Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cjvt3o

    aktív tag

    Én ezt az MKV dolgot nem annyira értem. (Most átugorva azt, hogy az MKV konténer, szóval a videó/audió felbontás/ráta önmagában neme oka és következménye az MKV-nak, maradjunk annál, hogy HD vagy full HD felbontású videót tartalmazó MKV-ről van szó.)

    Ez elsősorban sw kérdés. Gyakorlatilag bármilyen HW-n le lehet játszani full HD anyagot, így MKV-t is, maximum lassú lesz (ügyetlenebb megoldás) vagy túl sok drop lesz benne (ügyesebb megoldás).

    Tehát valójában az erőforrások képessége (illetve a szabad erőforrások mennyisége) csak a lejátszási sebességet / dropot befolyásolja, magát a képességet nem.

    (Itt jegyezném meg, hogy újabban nagyon divatos szidni a mindenfele SIGNAL sendereket (másnéven appkillereket) pedig a valóság az, hogy a nem futó, épp csak memóriában csücsülő (fölösleges daemonként, vagy zombiként funkcionáló) alkalmazások bizony felzabálják mind a memóriát, mind pedig a CPU időt (a ciklusba ugyanis akkor is belekerül egy app, ha csak annyit foglalkozik vele a CPU, hogy megállapítja, nem kell vele foglalkozni), és ezek egyfelől az erőforrásokat eszik fel szép komótosan (pl. a folyamatos MKV lejátszás elől), mind pedig a fölösleges körök és műveletek fölösleges akkumulátor aktivitást is követelnek. Bizony, egy daemont is le szokás állítani, ha nem akarjuk daemonként használni - más kérdés, hogy nem feltétlenül SIGNAL KILL-el, ha van EXIT -, vagy kifejezetten arra beüzemelni egy daemont, hogy figyelje a kéréseket, és gondoskodjon az azok kiszolgáláshoz szükséges app-ok elindításáról, majd a folyamat végén a bezárásukról. A Froyo-n ilyen rendszerszintű támogatást - legalábbis user space szinten elérhető módon - nem látok, ha magába az adott app-ba nem volt kedves beépíteni a kóder, akkor az appkillerek nagyon hasznosak tudnak lenni. A 2.3-ast nem ismerem, ott lehet, hogy van erre valamiféle megoldás (start/stop/restart).)

    Szóval mi a helyzet az MKV-val? (HD és full HD avi-t, azaz más konténert ugyanis lejátszik a teló akadás nélkül - ha nem fut mögötte még 30-40 zombie.)

    (Most hagyjuk azt, hogy még desktopon se nézek full HD-t, mert ugyan mit és minek. :) )

Új hozzászólás Aktív témák