Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) z0d1AK


z0d1AK
(PH! nagyúr)

FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

2011. május hónapban, a Telenornál folyamatban lévő hálózatfejlesztés és annak finomhangolása miatt rendszeresen előfordult a térerő kimaradása, a 3g hálózat elvesztése. Ezek a problémák nem a telefon meghibásodására vagy szoftverének problémájára vezethetők vissza, hanem egyértelműen a szolgáltatónál felmerülő hálózati kimaradások eredményei. A Telenornál ezen fejlesztések 2012. év végéig elhúzódnak, így előfordulhatnak a későbbiekben is hasonló gondok.

I. SPECIFIKÁCIÓK, VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK, HIBAJELENSÉGEK, HASZNOS TIPPEK

2011. első negyedévében jelent meg ez az első 2 magos okostelefon. Kis hazánkban a Telenor árusítja illetve mobilos boltokban már 90.000,- Ft környékén kapható kártyafüggetlenül. Többen jelezték, hogy az olcsóbb helyeken esetlegesen külföldről behozott nem európai független telefonokat adnak el, ezekkel a későbbi szoftverfrissítések után jelentkezhetnek problémák, ugyanis ilyen esetekben olyan romot tölt a telefonra, ami esetleg nem tartalmaz magyar nyelvet. A magyar nyelv ebben az estben is visszaállítható lesz (lásd később). Sok ilyen "olcsó" boltban pedig a következő bekezdésben leírt gyári tartozékok zömét is kihagyják a csomagból és külön vásároltatják meg a vevővel, ezért mindenképpen tisztázzuk mit is kapunk a pénzünkért.

USA-ban a T-mobile G2X néven árulja a készüléket, ám hiába ugyanaz a telefon hardvere, a szoftverüket/rom-jukat nem lehet cserélgetni.

Specifikációk, tartozékok:

Mérete/súlya elég jelentősnek mondható 123,9 x 63,2 x 10,9 milliméter/139 gramm, ám ez cseppet sem zavaró, sőt kifejezetten kellemes a fogása. Anyaghasználata és az összeszerelés minősége első osztályú, sehol sem ropog, nyikorog. A telefon kijelzője egy 4 hüvelykes kapacitív 480*800pixel felbontású IPS paneles TFT-LCD. 512MBRAM és 8GBROM áll a felhasználók rendelkezésére, ebből olyan 5.5GB-ot használhatunk bármire (a többit a gyári programok foglalják le), illetve microSD kártyával bővíthető. Operációs rendszernek a 2.2.2-es Froyo-t kapjuk a készüléken, melyet a 2magos NVIDIA Tegra 250 1GHz-es processzora hajt. Természetesen itt is elérhető az Android Market, mely segít a testre szabhatóságban és ledes, 8megapixeles fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket, amely HD video felvételére is képes.

Az alapcsomag tartalma: készülék+1500mAh akkumulátor+HDMI kábel+stereo headset+töltő fej, leválasztható USB adatkábellel.

Tapasztalt hibák:

- Sokunknál előfordult a kijelző bevilágítása, igazából olyasmi tünet, mintha a kijelző elválna a védő felülettől [link] [link] - garanciában cserélik a készüléket (az én esetemben így volt, egyébként a képeken láthatónál sok esetben minimálisabb volt ez a hiba)

- Töltés közben lefagy a telefon és semmilyen funkciója nem elérhető --> csak az akku kiszedése segít, illetve a legfrissebb szoftver felrakása után általában eltűnik a probléma.

- Töltéssel kapcsolatban még olyan hiba is előfordult, hogy bár 100%-ra feltöltöttnek mutatta a telefont, levéve a töltőről nagyon hamar (1-2 óra alatt) lemerült, itt is szintén a legfrissebb szoftver felrakása oldja meg a problémát.

- További hiba lehet, hogy nem mutatja aktívnak a töltést, az akkumulátor szintje megreked egy ponton, a restart ezt megoldja.

- Nem tudunk hívást fogadni/nem is jelzi, hogy hívásunk-sms-ünk volt, illetve nem tudjuk a hívást befejezni, hívás után percekig új hívást kezdeményezni, ez szintén szoftveres probléma, ez is megoldódik a legfrissebb szoftver felrakása után.

- Előfordulhat olyan hiba, hogy a fényképeinket a galériában nézegetve bizonyos nagyításnál a kép jobb oldala egy sávban zajossá válik. [link] A legfrissebb szoftver felrakása azonban orvosolja ezt a problémát is.

- Bár nem mondható típushibának, de többször hallottunk pixelhibáról is, ez ugye általában egy teljes képernyős sötétebb egyszínű képpel ellenőrizhető. (tudtommal ebben az esetben is cserélik a készüléket)

- Az .mp4, illetve .mkv fájlok bizonyos fajtái szoftveres támogatottság hiányában nem játszhatóak le. Az 1080p fájlok egyáltalán nem támogatottak, a 720p fájlok csak bizonyos változatai játszhatóak le (pl.: brrip). Ugyanez igaz a youtube videókra, 720p és 1080p támogatás jelenleg nincsen.

Hasznos/ajánlott programok:

Launcherek:

Lecserélhető a gyári LG Home felület, ez által több lehetőség nyílhat a testreszabhatóságra, illetve a képernyők közötti váltás alatt sem lesz érezhető akadozás.
Launcher Pro
ADW Launcher EX
GO Launcher EX

Fájlkezelő:

Erről igazából felesleges is írnom, nagyjából a windows fájlkezelőjéhez hasonló program, rengeteg lehetőséggel.
ASTRO File Manager
Android File Manager

Multimédia:

PowerAmp Music Player - egy nagyon jó hangzású, de sajnos trial változatú zene lejátszó rengeteg beállítási lehetőséggel
Rock Player Lite - pici, ám annál nagyobb tudású hang/videó lejátszó
QQ Player - egy nagyszerű videólejátszó, mely tökéletesen kezeli feliratainkat is a filmjeinkhez
XiiaLive Lite - Online Radio ez azoknak kötelező, akik szeretnek online/stream rádiókat hallgatni

Internet:

APN on-off Widget - 3G adatforgalom ki/be kapcsolása
3G Watchdog - 3G adatforgalom naplózása, limitek beállítása
Dolphin Bowser HD - nagyon jó minőségű böngésző, teljes, gyors
Opera Mobile Web Browser - böngésző, mely gyors és a flash tartalmakat is szépen megjeleníti és elérhető egy kevesebb adatforgalmat generáló Opera Mini Web Browser nevezetű alternatívája is, ez utóbbi általában nem a teljes weblapot, hanem a mobiltartalmakat tölti be.
Skype - szinte teljes értékű Skype alkalmazás, videóhívás funkcióval
MSN Messenger: Mercury Free - mint a neve is mutatja, ez az msn messenger androidos alternatívája

Rendszer programok:

Ezeket csak óvatosan érdemes használni, ám használatukkal gyorsabbá, könnyebben kezelhetővé tehetjük okostelefonunkat.
Active Apps Ads / Task Manager - aktív alkalmazásokat kezelhetjük, ramot üríthetünk, uninstallálhatunk, stb.
Apps 2 SD Free - az esetleges programjaink/játékaink amik a telefonra települtek átmozgathatóak a külső vagy belső SD kártyára (némelyikhez ROOT szükséges, arról majd lentebb bővebben)

Általános kérdések

A 2 magot használja/kihasználja? - jelenleg a 2.2-es android rendszer nem igazán aknázza ki a 2 mag adta lehetőségeket, a 2.3-mal majd javulni fog a helyzet, ezzel együtt a telefon nagyon gyors. Igazi többmagos támogatottság csak a 4.0 Ice Sream Sandvich alatt fog az androidos készülékekre érkezni

Valóban Gorilla Glass a kijelző? - igen, ezt a GorillaGlass honlapján is megnézhetjük, viszont érdemes rá fóliát tenni, mert zsebben hordva hajlamos karcolódni (pl. fémmel érintkezve nem karcolódik, viszont ásványi anyagokkal: kavics, homok hajlamos karcolódni, természetesen itt is kisebb hajszálkarcokról beszélünk)

Mikor jön ki rá a 2.3-as frissítés?? - a legfrissebb információk szerint 2011. szeptember környékén várható a Gingerbread. Egy alpha változat már kiszivárgott, így biztosak lehetünk benne, hogy az LG mérnökei dolgoznak az update-en.

Tényleg 1 napig bírja az akku? - ha a telefon folyamatosan nyomkodva van, illetve ha valamilyen adat kapcsolatot használ (3g/wifi) akkor lemeríthető 1 nap alatt. Film nézéssel, játékkal sokkal hamarabb is. Ha csak telefonálásra használjuk, esetleg néha kis böngészgetéssel/mail nézegetéssel akár 2, minimális használat mellett 3 napot is kibírhat. Az akkumulátor üzemidejét növelheti a kijelző fényerejénel csökkentése, a 3G adatforgalom letiltása, az adatkapcsolat, az automatikus szinkronizálás és a háttéradatok frissítésének kikapcsolása, valamint a csak GSM mód alkalmazása.

A GPS adatforgalom nélkül használható? - Igen, a megfelelő programmal használható és viszonylag gyorsan talál kapcsolatot.is.

Van-e erősebb akku hozzá? - eBay-en található pár erősebb akku, bár a minőségük egyelőre ismeretlen. Illetve ha valaki gigantikus akku-ra vágyik.

Hogyan tudok programokat rátölteni? - természetesen itt is, mint minden androidos készüléken az Android Market-ről tudunk programokat/játékokat letölteni. Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált az Android Market fizetős szekciója is.

Nézhetek-e rajta nagyobb HD filmeket? - Nem, illetve a nagyobb felbontású: 1080p és nagyobb méretű FullHD filmek amik *.mkv formátumúak nem futnak tökéletesen. Viszont szerencsére úgy néz ki, hogy ennek csak szoftveres oka van, tehát elvileg a 2.3-as frissítés majd megoldja.

Tudok-e rajta feliratos filmeket nézni? - Igen, bár több probléma is volt a feliratok kezelésével, vagy nem jelent meg vagy rosszul jelent meg. Egy megoldást tudok eddig ami tökéletes: lejátszónak a Mobo Player-t ajánlották, ahol windows-1250 karakterkódolást kell beállítani. Vagy az *.srt fájlunkat "Unicode" kódolásúvá kell menteni.

Beállítható-e *.mp3 sms/ébresztő/jelző -hang? - Igen.
Ezeket a mappákat kell létrehozni vagy a belső vagy a külső SD kártyán:
/alarms/ és ide jöhetnek a hangok (ébresztő)
/notifications/ és ide jöhetnek a hangok (sms, jelző)
/ringtones/ ide másolva csengőhangjainkat a listában fogja azokat a telefon megjeleníteni, így nem kell külön kiválasztgatni.

Túl "fényes" zavaró a vezérlő gombok fénye - a megoldást az LG Optimus 2x touch key lights program rejti magában.

Ha kapok egy sms-t/e-mailt/vagy nemfogadott hívásom van észre sem veszem, nem lehet valamiféle fényjelzést beállítani? - Igen, be lehet, mégpedig az LG O2X Touch LED Notifications programmal.

Az installált programok/játékok kimenthetőek-e *.apk fájlként? - Igen, az apk fájlok kimentése a Norton Mobile Utilities (Beta) programmal történhet.

A galériában mindenféle kép/ikon/videó/stb. megjelenik, nem lehetne eltüntetni ezeket? - Természetesen el lehet, ezekbe a mappákba kell raknod egy üres file-t, ami a következő ".nomedia", így ezen mappák tartalma nem fog megjelenni a galériában, viszont képek esetében a tartalmazó mappa nevét kell ily módon módosítani: pl: [NEM JÓ KÉPEK] --> [.NEM JÓ KÉPEK] tehát a mappa neve elé kell a pontot beszúrni.

Rom frissítés után nem működik a mobilnetem (v10c - v10d) mit tegyek? - valamilyen oknál fogva, ha az LG saját programjával frissítjük telefonunkat a jelenlegi legújabb romok valamelyikére akkor azt vodafone-os romnak érzékeli, és a vodafone-os APN beállítások lesznek aktívak. Új APN létrehozása oldja meg a problémánkat a saját szolgáltatónk beállításaival. (volt aki csak a sim-kártya kivétele után tudott új APN-t létrehozni)

T-mobile APN
Telenor APN

Miért látok az 512MB gyári ROM-ból csak 372MB-ot, ez valami hiba?? - nem hiba, a 372MB feletti részt a gyári programok foglalják le. Bizonyos custom romok (fr17, fr19) és bizonyos tweak-ek használatával a rendelkezésre álló memória mérete növelhető.

Használható-e a villanó led zseblámpaként? - Igen, a LED Light programmal, amely widgetnek is kirakható.

II. A TELEFON SZOFTVEREINEK FRISSÍTÉSE, FELÜLÍRÁSA

Elöljáróban fontos tisztázni, hogy valamennyi szoftveres frissítés alatt számítógépünknek csakis a hátlapi, alaplapon található USB csatlakozóit használjuk. Notebook esetében célszerű a nem HUB-ra csatlakozó, egyedül lévő USB csatlakozókat használni, ennek hiányában pedig csak a telefon legyen az adott USB HUB-ra kötve.

LG Pc Suite

A program segítségével szinkronizálhatjuk adatainkat a számítógéppel, illetve fájlok kétirányú mozgatására is lehetőség nyílik. A telefon USB kábellel történő csatlakoztatása esetén az abban lévő SD kártyáról vagy kártyára közvetlenül is másolhatunk adatokat.

LG Pc Suite 4

LG Mobile Support Tool

Adatvesztés nélkül végezhetjük el a telefon szoftver (baseband, rom) frissítését, tehát biztonsági mentés nem szükséges. A készülék származása szerint eltérő lehet a program által felajánlott szoftver. Külföldről származó telefon esetében a frissítést követően angol vagy koreai nyelvű lesz a menü, ezt azonban manuálisan telepített romokkkal ismét magyar nyelvűvé tudjuk varázsolni (lásd lentebb a gyári romoknál).

LG Mobile Support Tool

Természetesen a programok legfrissebb változatait elérhetjük az LG honlapján keresztül is.

Gyári romok

Jelenleg nagyon sokféle gyári rom érhető el a telefonhoz. Szolgáltatónként és régiónként az LG Mobile Support Tool eltérő verziószámú romot fog felajánlani. Például egy Telenoros és egy szürkeimportos ázsiai telefonhoz más és más lesz az a szoftver amire a program a frissítést elvégzi.

Ebből a listából mindenki kedvére válogathat az egyes országok és szolgáltatók különböző romjai közül:

Stock rom

A jelenlegi legfrissebb, a kezdeti hibákat javító és magyar nyelvet tartalmazó romok az euro open v10c-neu 0622 és v10d-neu 0725, melyek a fenti linken megtalálhatóak.

Az alább leírtakat mindenki kizárólag saját felelősségére végezze el:

Smartflash

Amennyiben az LG Mobile Support Tool nem a legfrissebb gyári romot telepítette, úgy lehetőség van a smartflash nevű programmal elvégezni a frissítést. Ez az eljárás teljes egészében törli a telefon belső SD kártyáján tárolt adatokat, így javasolt azokat lementeni pl. az LG Pc Suite segítségével. Smartflash programmal a .zip kiterjesztéjű romok telepíthetőek.

A gyári rom flash-elésének menete:

- telepítsük a smartflash alkalmazást majd indítsuk el SmartFlashTool_P990.exe-t
- kapcsoljuk ki a telefont és vegyük ki belőle az akkumulátort
- csatlakoztassuk a telefont az USB kábellel a számítógéphez miközben folyamatosan nyomva tartjuk a „hangerő le” gombot. Ekkor a telefon képernyőjén meg fog jelenni egy „szoftver frissítés” üzenet, miközben a futtatott smartflash program COM ablakában az adatok betöltődnek
- válasszuk ki a „ROM Copy D/L” fület és ezen belül a „Normal Mode”-ot. Az ’ERASE CAL” ne legyen kiválasztva
- az előzőleg letöltött és kicsomagolt rom .fls (baseband) részét illesszük be a CP bin sorba, míg a .bin (rom) részét az AP bin sorba
- kattintsunk a start ikonra és várjuk meg amíg az új rom flash-elése megtörténik
- a folyamat végén a telefon képernyőjén az LG felirat fog villogni
- csatlakoztassuk le a telefont a számítógépről, tegyük vissza az akkumulátort és indítsuk újra.

A beállítások/telefonról menüpontban már az új rom és új baseband lesz feltüntetve.

A fenti eljáráshoz két program telepítése szükséges, SmartFlash P990 és SmartFlash drivers: [link]

KDZ formátumú romok telepítése

Nem minden esetben áll rendelkezésre a gyári romokból .zip formátumú, smartflash program segítségével felrakható változat. Amennyiben .kdz kiterjesztésű a gyári rom, úgy az alábbi linken található, Rotate fórumtárs által összeállított telepítési segédlet alapján lehet elvégezni a frissítést.

KDZ telepítési útmutató

Root

Lehetőség van arra, hogy a telefonon rendszergazdai jogokat szerezzünk, ezáltal a gyári romokon kívül custom romokat is kipróbálhatunk, amivel megnyílhat az út a processzor tuningolásához, ezáltal a telefon teljesítményének növeléséhez. A gyári rom nem tuningolható. A root-olt telefonon a gyárilag előtelepített programok is eltávolíthatóak a Root Uninstaller-rel. Két program eltávolítása javasolt (Car Home és F-Security Mobile), mivel ezek a háttérben futva feleslegesen emésztik a telefon erőforrásait. További rendszerprogramok törlése előtt mindenki alaposan olvasson utána, hogy mi az amit ténylegesen leszedhetünk. Egyes rendszerprogramok törlésével a telefon működésképtelenné is válhat. Az F-Security Mobile helyett érdemes kipróbálni a Lookout nevű app-ot, ami azon kívül, hogy a telefon szoftveres biztonságáért felelős, a készülék elvesztése/ellopása esetén annak a helyét is meg lehet vele határozni. A root-olás pofonegyszerű dolog, nem kell hozzá más csak a SuperOneClick nevű alkalmazás.

- először telepítjük a programot a Superoneclick.exe futtatásával
- a készüléket a számítógéphez csatlakoztatjuk
- a telefonon az adattár használatot és a beállítások/alkalmazások/fejlesztés/USB hibaelhárítás opciót engedélyezni kell
- katt a root gombra

Az egész folyamat nem tart tovább pár másodpercnél. A root-olással települ a Superuser nevű alkalmazás, ami bizonyos később telepített programoknál rendszergazdai engedélyt fog kérni azok futtatásához.

Custom rom

Egyre több egyedi rom érhető el, melyeket folyamatosan finomítanak. Ezek a romok olyan hibákat is orvosolni tudnak, melyeket a gyáriak nem oldottak meg, továbbá sokszor plusz app-okat is beépítenek ezekbe. A jelenleg legnépszerűbb custom rom a Froyo alapú MoDaCo fr19 és annak egyéb változatai, pl. a FEAR 12.6, a legújabb 0725 stock romra épülő Thanatos2X, illetve a nemrég debütált Gingerbread alapú MIUI, valamint a régóta fejlesztés alatt álló CM7. A CM7-et a Rom Manager-en keresztül ajánlott telepíteni. A MIUI-hoz jelenleg a magyar nyelv még nem elérhető.

A custom romot és a kernelt is .zip formátumban kell egy külső microSD kártyára felmásolni.

Fr19 FEAR
Thanatos2X
MIUI

OC/UV kernel

Nem mindegyik rom esetén tuningolható a processzor, ez a benne lévő kerneltől függ. Amennyiben a rom önmagában nem ad lehetőséget a tuningra úgy egy OC kernelt kell hozzá beszerezni. A kernel típusától függ hogy mekkora tuningot (oc - overclock) és milyen feszültség csökkentést (uv - undervoltage) tesz lehetővé. A kernelt a custom rom telepítését követően, azzal megegyező módon tudjuk elvégezni az ismételt recovery boot során. A legújabb oc/uv kernel Froyo alapú romokhoz a NeoBlaze, Gingerbread alapú romokhoz a vorkKernel.

A processzor az új kernellel nem fog automatikusan magasabb órajelen üzemelni ezt nekünk kell manuálisan (cpu master) beállítani, melynek keretében lehetőség van akár a processzor feszültségét is szabályozni (pimpmycpu). A processzor órajelének beállításánál figyeljünk arra, hogy a minimális működési frekvencia továbbra is 216 Mhz maradjon. Amennyiben a minimális órajelet ennél magasabbra állítjuk, úgy a processzor nyugalmi állapotban is ezen a magasabb órajelen üzemel majd, ami magasabb feszültséget igényel, ezáltal az akkumulátor gyorsabban lemerül. Ha bizonyos alkalmazásnak szüksége lesz a maximális órajelre akkor a rendszer azt automatikusan meg fogja emelni, de feleslegesen ne dolgoztassuk a processzort.

NeoBlaze
vorkkernel
pimpmycpu

Újabb romokért és kernelekért látogass el az xda-developers fórumába:

xda forum

Baseband, RIL

Már a smartflash eljárásnál látható volt, hogy a rom és a baseband különböző fájlok, azokat külön-külön lehet/kell telepíteni. A baseband lényegében a telefon adatkommunikációs részéért felel (wifi, gsm, 3G, gps, bluetooth, hívások hangminősége, stb.), ez a romtól különálló, ám azzal kommunikáló szoftver. A rom és a baseband közötti kapcsolatot a romban található RIL biztosítja. Célszerű, de nem feltétlenül szükséges a rom/baseband/RIL hármast összhangba hozni akként, hogy azokból az azonos kiadásút telepítjük. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos esetekben az eltérő verziójú komponensekkel jobb eredmény érhető el, jobb lehet a hangminőség, stabilabb lehet a hálózat, adott esetben az akkumulátor üzemideje is javulhat. A smartflash, illetve kdz updater segítségével történő gyári rom telepítésekor a rom, baseband és RIL is frissül, így azokat külön telepíteni nem kell. Az xda fórumán találhatóak külön baseband-ek, illetve a romokból kicsomagolt RIL-ek is. Ezek .zip formátumúak, telepítésüknél ugyanúgy kell eljárni mint a custom romoknál vagy kerneleknél. Baseband külön elérhető még .fls formátumban is, ezt a smartflash segítségével lehet telepíteni a fentebb leírtak szerint.

ClockWorkMod Recovery

Ahhoz, hogy a root-olt telefonra custom romot telepítsünk szükségünk lesz még a cwmr programra, melynek segítségével be tudunk majd lépni a recovery menübe.

- a telefont csatlakoztassuk a számítógéphez
- a fájl kicsomagolása után futtassuk a .bat kiterjesztésűt. Egy fekete hátterű ablak fog megjelenni, körülbelül 10-20 másodperc alatt a telepítés befejeződik.
- a telefont leválaszthatjuk a számítógépről

cwmr

A linken található cwmr telepíthető külső és belső SD kártyára egyaránt. Belső SD kártyára telepítésnél válasszük az int megnevezésű, míg külső SD kártyára telepítésnél az ext megnevezésű .bat fájlt.

A cwmr-t telepíthetjük továbbá úgy is külső SD kártyára, hogy a Marketről ingyenesen letölthető Rom Manager nevű alkalmazásban a Flash ClockworkMod Recovery opciót kiválasztjuk.

Recovery boot

Recovery üzemmódban lehet a custom romot telepíteni, azonban itt nem kell csatlakoztatni a készüléket a számítógéphez. A custom rom telepítéséhez recovery módban kell elindítanunk a telefont. Ezt megtehetjük a Rom Manager programmal, de választhatjuk a manuális változatot is.

Utóbbi esetben:
- kapcsoljuk ki a telefont
- újraindításkor a power és a „hangerő le” gombok egyidejű és hosszan tartó megnyomásával tudunk a recovery menübe belépni. Egész addig kell a gombokat nyomva tartani amíg a képernyőn meg nem jelenik egy apró „android” felirat

Recovery menüben:
- a hangerő és a power gombokkal tudunk navigálni
- a rom telepítése előtt végezzük el a „wipe data/factory reset” és a „wipe dalvik cache” műveleteket, ezek gyakorlatilag leformázzák a belső adattárat
- ha mindezekkel végeztünk akkor válasszuk az „install zip from sd card” opciót majd keressük meg a menüből elérhető könyvtárban az előzőleg már a microSD kártyára másolt romot amit telepíteni kívánunk
- végezzük el a telepítést aminek a végén válasszuk a "reboot system now" opciót
- a telefon újra fog indulni, immáron az új rommal.

A telepítés percekig eltarthat.

A recovery üzemmód kizárólag root-olt telefonon érhető el a cwmr fájl telepítése után. Rom Manager-ből való cwmr telepítésnél nem kell a telefont root-olni.

Backup

Érdemes készíteni egy backup fájlt a hibátlanul működő rendszerünkről amit már teljesen testre szabtunk. Ha valami probléma adódna a telefonnal akkor elég lesz a rendszert ebből a fájlból visszaállítani. Ez hasznos lehet akkor is ha például ki akarunk próbálni egy custom romot. Ha nem tetszik az eredmény akkor ezzel visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. A készülék esetleges értékesítése vagy garanciális ügyintézése esetén is hasznos lehet ez a funkció, mivel visszaállíthatjuk vele a gyári állapotot. Backup elvégzéséhez nem szükséges a telefont root-olni, mindössze egy külső microSD kártyát kell beszerezzünk. A backup-ot létrehozhatjuk recovery módban a „backup and restore” kiválasztásával, de megtehetjük ezt a Rom Manager segítségével is, illetve a Titanium Backup nevű .apk-val. A folyamat több percig tart.

Battery wipe

Ha nem vagyunk megelégedve az akkumulátor teljesítményével akkor újrakalibrálhatjuk azt. Erre recovery módban van lehetőség a „battery stats wipe” opció kiválasztásával. Fontos, hogy ezt kizárólag csak 100 %-ra feltöltött akkumulátor mellett végezzük el. A wipe után teljesen le kell meríteni azt, nem szabad lemerítés előtt rátölteni.

Öszzeállították: mycso és tome.jr

[ Módosította: 7 ]

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#2) fateless


fateless
(PH! kedvence)

Köszönöm a cikket, jó volt olvasni.

Teljesen egyetértek a cikkíróval abban, hogy jelenleg még nincs semmi szükség egy kétmagos procival szerelt telefonra, de persze a sw-eket is hozzá fogják majd igazítani a hw-hez.

Mindamellett ,hogy jó készülék, tetszetős, geek-mágnes, valahogy nem ébredt bennem birtoklási vágy sem a külső, sem a belső miatt. Jó készülék, csak nem indít meg- Mindenesetre jó, hogy már megjelent, előre mozdítja a versenytársakat.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#3) bela5 válasza z0d1AK (#1) üzenetére


bela5
(Ármester)

A hatulja nekem a myphone- t idezte. Az android miatt nem ez lesz a kovetkezo telefonom, de tetszett...

NE DŐLJ BE NEKIK!!! a kedves külső mögött szervkereskedő banditaszervezet tagjai lapulnak

(#4) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

Ez talán az a mobil amire szívesen lecserélném a Galaxy S-emet. De már igazából azt sem használom ki teljesen, így amíg a közösség hozza rá a ROM-okat azt hiszem marad.

A cikket kicsit később részletesen elolvasom.

🧟 BrainZZZ!

(#5) stevve


stevve
(PH! nagyúr)

" Az LG erőteljesen kommunikálja, hogy ők nagy hangsúlyt fektetnek a hardveres fejlesztésekre, tesztünk tárgya csak az első lépés, a pár hónapon belül piacra kerülő Optimus 3D-ben például már kétcsatornás memória lesz, biztos ami biztos. "

Ergo ezt nem is érdemes megvenni? Jó, amikor egy cég maga ellen beszél. :)

Egyébként a sok widget és a beállítások picit tényleg hasonlítanak az iPhone világára szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#6) moonman


moonman
(Jómunkásember)

izé, ez a videó fel van gyorsítva... :U

(#7) fragthefter


fragthefter
(tag)

Belépőszintű telefonnak nem rossz kezdés. Bár szvsz érdemes megvárni a többi modelt. A dedikált kamera gomb valóban hiányzik egy ilyen "multimédiás" telefonnál.

(#8) Bog válasza moonman (#6) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Sajátos humorodat fitogtatod, vagy tényleg komolyan gondolod?

[ Szerkesztve ]

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#9) stevve válasza fragthefter (#7) üzenetére


stevve
(PH! nagyúr)

"Belépőszintű telefonnak nem rossz kezdés."

:F Mármint a kétmagosok között belépő szintű?

(#10) opr


opr
(PH! addikt)

Nemrossz a cucc, de nem tűnik annyival gyorsabbak a desire/desire HD-nál, mint vártam (ezekkel van összehasonlítási alapom, azért ezeket írom). Így szvsz jelenleg még nem éri meg a 2magos telefon, majd úgy egy-két év múlva lehet, hogy szükséges is lesz ahhoz, hogy minden röccenésmentes legyen, de most felesleges.

Ettől függetlenül tetszetős :R

szerk.: #7: E'? :F

ui.: van egy elgépelés a multimédia oldalon, a fullHD-t 1920*1088-nak írtátok. Második mondat, videofelvételt taglaló rész.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#11) JR.CSé


JR.CSé
(senior tag)

Jó kis teló lett.Bár igazából annyira nem érzem teljesítményben a különbséget egy tetszőleges csúcsmodellhez képest.De ez a jövő szóval már várom a következő 2 magos telót:)

"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."

(#12) devast


devast
(PH! addikt)

Ti ezzel próbáltatok egyáltalán videót lejátszani? Tudom, egérmozi meg minden.... de akkor is. A tegra 2 nem képes high profile h264 dekódolásra (ami kb az összes neten fellelhető cucc 99.9%-a), tehát gyakorlatilag használhatatlan, mindent újra kell enkódolni ha telefonon szeretnéd megnézni...

(#13) Воланд válasza Bog (#8) üzenetére


Воланд
(Jómunkásember)

Erre gondolt szvsz.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#14) Inarus


Inarus
(PH! addikt)

Elvileg holnaptól lehet kapni a telenornál.

(#15) fragthefter válasza stevve (#9) üzenetére


fragthefter
(tag)

Igen, kétmagos.:)

(#16) Bocha válasza Воланд (#13) üzenetére


Bocha
(HÁZIGAZDA)

Továbbra sem értem. :)

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

(#17) netseft


netseft
(fanatikus tag)

Annak ellenére, hogy kétmagos, az árazása nem is lett olyan vészes, mint amire számítottam.

Akit érdekelne a zene a videó alatt: Zagar - Taste of snow

Eladó termékeim: https://goo.gl/Yjj1hq

(#18) fateless válasza z0d1AK (#1) üzenetére


fateless
(PH! kedvence)

"Mi ez az előzési? Mindenkinek ez a mániája? Az LG a Motorolával egyszerre hirdeti, hogy övé az első két magos telefon."

Ez amolyan emberi ostobaság, ami azt jelenti, hogy "én vagyok a leg..." Gondolom számodra is ismerős, pl innen " :) :) " Ez a fajta verseny visz sok mindent előre, néhány dolgot pedig hátrasorol..

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#19) SpongyaBob


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Két meg egy telefonban vagy nem is tudom minek hívjam.:) Ennek sok értelme van..

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#20) norbee2244


norbee2244
(senior tag)

Úgy látom a gyártok elfelejtették mire is kell a telefon..telefonálni és,hogy kitartson legalább 2-3 napot,de ez egyre lejjebb megy..

Vadállat egy gép lehet..lassan már nem is gépen játszik az ember hanem csak telefonon.. ;]

never look back...

(#21) Quasi_modo válasza SpongyaBob (#19) üzenetére


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

Megteremti az alapot a későbbi komolyabb dolgokhoz.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black + Zeblaze Thor Pro

(#22) stevve válasza fragthefter (#15) üzenetére


stevve
(PH! nagyúr)

Gondoltam, csak inkább rákérdeztem. :)

(#23) elemke válasza moonman (#6) üzenetére


elemke
(kvázi-tag)

Tényleg olyan mintha fel lenne gyorsítva néhány helyen a videó... ha nem,akkor viszont Respect a 2X-nek. Egyébként számomra meglepően szép darab....

(#24) z0d1AK válasza fateless (#18) üzenetére


z0d1AK
(PH! nagyúr)

":):)" Ez annyit tesz, mint rezisztiv kijelzős tablet, plusz ingatag állapotú mobilnet. Márpedig, ha az megszakad, akkor bukó, mert annyi a hozzászólásnak is, mert kiléptet a RIOS.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#25) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Nem rossz, de az androidra raferne valami design csomag, mert eleg gyaszos a kinezete. A dupla mag majd csak akkor fog erni valamit, ha normalis jatekok is lesznek ra.
Az uzemido meg gyaszos, ebbol is latszik, hogy lassan az akkukkal is kezdeni kellene valamit.

[ Szerkesztve ]

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 ➡ tde.fun

(#26) arn


arn
(PH! nagyúr)

lehet ugy is fejleszteni, hogy hasonlo teljesitmeny, de kevesebbet fogyaszt :) de igazabol tenyleg a kijelzo zabal a legtobbet, ezert sem ertem, hogy mi a rossebnek kell folyamatosan novelni a meretuket. a 3.5-4 col kozott szvsz mindenki megtalalja a maganak megfelelot. meretre az iphonenal nagyobb telo nem kellene, mert a galaxys is billeg a kezemben. az elobbi pont optimalis.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#27) stevve válasza hemaka (#25) üzenetére


stevve
(PH! nagyúr)

Legyen mindenkinél egy tásak akku is, ha 2 km-nél messzebbre megy. :) Lassan ide jutunk, ami tényleg kezd fájó pont lenni a felhasználóknak is.

(#28) freddirty


freddirty
(fanatikus tag)

Már épp elkezdtem gondolkodni, hogy ősszel lecserélem a kb. 2 éves androidos telefonomat egy ilyenre de a végén az akkuidő szépen keresztülhúzta ezt. (le7 az elejére kellene rakni ezt az info-t a cikknek...)
Egy olyan telefon ami nem képes 1-2 napos üzemidőre teljesen felesleges. Lehet az bármilyen gyors.

fred

(#29) PH-User


PH-User
(PH! addikt)

Hogy lehet ezt ilyen gyorsan kezelni. Áááá. :O
Szuper korrekt a masina, nekem tetszik. :)

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#30) moonman válasza Bog (#8) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

namost lehet, hogy a kameraman keze remegett igen magas frekvencián, vagy csak simán szar a kamera képstabilizátora, mindenesetre mellettem ülő kollégámnak is az a benyomása, hogy a videó úgy 1,1-1,2×-es sebességgel játszódik le. amire gondolok, az különösen 0:57 és 1 perc között (meg kicsit előrébb a böngészőforgatásnál) észrevehető, valahogy abnormálisan mozog a kéz is.

valamelyik a fentiek közül van, mert nem csak én látom. és mielőtt bárki letámadna, nem beszólásként dobtam fel, csak észrevételként, mert már elsőre is feltűnt, hogy valami furcsa.

szerk: jé, rajtam kívül még két embernek feltűnt, hogy milyen gyorsan kezelődik a videón. :)

[ Szerkesztve ]

(#31) madgie válasza hemaka (#25) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Van egy csomó pofás launcher, ha valakinek más kell :)

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#32) Bog válasza moonman (#30) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

De pont az a lényeg, hogy nincs szükség ilyen átlátszó trükkökre (Bocha nem is tudja, hogyan kell az új programban gyorsítani:-)), majd biztosan azzal rontjuk le a hitelességünket, hogy gyorsítgatunk egy videón... nem, semmi ilyesmi nem történt, ez ilyen.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#33) AS válasza madgie (#31) üzenetére


AS
(PH! félisten)

De akkor lehet lassabb lesz , mert felület 2 magra van optimalizálva :) (Optimus UI)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#34) hurrikan


hurrikan
(PH! addikt)

Egyébként tudtommal a 2.2 még nem is kezel 2magot.
Csak a 2.3.2-től van ez meg, tehát tuti gyorsabb lesz ha megkapja a frissítést. :)

Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps

(#35) moonman válasza Bog (#32) üzenetére


moonman
(Jómunkásember)

egy szóval sem említettem, hogy ilyesmivel "trükköznétek", lehet ez sima kódolási hiba vagy a youtube is szarakodhat, egyszerűen feltűnt, hogy itt-ott mintha meglódulna a képanyag. ennyi. de mondom, még az is lehet, hogy a remegés kelti ezt a hatást, megnézetem még pár emberrel. :)

[ Szerkesztve ]

(#36) madgie válasza AS (#33) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Lehet. Mondjuk egy Launcher Pro ránézésre nem lassabb az olcsó Blade-en, mint ez az Optimus-izé.

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#37) gerbaudhu


gerbaudhu
(kvázi-tag)

Nem vagyok fejlesztő, épp ezért kíváncsi lennék arra, hogy mennyire optimalizálta az LG a Froyot 2 magra, mert lássuk be, az a rendszer egy 600MHz-en ketyegő ZTE Blade-en is lényegében száguld. Ennek így nem is látom túl sok értelmét, (mármint a 2 mag - őrült nagy órajel kombónak) csak a gyártók szemszögéből: valószínű gyorsabban megvan a hardver tervezése/legyártása, mint a szoftver optimalizálása, mert ez utóbbi feladat elvégzése helyett alátesznek egy bika hardvert és mi meg örülünk, hogy 2 mikroszekundummal hamarabb nyílik meg a fészbuk, meghát a gyíkbencsen is 1,23456 ponttal jobban teljesít az elődjénél, szoftveres részen meg 0 az előrelépés/törődés. Az optimalizálatlanságra szerintem jó példa, amit a teszt is említ, hogy a kezdőképernyőn nagyítva kicsit beszaggat. Ezen a vason???

Láma a kérdés, de én tényleg nem tudom: kell egyáltalán kernelszinten foglalkozni azzal, hogy egy eszközben 2 (vagy akárhány) mag van, vagy a hardver úgy van megoldva, hogy a szoftver ne lásson különbséget?

Bocha: A videó nekem nem tűnt felgyorsítottnak, viszont az 2x is előfordult, hogy mikor várni kellett volna valamire (flash oldal betöltése utáni ujjmozdulatok, zenelejátszó indítása) hirtelen vágtatok. Azért volt, mert a "pörgős" funkcióbemutatásba nem illett, vagy tényleg sokat kellett várni ott, esetleg én láttam rosszul? :)

(#38) fateless válasza z0d1AK (#24) üzenetére


fateless
(PH! kedvence)

Akkor érdemes használni a belépésnél a kis négyzetek kipipálását. Amióta egyszer még régen elvesztettem egy hosszú hsz-t hasonló okokból, azóta inkább kipipálom őket, különösen azt, hogy ne korlátozódjon a jelenlegi IP-re és hogy időkorlát nélkül belépve maradok.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#39) gerbaudhu válasza moonman (#35) üzenetére


gerbaudhu
(kvázi-tag)

Miután olvastam, amit észrevettél én is rögtön a remegésre gyanakodtam, illetve én erre fogom :)

[ Szerkesztve ]

(#40) Saccco


Saccco
(PH! nagyúr)

Dejódejó végre olvasom is! Remélem nem lesz csalódás. :DDD

█ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#41) DemonDani


DemonDani
(PH! addikt)

Terveztek mostanában fényképezőtesztet? Már nagyon nagyon érik innov8 meg kompaktok ellen N8 is, ez is jó esélyes és az iPhone4 is.
ennyi elég is lenne egy mezőnynek igazából 5 készülék, esetleg egy DSLR mégis csak megmutatni mi lenne a cél :DDD

asd fgh jkl éáű

(#42) PH-User válasza Saccco (#40) üzenetére


PH-User
(PH! addikt)

De aranyos az avatarod. :C

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#43) bobace


bobace
(őstag)

Amit vártam, azt kaptam, nem lepődtem meg. Lenyűgözött. Kivéve az akksi. Azért az 1-1,5 nap jó lett volna, a <1 nap, az nem szimpi :( Indul a vacillálás az SE és eközött.

Amúgy két apró elírás: levéte (2. oldal) és csúsztartó (3. oldal).

[ Szerkesztve ]

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#44) gaben88


gaben88
(senior tag)

Nagyon tetszik ez a telefon, minden téren, ha egyszer lecserélem a Omnia 7-et és Androidra fájna a fogam én most erre gyűjtenék! :)

Két kérdésem lenne: SD TV-re ki se lehet már kötni ezt a ketyerét? Nyaraláskor vagy nagyinál jól tudna jönni... Illetve, FM transzmitter van a telefonba?

Xiaomi MI A2, PS4 Pro, PC, iPad Pro 10.5

(#45) zaibatsu


zaibatsu
(fanatikus tag)

Itt azt írják, hogy IPS kijelző van benne, mint az iPhone4-ben csak picit gyengébb minőségű:

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-review-564.php

(#46) Fancy-boy


Fancy-boy
(őstag)

Hát nem tudom.
Szerintem ha nem Android és nem LG lenne, akkor bizony a pattintós gagyi hátlapért járt volna egy dádá. Mint ahogy a Galaxy S nél is "ultragáz"

(#47) Lirion válasza moonman (#30) üzenetére


Lirion
(PH! addikt)

Tényleg úgy néz ki, mintha fel lenne gyorsítva, de a háttérben elhaladó srácon látszik, hogy nincs. Inkább csak a telefon kezelője kapkodott kicsit, ezért a fura kézmozgás.

(#48) Rotate


Rotate
(PH! kedvence)

Nem értem miért akad le mindenki ott, hogy most még felesleges a két mag... Mindenki annyira vastag, hogy egy évre vesz ilyen kütyüt? Mert jól van, hogy már eleve az nem csóró aki megvesz egy ilyen árkategóriájú eszközt, de akkoris... még a külföldi oldalakon meg is érteném, mert ők megtehetik...de itt? ugyan már...

a telefonhoz annyit, hogy nekem nagyon bejön, valószínűleg ha jövő héten megjön az ösztöndíjam, akkor meg is rendelem egyből :) ez lesz az első okostelefonom, és pont azért, amit fent emlitettem, hogy egy jó ideig nem lesz ennyi pénzem, nekem kell az a két mag, hogy mondjuk egy vagy két év múlva, még legalább a középkategóriában elférjen...

a HDMI csati jó dolog, jó lesz a 24"-os monitoron játszani :)

üzemidőt olvastam jobbakat is nem egyet, aktuális felhasználóktól, akik már a végleges telefont használták... nekem ha 1 napot elbir az elég... sok vizet nem zavar, hogy mig alszok addig ugy van az asztalon, hogy be van dugva egy kábel, vagy nincs...

az ára gondolom horribilis lesz nálatok, nálunk (Szlovákia) 457 euroval debütált, az helyi LG disztribútor ennyiért adja, szerintem ennyiért sokkal jobb vétel, mint a konkurencia hasonló árú készülékei, mert lehet hogy nem gyorsabb most számottevőleg, de lehet a Gingerbread-del tovább gyorsul, és a plusz magjával időt állóbb is :)

szerk.: igen, a legtöbb helyen az írják, hogy IPS panel van benne, csak kisebb felbontású, mint az iPhone-é...

[ Szerkesztve ]

Nexus 5x

(#49) z0d1AK válasza fateless (#38) üzenetére


z0d1AK
(PH! nagyúr)

Hiába pipálom ki. Az "sajnos" csak user jogosultságokkal működik. :(

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#50) Fancy-boy


Fancy-boy
(őstag)

Egyébként meg elég vicces, hogy a legtöbb mai mobilnál, vagy okos-telefonnál, pont az a funkció van elég nagy hátrányban amire kitalálták a telefonokat.
Telefonálásra!

Tükröződő kijelző? 1 napot sem bíró akkumulátor? Nonszensz az egész emberek! :W

Tudom, használd az árnyékos szobában, meg vigyél magaddal töltőt meg egy pótakkut is.
KACC KACC

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.