsz adni róla?
Na ugye ezt (most nem kötekedésként) kérdezem akkor hogyan lehet az EUO, hogy ha egy órát nem idítod újra akkor nyitva lesz a bootloader ki próbáltad?
(#5086) akcsy
Mi az az Atrix2? Az valami ROM vagy telefon?
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz mihione #5088 üzenetére
Annak bírja szarul aki nem ért hozzá. Köszönjük szépen meg fogadtuk, a tanácsot, én nem tudom neked mi recsegett meg ropogót.
4,7" 13 óra alatt 6% nem rossz
[ Szerkesztve ]
-
akcsy
tag
válasz droidforever #5093 üzenetére
Mert elv frissítették? És most min használod?? ICS vagy JB?? Ha JB akkor az átlátszó kocsik már eltűntek??
bubus66
Én is azt hittem, hogy ez valami rom, de utánanéztem, Motorola egyik telefonja... Aki azt szereti, vegye azt...[ Szerkesztve ]
-
droidforever
tag
Egy kérdés.avast-ot használok létezik jobb progi is vagy bízhatok benne nyugodtan!Ki mit használ?
-
-
mihione
őstag
válasz bubus66 #5092 üzenetére
Biztosan nem értek hozzá,nem tudtam hogy fejlesztőnek kell lennem ahhoz hogy keveset fogyasszon a készülék ha használom...
Értem én hogy 4,7 de azt is figyelembe vehetnétek hogy az akksi is ehhez mérten van tervezve.
Kérnék akkor egy olyan SC-t is amin a wifi is ment és a kijelző legalább egy órát volt használva...
A hátlap és úgy maga az egész telefon picit nyomkodd meg és tuti hallani/érezni fogod hogy deformálódik az egész nálam még a bekapcs gomb is nyekergett ha a szélét nyomtam meg.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
bubus66
nagyúr
válasz mihione #5098 üzenetére
Milyen nyekerget az a Atrix2?
Kérni szabad mindent nem téveszteted el a topikot? Ez az L9 topic és nem az Atrix2. Van neked egyáltalán L9?
Én csak ilyen Motorolát ismerek meg anno ilyennel dolgoztam
Ezzel is lehetett telefonálni
Atrix4
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest