Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz cjvt3o #34308 üzenetére

    Nálam akkor volt durván fátyolos, amikor valami került a lencsére. Pl. ujjlenyomat is volt gyárilag :Y
    Ha most úgy is szét van kapva a telód, szerintem próbáld meg, hogy lecsavarozod az akksi feletti műanyag panelt (5 csavar fogja: 3 a sarkokban, plusz 1 az sd alatt, és 1 a sim alatt), majd közvetlenül a lencsét is tisztítsd meg, valamint lecsavarozott fedlapban levő védő műanyagot belülről is, nem csak kívülről. Határozottan jót tett nálam a dolog. Lehet, esetedben nem segít, de egy próbát mindenképpen megér :)
    (Meg persze magán a hátlapon levő burkolatot is érdemes tiszítani rendszeresen, a kívülről a kéztől rátapadó zsír is sokat ront...belül meg simán "csak" porosodik).

    Egyébként, ezektől függetlenül majdnem biztos vagyok benne, hogy nem túl hasznos az sem, hogy 2 védőréteg van a lencse előtt (feleslegesen). Erős fényben kültéren lehet, hogy ez is oka lehet a fehér fátyolnak: "beragadt" fény, tükröződés a rétegek közt -> fehéredés. De ez csak egy tipp, majd kipróbálom hátlap nélkül a fényképezőt az udvaron, ha erősen süt a nap... vagy esetleg te is kipróbálhatod, hogy hátlap nélkül fotózol egy teszt erejéig, ha nálad erősen kijön ez a fátyol-hatás.

Új hozzászólás Aktív témák