Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz csampei #40709 üzenetére

    KB 240 telepített appom van,és gyakorlatilag nincs az a rendszer 4.x.x-en ami ennyi apptól be ne lassulna,vagy ki ne feküdne...
    Gb ROM sincs ilyen, ezzel a telefonnal. 30-40 telepített app mellett még összehoztam Gb alatt 500+ üzemórákat (visszakereshető, be is írtam anno bűvös kombót :D ), de a 200+ alkalmazás már mindenképp gyilkos. Erre sajnos min. egy 1Gb RAM teló kell droid esetében, normálisan megírt gyári szofttal (értem ez alatt, hogy nem b*szták el az optimalizációt, mint az LG gyári ROM-okban, ugyanakkor tényleg konkrétan 1 típusra legyen írva, ellentétben akármelyik CM portolással).
    A teló nekem is javarészt munkaeszköz, de szerencsére mindent meg tudok csinálni JB-vel, ami kell (kopp-kopp :) ). Sebesség tekintetében elmondható, hogy sokkal gyorsabb, mint a Gb valaha, pedig két év alatt megszámolni sem tudom, hány ROM-ot, kernelt, patch-et próbáltam Froyo-tól Jelly-ig (még egy sajátot is összeollóztam Gb alatt, azzal voltak az említett 500+ órák). Stabilitásra is most már ott tart, hogy az utóbbi verziók hoznak annyit, mint amit a Gb tudott. Ismert bug sincs több, mint anno a CM7-ben (és nincsenek random hibák, mint a gyári verziókban előjövő megmagyarázhatatlanok, amik még rosszabbak, mint ha ismert bug lenne), és szerencsére ez a néhány ismert bug is fogyóban van. Vegyük figyelembe, hogy a CM10.1 kb. 1 hónapos (vagy, ha a CM10-et nézzük, akkor kb. 3), de már most szinte ott tart, mint a CM7 2 év alatt. Ez bőven reményteljes tendencia.
    De tény, elég szubjektív, hogy kinek melyik funkciók megléte / hiánya zavaró :) A felvázolt listád nagy részét én is használom, leszámítva, hogy a távfelügyelet nálam 2-3 gép, és nem kell mobilnetet megosztanom.

    Majd fogom próbálgatni a mobilnet wifi megosztást a kijövő official CM-ek alatt, és beírom ide, ha működik :)

    Algotis: Amúgy kajak én is vissza fogok térni a GB romokra, mert sokkal stabilabbak, mint a NEW BL-es romok...
    A bootloader verzió és az Android verzió két külön dolog, ne keverjük :) Csak azért emelem ezt ki, nehogy az egyszeri olvasó majd azért álljon vissza Gb-re, mert azt hiszi, hogy 4.x.y csak új bootloader-re van :)
    A Gb stabilitása meg...nos...igen... :D Lehetett stabil kb. 1-2 ROM+kernel kombóval, a kismillió lehetséges verzióból. Persze ez is csak addig, amíg nem laktad be túlságosan (lásd a csampei-nek írt rész). Ez nagyon telefonfüggő volt, rengeteget próbálkozott itt mindenki, aki vállalta a tesztelgetéseket. Én pl. találtam pár nekem jó megoldást, de volt, akinek ez is katasztrofálisan működött (meg persze volt, akinek jól). Nem kis meló lesz megtalálni azt, ami nálad jó lesz. A 4-es verziós szoftok annyival másabbak, hogy itt egyelőre nem lehet annyiból válogatni. De majd lesz itt is káosz, ha megszaporodnak a ROM-ok... Bár már most is van káosz, sokan elvesznek ezekben a gyári vs. gyári alapú custom vs. official CM vs. unofficial CM, ill. old/new bootloader dolgokban.

    kecske65: Ha nyomogatás nélkül nem bír egy napot, az sehogy se normális. Próbáld ki több ROM-mal is, aztán kiderül, hogy SW vagy HW baj van. Egyik sem kizárt sajnos. Látom, írtad, hogy nem szereted a CM-et. Régen én sem szerettem: 2.3.x CM verziókkal a t*köm kivolt, amikor majd' másfél sem bírtak erre a telefonra összehozni egyetlen, legalább közel 100%-ban működőt sem (pedig küzdöttek a srácok). Ennek következményeként pedig a rengeteg "segítsetek, ez nem megy-az nem megy" hsz. Na mindegy, szóval lényeg, hogy az official 4.2.2 CM-mel már meg vagyok barátkozva, ha van időd, én ajánlok egy próbát ezzel. Ha nincs, akkor próbálhatsz Gb-t tesztelni (vagy akár tartósan is), azt legalább biztosan tudod, hogy ott nem lenne szabad előjönni a zabálásnak. De gyári Gb-t nem is tudom, mit tudnék ajánlani...talán egy deodexed v20o vagy v20q ROM, Horsepower kernellel (vagy akár komplett all-in-one V5 pack, ami ezt a kernelt is tartalmazza). Vagy a V5 általam tovább tuningolt )és ICS-re hajazó kinézetet kapott) verzióját is rádobhatod (link és leírás). Nekem ez anno bevált, ahogy írtam pár sorral fentebb, 500+ órák voltak. Persze, a te telód nem biztos, hogy ugyanígy fogja szeretni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák